aynı közlenmiş gibi salata ya da mezelerde kullanabiliyorsun.kırmızı biberleri yuvarlak yuvarlak kalamar gibi bende kesip hiç bir işlem yapmadan attım geçen senelerde,donuk haldeyken direkt kızartma yağına atıp kızarttım,üstüne yoğurt,mmm..harika oluyor.
yeşil biberi hiç çiğden atmadım.güzel oluyo diyorsanız onuda atayım valla öyle atmak çok işime gelir.yeşil biberi de donuk olarak kullanıyorsunu yemeklerde heralde dimi hanımlar
aynı yöntemle bende domateslerimi saklıyorum ama tuz koymuyorum içine.menemenliğide aynı mantıkla yaptım.yalnız ben 2 gün beklemem hiç,soğuyunca düzüne çevirip dolabıma kaldırırm.kapağı içine göçmüş oluyor zaten,bence 2 gün beklemeye gerek yok.
şimdi hesapladım da pişirmeden kavonozlara doldurulan yönteme göre 300 gr fire vermişim pişirdiğim için.gayte normal.e zaten 100 gr. kabukları etse,biberlerin sapları tohumları etse,gayet normal bi sonuç çıkmış ortaya.otarifte hem 250 gr.lık kavonoz kullanılmış hemde üstten 1 parmak boşluk bırakın demiş.ben hiç boşluk bırakmadım,demekki 400 gr. lık 3 kavonoz çıkmış.her biri 2 yemeklik olmuş bize
ay üzülmüştüm valla az oldu diye kaydirigubbakcemile3