1 kilo domatesi robottan geçirip tencereye alıyorum, çok az tuz ile pişiriyorum, suyunu tam çekmeden göz kararı 250 gr. kadar taze fasulyeyi içine atıp kapağını kapatıyorum. Fasulyeler biraz yumuşayınca içine kapya biber ve tuzlu suda beklemiş iki patlıcanı ilave ediyorum, 5 dk. kadar tüm malzeme domatesle hafif yumuşuyor (fasulyeyi özellikle önceden koyuyorum diğer sebzelere göre geç pişiyor çünkü) daha sonra düz bir tepsiye döküp soğutuyorum ve buzluk poşetine koyuyorum, bu ölçü bir yemekliktir, pişireceğim zaman soğanla kavrulmuş kıymaya bir iri patates doğruyorum ve üzerine buzdolabında çözdürdüğüm paketi ilave ediyorum, ortalama 10 dk sonra türlü hazır oluyor.
Kabakları bir pakette üç kabak olacak şekilde küp küp doğrayıp çiğden koyuyorum, pişireceğim zaman çözdürmeden kullanıyorum. Naneli kabak yapıyorum bunu, yemeğin harcını hazırlayıp, bir patates ilave edip, suyunu ilave ediyorum, su kaynayınca donuk haldeki kabakları da koyuyorum, bu şekilde buzluk kokusu hiç olmadı, haşlama ya da soteleme yapmadan koyduğum tüm sebzeleri donuk kullanıyorum, çözdürünce bozuluyorlar çünkü