• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kısasa kısas ? Misafir meselesi

Ne önceki yaptığın gibi çok özen ne de onun yaptığı gibi özentisiz ol.

Bence sen ikram için uğraşmakla gereksiz yormuşsun kendini .
Ben de eşimin ailesinden biri gelse her zamanki kahvaltılıklar , poğaça yada simit yumurta tamam işte yapardım..

Kek falan sanki abartı olmuş..
Benim için ne ikram ettiğimden çok sunumu önemlidir.
Özetle yaşça sizden bayağ büyük dediğiniz görümceniz sizin kadar özenmemiş değil de normal yapmış gibi geldi.
Hem çok becerikli değilim demişsiniz amaaan ne gerek var çok yormayın kendinizi bence..
Hani eli hızlı olan insanlar var 5 dk kek yapıyor benim 30 dk sürüyor yapmam vallahi...

Ben içimden geleni yapardım sanırım
Tabiki değer görmek istersin ama bunu görümceniz size artniyetli yaklaşıp yaklaşmadığını tespit ederek anlayabilirsiniz
Belkide kasti bir şey yoktur ve sadece bundan hoşnut olduğunuzu düşünmüştür .
öğlen yemeğini ise düşünememiş olabilir
Bilemedim kişiyi aslında nasıl ele aldığınız önemli...

herkes maddi imkanlarına, yeteneklerine, alışkanlıklarına ve biraz da keyfine göre ikramlarda bulunur.
dolayısıyla kısasa kısas şeklinde hazırlık yapmak çok anlamsız, ben normalde de haftasonu kahvaltısında patates kızartır, salata hazırlar, baya baya detaylı masa kurarım, dolayısıyla bana kahvaltıya gelseniz karşılaşacağınız manzara bu olur, ama çay yanına çok şey çıkarma alışkanlığım yoktur mesela, bazen öyle tabaklar görüyorum ki... genelde 2-3 çeşit koyarım en fazla... yani düşüncesizlik değil bu alışkanlık.
siz her zamanki alışkanlıklarınızı sürdürün ve içinizden geleni yapın, ne eksik ne fazla...

içinizden geldiği gibi yapın bence o bana böyle yapıyor ben de ona böyle yapayım demeyin. Ama bebeğiniz varmış hazır simit poğaça falan alıp geçiştirebilirsiniz

İmza damdan

Onu halam da yapar ve gıcık olurum

Daha sofraya oturmadan içinde yemek olan tencerenin kapağına kadar yıkar

Sanki eziyet vermeye gelmişsin hissi oluşur insanda oysa Mutlu da olur ama seni gerer işte

Aynen oyle bulasik makinamiz yoktu 20 kisilik misafirin sofrasini kaldirir kabi kacagi iyicr toplar birakir musafirimin yanina gecerdim sonucta onlar gityikten sonrada yikayabilirim ve misafir karni ac oldugu icin ddgil beni gormek icin geldi diye dusunurum

Ama bazi yerlere giderim bulasik makinadi bile vardir ama yemek toplandiktan sonra bile saatlerce cikmazlar mutfaktan hadi yemek bulasigini yine anlarim fazla olur

Ama caydan sonra zaten musafir gidecek o bardaklar toplanip 1 saat tezgahin ustunde kalsa kimsenin canı cikmaz diye dusunuyorum

Benim icin ikramindan cok karsimdaki insanin muhabbeti guleryuzu kiymetlidir

Belki eşi cimridir, ya da evde misafir istemiyordur.

Bana öz kardeşim böyle yapsa üzülürüm, ama sizin kanınız değil sonuçta. Eşiniz üzülmüyorsa siz hiç takmayın

Bir de hesaplı işler hoş değil, boşverin çoluk çocuğu da seviniyordur çeşit görünce. Hem sevaptır misafir ağırlamak, çok sık da gelmiyorlarmış. Siz ne vicdanınızı rahatsız edin, ne eşininizi kırın derim ben.

Banada hayatımdaki bazı kişiler kendimi önemsiz hissettiriyor. Yemek içme değil derdim. Çok şükür alasını yapıyorum zaten ama insan değer verildiğini görmek istiyor. Bazıları özenmediğini çok belli ediyor maalesef.
İşte buna çok üzülüyorum.
Ben mesela çok insancıl değilimdir,o yüzden karşımdan bir negatiflik sezdiğimde incinmem.
Oysa ki kocamın insan ilişkileri çok iyidir.
Birileri gelsin,dibine kadar ağırlasın,sohbeti,maçı,siyaseti,içiyorsa alkolü,içmiyorsa en kaliteli çayı,ayıptır söylemesi herkesin zevkine göre yemeği,soğanı,salçası,sarmısağı vs.
Ancak karşıdan da bekliyor işte. Aynısını değil de naziklik bekliyor,ağırlanmak bekliyor,çayını doldurup önüne koysunlar,çok mutlu oluyor.
O güler yüzü,tatlılığı göremeyince çok inciniyor,herşeyi geçtim o da sadece değer görmek istiyor,bir bardak çayla da olsa.
Maalesef insanlarımız artık çok nankör,eskisi gibi değil hayat.
Üzülüyorum aslında kocamın adına da senin adına da.
İnsanlar çıkarcı,insanlarımız menfaatçi...
Maalesef.

Eskiden hiç hesap yapmazdım. Bana tek çeşit yemek yapana ben üç çeşit yapardım. Çaya gideriz, bomboş çay. Bizde çay asla boş verilmez, illa yanında bir kek, börek, pasta şu bu olur. Üstelik de ben tek başımayım, yardım edenim yok. Kalkardım, son dakika haber verilen çaya apar topar kek yapardım. Sonra kıyas yaptım. Ben enayi miyim? Tek başıma çırpına çırpına o kadar adama niye yemek yapıyorum, tatlı yapıyorum? Bana kim yapıyor? Şimdi ben de tek çeşit yemek ve boş çay veriyorum. Bundan anlıyorlar çünkü, böyle mutlular. Ama eşimin arkadaşları başka. Her gidişimizde emek emek hazırlanmış sofralar görüyorum, ben de onlara aynısını yapıyorum. Kıymet gördüğüm kadar kıymet veriyorum. Artık akıllandım.

Banada hayatımdaki bazı kişiler kendimi önemsiz hissettiriyor. Yemek içme değil derdim. Çok şükür alasını yapıyorum zaten ama insan değer verildiğini görmek istiyor. Bazıları özenmediğini çok belli ediyor maalesef.
İşte ben de yeme içme değil derdim ama özenilmiyor gibi oluyor bariz

Eskiden hiç hesap yapmazdım. Bana tek çeşit yemek yapana ben üç çeşit yapardım. Çaya gideriz, bomboş çay. Bizde çay asla boş verilmez, illa yanında bir kek, börek, pasta şu bu olur. Üstelik de ben tek başımayım, yardım edenim yok. Kalkardım, son dakika haber verilen çaya apar topar kek yapardım. Sonra kıyas yaptım. Ben enayi miyim? Tek başıma çırpına çırpına o kadar adama niye yemek yapıyorum, tatlı yapıyorum? Bana kim yapıyor? Şimdi ben de tek çeşit yemek ve boş çay veriyorum. Bundan anlıyorlar çünkü, böyle mutlular. Ama eşimin arkadaşları başka. Her gidişimizde emek emek hazırlanmış sofralar görüyorum, ben de onlara aynısını yapıyorum. Kıymet gördüğüm kadar kıymet veriyorum. Artık akıllandım.
Bdn de bundan bahsediyorum işte.. emek..

İşte buna çok üzülüyorum.
Ben mesela çok insancıl değilimdir,o yüzden karşımdan bir negatiflik sezdiğimde incinmem.
Oysa ki kocamın insan ilişkileri çok iyidir.
Birileri gelsin,dibine kadar ağırlasın,sohbeti,maçı,siyaseti,içiyorsa alkolü,içmiyorsa en kaliteli çayı,ayıptır söylemesi herkesin zevkine göre yemeği,soğanı,salçası,sarmısağı vs.
Ancak karşıdan da bekliyor işte. Aynısını değil de naziklik bekliyor,ağırlanmak bekliyor,çayını doldurup önüne koysunlar,çok mutlu oluyor.
O güler yüzü,tatlılığı göremeyince çok inciniyor,herşeyi geçtim o da sadece değer görmek istiyor,bir bardak çayla da olsa.
Maalesef insanlarımız artık çok nankör,eskisi gibi değil hayat.
Üzülüyorum aslında kocamın adına da senin adına da.
İnsanlar çıkarcı,insanlarımız menfaatçi...
Maalesef.
Aynen Ben oraya yemeye içmeye gitmiyorum ama insan şöyle düşünmez mi ya o kız bebeğiyle bizim için uykusundan zamanından feragat ediyor yapıyor ben de yapayım bir şeyler diye

Ooooo benim artik kafayi yedigim konu, hatta daha bugün bunun konusu gecti.

Ben hep evime gelen insana cesit cesit yemek yaparim, sebzelisi, zeytin yaglisi hamur isi, etli yemegi, salata tursu corba sonrasida tatli yada kek cayi ayri kahvesi ayri. Ben bunlarin hepsini zevkle ve isteyerek yaparim. Ama karsimdaki insandan da beni evine davet ettiginde en azindan karnimi doyurabilecegim bi yemek beklerim.

En son dügününden sonra bi arkadasima tekrar hayirli olsun diye gittigimde bir kac salata cesiti yapmisti. Yemek odasindaki lamba bozukdu resmen karanlikda yemek yemistik. Cocugumda ac kalmisti.

Bende o saatten sonra kesin kes karar verdim, bundan sonra bende aynisini yapicam. Beni nasil karsiliyorlarsa bende artik onlari o sekilde karsilicam, hatta ben bir adim daha öteye gidip evime bile davet etmicem etmiyorum.

yaptığı hoş değil .hiçbişeysiz kahvaltı ikindi için bi çorba bi pilav ki onlşarda birlikte bile yapılabilir.nolcakki .makarna bile olur . aç aç gönderilirmi misafir

Hiç bişe yapmasan yine sen bilirsin dedi içinden geldiği gibi. O sorun olmax yani. Ama eminim şok olurlar sadece simit aldırıp çay demlesem

Niye şok olsunlar? Onlar size öyle yapıyormuş. Onlar çok değerli, siz külkedisi misiniz?

Çok tepki çekmek istemiyorsanız yavaş yavaş azaltın. Bu sefer akşam yemeği yapamayın mesela. Gelecek sefer kek de yapmazsınız vs.

O işlere harcayacağınız zamanda bebeğinizle, eşinizle vakit geçirir, veya dinlenir, kişisel bakımınızı yapar, kendinize zaman ayırırsınız. Maheretlerinizi görmüşler yeter, bundan sonra da kendine önem veren hâlinizi görsünler.

Bdn de bundan bahsediyorum işte.. emek..

Eh işte, aynen öyle. Ben gidiyorum, önüme mercimek çorbası ve lahmacun konuyor, onlar geliyor ben çorba, etli sebze yemeği, pilav, zeytinyağlı, cacık veya salata artı tatlı yapıyorum. Yapıyordum daha doğrusu. Sonra dedim ben salak mıyım? Kocam parayı ağaçtan mı topluyor? Herife taşıttırıp getiriyorum marketi yazık değil mi? Değer mi? Değiyor mu, değmiyor. O zaman konu kapanmıştır.

Belki eşi cimridir, ya da evde misafir istemiyordur.

Bana öz kardeşim böyle yapsa üzülürüm, ama sizin kanınız değil sonuçta. Eşiniz üzülmüyorsa siz hiç takmayın

Bir de hesaplı işler hoş değil, boşverin çoluk çocuğu da seviniyordur çeşit görünce. Hem sevaptır misafir ağırlamak, çok sık da gelmiyorlarmış. Siz ne vicdanınızı rahatsız edin, ne eşininizi kırın derim ben.
Çocuğu 2 yaşında izindeydi işe başlayacak tekrar öğretmen.
Evet hesap işi hiç hoş olmuyor. Aslında eşim mutlu oluyor sırf o yüzden..
Benim ailen gelince de eşim elinden geleni yapar yemek vs olmasa . Eşim için yani

Niye şok olsunlar? Onlar size öyle yapıyormuş. Onlar çok değerli, siz külkedisi misiniz?

Çok tepki çekmek istemiyorsanız yavaş yavaş azaltın. Bu sefer akşam yemeği yapamayın mesela. Gelecek sefer kek de yapmazsınız vs.

O işlere harcayacağınız zamanda bebeğinizle, eşinizle vakit geçirir, veya dinlenir, kişisel bakımınızı yapar, kendinize zaman ayırırsınız. Maheretlerinizi görmüşler yeter, bundan sonra da kendine önem veren hâlinizi görsünler.
Haklısınız. Mesela dün poğaça yapıp buzluğa koydum. Akşam yaş pasta ve salata düşünüyorum yumurtalı yeşillikli. Bunlar abartı mı sizce

Back
X