Kişiliğimle ilgili sıkıntım var ama çözemedim

oD2808

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
3.198
508
323
40
30 yaşlarında çocuk sahibi bayanım
Ben toplum arasında hiç rahat olamıyorum
Saçmalıyorum bir ağırlığım Yok
Özellikle iş yerinde bulunduğum ortamda hiç farkında bile okunmuyorum
Konuşunca mantıklı konuşamıyorum
Önceden çok iyiydim
Ortamlarda sevilirdi neşeliydim
Ama yaşım geçince ve özerklikle bu işyerinde çok mutsuzum
Daha önce psikolog ve psikiyatriste gittim
O dönem için ci...ol ilaç verdi içince iyidim fakat bağımlılık yaptığını duyunca bıraktım
Ben böyle olmak istemiyorum
Benimle aynı durumu yaşayan ilaç kullanan iyi gelen
Veya başka tavsiyesi olan var mı
Omlarında benim gibi insan oldukları üstün olmadıklarını
Hatta bazılarından daha iyi durumda olduğumu bildiğim halde
Yerin dibindeyim
Değişemiyorum

örnek verin

Saçmalıyorum bir ağırlığım Yok
Özellikle iş yerinde bulunduğum ortamda hiç farkında bile olunmuyorum
Konuşunca mantıklı konuşamıyorum

belki de siz saçmalamıyorsunuz da ortam saçma

ya da o muhabbet sizi açmıyor vs vs

Bence ortama ayak uyduramiyorsunuz diye sacmaladiginizi saniyorsunuz belliki ofis gibi bir yerde herkezin sizli bizli konustugu bakimli takimli calisanlar icerisindesiniz ve size agir geliyor..
Bana göre kimse kimseden üstün degildir bugün cok güzel olan biri yarin bir kaza gecirip yara bere icinde kalabilir
veya zenginken bir iflasa ugrayabilir.
Eminim heyecanlanip birbirine uymayan seyler söylüyorsunuz daha dogrusu kendinizden cikmaya calisiyorsunuz.
Kendiniz olun onlara göre konular uydurmayin kendi düsüncelerinizi paylasin, baska bir karaktere bürünmeyin.
Sacma biri olsaniz burda bu yaziyida yazamazdiniz bu sekilde. Is yeri okadar agir geliyorsa bence baska yerde is arayin.

Diyelim ortam saçma
Diğer arkadaşlarımda mı saçmalıyor
Onlar gayet iyi muhabbet ediyor
Ben konuşamıyorum
Konuşunca saçma kelimeler söylüyorum
Mesela arkadaşım yitecek ikram etti
Yemediğim ve istemediğim halde
Yok yetti teşekkür ederim dedim
Yetti nedir ya
Yiyince yetti denir
Ben yemeden istemediğim halde yetti diyorum
Bunun farkındayım
Fakat ağzımdan çıkıyor işte

Siz de özeleştiri yapma durumu yüksek bence. Bu hiç iyi bir şey değil kurtulun bundan bir şey söyleyip nasıl anlaşıldı diye defalarca düşünüyorsunuz bence. Bu sizin iş ortamınızla alakalı olmuş rahat değilsiniz sürekli yargılandığınızı düşünüyorsunuz iş değişikliği iyi olabilir

Kimsenin kimseden üstün olmadığını biliyorum
Bunu çok düşündüm
Yazılar okudum
Örneklere baktım
Ama olmuyor
O an onların yanındayken yine aynı oluyorum
Yaşamayan bilemez sanırım
Hayatımı etkiliyor bu durum
Ayak uydurmuyorum doğru
Başka iş bulamıyorum çünkü bulunduğum iş gayet iyi
Ama hayatımdan memnun değilim
Niye heyecanlanıyorum
Niye konuşamıyorum
Ben böyle biri değildim değilim

Yok yetti demek daha önce de bişey yedim o yetti bu fazla demek yani bir anormallik yok bence siz kompleks yapmışsınız .her soylediginize kendiniz kulp buluyorsunuz gibi geldi bana

Ise yenimi basladiniz belki zaman gectikce alisrsiniz ve heyecaniniz kalmaz

buraya ne güzel yazmışsın yetti nedir ya diye ortamda söyleyip gülsen bak yemiş kadar olduğumdan yetti diyorum desen

buraya ne güzel yazmışsın yetti nedir ya diye ortamda söyleyip gülsen bak yemiş kadar olduğumdan yetti diyorum desen
Gülsem de kızsam da ne yaparsam yapayım olmuyor
Beni takmıyorlar bunu fark ediyorum
Bende yapıcam bilmiyorum
Gerçekten üzülüyorum

Yok yetti demek daha önce de bişey yedim o yetti bu fazla demek yani bir anormallik yok bence siz kompleks yapmışsınız .her soylediginize kendiniz kulp buluyorsunuz gibi geldi bana
Ama o yediğimi bilmiyor ki
Bana a birisi yetti dese
Tuhaf gelirdi
Sanki vermişim vermişim de yetti dedi diye algılardım
Bu tarz kelimeler nasıl çıkıyor ağzımdan anlamıyorum

Kitap okuyor musunuz ? Uzun süre kitap okumadığımız zaman kullandığımız kelimeler yetersiz gelebiliyor yanlış kelime seçebiliyoruz
Bence bu diksiyonla alakalı kişilikle değil

bence siz konuşmanıza değil takılmamanıza
Gülsem de kızsam da ne yaparsam yapayım olmuyor
Beni takmıyorlar bunu fark ediyorum
Bende yapıcam bilmiyorum
Gerçekten üzülüyorum
yanlış düşünüyorsun ne demek beni takmıyorlar iş yeri orası kimse kimseyi takmaz özünde,
sadece çıkarları doğrultusunda öyleymiş gibi davranır

kendini diğer kişierlden düşük görüyorsun ve bu da özgüvenini zedeliyor kendini sönük hissediyorsun değil mi?

Ay aynı ben.. Ama ben sorunu kendimde aramıyorum farkımız bu. Benim de çalıştığım yerde sohbet ettiğim yemeğe çıktığım tek kişi dahi yok. Oysa konuşkan ve neşeliyim aslında. Ama çevremdekiler kıskanç, cahil, nezaketsiz, iki yüzlü ve mutsuz olduklarından hepsi mezar taşı gibi. Belki sizde problem yoktur. Çevreniz size uygun değildir. Bir çok yerde çalıştım. Bu kadar uzak insanlarla çalışmamıştım. Selam bile vermezler vermemek için 40 takla atarlar. Tabi beni etkiliyor. Ama sorun bende değil hiç değilse bunu biliyorum. Tek çözüm ise iş değiştirmek. Umarım yakında onu da yapacağım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…