Canım öncelikle geçmiş olsun..4.evre metastatik meme ca hastasıyım(yaş 33)..çocuk doğurma kabiliyetim bile kalmadı.ama ben de durumu kabullendim ve hayatımı yaşıyorum..hem de dibine kadar.hayatımda biri de var üstelik..şu an birlikte olduğum kişinin çocukları var(anneleri hayatlarında değil,yıllar önce boşanılmış),benim için öyle değerliler ki..anlarsın..rabbim işte, böyle nasip etti..seven adam her halükarda yanında oluyor zaten, bilirsin..bak ben hala tedaviye benimkiyle birlikte gidiyorum..benim yolumun da sonu yok biliyorum..ama senin gibi kabullenmiş durumdayım..ki sen benden çoooook daha fazla ümit veren durumdasın..ben yaşadığım her günü kelebeğin ömrü gibi, bir günmüşçesine görüyorum.ha kuyruğu dışarıya karşı dik tutmaya çalışsam da içimde zaman zaman fırtınalar kopuyo..o zaman da oturup ağlıyorum..ağladıkça ağlayabildiğime şükrediyorum..iki saat sonra yine gülecek birşey buluyorum..içinde bulunduğun durum seni hayata karşı çook daha güçlü yapıyor,farkındasındır..çok uzun yazmak istemiyorum ama hastane tedavileri, anneyle karşılıklı ağlamalar, gelecek hayalleri kuramamak bunları çok iyi anlıyorum..hiçbirimiz yalnız değiliz..böyle hastalığı olmasa bile herkesin bir yerden yarası var..herkes acılı, bugün değilse bile birgün mutlaka herkes acıyla tanışıyor.sen erken tanışmışsın..ama senin çook uzun yaşayacağını hissediyorum..doğru kişi karşına çıktığında seni zaten kaybetmek istemeyecek..o seni bırakmıycak kii..çocuğunu da doğur, kimin garantisi var.doğuracağın çocuğun bile yok ki garantisi..neden korkasın..sen asıl korkuyla yüzleşmişsin zaten..hayatını yaşa, acını da..ağlamak güzeldir
Bu dileği bende söylerdim ama Canım babamı kaybettim 1 buçuk sene oldu hergün ciğerim yanıyo yani demem oki rabbim kimini kabul ediyo kiminide imtihan ediyoTeşekkür ederim. Maalesef tutmuyor ve insan o kadar acının ardından hala plan yapabiliyor. Ben hastalık derecesinde plan sever bir insandım. İki büyük acının ardından büyük ölçüde törpüledim bu huyumu. Yengem bir gün bana "görümcük bir şey söyleyeyim mi ben anne babamın, kardeşimin acısına katlanamam Allah bana kimsenin ölümünü göstermesin" demişti. Ben de "saçmalama ağzından çıkana dikkat et. Kimsenin acısını görmemek için hepsinden önce ölmen gerekir. Kırarım ağzını abuk subuk konuşma" demiştim. Bunu konuştuğumuzda hasta değildi. Dileği oldu. Kimsenin ölümünü görmedi ama işte...
Yengem iki mühim düşünce kazandırdı bana. Biri, plan yapmanın ne kadar gereksiz olduğu, diğeri de bir dilekte bulunurken çok çok dikkat etmek gerektiği.
Canımın içi, diğer sayfalarda ne yazıldığını okumadan hemen yazmak istedim sana. Öncelikle hastalığın ne bilmiyorum ama daha 27 yaşında genceciksin. Ömrü veren Allah, farzedelim ki dediğin gibi 45-50 yaşına kadar yaşayacaksın bu demek oluyor ki önünde kocaman 20-25 yılın var. Hangimizin o kadar yaşayacağının garantisi var ki? Bu 20 yılını aşksız sevgisiz geçirme oldu mu? Doya doya yaşa hayatını, tadını çıkara çıkara yaşa. Hayatı ne kadar yaşadığımız bizim elimizde değil ancak nasıl yaşadığımız bizim elimizde. Evlenmek istemeyebilirsin, çocuk yapmakta istemeyebilirsin. Bu senin tamamen hür seçiminle alakalı. Ama lütfen ve lütfen aşka, sevgiye, mutluluğa kapılarını kapatma. Tutkuyu da, aşkı da, ızdırabını da sonuna kadar yaşa oldu mu?Merhaba benim öğüt öneri adına ne derseniz ihtiyacım var. 27 yaşındayım yeni bir işe başladım orta yüksek statülü geliri yüksek bir iş. Hayatımın iple çektiğim dönemini yaşıyorum yani çok şükür. Erkek arkadaşım yok hiç olmadı. Bu konuda mesafeliyim biraz neden derseniz az rastlanan kronik bir hastalığım var günlük yaşamımı çook etkilemese de benim hastalığımda olan insanların ortalama ömrü 40–45. Bu durumu kabullendim sonuçta sağlıklı insanlar bile çocuk genç yaşta ölüyorlar hepimizin gideceği yer zaten orası . Herneyse bu düşünce olunca birine yaklaşamıyorum kimse hasta birini istemez sonuçta bazen uzun süre hastanede yatmam gerekebiliyor ve en önemlisi evlensem bile dünyaya çocuk getirmek istemiyorum o da hasta olabilr hasta olmasa da erken yaşta annesiz kalabilir diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Ömrü Allah bilir belki bu hesapları yapmam da hata ancak aklımdan atamıyorum. Annemle vs dertleşemiyorum karşılıklı ağlamaya başlıyoruz faydası olmuyor ben de buraya yazmaya karar verdim. Teşekkür ederim şimdiden.
Canım öncelikle geçmiş olsun..4.evre metastatik meme ca hastasıyım(yaş 33)..çocuk doğurma kabiliyetim bile kalmadı.ama ben de durumu kabullendim ve hayatımı yaşıyorum..hem de dibine kadar.hayatımda biri de var üstelik..şu an birlikte olduğum kişinin çocukları var(anneleri hayatlarında değil,yıllar önce boşanılmış),benim için öyle değerliler ki..anlarsın..rabbim işte, böyle nasip etti..seven adam her halükarda yanında oluyor zaten, bilirsin..bak ben hala tedaviye benimkiyle birlikte gidiyorum..benim yolumun da sonu yok biliyorum..ama senin gibi kabullenmiş durumdayım..ki sen benden çoooook daha fazla ümit veren durumdasın..ben yaşadığım her günü kelebeğin ömrü gibi, bir günmüşçesine görüyorum.ha kuyruğu dışarıya karşı dik tutmaya çalışsam da içimde zaman zaman fırtınalar kopuyo..o zaman da oturup ağlıyorum..ağladıkça ağlayabildiğime şükrediyorum..iki saat sonra yine gülecek birşey buluyorum..içinde bulunduğun durum seni hayata karşı çook daha güçlü yapıyor,farkındasındır..çok uzun yazmak istemiyorum ama hastane tedavileri, anneyle karşılıklı ağlamalar, gelecek hayalleri kuramamak bunları çok iyi anlıyorum..hiçbirimiz yalnız değiliz..böyle hastalığı olmasa bile herkesin bir yerden yarası var..herkes acılı, bugün değilse bile birgün mutlaka herkes acıyla tanışıyor.sen erken tanışmışsın..ama senin çook uzun yaşayacağını hissediyorum..doğru kişi karşına çıktığında seni zaten kaybetmek istemeyecek..o seni bırakmıycak kii..çocuğunu da doğur, kimin
Sen çok sağlam kültürlü harika bir kızsın. Seninle 3 yıl önce meme olayında çok yazıştık. Sen umutsun. Bana o küçücük yaşında teselli ve umut oldun. Her şey güzel olacak. Sevdiğin adama gelince bence korkuyor. Canım benim. ...neler yaşadık.Canım öncelikle geçmiş olsun..4.evre metastatik meme ca hastasıyım(yaş 33)..çocuk doğurma kabiliyetim bile kalmadı.ama ben de durumu kabullendim ve hayatımı yaşıyorum..hem de dibine kadar.hayatımda biri de var üstelik..şu an birlikte olduğum kişinin çocukları var(anneleri hayatlarında değil,yıllar önce boşanılmış),benim için öyle değerliler ki..anlarsın..rabbim işte, böyle nasip etti..seven adam her halükarda yanında oluyor zaten, bilirsin..bak ben hala tedaviye benimkiyle birlikte gidiyorum..benim yolumun da sonu yok biliyorum..ama senin gibi kabullenmiş durumdayım..ki sen benden çoooook daha fazla ümit veren durumdasın..ben yaşadığım her günü kelebeğin ömrü gibi, bir günmüşçesine görüyorum.ha kuyruğu dışarıya karşı dik tutmaya çalışsam da içimde zaman zaman fırtınalar kopuyo..o zaman da oturup ağlıyorum..ağladıkça ağlayabildiğime şükrediyorum..iki saat sonra yine gülecek birşey buluyorum..içinde bulunduğun durum seni hayata karşı çook daha güçlü yapıyor,farkındasındır..çok uzun yazmak istemiyorum ama hastane tedavileri, anneyle karşılıklı ağlamalar, gelecek hayalleri kuramamak bunları çok iyi anlıyorum..hiçbirimiz yalnız değiliz..böyle hastalığı olmasa bile herkesin bir yerden yarası var..herkes acılı, bugün değilse bile birgün mutlaka herkes acıyla tanışıyor.sen erken tanışmışsın..ama senin çook uzun yaşayacağını hissediyorum..doğru kişi karşına çıktığında seni zaten kaybetmek istemeyecek..o seni bırakmıycak kii..çocuğunu da doğur, kimin garantisi var.doğuracağın çocuğun bile yok ki garantisi..neden korkasın..sen asıl korkuyla yüzleşmişsin zaten..hayatını yaşa, acını da..ağlamak güzeldir
Teşekkür ederim. Maalesef tutmuyor ve insan o kadar acının ardından hala plan yapabiliyor. Ben hastalık derecesinde plan sever bir insandım. İki büyük acının ardından büyük ölçüde törpüledim bu huyumu. Yengem bir gün bana "görümcük bir şey söyleyeyim mi ben anne babamın, kardeşimin acısına katlanamam Allah bana kimsenin ölümünü göstermesin" demişti. Ben de "saçmalama ağzından çıkana dikkat et. Kimsenin acısını görmemek için hepsinden önce ölmen gerekir. Kırarım ağzını abuk subuk konuşma" demiştim. Bunu konuştuğumuzda hasta değildi. Dileği oldu. Kimsenin ölümünü görmedi ama işte...
Yengem iki mühim düşünce kazandırdı bana. Biri, plan yapmanın ne kadar gereksiz olduğu, diğeri de bir dilekte bulunurken çok çok dikkat etmek gerektiği.
Çok geçmiş olsun öncelikle. Ama neden böyle düşünüp kendinizi bir çok şeyden mahrum bırakıyorsunuz ? İnsanlar 70-80 yaşına kadar yaşarım , evleneyim çocuk yapayım o zaman demiyor ki. Doğum anında çocuğunu hiç görmeden vefat eden anneler var, trafik kazasında vefat eden insanlar var , sapasağlamken bir anda hastalık sonucu hayatını kaybeden insanlar var. Demem o ki herkes her an hayata veda edebilme ihtimalini bilerek yuva kuruyor, seviyor seviliyor. Eğer sizin gibi düşünecek olursak kimse hiç bir şey yapmasın evde oturup hayatının son bulduğu günü beklesin. Biri ile hayat kurmaya çekiniyorsunuz ama her evlenen ya da ilişki yaşayan çift biliyor ki biri daha önce vefat edecek öbürüne göre. Bunu bilerek hayat kuruyorlar kimse aynı gün hayatımız son bulacak demiyor ki. Herkes bu belirsizlikle yaşıyor o zaman hayat kurmasınlar mı ? Çocuk konusunda hassas düşünmenizi anlıyorum. Ama madem hastalığınızı taşıma riskini bile istemiyorsunuz evlat edinebilirsiniz, koruyucu anne olabilirsiniz. Her şeyden önemlisi lütfen kendinizi sevmeye sevilmeye kapatmayın.Merhaba benim öğüt öneri adına ne derseniz ihtiyacım var. 27 yaşındayım yeni bir işe başladım orta yüksek statülü geliri yüksek bir iş. Hayatımın iple çektiğim dönemini yaşıyorum yani çok şükür. Erkek arkadaşım yok hiç olmadı. Bu konuda mesafeliyim biraz neden derseniz az rastlanan kronik bir hastalığım var günlük yaşamımı çook etkilemese de benim hastalığımda olan insanların ortalama ömrü 40–45. Bu durumu kabullendim sonuçta sağlıklı insanlar bile çocuk genç yaşta ölüyorlar hepimizin gideceği yer zaten orası . Herneyse bu düşünce olunca birine yaklaşamıyorum kimse hasta birini istemez sonuçta bazen uzun süre hastanede yatmam gerekebiliyor ve en önemlisi evlensem bile dünyaya çocuk getirmek istemiyorum o da hasta olabilr hasta olmasa da erken yaşta annesiz kalabilir diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Ömrü Allah bilir belki bu hesapları yapmam da hata ancak aklımdan atamıyorum. Annemle vs dertleşemiyorum karşılıklı ağlamaya başlıyoruz faydası olmuyor ben de buraya yazmaya karar verdim. Teşekkür ederim şimdiden.
İnanın şu dünyada hiçbi şeyin garantisi yok sağlık sorunu olmayan birinin dışarıda bi araba altında kalabilir o yüzden hayatınızı zehir etmeyin kendinize hayat herkes için kısa sonu düşünmeden yaşayın.çünkü kimin sonu ne olur onı sadece Allah bilir saglıklı bi anne adayının doğumda öldüğü felç kaldığı su dünyada kimsenin ne olacagını kimse bilemez o yüzden hayatın tadını çıkarmaya calışın sevin evlenin hayat gerçekten kısa ..Merhaba benim öğüt öneri adına ne derseniz ihtiyacım var. 27 yaşındayım yeni bir işe başladım orta yüksek statülü geliri yüksek bir iş. Hayatımın iple çektiğim dönemini yaşıyorum yani çok şükür. Erkek arkadaşım yok hiç olmadı. Bu konuda mesafeliyim biraz neden derseniz az rastlanan kronik bir hastalığım var günlük yaşamımı çook etkilemese de benim hastalığımda olan insanların ortalama ömrü 40–45. Bu durumu kabullendim sonuçta sağlıklı insanlar bile çocuk genç yaşta ölüyorlar hepimizin gideceği yer zaten orası . Herneyse bu düşünce olunca birine yaklaşamıyorum kimse hasta birini istemez sonuçta bazen uzun süre hastanede yatmam gerekebiliyor ve en önemlisi evlensem bile dünyaya çocuk getirmek istemiyorum o da hasta olabilr hasta olmasa da erken yaşta annesiz kalabilir diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Ömrü Allah bilir belki bu hesapları yapmam da hata ancak aklımdan atamıyorum. Annemle vs dertleşemiyorum karşılıklı ağlamaya başlıyoruz faydası olmuyor ben de buraya yazmaya karar verdim. Teşekkür ederim şimdiden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?