Yöresel Tarif Kırşehir Mutfağı

Yöresel Yemekler
canim topigin hayirli olsun güzel yemek tariflerimle katilacagim insallahopuyorumnanaktan
bekliyorumopuyorumnanaktan
bekliyorum ablam puyorumnanaktan

Esmerim ne kadar güzel tarifler var öyle ağzım sulandı wallaha denemek lazım hepsinide ellerine sağlık arkadaşım .kaydirigubbakcemile3
tşk ederim güzel yemeklerin var bak bekliyorum senideeopuyorumnanaktan

tşk ederim hepinize canımmmmmopuyorumnanaktan

TOPALAK gERCEK ıSMı BU BıZıM YOREMıZDEN
Topalak (Etsiz Köfte) Bulgur, yumurta, ince doğranmış soyan, un, tuz, baharatla yoğrulup küçük yuvarlak toplar yapılır.Bir tencerede yağ eritilip küçük bir soğan, ince doğranıp pembeleştirilip, salça ilave edilir, eteri kadar tuz, su ilave edilin, kaynamaya bırakılır.Kaynayan salçalı suya yapılan toplar ilave edilip pişirilir,afiyet olsun

Yarma Aşı
Yarma haşlanıp soğutulur. Süzme yoğurt koyu bir ayran kıvamına gelinceye kadar su ilave edilip suda iyice özleştirilir. Haşlanmış yarma ve tuz ilave edilip karıştırılır. Üzerine bolca kuru nane oğuşturularak dökülüp servis yapılır.
afiyet olsun

bakmadınız demi bügünkü yemeklereeee
yumurta kırsaydınız bari tavayaaa buyrun yumurtayaaa
----------- beş yumurta bi tava
yarım kaşık yağ
tuz buyrun afiyet olsunnn

off toprağımın nefis yemekleri valla bu patatesli mantıyı kırşehirde bile çok bilen yok ama biz çok sık yaparız özellikle mantıyı kestikten sonra kalan o üçgen kısımlarını annem ben evlenmeden önce mantı keserken bana kestirirdi kolay kesildiği için o kısımla yaparız biz de...

bu arada israfil bedir var googlede yazınca çıkıyo kırşehir şivesini çok komik şekilde anlatmış ama tam bizim köyün ağzı süper bak bi görmediysen ..

evet bende anneme kestirim bu mantıyııı bizim evde var üçgen çok güzel patates de yakışyor bu mantıya gel yapayım sana inankiii

canım patatesli mantı olarak değil de metaze olarak biliyorum ben bunu Çerkez yemeği diye biliyorum ama tadı harika olur yapacak arkadaşlara tazsiye ederim

ARKADAŞLAR BURAYI ıHMAL ETTıMMM ıŞ GÜÇ BAŞKA TOPıKLREE TAKILMAM BENı ALI KOYDU BÜGÜN BURDA HAVA SERıN BU ARALARDA BURDA ÇOK DÜĞÜN OLUYOR DÜĞÜN ÇORBASI TARıFı YAZıYORUMMM BUYRUN AFıYET OLSUNNN:)
--------------YAPILIŞI: (Tarhana çorbası diye de adlandırılmaktadır.)Süzme yoğurt, yıkanmış ayıklanmış yarma, bir miktar su ile özenir.ıçine yumurta, nane, soyulmuş kuru soğan,bir miktar un,bir miktar sıvı yağ ilave edilerek sulandırılır. Ataşe konularak kaynayıncaya kadar karıştırılır.(Kaynayıncaya kadar karıştırılmadığı taktirde, süzme kesilir, çorba bozulur.) yarma pişinceye kadar kaynatılır.(Ateşten indirildikten sonra bir müddet karıştırılır. Tereyağında kavrulmuş kuru naneye bir miktar salça ilave edilerek çorbanın üzerine gezdirilir. Sıcak olarak servis yapılır- afiyet olsun kırşehir yemklerinde lezetlerini size yazayorummm

katma aşı yazın çok yapılır burda buyrun afiyet olsunnn
-----------------KATMA AŞI
YAPILIŞI: Yıkanmış ve ayıklanmış yarma suda haşlanır. Soğuduktan sonra koyu yoğurt ilave edilerek çorba kıvamına getirilir soğuk olarak servis yapılır. AFıYET OLSUNNN

hemşerim emeğine sağlık dolapta hazır yarmam var soğuk aşını yapayım bende iftara sıcakta iyi gider.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…