- 3 Kasım 2014
- 15.770
- 19.085
- 498
- Konu Sahibi minikmavikus
Sen sana yakışanı yap eşinin dediği gibi bu enayilik olmuyor misafirperverlik oluyor bence
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İmza damdan
Onu halam da yapar ve gıcık olurum
Daha sofraya oturmadan içinde yemek olan tencerenin kapağına kadar yıkar
Sanki eziyet vermeye gelmişsin hissi oluşur insanda oysa Mutlu da olur ama seni gerer işte
İşte buna çok üzülüyorum.Banada hayatımdaki bazı kişiler kendimi önemsiz hissettiriyor. Yemek içme değil derdim. Çok şükür alasını yapıyorum zaten ama insan değer verildiğini görmek istiyor. Bazıları özenmediğini çok belli ediyor maalesef.
Ben de bayılmıyorım mutfağı da sevmem. ama uzaktan geliyorlar sonuçta misafir yaniherkes sevmez kek pogaca börek yapmayı . sizde cok özenmeyin
İşte ben de yeme içme değil derdim ama özenilmiyor gibi oluyor barizBanada hayatımdaki bazı kişiler kendimi önemsiz hissettiriyor. Yemek içme değil derdim. Çok şükür alasını yapıyorum zaten ama insan değer verildiğini görmek istiyor. Bazıları özenmediğini çok belli ediyor maalesef.
Bdn de bundan bahsediyorum işte.. emek..Eskiden hiç hesap yapmazdım. Bana tek çeşit yemek yapana ben üç çeşit yapardım. Çaya gideriz, bomboş çay. Bizde çay asla boş verilmez, illa yanında bir kek, börek, pasta şu bu olur. Üstelik de ben tek başımayım, yardım edenim yok. Kalkardım, son dakika haber verilen çaya apar topar kek yapardım. Sonra kıyas yaptım. Ben enayi miyim? Tek başıma çırpına çırpına o kadar adama niye yemek yapıyorum, tatlı yapıyorum? Bana kim yapıyor? Şimdi ben de tek çeşit yemek ve boş çay veriyorum. Bundan anlıyorlar çünkü, böyle mutlular. Ama eşimin arkadaşları başka. Her gidişimizde emek emek hazırlanmış sofralar görüyorum, ben de onlara aynısını yapıyorum. Kıymet gördüğüm kadar kıymet veriyorum. Artık akıllandım.
Aynen Ben oraya yemeye içmeye gitmiyorum ama insan şöyle düşünmez mi ya o kız bebeğiyle bizim için uykusundan zamanından feragat ediyor yapıyor ben de yapayım bir şeyler diyeİşte buna çok üzülüyorum.
Ben mesela çok insancıl değilimdir,o yüzden karşımdan bir negatiflik sezdiğimde incinmem.
Oysa ki kocamın insan ilişkileri çok iyidir.
Birileri gelsin,dibine kadar ağırlasın,sohbeti,maçı,siyaseti,içiyorsa alkolü,içmiyorsa en kaliteli çayı,ayıptır söylemesi herkesin zevkine göre yemeği,soğanı,salçası,sarmısağı vs.
Ancak karşıdan da bekliyor işte. Aynısını değil de naziklik bekliyor,ağırlanmak bekliyor,çayını doldurup önüne koysunlar,çok mutlu oluyor.
O güler yüzü,tatlılığı göremeyince çok inciniyor,herşeyi geçtim o da sadece değer görmek istiyor,bir bardak çayla da olsa.
Maalesef insanlarımız artık çok nankör,eskisi gibi değil hayat.
Üzülüyorum aslında kocamın adına da senin adına da.
İnsanlar çıkarcı,insanlarımız menfaatçi...
Maalesef.
Hiç bişe yapmasan yine sen bilirsin dedi içinden geldiği gibi. O sorun olmax yani. Ama eminim şok olurlar sadece simit aldırıp çay demlesem
Bdn de bundan bahsediyorum işte.. emek..
Çocuğu 2 yaşında izindeydi işe başlayacak tekrar öğretmen.Belki eşi cimridir, ya da evde misafir istemiyordur.
Bana öz kardeşim böyle yapsa üzülürüm, ama sizin kanınız değil sonuçta. Eşiniz üzülmüyorsa siz hiç takmayın
Bir de hesaplı işler hoş değil, boşverin çoluk çocuğu da seviniyordur çeşit görünce. Hem sevaptır misafir ağırlamak, çok sık da gelmiyorlarmış. Siz ne vicdanınızı rahatsız edin, ne eşininizi kırın derim ben.
Haklısınız. Mesela dün poğaça yapıp buzluğa koydum. Akşam yaş pasta ve salata düşünüyorum yumurtalı yeşillikli. Bunlar abartı mı sizceNiye şok olsunlar? Onlar size öyle yapıyormuş. Onlar çok değerli, siz külkedisi misiniz?
Çok tepki çekmek istemiyorsanız yavaş yavaş azaltın. Bu sefer akşam yemeği yapamayın mesela. Gelecek sefer kek de yapmazsınız vs.
O işlere harcayacağınız zamanda bebeğinizle, eşinizle vakit geçirir, veya dinlenir, kişisel bakımınızı yapar, kendinize zaman ayırırsınız. Maheretlerinizi görmüşler yeter, bundan sonra da kendine önem veren hâlinizi görsünler.