• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kısasa kısas ? Misafir meselesi

İcinden nasil geliyorsa öyle yap.
Benim beslenme şeklim mesela cok gicikdir.
Ekmek, pasta, börek,kek mek asla yemem. Pilav veya bulgur yemem.
Misafir gelince kendi damak tadima göre pişiririm. Samimi arkadaşlarım artık kendileri yanlarinda getirir böreği filan.
Belki kadinin yeme tarzi böyledir. Kendinizi doldurmayin

Çocuğu 2 yaşında izindeydi işe başlayacak tekrar öğretmen.
Evet hesap işi hiç hoş olmuyor. Aslında eşim mutlu oluyor sırf o yüzden..
Benim ailen gelince de eşim elinden geleni yapar yemek vs olmasa . Eşim için yani
Aynen öyle, eşin için, kendin için. Canını sıkıp, kafa yorduğuna değmez. Vesveselere kulak verme. ;)

Haklısınız. Mesela dün poğaça yapıp buzluğa koydum. Akşam yaş pasta ve salata düşünüyorum yumurtalı yeşillikli. Bunlar abartı mı sizce

Hiiic yorma kendini. Zik.in pekini yesinler. Töbe töbe, ama artik böyle. Gece yarilarina kadar yemek yaptigimi bilirim ben isten izin alip hazirlik yaptigimi bilirim. Bana deger verip sofra kurana helal hos olsun, digerleri de bundan sonra cayin yanina hazir kek görürlerse öpüp baslarina koysun.

Haklısınız. Mesela dün poğaça yapıp buzluğa koydum. Akşam yaş pasta ve salata düşünüyorum yumurtalı yeşillikli. Bunlar abartı mı sizce

Bence akşam için bir şey yapmayın veya en fazla bir çeşit yapın. Pasta ve çay gibi. Bir dahakine akşam için hiçbir şey yapmayın bence. Az ikram ve bir arkadaşın dediği gibi güleryüz, hoş sohbet yapın yeter. Onların size yaptığının kat katı ikram yapınca size gösterilen değer artmayacak. Biraz kendi kıymetinizi bilin.

Beni yaptikladindan cok beni nasil karsiladigi onemserim

Mesela bi arkadasim vardi devamli makarna yemeye cagirirdi ama oyle icten severek yapardi sohbeti muhabbeti derken o makarna dunyanin en kiymetli yemegi olurdu benim icin

Baska gittigim bi yerde vardir ne zaman gitsem mutlaka ikramliklar falan hazirlar mutlaka kuru cay ikram etmez ama ne yazik ki bazen gidince pisman olmuslugum bile vardir yada aynisi gibi baskalarida var

Gittiginde yeneginden cayina hersey dort dortluk ama ev sahibinin yuzunu gorene ask olsun

Yemegi toplar bulasiklari yikar ocagina kadar siler cayi hazirlar toplar yikar
Yani o kadar isle gucle ugrasacagina sicak bi kuru cayla bi guler yuzu hos muhabbetini en iyi ikramliklara tercih ederdim
+1

Bence akşam için bir şey yapmayın veya en fazla bir çeşit yapın. Pasta ve çay gibi. Bir dahakine akşam için hiçbir şey yapmayın bence. Az ikram ve bir arkadaşın dediği gibi güleryüz, hoş sohbet yapın yeter. Onların size yaptığının kat katı ikram yapınca size gösterilen değer artmayacak. Biraz kendi kıymetinizi bilin.
Eşim akşam için pikniğe gideriz dedi mangal falan o yüzden yapmayacağım akşam için.

Eşim akşam için pikniğe gideriz dedi mangal falan o yüzden yapmayacağım akşam için.

Eşiniz de sizi düşünmüş ama daha çok yorulmayın da. Mangala bir hazırlık yapmayın madem. Plastik tabak, çatal, bardak alın. Bir de bir dahaki gidişinizde siz de akşama kalın bence, eve dönüşünüzde bir de yemekle uğraşmayın.

Akşam yemeği yiyecekseniz salata, pasta vs hiç uğraşmayın o zaman. Simit, kahvaltı, çay yeter. Poğaça bile fazla.

Eşin dogrusunu söylemiş bosver misafir berekettir. O sekilde bakıp yap.
Ama icinden gelmiyorsa da abartma dan yap sende aksama kalın deme.
Yani bazı insanlar oyle ama görgü meselesi.

Yabanci gelmiyorya eve ne yeyiyorsanuz onu ikram edin hem onemli olan ikramlik degil misafir perverliktir güler yuz o kadar guzel bi yemekle de gecistirebilirsiniz. 3 4 cesit yapmaya gerek yok sanirsam ;)

^^Allah ve Resûlünü seven misafirine ikramda bulunsun..^^
hadis~ı şerif

Eşin doğru diyo. Sen sana yakışanı yap
Bu durumu bnde yaşıyorum. Misafir gelince (ki bnm eşim tarafı haber vermeden pat dye gelirlee) koşa koşa yaparım herşeyi. Adan Zye hazırlıyoruö hrmde koşarak nerdeyse. Sırf 4 4lük olsun diye. Israr ederim yiyin için diye. Hazırolda bekler gibi olurum sunum sırasında. Velhasıl kelam çok uğraşırım. Fskaaaaaat ben o insanlara gidince(ki brn gidiş geliş değil de sadece geliş kısmıyla ilgilenirim, gitmem) gittiğimde pek ilgi olmaz, yemek Allahın nimetidir ve hepsi başımızdan fazladır. Ama patatesi kızartmak da patatestir. Sürekli pstatesi yumurtayla salata yspmsk da patatrs. Yani bi özen yok. Başta yadırgıyıp HAYATIM NİYR BÖYLE diye eşime sorduğumda, SEN KENDİ AİLENİN YÜCELİĞİNİ SERGİLİYOSUN cevabını aldım. Ve o gün bugün hep o doğruştuda ilerledim :) uzattım ama eşin çok haklı

Bence herkesin misafir karşılama tarzı kendine hastır ve kimi ozenmezse rahat edemez..Enayilikle ne alakası var ayda yılda gelen gorumcene iki yemek yaptın diye enayimiyim diye hesap yapmanız bana çok abes geldi.o onun ayıbıdır.siz yapmış olduğunuz her ikramla zaten sevabını alicaksiniz.hemen enayimi oldunuz.o özensiz bı insandır kim gelse öyle karsiliyordur eminim..Eğer enayimiyim filan diye biseyler hazırlamak sizi kötü hissettiriyorsa yapmayın ozaman.

İnsan tabi düşünüyor alınıyor ama yine de rahat edemiyor anlıyorum sizi bende genelde çok iyi ağırlamaya çalışırım insanları ama genelde gittiğimde çok az bir şey yapanı gördüm hazır yiyecekte çok koyuldu önümüze :KK48:Yine gelseler yine yaparım bana göre misafir ağırlamak budur ben böyle rahat eder mutlu olurum yedirdikçe bereket artar herkes kendi değerini belirler birinin yemek yapmaması bizim değerimizi belirlemez bana göre Hoppa

Bana yapılanı soyliyim Bende arkadaşlarımız var mesela evdeler hepsi ama hep hazır şeyler koyarlar önümüze bende onlar geldiğinde hiç hazır sevmedigim için kendim yaparım yani eşinizin dediği gibi kendime yakistirdigimi yaparım ki zaten size senede 5 kez anca geliyorlarmış yap gitsin ne olacak eline bulaşmaz sonuçta belki göre göre öğrenir onlarda hatta akşam yemeğini birlikte yapmayı teklif edin bana yardım edermisin yemek hazırlayalım akşama de sok mutfağa birseylerin ucundan tutsun bi zahmet sonuçta kız kardeşi eşinizin çekinecek birşey yok ve sabah çok bişey hazırlamayın mesela bir börek ve omlet yeterli zaten yanına peynir zeytin domates oluyor bide cay demle tamamdir

Enayilik gibi düşünmüyorum da benim gösterdiğim özen bana gosterilmeyince benim icimden gelmiyor güzel ağırlamak.

Bence bu zamana kadar elinizden geleni yapmışsınız bundan sonra rahat olun artık.
Bir de böyle deneyin bakalım.
Bi simit kahvaltilik yeter kahvaltıya.
Akşama da basit bi yemek tamamdır.
Madem mesele görüşmek bir arada vakit geçirmek e siz de yorulmayin bari küçük bebeginizle.

Ne ikram edildiğine takılmam hiç , abimgile de ne zaman gitsem çay yanına kraker yeriz, arada abim kendisi bişeyler hazırlarsa (balık , döner vs) ancak öyle yemek yeriz yengem daha evlendim evleneli (4 sene olacak) 1 kere yemeğe çağırmadı. Ama abimgil gelince yaparım elimden geleni. Ha aç olsam abimgilde de bişeyler yapın açım diyebilirim ama hiç demedim şimdiye kadar

Ben seni hakli buldum acikcasi. Bende bazen oyle hissediyorum. Mesela kime gitsem eli dolu giderim,bana ise sallana sallana gekirler

bende benzer seyler yasıyorum
memleketten uzaktayız yatılı gelır kalırlar kahvaltım cesıt cesıt olur
onlar gelmeden kek borek acma yapar derın dondurucuyu doldururum hazır olsun dıye
tatlısı kahvesı
sonradan kv. den duyarım cok memnun kalmıslar ,su yemegını cok begenmısler,tatlın soyleymıs vs.
bengıderım memlekete
lütfen davet ederler
yemegı tepsıye basıp dooogru fırına arkasından bı bardak cay
aslından mevzu yemek ıcmek degıl benım ıcın ama ben bunu deger vermekle alakalı oldugunu dusunuyorum
mesela eltım kendı aılesı geldımı sahıt oldum cok daha farklı agırlıyo

Back
X