• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kısasa kısas ? Misafir meselesi

Senede 3 5 kez olan bir şey için böyle hesaplara gerek yok bence sık olsa tamam da

Ohooo...
Ben böyle düşünsem, tanıdığım herkese bir kuru pasta koyardım.
Evlendiğimden beri gittiğim misafirliklerde genelde hep hazır şeylerle ya da annelerin yolladığı yemeklerle ağırlarım.
Ben ise misafiriğim geleceği zaman bebeğim olmasına rağmen en az 7-8 çeşit bir şeyler yaparım.
Gerekirse uyku uyumam ama misafirimi güzelce doyurup, memnun olarak göndermek isterim.
O sebeple herkesin görgüsü kendinedir, siz neyi yakıştırıyorsanız kendinize, onu yapın.
Öbür türlü insanın içi rahat etmez ki.
Saçma bir mahçubiyet de söz konusu.
O şöyle yaptı, bu böyle yaptı derseniz çok üzülürsünüz.

Ben de seninle benzer bir sorgulamadayim. Misafir geleceği zaman sabahından akşamına dolu dolu bir lise hazırlarım. Isterim ki geldikleri zaman aç kalmasınlar. Kimi insan az yediği için karşısındakini de öyle düşünüyor, ikramını uzun aralıklarla yapıyor. Yeseler de yemeseler de ikram etme taraftariydim. Fakat gittiğim çoğu yerde ya basit şeylerle ya da hazır şeylerle karşılaştım. Her seferinde kendime söz veriyorum. Bir daha bu kadar uğraşmayacağım diyorum sonra dayanamıyorum yine yapıyorum. Sanırım buna aferin delisi olma deniyor. Idare edecek kadar yapmak lazım. Bence hiç akşam yemeği hakkında da konuşmayın. Bakalım ne hissedecekler.

Bana yapılanı soyliyim Bende arkadaşlarımız var mesela evdeler hepsi ama hep hazır şeyler koyarlar önümüze bende onlar geldiğinde hiç hazır sevmedigim için kendim yaparım yani eşinizin dediği gibi kendime yakistirdigimi yaparım ki zaten size senede 5 kez anca geliyorlarmış yap gitsin ne olacak eline bulaşmaz sonuçta belki göre göre öğrenir onlarda hatta akşam yemeğini birlikte yapmayı teklif edin bana yardım edermisin yemek hazırlayalım akşama de sok mutfağa birseylerin ucundan tutsun bi zahmet sonuçta kız kardeşi eşinizin çekinecek birşey yok ve sabah çok bişey hazırlamayın mesela bir börek ve omlet yeterli zaten yanına peynir zeytin domates oluyor bide cay demle tamamdir
bı hasta sorma,ani gıtme veya cok extrem bı durum yoksa bana hazır ıkram edıldıgınde yemem tabak geldıgı gıbı gerı gıder ben evımde alıp yemedıkten sonra dısarıda neden yıyeyım

Merhaba arkadaşlar
Evinize gelecek olan misafire Size nasıl ikram yaptıysa muadil ikramlar mı yapıyorsunuz.

kafam karışık şeytan dürtüyor beni..

Daha iyi açıklayayım..
Eşimin kız kardeşi var.. benden baya büyük. Çalışmıyor. Ben de bebeğim olduğu için işten ayrıldım evdeyim şuan.
Evleri bizden 2 saat uzaklıkta.
Yani gelince sabah erkenden gelip gece dönüyorlar. Senede 5 kere falan geliyorlardır.
Çok samimi sayılmayız ama Herhangi bir tartışmamız huzursuzluğumuz falan da olmadı.

Genelde kahvaltıya çağırıyor ve ne zaman gitsek simit peynir kahvaltılık vs. İkindiye doğru ; yemeğe kalın falan diyen olmuyor zaten ;biz de sıkılıyoruz dönüyoruz. Bir değil iki değil . zaten senede 2-3 kere en fazla gidiyoruzdurx

Ama onlar bize gelice benim içim rahat etmiyor kahvaltılık yanına börek kek omlet salata vs yapıyorum akşam da yemeğe kalıyorlar . Çok hamarat falan değilim internetten baka baka yapıyorum her şeyi. Yani bence emek veren herkes bir kek bir poğaça yapabilir süper becerikli olmaya gerek yok.

Şimdi yine gelecekler eşimle güzelce konuştum ben enayi mi oluyorum acaba öyle hissediyorum dedim sen sana yakışanı yap diyor.. sizce nasıl olmalı?
Bu aralar kafamdaki sorulara cvp ararken ve bazı kararlar almaya çalışırken bu konu karşıma çıktı. Aynı tatsızlığı ben de yaşıyorum. Samimi arkadaşım diyebileceğim bir yakınım bildim bileli çok cimri ve takıntılı bir şekilde titiz. Misafir sevmez hele çocuklu olursa fenalık geçirir o derece. Sürekli beni kahveye çağırır, çünkü oğlum okulda oluyor. Hafta sonu oldumu aramalar msjlar kesilir. Kahveye gittiğim zaman da bir saat sonra kahve gelir. Bir saatte otursan, beş saatte otursan en fazla kahve yanında bir tatlı pastaya denk gelmişse bir dilim ikram eder. Başka da asla çay ya da başka bişey yok. Kızdığım nokta ben bu kişiye çok ikramda bulundum. Yemeği çayı vs hazırlarım yani. Hiç te sorun etmedim. Ama artık bu kadar zaman gittim, geldim insan hiç mi birşeyler hazırlamaz. Çoğu zaman karnım guruldayarak eve dönerim. Şimdi ben ne yapayım aynı sıkıntı benimki de. Ama iyi bir arkadaştır.. Yorumları ve fikirleri ben de çok merak ediyorum.

Beni yaptikladindan cok beni nasil karsiladigi onemserim

Mesela bi arkadasim vardi devamli makarna yemeye cagirirdi ama oyle icten severek yapardi sohbeti muhabbeti derken o makarna dunyanin en kiymetli yemegi olurdu benim icin

Baska gittigim bi yerde vardir ne zaman gitsem mutlaka ikramliklar falan hazirlar mutlaka kuru cay ikram etmez ama ne yazik ki bazen gidince pisman olmuslugum bile vardir yada aynisi gibi baskalarida var

Gittiginde yeneginden cayina hersey dort dortluk ama ev sahibinin yuzunu gorene ask olsun

Yemegi toplar bulasiklari yikar ocagina kadar siler cayi hazirlar toplar yikar
Yani o kadar isle gucle ugrasacagina sicak bi kuru cayla bi guler yuzu hos muhabbetini en iyi ikramliklara tercih ederdim
Misafir varken en gerekli isleri yapar birakirim.

Hasta olurum mutfaktan gelmeyem ev sahibine .Bazen oyle oluyoki bir hos geldin bir güle gule diyen ev sahibi gördüm.

Merhaba arkadaşlar
Evinize gelecek olan misafire Size nasıl ikram yaptıysa muadil ikramlar mı yapıyorsunuz.

Daha iyi açıklayayım..
Eşimin kız kardeşi var.. benden baya büyük. Çalışmıyor. Ben de bebeğim olduğu için işten ayrıldım evdeyim şuan.
Yani gelince sabah erkenden gelip gece dönüyorlar. Senede 5 kere falan geliyorlardır.
Çok samimi sayılmayız ama Herhangi bir tartışmamız huzursuzluğumuz falan da olmadı.

Genelde kahvaltıya çağırıyor ve ne zaman gitsek simit peynir kahvaltılık vs. İkindiye doğru ; yemeğe kalın falan diyen olmuyor zaten ;biz de sıkılıyoruz dönüyoruz. Bir değil iki değil . zaten senede 2-3 kere en fazla gidiyoruzdurx

Ama onlar bize gelice benim içim rahat etmiyor kahvaltılık yanına börek kek omlet salata vs yapıyorum akşam da yemeğe kalıyorlar . Çok hamarat falan değilim internetten baka baka yapıyorum her şeyi. Yani bence emek veren herkes bir kek bir poğaça yapabilir süper becerikli olmaya gerek yok.

Şimdi yine gelecekler eşimle güzelce konuştum ben enayi mi oluyorum acaba öyle hissediyorum dedim sen sana yakışanı yap diyor.. sizce nasıl olmalı?
Ayda yılda bir kere geliyorlar sanırım sen gene nasıl yapıyorsan yap bı daha aradıklarında falan hastayım alamam falan de tatlım

Poğaça kek börek vs sorun değil de her seferinde siz, yemeğe kalin diyorken onların dememesi sıkıntı bence. Yoksa kek vs pastaneden falan alınır yani abartılacak şeyler değil. Ama ben de olsam sanırım yemeğe kalin denmemesine bozulurdum. İçini hazırlayıp pide falan yaptırın siz de bosverin uğraşmayın. Yaninda da hazır litrelik ayran yeter ,bir de söğüş yaparsınız oldu bitti. Çeşit çeşit yemekle agirlamayin madem hem siz yorulmazsiniz

Eşiniz durumun farkına varmış ama sen genede hazırla demiş bu çıkıyo.

Açıkçası misafir baştacıdır geleni başımınüstünde ağırlarım gelende kalkmak bilmez ben gittiğimde aynı özeni bulamayınca bozuluyorum ama dayanamayıp gene yapıyorum :)

İçiniz rahat edicekse kahvaltıya dışardan bişeyler alın öğlende dışarı çıkar gezersiniz yiycekseniz dışarda yersiniz yemeği

Misafir varken en gerekli isleri yapar birakirim.

Hasta olurum mutfaktan gelmeyem ev sahibine .Bazen oyle oluyoki bir hos geldin bir güle gule diyen ev sahibi gördüm.
Bende ne isim olursa olsun ertelerim sonucta evime beni gormek icin gelen misafir var

Ama sizin dediginiz kadar olmasada bende misafire neredeyse kendini gostermeyecek kadar mutfakta kalan ev sahibi gordum

Anlamiyorum o bulasiklar tezgah ustunde bir saat kalsa kurtlar mi yiyecek
Sanki insanlarin evinde cay corba yokta misafirlige yemek icmek icin gidiyorlar

Ben sirf ev sahibi biraz daha erken iceri gelsin diye bulasiga toplamaya yardim ediyorum ama nafile o tezgahin ustunu bile iyice kopykleyip durulamadan ocagi silmeden iceriye gelwmiyorlar

Cunku o isler baska zaman yapilamiyor
Bi sıcak cay olsun oda bi tebessimle hos bi sohbetle olsun

Hiç bişe yapmasan yine sen bilirsin dedi içinden geldiği gibi. O sorun olmax yani. Ama eminim şok olurlar sadece simit aldırıp çay demlesem
Bırak şok olsunlar. Sen kendini yıpratma deymez ne demek peynir ve simit insan kendine bile daha çok ozenir. Ki siz misafir gidiyorsunuz ayrıca kendisi davet ediyor. Külliyen saçmalık... siz tabiki kendiniz gibi davranin ama abartmaya gerek yok...

Önemli olan size ne yedirip içirdiği değil, misafirperverliği, karakteri, güleryüzü. Bunlardan haber verin. Ben hoş karşılamıyorum açıkçası yenilip içilen evde ev sahibinin arkasından sofrasını eleştirmeyi. Ayıp. Belki durumu el vermedi, belki alışkanlığı oyle, belki samimiyetten dolayı kendini yormadı, belki o gün iyi hissetmiyordu, vs vs. İnsanları olduğu gibi kabul edin. Ve tekrardan, masaya çıkardığını değil, davranışlarını konuşun. Çok bayağı muhabbetler bunlar, tutup eşinize bunun muhabbetini yapmanız bile nahoş.

Merhaba arkadaşlar

Daha iyi açıklayayım..

Herkesin birincil önem verdigi şeyler var.mesela ben ikrama önem veririm sen gibi,annem temizlige önem verir,yengem vardır muhabbete önem verir;ne evini temiz gördüm,ne ikramını begendim mesela yengemin. Öle olunca ya herkese istedigini vercen yada içinden geleni yapcan,en iyisi içinden geleni yapmak.

Bütçem yetenegim vaktim ve görgüm bellidir. Kimseye bana yapilan ikrama gore ikram yapamam. Sadece kendi sartlarim bunu belirler. Esimin hangi akrabasina gitsek kuzu cevirir. Benim ne yerim ne vaktim ne param buna uymaz.
Simdi gelirler kek yaparim borek yaparim mesela. Gidip "eda bizi 3 kurusluk seyle gecistirdi biz de ona gore yapalim" mi desinler.
Veya benim akrabalarim hazir kek simit kahvaltilik disinda bir sey hazirlamaz. Zorla bir kere yatili kaldim isrardan dolayi anneannemi kiramadim. Emziren halimle resmen ac kaldim bas donmesi mide bulantisi... Simdi kadini ac mi birakayim bize gelince?

Önemli olan size ne yedirip içirdiği değil, misafirperverliği, karakteri, güleryüzü. Bunlardan haber verin. Ben hoş karşılamıyorum açıkçası yenilip içilen evde ev sahibinin arkasından sofrasını eleştirmeyi. Ayıp. Belki durumu el vermedi, belki alışkanlığı oyle, belki samimiyetten dolayı kendini yormadı, belki o gün iyi hissetmiyordu, vs vs. İnsanları olduğu gibi kabul edin. Ve tekrardan, masaya çıkardığını değil, davranışlarını konuşun. Çok bayağı muhabbetler bunlar, tutup eşinize bunun muhabbetini yapmanız bile nahoş.
Durumu olmasa hasta olsa niye konu edeyim ki burada. Abes bir durum var ki paylaşıyorum.
Sanki portakal soslu ördek ya da havyar kuş sütü mü eksik dedik de maddiyata vurdunuz işi. Ben özenilmemekten bahsediyorum simit de parayla o zaman emek versin poğaça yapsın ucuz ucuz
Te Allahımmm

bı hasta sorma,ani gıtme veya cok extrem bı durum yoksa bana hazır ıkram edıldıgınde yemem tabak geldıgı gıbı gerı gıder ben evımde alıp yemedıkten sonra dısarıda neden yıyeyım
Ben hiç sevmiyorum hazır içinde ne yağı var belli değil hazır alıp gelene kadar hiç birşey yoksa bir kek çırpar atarım yanına cay yeter bence hazır olup 3 çeşit olmasındansa el yapımı tek çeşit kabulum hep tabi çalışan insanlar için zor bu ama evdeki hanımlarında dışarıdan alması tuhaf geliyor bana

Yani tabii ki size hurmet etmeyen insanlar icin kendinizi paralamayin. Zaten cocugunuz da varmis ugrasmaya da vaktiniz yoktur.

Yine de edebi elden birakmayin derim, sonucta evinize insanlar geliyor.

Cok ugrasmayin bence normalde ne yiyorsaniz ondan yapin. Bir corba, bir ana yemek, salata, cacik yete iste.

Back
X