Kişiliğim hakkında düşüncenizi bekliyorum

Gizemlikiz90

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2016
271
98
28
29
Herkese merhaba öncelikle umarım iyisinizdir. Ben 16 yaşındayım ağustosta 17 olucam.Annemle babam ayrı.Ergenlik donemi gibi bende çok sorunlar yaşadım yaşıyorum da. Benim arkadaşım çok az.Çok yakın diyebileceğim insanla küstüm çünkü beni umursamıyordu.Değersiz hissediyordum kendimi ondan dolayı.
Mesela ben bir olay yaşasam ergenlik döneminden kaynaklandığını biliyorum. Mesela kendimi kabul edemiyorum ben bunun ergenlikten kaynaklandığını biliyorum. Hayat hakkında henüz fikir sahibi değilim. Kitap okumayı sevmezdim ama ilk kitabımı okuyorum zülfü livanelinin. Ama benim arkadaşlarım benim gibi düşünmüyor. Yaşadıkları birçok sorunun ergenlikten kaynaklandığını anlamıyor. Benim okul arkadaşlarım makyajın dibine vururlar bir suru kendinden yasca büyüklerle çıkarlar ama ben herşeyin bir zamanı olduğunu düşünürüm. Şuan gelişim cağında olduğumu ve o kimyasal içerikli malzemenin ve bide kalitesizse cildimi mahvedeceginden emindim. Sadece garnier 3 u 1 arada kullanıyorum . Kilo sorunum var obez değilim ama yürüyüş yapıyorum ekmeği kestim şekeri kestim çavdar yiyorum. Ama benim kafadan düşünen kimse olmadığı için yalnızım. Defterim var. Bütün iç sesimi oraya yazıyorum müzik dinleyerek. İçinizde ablalarım var sizden fikirlerinizi duymak hoşuma gider. İyi aksamlar.

Ergenlik = kimse beni anlamıyor, kimse benim gibi düşünmüyor.
Senin yazdığın ergenlik; ailesi tarafından yeterince ilgilenilmemiş çocukların tutumu.

Benim çevremdeki insanların hali tavrı böyle. Ondan bahsetmek istedim. Zaten ergenlikte birçok yerli yersiz şeylere kafa yormanin sadece gelişim cağında olduğundan kaynaklandığını anlatmaya çalıştım. Her turlu hali var tabi ergenliğin tek bişeyle açıklanmaz. Yanlış anlaşılmak istemiyorum

Ergenken pek bu dediklerin olmaz..
Ben hayatım boyunca bu yaptıklarım ergenlikten diyen bir ergen görmedim..

Bence kendini çok şartlandırmıssın. Ağır makyaj cildini bozar ama arada gözlerine ufak dokunuşlar yapman sana kendini iyi hissettirebilir yani makyaj her zaman kötü değildir. Bunu istemezssin doğallıktan yana olursun o ayrı ama kendini zararlı olduğuna şartlandırarak yapmaman bence doğru değil.evet kendinden büyüklerle flört etmen yanlış ama kendi yaşıtın masum flörtler, beğeniler normal. Yani demem o ki kendini yanlış yapıcam diye kasarsan mutsuz olursun ergenlik bittiğinde bu sefer kendisiyle barışık olmayan sorunlu bir birey olursun. İçki, sigara, yanlış arkadaş uyuşturucu bınlardan koru kendini. Öncelikli hedefin okulun olsun. Kendini seversen herkes de seni sevebilir.

Ne güzel işte erken bilinçlenmişsin, daha iyi gözlemleyip, daha iyi anlıyorsun. Ne takıyorsum etraftakileri hayatın boyunca tıpkı senin gibi düşüneni bulamazsın birebir. Herkes farklı, onları gözlemlemeye tat almaya bak, arkadaş kalmaya devam et, hayatının başına koymak zorunda değilsin, her şeyini ona bağlamak zorunda da değilsin, sadece vakit geçirme amaçlı onlarlasın. Çok takma canıms. :)

Bazı şeylerin yanlış veya doğru olduğunu ayırt edebildigimi düşünüyorum. Yani ben fazla dert etmemeye cabaliyorum.

Evet evet makyaj malzemem var makyajın sadesi ni severim tabiki. İnanın lise ortamları öyle kotu ki. Çok kotu niyetliler yani yaptıkları muhabbetten belli oluyor. Koruyorum onlardan kendimi. Hedefim tabiki istediğim mesleği olmak.

Yaşının gerektirdiği gibi yaşa gözünü seveyim. Hmmm o yaptığım ergenlikte, hmm şöyle davrandım sanırım ergenlikte olduğum için diye düşünülmez. Akışına bırak, hayatını yaşa. Bu yaşta niye bu kadar düşünüyorsun?

Tatlım anladım seni, her çocuk demek ki senin kadar bilinçli yetişrilmemis.
Benim ergen öğrencilerim bile ergen olduklarını kabul etmiyor

Bu kadar kasmanın alemi yok yani tmm kontrol iyidir ama yani senin ki de fazla her yaşın ayrı güzelliği var yaşının tadını çıkar derim ben

Belkide fazla arkadaşım olmadığın içindir bilmiyodum normalde baya eğlenceliyimdir. Mizahım iyidir arkadaşlarım çok güler bana.

Çok tatlı,belli ki çok da akıllı bir kızsın.Yaşından büyük olgunluğun var gibi. Herşey yaşında zamanında güzel.Aşırılığa kaçmadan yaşının gerektirdiği gibi yaşa.

Tesekkur ederim ama cevremde kendini ortamlarda kaybedip başı beladan çıkmayan çok ornek var. Ben baya kafaya falan biriyim arkadaşlarım bunu hep soyler. Pireyi deve yaparım. Gece-gündüz onu düşünürüm.

Senden 1 yaş küçük kızım var.
Otokontrol iyidir ama seninki biraz aşırı.
Bu kadar kendini çevrenden soyutlama

Ben biraz asosyal gibi bişeyim. Yani öyle süs püs düşkünlüğüm yok. Mesela arkadaşlarıma hep ben teklif ederim şuraya gidelim diye. Ben demesem kimse çağırmaz. Belki bunları buraya yazmam çok gereksiz ve saçma. Kotu bi olay olsa en kötüsünü düşünürüm. Mesela en büyük isteğim yeni eski kim varsa bi doğum günü sürprizi yapmalarını isterim. Ama kimse beni hatırlamaz etmez.

Süsle püsle sosyal olunmaz zaten
Gayette sosyalsin aslında arkadaşlarına gezmeyi teklif ettiğine göre
Olsun çağırmasınlar bir süre sonra onlarda seni cağırmaya başlar merak etme
Bu dogumgünü kutlama olayıda tüm insanlarda yaradır.
Herkes kendine süpriz doğum günü yapılmasını ister.
Bu yaşımda ben bile isterim

tatlim ergenlik cagndaymişsin ama ergen gibi dúşünmúyosun. bilinclisin. bu sana hayatta artı puan katar. arkadaş edin kendine. yalniz olmakta psikolojini bozar. benimde 2 tane ergen oglum var. yeri geliyo arkadaş oluyorum onlara. mac bile izliyoruz

Olgunsun bence... Çevrendekiler yaşları gereği yaşıyor, saçma da olsa... Ama sen onların saçmalıklarını görüyorsun ve onlar sana boş geliyor di mi?

Mesela makyajdan örnek vermişsin. Onlar bir hevesle pazardan bile alıp sürünüyorlar, zararını düşünmüyorlar. Ama sana göre olması gereken bu değil. Ve ne sen onlara anlam veriyorsun, ne de onlar seni anlıyor...

Bence kafayı hiç takma. Sen daha olgun ve olayların sonunu düşünen birisin. Ama gelecekte zaten yeteri kadar sorumluluk binecek üstüne. Bir ömür olgun durman gerekecek zaten.

Biraz koyver gitsin. Kimse dört dörtlük veya tam senin kafanda olamaz. Onlarda hoşuna gidebilecek birşeyler yakalarsın belki bu gözle bakınca...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…