- 2 Şubat 2018
- 343
- 182
- 33
- Konu Sahibi Plutonn0508
-
Seninki kişiliksizlik değil ki sosyal fobi gibi bir şey. Psikiyatri değil de bir de psikoloğu deneyinHayırlı ramazanlar. Ben öncelikle belirtmek istiyorum burda anlamsız çok konu açtım. Bir türlü iyileşemiyorum. Bir teşhis konulacak kadar hasta mıyım, o yüzden mi hep aynıyım bilmiyorum. Ben doğuştan sessiz, aşırı derecede utangaçtı. Bebekken de böyleymişim. Hareketli bi bebek değilmişim. Benim yapımda insanla hayatım boyunca hiç karşılaşmadım. Herkes hep cin gibiydi. Ortamın en farklı, göze batan, niye böylesin denilip tuhaf bakışlara maruz kalan hep ben oldum. İlk okulda, lisede, üniversitede hep işkence çektim. Her gün ağlaya ağlaya okula gittim. İşkence çekerek okudum. Yaşamayan anlayamaz, basit gelir. Çevremdeki herkese basit geldi çünkü. Bir iki kez psikiyatriste gittim onlara da basit geldiğini hissettim. Ben anlattıkça çevren gibi olmak zorunda değilsin gibi şeyler söylediler ilk muayene olmaya gittiğimde. Bu bnim bitmeyn ~kabusum, hayat sorunum.
Ben okul hayatım bittikten iki yıl sonra çalışmaya başlayabildim. Çok uzak bir şehirdeyim. Ailemden uzakta olmaya dayanamıyorum, bırakıp gitmenin yollarını arayıp duruyorum kendi içimde. İş yerinde benimle aynı zamanda başlayan kisilere buyuk sorumluluklar verilmeye başlandığı halde bir iki aydır, bana verilmiyor. İş yerinde dalga geçiliyorum. Küçük görülüyorum. Çocuk muamelesi oluyor. 25 yaşındayım bu arada. Yapamıyorum diye istifa etmeyi düşünüyorum artık. Boğuluyorum dayanamıyorum artık. Zoruma gidiyor. Kişiliği oluşmamış olmak, konuşamamak. Memleketime gidip orda mucize eseri iş bulsam, çünkü bana iş bile vermezler özeller, orda da bu şekilde olacam. İnsanları suçlamıyorum. Böyle olmak benim suçum. Bu kişilikle daha fazla nefes alamıyorum. Resmen psikolojik değil fiziksel olarak nefes alamıyorum. İnsanlarla konuşmaya korkuyorum. Kendimden nefret ediyorum.
Kendinize acımasızsiniz ve psikolojik şiddet yapiyorsunuz bence.. neden kendinize bu kadar yükleniyorsunuz..kimse gibi olmak gibi derdiniz niye var. herkes car car konuşmak zorunda degil. kendinize deger verin..neden vermiyorsunuz bu soruya önce bi cevap bulmak gerekHayırlı ramazanlar. Ben öncelikle belirtmek istiyorum burda anlamsız çok konu açtım. Bir türlü iyileşemiyorum. Bir teşhis konulacak kadar hasta mıyım, o yüzden mi hep aynıyım bilmiyorum. Ben doğuştan sessiz, aşırı derecede utangaçtı. Bebekken de böyleymişim. Hareketli bi bebek değilmişim. Benim yapımda insanla hayatım boyunca hiç karşılaşmadım. Herkes hep cin gibiydi. Ortamın en farklı, göze batan, niye böylesin denilip tuhaf bakışlara maruz kalan hep ben oldum. İlk okulda, lisede, üniversitede hep işkence çektim. Her gün ağlaya ağlaya okula gittim. İşkence çekerek okudum. Yaşamayan anlayamaz, basit gelir. Çevremdeki herkese basit geldi çünkü. Bir iki kez psikiyatriste gittim onlara da basit geldiğini hissettim. Ben anlattıkça çevren gibi olmak zorunda değilsin gibi şeyler söylediler ilk muayene olmaya gittiğimde. Bu bnim bitmeyn ~kabusum, hayat sorunum.
Ben okul hayatım bittikten iki yıl sonra çalışmaya başlayabildim. Çok uzak bir şehirdeyim. Ailemden uzakta olmaya dayanamıyorum, bırakıp gitmenin yollarını arayıp duruyorum kendi içimde. İş yerinde benimle aynı zamanda başlayan kisilere buyuk sorumluluklar verilmeye başlandığı halde bir iki aydır, bana verilmiyor. İş yerinde dalga geçiliyorum. Küçük görülüyorum. Çocuk muamelesi oluyor. 25 yaşındayım bu arada. Yapamıyorum diye istifa etmeyi düşünüyorum artık. Boğuluyorum dayanamıyorum artık. Zoruma gidiyor. Kişiliği oluşmamış olmak, konuşamamak. Memleketime gidip orda mucize eseri iş bulsam, çünkü bana iş bile vermezler özeller, orda da bu şekilde olacam. İnsanları suçlamıyorum. Böyle olmak benim suçum. Bu kişilikle daha fazla nefes alamıyorum. Resmen psikolojik değil fiziksel olarak nefes alamıyorum. İnsanlarla konuşmaya korkuyorum. Kendimden nefret ediyorum.
İş yerinde benimle aynı zamanda başlayanlara büyük sorumluluk veriliyor bana verilmiyor bunun nedeni de böyle Bi insan olmam biliyorum.Kendinize acımasızsiniz ve psikolojik şiddet yapiyorsunuz bence.. neden kendinize bu kadar yükleniyorsunuz..kimse gibi olmak gibi derdiniz niye var. herkes car car konuşmak zorunda degil. kendinize deger verin..neden vermiyorsunuz bu soruya önce bi cevap bulmak gerek
Eğer iyileşeceksem isterdimTerapiye gitmeyi düşünür müsün
Aileme bağımlı kişilik olduğumu farkettim dayanamıyorum hurda daha fazla annemi de tersler oldum konuşmak istemiyorum artık onunla da arayınca. Onların yüzünden bu haldeyim diye terslediğim için de pişman değilim. Terlemem de telefonu kapatmaya çalışıyorum. İki dakika anca konuşuyorum. Sonra da ağlıyorum kapatınca. Hep napıyor acaba diye düşünüyorum.
Ama işte başarılı olamıyorum benle aynı zamanda başlayanlar kıdemli gibi görevlendiriliyor ama ben öyle olamıyorum Yani başarılı olsam dediğiniz doğru ama böyle işkence çekiyorumOnun çaresi var. İşinde birkaç yıl deneyim kazanıp ailenin yaşadığı bölgedeki yakın bir ile taşınabilirsin. Mesafe birkaç saate düşerse her hafta sonu gidip onları görebilirsin. Kendini bu kadar yıpratacağına birkaç ay daha deneyim kazanıp dönmeye çalış. Hedefin ve planın olursa hayata daha olumlu yaklaşırsın
Psikolog haftalar sonrasına randevu veriliyorbiraz acimasizca olacak yorumum ama sizin kendinize yaptiginizdan daha acimasiz olmayacak.25 yasina gelmissiniz bi isiniz var ne emeklerle kim bilir bu ise girdiniz.kimsenin hayati mukemmel gitmiyor herkesin bi derdi var.bi koseye cekilip ben pes ediyorum demekle olsaydi bin defa pes ederdim.hepimizin icinde korkak urkek bi kisilik var.onemli olan onu durdurmak.silkelenin kendinize gelin hersey sizde baslar.yarin ilk once bi psikologa gidin.sizinki sosyla fobi bunun tedavisi var.isterseniz yenebilirsiniz yoksa hayatinizin sonuna kadar uzaktan izlersiniz hayati.
Ama işte başarılı olamıyorum benle aynı zamanda başlayanlar kıdemli gibi görevlendiriliyor ama ben öyle olamıyorum Yani başarılı olsam dediğiniz doğru ama böyle işkence çekiyorum
Hayırlı ramazanlar. Ben öncelikle belirtmek istiyorum burda anlamsız çok konu açtım. Bir türlü iyileşemiyorum. Bir teşhis konulacak kadar hasta mıyım, o yüzden mi hep aynıyım bilmiyorum. Ben doğuştan sessiz, aşırı derecede utangaçtı. Bebekken de böyleymişim. Hareketli bi bebek değilmişim. Benim yapımda insanla hayatım boyunca hiç karşılaşmadım. Herkes hep cin gibiydi. Ortamın en farklı, göze batan, niye böylesin denilip tuhaf bakışlara maruz kalan hep ben oldum. İlk okulda, lisede, üniversitede hep işkence çektim. Her gün ağlaya ağlaya okula gittim. İşkence çekerek okudum. Yaşamayan anlayamaz, basit gelir. Çevremdeki herkese basit geldi çünkü. Bir iki kez psikiyatriste gittim onlara da basit geldiğini hissettim. Ben anlattıkça çevren gibi olmak zorunda değilsin gibi şeyler söylediler ilk muayene olmaya gittiğimde. Bu bnim bitmeyn ~kabusum, hayat sorunum.
Aileme bağımlı kişilik olduğumu farkettim dayanamıyorum hurda daha fazla annemi de tersler oldum konuşmak istemiyorum artık onunla da arayınca. Onların yüzünden bu haldeyim diye terslediğim için de pişman değilim. Terlemem de telefonu kapatmaya çalışıyorum. İki dakika anca konuşuyorum. Sonra da ağlıyorum kapatınca. Hep napıyor acaba diye düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?