E
EU2
Ziyaretçi
- Konu Sahibi BarbunyaPilaki
-
ben koyuyorum canım. sorun yaşamadım. aksamdan ıslat,ertesi gün kaynat ..bol suyla yıka ve süzgeçte kurut bıraz..sulu olmasın kesınlıkle..
canım nasıl kurutuyorsun? hiç kurutma yapmadım da.. güneşte mi yoksa gölgede mi,evin içinde olur mu?Arkadaşlar ben maydonozu yıllardır dondurucuda saklardım ilk defa bu sene nane ile birlikte maydonoz da kuruttum çok güzel oldu maydonozun o güzel kokusunu kışın kullandığım yemek,çorba ve salatalarda daha güzel duyacağım tavsiye ederim,Biber,domates,patlıcan da kuruttum ama onları hiç denemediğim için birşey söyleyemeyeceğim.Ama maydonozu kurutarak saklamanızı tavsiye ederim.a.s.a.s.a.s.
teşekkürler.. Şenizmargherita tatlım üşenmemiş bisürü yazmışsın.. çok teşekkür ederim.. güzel günlerde sağlıkla, mutlulukla tüket mamalarını:))
canım bu domatesler bildiğim kadarıyla kıpkırmız kalıyor ve diriliğini yitirmiyor diğerleri gibi.. püreden ziyade dilim dilim kıpkırmızı ve agza gelir kalsın diyorsan tercih et. yok normal domateslerden rende yap,sarart at dolaba.. damak tadına kalmıs yani..magherita---------- yumurta seklındeki domateslerden-dılımlenmıs--------------koydum demişsin nerelerde kullanıyorsun ve aynı tadı veriyor mu canım.........
Canım annem hafif haşlar öyle koyar.bir şey sormak istiyorum ya kendi bahçemizde semizotu yetiştirmiştik deli gibi yayılmış demet demet semizotu topladım yoksa kesileceklerdi ben de çok severim hem salatasını hem yemeğini kıyamadım. ama şöyle bir sorun var ki nasıl saklayacağımızı bilmiyoruz annemle. hani ıspanak falan tamam da semizotu uzun süre için nasıl saklanır ki bilen var mı?
rica ederim cnm ama tekrar söylüyorum daha önce bende hiç acur yapmadım :)) kornişondan çok farklıdeğildir heralde ya :)
Kızlar kış için hazırlık yapan varmı yapan varsa neyi nasıl yaptığınızı anlatırmısınız
ben böyle şeylerle uğraşmayı çok seviyorum ama çoğu şeyleri bilmiyorum
yazarsanız sevinirim
zytinyağ,sirke, ezilmiş sarımsak ve tuzla tarator hazırlayıp üstüne dökersen baya dayanıyor.hatta maydonoz koyanda var ben maydonozsuz daha çok seviyorum.bilmem işine yararmı bu şekilde saklamak :)Her sene kırmızı biberleri közleyip derindondurucuda muhafaza ediyoruz.Bu sene kavanozlarda yapmak istiyoruz.Genelde netteki tariflerde turşu olarak yapılmış konserve olarak yapanınız var mı? Yardımcı olabilir misiniz?
domatesleri bütün olarak koymak çok pratik olur tabi,annemde kalın dilimler halinde atıyor dediğin gibi kabuğu hemen soyuluyor.bu sene bende mi böyle yapsam acaba.ben domatesleri pişirip şişe domatesi gibi yaparım genelde de.merhaba hamarat hanımlar, tüm sayfaları okudum ve benim de tuzum olsun bu çorbada dedim
donduracağınız malzemeyi buzdolabı poşetine koydugunuzda havasını almak için pipet kullanabilirsiniz...pipet yardımıyla havasını çekerseniz vakumlanmış gibi oluyor..ama hijyen olaylarına dikkat
bir de kızartılmış sebzeleri dondurmamanızı öneririm. kanser günümüzün vebası malum...her an kapımızı çalabilir...o yüzden mevsimine göre sebze meyve tüketmekte de fayda var diye düşünenlerdenim...mevsimin şartlarına göre ihtiyacımız olan yiyecekleri yaratıyor Allah...ama temel, vazgeçilmez sebzeleri ben de dondurucuya atanlardanım...
bir de domatesleri yıkayıp bütün olarak koymanız işinizi kolaylaştıracaktır...buzluktan çıkarında direk suya tutun, hemen kabuğu soyuluyor..ayrıca dilimlemesi de çok kolaylaşıyor...rendelemeye, dilimlemeye gerek yok anlayacağınız
sağlıklı günler dilerim, hayırlı ramazanlar
zytinyağ,sirke, ezilmiş sarımsak ve tuzla tarator hazırlayıp üstüne dökersen baya dayanıyor.hatta maydonoz koyanda var ben maydonozsuz daha çok seviyorum.bilmem işine yararmı bu şekilde saklamak :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?