- 2 Şubat 2015
- 14.624
- 62.311
- 598
- Konu Sahibi Plutonn0508
-
Ben insanlara sevimli gelmiyorum kişiliğim yüzünden bu yüzden işte de sorumluluk verilmiyor diğerleri gibi.
Çok doğru katılıyoruminsanlar işlerini iyi yaptıgından değil agzı iyi laf yaptıgından kıdem kazanır.Bence sen birçoguna göre iyi iş yapıyosun ama kendini satmayı bilmiyosun , yıldız meselesi boşver hem ailene bagımlı olsan kalkıp başka yere gitmezsin bu bile senin güçlü oldugunu gösterir
Bu anlattıklarım ezilmekse ezildim hep. Buna ben fırsat verdim. Karakterinden nefret ediyorum. Ben sadece benim erkek versiyonumla karşılaştım. Ona da sessiz yapamaz gibi tavır takınılıp o kadar sessiz değilim ya yaparım dediğine şahit oldum. Onun da yıprandığı belliydi. Siz çok mu karşılaştınız iş yerinde nereye gitsem böyle muamele görmem normal mi ? Terzidd beni tanımayan bir insan bile sorularına cevap vermemden cesaret bulup böyle durma yaşın gibi ol diye bana ders verdi ya ötesi var mı bunun üniversite okuduğumu duyunca şaşırdı Abimin eşi herkes. Abim bile yeri geldi dedi.Nasıl yani bütün hayatınız boyunca hiç utangaç, çekingen, içine dönük kimselerle karşılaşmadınız mı? Herkes mi dışa dönüktü herkes mi sizi ezmeye çalıştı yani?
Ben %70 içe %30 dışa dönük biriyim bence. Konuşmayı da sevmem. Çoğu ortamda sessiz kalırım. Normal bir sesle konuştuğumu sanarken kısık çıkar sesim vs ama hiç böyle davranışlar görmedim. Üniversitede de benim gibi hatta benden çok çok daha sessiz ve yalnız takılan insanlar gördüm. Bilmiyorum hep sizi bulması enteresan. Kimi insan içe dönük olur kimisi dışa dönük. Siz dünyayı öcü gibi görüyor olabilir misiniz?Bu anlattıklarım ezilmekse ezildim hep. Buna ben fırsat verdim. Karakterinden nefret ediyorum. Ben sadece benim erkek versiyonumla karşılaştım. Ona da sessiz yapamaz gibi tavır takınılıp o kadar sessiz değilim ya yaparım dediğine şahit oldum. Onun da yıprandığı belliydi. Siz çok mu karşılaştınız iş yerinde nereye gitsem böyle muamele görmem normal mi ? Terzidd beni tanımayan bir insan bile sorularına cevap vermemden cesaret bulup böyle durma yaşın gibi ol diye bana ders verdi ya ötesi var mı bunun üniversite okuduğumu duyunca şaşırdı Abimin eşi herkes. Abim bile yeri geldi dedi.
Sessiz olursun ama mal gibi duramazsın saf durmazsın. Sessizliğin sorun olmaz. Benim durumum sessizlikten öte. Keşke sadece sessiz olsam. Böyle tepkiler almam normal mi yani. Bunlar daha dün yaşadığım şeyler ben hala aynı iş yerindeyim. Sizin Zorunuz gitmez miydi bunlar. Böyle yaşının insanı olamamak. Sessiz insan çok gördüm ama pısırık özgüvensiz duranı hiç görmedim ben o dediğim kişiden başka.Ben %70 içe %30 dışa dönük biriyim bence. Konuşmayı da sevmem. Çoğu ortamda sessiz kalırım. Normal bir sesle konuştuğumu sanarken kısık çıkar sesim vs ama hiç böyle davranışlar görmedim. Üniversitede de benim gibi hatta benden çok çok daha sessiz ve yalnız takılan insanlar gördüm. Bilmiyorum hep sizi bulması enteresan. Kimi insan içe dönük olur kimisi dışa dönük. Siz dünyayı öcü gibi görüyor olabilir misiniz?
Ben de yer edınemedım toplantı olur en köşede komsesız kalırım ,konusmalara dahıl edılmem ,adete en gorunmez ınsanıyım varım ama yokmusum gıbı boşver kumseyı dert etme bazen yalnızlık cok guzel .Hayırlı ramazanlar. Ben öncelikle belirtmek istiyorum burda anlamsız çok konu açtım. Bir türlü iyileşemiyorum. Bir teşhis konulacak kadar hasta mıyım, o yüzden mi hep aynıyım bilmiyorum. Ben doğuştan sessiz, aşırı derecede utangaçtı. Bebekken de böyleymişim. Hareketli bi bebek değilmişim. Benim yapımda insanla hayatım boyunca hiç karşılaşmadım. Herkes hep cin gibiydi. Ortamın en farklı, göze batan, niye böylesin denilip tuhaf bakışlara maruz kalan hep ben oldum. İlk okulda, lisede, üniversitede hep işkence çektim. Her gün ağlaya ağlaya okula gittim. İşkence çekerek okudum. Yaşamayan anlayamaz, basit gelir. Çevremdeki herkese basit geldi çünkü. Bir iki kez psikiyatriste gittim onlara da basit geldiğini hissettim. Ben anlattıkça çevren gibi olmak zorunda değilsin gibi şeyler söylediler ilk muayene olmaya gittiğimde. Bu bnim bitmeyn ~kabusum, hayat sorunum.
Ben okul hayatım bittikten iki yıl sonra çalışmaya başlayabildim. Çok uzak bir şehirdeyim. Ailemden uzakta olmaya dayanamıyorum, bırakıp gitmenin yollarını arayıp duruyorum kendi içimde. İş yerinde benimle aynı zamanda başlayan kisilere buyuk sorumluluklar verilmeye başlandığı halde bir iki aydır, bana verilmiyor. İş yerinde dalga geçiliyorum. Küçük görülüyorum. Çocuk muamelesi oluyor. 25 yaşındayım bu arada. Yapamıyorum diye istifa etmeyi düşünüyorum artık. Boğuluyorum dayanamıyorum artık. Zoruma gidiyor. Kişiliği oluşmamış olmak, konuşamamak. Memleketime gidip orda mucize eseri iş bulsam, çünkü bana iş bile vermezler özeller, orda da bu şekilde olacam. İnsanları suçlamıyorum. Böyle olmak benim suçum. Bu kişilikle daha fazla nefes alamıyorum. Resmen psikolojik değil fiziksel olarak nefes alamıyorum. İnsanlarla konuşmaya korkuyorum. Kendimden nefret ediyorum.
Evet fazlasıyla gelişti bu his teşekkür ederimBence sizde yoğun bir değersizlik hissi var. Youtube da adem güneş in pedagoji okulu 24 adlı videosunu öneririm. Özellikle son yarım saat-1saat lik kısmı çözüm üzerineydi. Farkındalık kazanmak için bende bu videolar çok işe yaramıştı. Psikolog randevusu almanız bence de bir ihtiyaç. Bu bir hastalık değil, kişiliksizlik de değil, yaşam bile insan içinken ve insan bu kadar değerliyken kendi değerimizi çocukluğumuzda öğrenemediysek sonradan kazanmalıyız.
Bu yolculukta başarılar dilerim.
İki iş yeri ortamı yaşadım. Bana söylenen konuşmaları anlatmaya çalışıyım. 1. iş yeri : - çok yavaşsın. -Neden böyle duruyorsun - (Oturup kendimi tanıttıktan, konuştuktan sonra) Bence sen bu kadar saf durma. (yüzünü ekşiterek) . -Kaç yaşındasın 25. 15 gibi duruyorsun. -( Kıyaslama yaparak) Kızdaki özgüvene, duruşa bak. İşte böyle olman lazım görüyor musun? -(Kızlar gülüşüp birbirlerine sarılıyor. Ben de mal mal duruyorum yanlarında. - Sen neden bunlar gibi değilsin? - x hiç bir şey bilmiyor ki. -(kıdemli biri benimle birlikte çalışacaktı. Grup içinde karşı çıktı. Yine benimle aynı seviyede yeni başlayan birini istedi yanına. - Ben x le yapamam tek başıma yanıma bilen biri olsun. Y daha hakim ben onu gördüm. - çok şey duruyor(tuhaf bakışlarla) - Biraz canlı dur. Bu kadar hatırlayabildim şimdilik. Bütün yeni başlayanları sayarak hepsini tek tek iyi deyip bir tek x çekingen.
İkinci iş yerim: - Bence sen biraz canlı dur. - Ama senin kendini göstermen lazım. - Bu buranın çocuğu gibi çok seviyorum.( Birkaç kez) Kafama sarılarak. - Benden bile büyük. - Ben sessiz insanlardan korkarım. - (Yüz surat taklitimin yapılması-surat asık ifade) - çok saf duruyorsun. İnşallah değişirsin. - sanki ağlayacak gibi duruyorsun. Ne burcusun y. Sen nasıl y sin hiç y gibi durmuyorsun. Şuna biraz y lik öğretin. Ortalıkta saf saf dolanıyor.
Daha çok var bunları yazabildim ancak.
Bundan sonra herkese cevabını verecem zoruma giden bir şey mi söylediler herkes işine baksın dicem. Saf duruyorsun deyince biri sana nasıl duruyorum diye sordumu hatırlamıyorum dicem. Niye böyle duruyorsun denince korkmak yerine sana ne zararı var böyle durmamın dicem. Sonra senin iyiliğin için derlerse bana iyilikten öte zarar veriyor bu sözler dicem. Ben korkuyorum bu sözleri duyunca çok korkuyorum kişiliğimi yine gösterdim diye. Basit iş veriliyor diye biri şaka yollu laf mı vurdu bana böyle konuşmana üzülüyorum bana zarar veriyorsun dicem.Neden insanlarin sozlerini oldugu gibi kabul ediyorsun ?
Hicbir sey bilmiyor dediginde cevabini ver. Burada kendini cok guzel ifade ediyorsun gercekte de cevabini verebilirsin
Cevap vermedigini gorunce saldiriya geciyorlar.. ayrica ben de bunlara benzer sozler duymustum '15 gibi gosteriyorsun, sessiz insanlardan korkarim' bla bla. Baskalarinin ne dusundugu beni ilgilendirmez. 15 gibisin diyene ne guzel iste yasli gorunmekten iyidir de. Bunun gibi cevaplari ver
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?