Kişilik kazanamamak

Ben insanlara sevimli gelmiyorum kişiliğim yüzünden bu yüzden işte de sorumluluk verilmiyor diğerleri gibi.

Niye insanlara kendinizi kabul ettirmek zorunda hissediyorsunuz? Ne münasebet yani? Sevimli değilsem degilim. Herkes hoşsohbet, sempatik olmak zorunda degil. Siz de böylesiniz.
Önce kendinizi kabul edin.
Sonra bahanelerden kurtulun.
Psikolog haftalar sonrasına randevu veriyor yazmışsınız. Yahu alın randevunuzu. Zaten haftalar sonra da siz bu durumda olacaksınız. Sanki 1 haftaya geçecek bir şey idare edeyim durumu yok ki.
Kendinizle barışmak için terapi almanız şart.
Şu yaşta, işi gücü yerinde insan bu kadar karamsar olmamalı.
Bir silkelenin kendinize gelin. Hayatta dizilerdeki filmlerdeki karakterler gibi herkes başrol degil. Kimsenin etrafında insanlar pervane dönmüyor.
Enerjinizi kendi kendinize düşürüp kendinizi kısır döngüye sokuyorsunuz resmen.

Çok doğru katılıyorum

Sevgili P Plutonn0508 hayatta hepimizin bir mizacı ve kör noktaları var. Elbette mizacımız bazı konularda belirleyici oluyor fakat günlük yaşamımızı etkileyecek dereceye geliyorsa işte sorun orada başlıyor. Kendini kabul etmek ve benimsemek önemlidir fakat kendini geliştirmek de çok önemlidir. Bol pratikle ve yaşam deneyimiyle bu kişilik sorunlarınızı çözebileceğinizi düşünüyorum. Anlattıklarınıza göre sosyal fobi olasılığı öne çıkıyor. Fakat buradan kesin bir şey söylemek zor. İşe özgüven oluşturmakla başlamak gayet iyi olur. Bunun için çeşitli ödevler ve pratikler yapmanız gerekecek. O yüzden başlangıç için bir psikologla başlayın. Aşama kaydetmeyi hedefleyin. Bunun bir değişim ve gelişim süreci olduğunu unutmayın, sabırlı olun.

Hiç bir şey için geç değil
Mesleğinde parmakla gösterilen bir kişi olmayabilirsin ama bu öyle olmayacağon anlamına gelmez

İnsanlar genelde başkasının sessizliğinden kimseyi kırmayayım gibi güzel ve ince düşüncelerinden faydalanarak bir yerlere geliyorlar şu zamanda yoksa öyle çok zeki veya yetenekli oldukları için değil

Ortamı biraz boş bırakmışsınız sanırım
Şöyle bir kendinizin farkına varsanız herşey hallolacak
Bol kitap okuyun film izleyin spora gidin kafanız dağılsın
Kimseyi de takmayın
Göreceksiniz işyerinde de herşey yoluna girecek

İki iş yeri ortamı yaşadım. Bana söylenen konuşmaları anlatmaya çalışıyım. 1. iş yeri : - çok yavaşsın. -Neden böyle duruyorsun - (Oturup kendimi tanıttıktan, konuştuktan sonra) Bence sen bu kadar saf durma. (yüzünü ekşiterek) . -Kaç yaşındasın 25. 15 gibi duruyorsun. -( Kıyaslama yaparak) Kızdaki özgüvene, duruşa bak. İşte böyle olman lazım görüyor musun? -(Kızlar gülüşüp birbirlerine sarılıyor. Ben de mal mal duruyorum yanlarında. - Sen neden bunlar gibi değilsin? - x hiç bir şey bilmiyor ki. -(kıdemli biri benimle birlikte çalışacaktı. Grup içinde karşı çıktı. Yine benimle aynı seviyede yeni başlayan birini istedi yanına. - Ben x le yapamam tek başıma yanıma bilen biri olsun. Y daha hakim ben onu gördüm. - çok şey duruyor(tuhaf bakışlarla) - Biraz canlı dur. Bu kadar hatırlayabildim şimdilik. Bütün yeni başlayanları sayarak hepsini tek tek iyi deyip bir tek x çekingen.

İkinci iş yerim: - Bence sen biraz canlı dur. - Ama senin kendini göstermen lazım. - Bu buranın çocuğu gibi çok seviyorum.( Birkaç kez) Kafama sarılarak. - Benden bile büyük. - Ben sessiz insanlardan korkarım. - (Yüz surat taklitimin yapılması-surat asık ifade) - çok saf duruyorsun. İnşallah değişirsin. - sanki ağlayacak gibi duruyorsun. Ne burcusun y. Sen nasıl y sin hiç y gibi durmuyorsun. Şuna biraz y lik öğretin. Ortalıkta saf saf dolanıyor.

Daha çok var bunları yazabildim ancak.

Ben böyle olduğum için hayat boyu bu tepkileri aldım işkence çektim. Psikolog bana yardım edebilir mi karakter değiştirir mi ?

Nasıl yani bütün hayatınız boyunca hiç utangaç, çekingen, içine dönük kimselerle karşılaşmadınız mı? Herkes mi dışa dönüktü herkes mi sizi ezmeye çalıştı yani?

Nasıl yani bütün hayatınız boyunca hiç utangaç, çekingen, içine dönük kimselerle karşılaşmadınız mı? Herkes mi dışa dönüktü herkes mi sizi ezmeye çalıştı yani?
Bu anlattıklarım ezilmekse ezildim hep. Buna ben fırsat verdim. Karakterinden nefret ediyorum. Ben sadece benim erkek versiyonumla karşılaştım. Ona da sessiz yapamaz gibi tavır takınılıp o kadar sessiz değilim ya yaparım dediğine şahit oldum. Onun da yıprandığı belliydi. Siz çok mu karşılaştınız iş yerinde nereye gitsem böyle muamele görmem normal mi ? Terzidd beni tanımayan bir insan bile sorularına cevap vermemden cesaret bulup böyle durma yaşın gibi ol diye bana ders verdi ya ötesi var mı bunun üniversite okuduğumu duyunca şaşırdı Abimin eşi herkes. Abim bile yeri geldi dedi.

Ben öyle nomtalara geldim ki intiharı tasarladığımı, hayatımın duyduklarım Karşısında sarsıl diğim sığmadığı m anlarım oldu. Akrabalarım herkes beni hor gördü. Herkes Yaşadıklarımı Bi ben biliyorum canlı duran sesli konuşkan olanlar böyle sorunları anlamalarını bekleyemem. Değiş demek kolay gelir. Cünkü

Ben %70 içe %30 dışa dönük biriyim bence. Konuşmayı da sevmem. Çoğu ortamda sessiz kalırım. Normal bir sesle konuştuğumu sanarken kısık çıkar sesim vs ama hiç böyle davranışlar görmedim. Üniversitede de benim gibi hatta benden çok çok daha sessiz ve yalnız takılan insanlar gördüm. Bilmiyorum hep sizi bulması enteresan. Kimi insan içe dönük olur kimisi dışa dönük. Siz dünyayı öcü gibi görüyor olabilir misiniz?

Sessiz olursun ama mal gibi duramazsın saf durmazsın. Sessizliğin sorun olmaz. Benim durumum sessizlikten öte. Keşke sadece sessiz olsam. Böyle tepkiler almam normal mi yani. Bunlar daha dün yaşadığım şeyler ben hala aynı iş yerindeyim. Sizin Zorunuz gitmez miydi bunlar. Böyle yaşının insanı olamamak. Sessiz insan çok gördüm ama pısırık özgüvensiz duranı hiç görmedim ben o dediğim kişiden başka.

Ben de yer edınemedım toplantı olur en köşede komsesız kalırım ,konusmalara dahıl edılmem ,adete en gorunmez ınsanıyım varım ama yokmusum gıbı boşver kumseyı dert etme bazen yalnızlık cok guzel .

Bence sizde yoğun bir değersizlik hissi var. Youtube da adem güneş in pedagoji okulu 24 adlı videosunu öneririm. Özellikle son yarım saat-1saat lik kısmı çözüm üzerineydi. Farkındalık kazanmak için bende bu videolar çok işe yaramıştı. Psikolog randevusu almanız bence de bir ihtiyaç. Bu bir hastalık değil, kişiliksizlik de değil, yaşam bile insan içinken ve insan bu kadar değerliyken kendi değerimizi çocukluğumuzda öğrenemediysek sonradan kazanmalıyız.
Bu yolculukta başarılar dilerim.

Evet fazlasıyla gelişti bu his teşekkür ederim

kendini sev..sen kendini sevmezsen kimse seni nasıl seveceğini bilemez..kendini geliştir insanlarla iletişim kurmaktan korkma.Hırs yap biraz kendine sınırlarını zorla.Bol bol kişisel gelişim kitapları oku.Kendine yakıştırdığın sıfatların enerjisini dışarıya da yayıyorsun bundan kaçın.

Neden insanlarin sozlerini oldugu gibi kabul ediyorsun ?
Hicbir sey bilmiyor dediginde cevabini ver. Burada kendini cok guzel ifade ediyorsun gercekte de cevabini verebilirsin
Cevap vermedigini gorunce saldiriya geciyorlar.. ayrica ben de bunlara benzer sozler duymustum '15 gibi gosteriyorsun, sessiz insanlardan korkarim' bla bla. Baskalarinin ne dusundugu beni ilgilendirmez. 15 gibisin diyene ne guzel iste yasli gorunmekten iyidir de. Bunun gibi cevaplari ver

Bundan sonra herkese cevabını verecem zoruma giden bir şey mi söylediler herkes işine baksın dicem. Saf duruyorsun deyince biri sana nasıl duruyorum diye sordumu hatırlamıyorum dicem. Niye böyle duruyorsun denince korkmak yerine sana ne zararı var böyle durmamın dicem. Sonra senin iyiliğin için derlerse bana iyilikten öte zarar veriyor bu sözler dicem. Ben korkuyorum bu sözleri duyunca çok korkuyorum kişiliğimi yine gösterdim diye. Basit iş veriliyor diye biri şaka yollu laf mı vurdu bana böyle konuşmana üzülüyorum bana zarar veriyorsun dicem.

Iyi bir psikolog bulun .
O içe kapanıklık çekingenlik bende de var zaman zamsn ürkeklik vs ama benimki ortam seçiyor .
O Yüzden iyi bir psikolog gerek sana

Tatlım bir spora başla özellikle de mücadele sporu yaparsan hayatının değiştiğini göreceksin. Hem kendini daha çok tanıyacak hem öz güvenin artacaktır. Yoksa böyle devam edersen panik atak hastası olursun ki bu nefes daralması belki panik ataktır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…