Kışın Deepfreezde, Derin Dondurucuda Saklanan Gıdalar, Kışa Hazırlık

nevyas cam kavonozla mı atıyorsun buzluğa,kavonoz patlamıyormu dondurucuda?
ben de üşenmezsem sarımsakları diş diş ve ezilmiş olarak 2 küçük kavonaza üzerine yağ koyarak buzdolabına koyucam.tv de sahrap soysaldan duymuştum bu yöntemi.sarımsakların üzerine geçecek kadar z.yağ koyup buzdolabında saklıyorsunuz.baya rahat oluyor.şahsen bizim evde sarımsaklar çok çabuk bozuluyor.hem bozulmasınlar hem kolaylık olsun diye güzel bir saklama yöntemi

kızlar eşimin memleketinden sarımsak geldi bende onları soydum kavonaza koydum üzerinede çok az yağ döktüm ama dışarda saklıyorum..acaba bendemi dondurucuya atsam..bendeki sarımsaklar farklı biraz.kuru soğan gibi bütün ama küçük diş diş değil yani...görümcem dei bende o şekilde saklıyorum bi kaç gün oldu henüz bişi olmadı..ne yapsam ya dondurucudamı saklasam????????

kızlar acil cvp kırmızı biber közledim 2 kg buzluğa atsam tadı bozuluyor mu kavanozda yapsak mı daha iyi olur

buzdolabı posetınde porsıyonlayarak derın dondurucuda sakklayabılırsın
kullanmak ıstedıgınde bır suzgecın ıcınde suzdurerek buzunu coz ki tadı degısmesın
hıc tadı degısmıyor rahatlıkla koyabılırsın

kızlar bende taze fasulye kavurdum,musakkalık patlıcan ve karışık kızartma ve kırmızı biber kızartması yapıp poşetleyip dolaba attım...ayrıca kayınvalidemle tarhana yaptık.sonra bide kahvaltılık sos yaptık annemle bide salatalık turşusu ve acıka........ayyyyyyy böyle yazınca ne çok geldi gözüme bi an kendimi hamarat bir bayan gibi hissettim:roflol:

ben dün domates rendeleyip attım yemeklerde yada sos olarak kullanmak için,kışın cacık yapmak için salatalık doğradım ince ince attım,
biber közleyip attım,önceden bezelye ve bamya atmıştım,mürdüm eriği attım.:hulya:sigara böreği sardım attımalkisalkisalkisbayat ekmekleri toz haline getirip attım(köfte yaparken kul.için)biraz taze fasulyem vardı onu kavurup attımkaydirigubbakcemile5şaka maka bayağı bişey oldu

Valla dolaba koyan benim ama ben 2-3 demet sarmısak alıp hepsini soyuyorum ve bi kavanoza dolduruyorum ağzını kapatıp difrize atıyorum.Gerektiğinde kavanozdan çıkarıp kullanıyorum pratik oluyor hemde tazeliğinden hiçbirşey kaybetmiyor...
kuzu benim annem de soyup ,poşetleyip dolabaa atıyor ki onun difirizi yok..kavanoz riskli olabilir belki ama poşetle de hiç bir şey olmuyor ayrıca püf noktası sarımsak kokusuz oluyor o pis koku yok..tavsiye ederim..ben de yapıorum ama poşetle..

kızlar acil cvp kırmızı biber közledim 2 kg buzluğa atsam tadı bozuluyor mu kavanozda yapsak mı daha iyi olur
duygu naber kızz.:D:D:

canım eğer kavanoza koyacağım diyorsan ,kavonoza yağ ekle yanii biberler yağın içinde kalsın...at dolaba..ya da konserve gibi yapacaksan kavonozun hava almaması için kaynat..ama bunlar zahmetli diyorsan..közlediğin biblerleri ister doğra ister bütün at..poşetle ve difrize at hiç bir şey olmuyor kolay çözünüyor ve anlık güzel servis oluyor yaa acil misafirler için..yaz kış yapıyorum...

dolmalık biber aldım .onları iyice temizleyip yıkadım suyu süzüldü dolaba attım...biraz da yufka kaldı azcık onların içine peynir koyup saracağım atacağım dolabaaaaaa..sigara böreği yane

diye yazmışım yaptım..:D:D:D :teytey:

Kızlar mürdüm eriği koyan oldumu hiç. Kompostolara katmak için güzel oluyor. Erilk konusunda hashasüm :)
Haftasonu 3 kg Kırmızı biberi Fırında közledim (yağlı kağıt kalmamış evde tepsiler battı biraz) sayup çatala gelecek şekilde kıydım. 10 diş sarımsağı tuzla ezdim (kırmızı biber tatlımsı çünkü) Yarım Çaybardağı gerçek zeytinyağı ile harmanladım. 1 Kase okacak şekilde poşetledim.

Kullanıldığı yerler:
Izgara et yemeklerinin yanında, kahvaltıda, balık yanında
Acılısını istiyorsanız. Çözüldükten sonra birkaçtane cin biberi kıyıp harmanlayın :lepi:

kızlar imdaaaatttt ben unuttum domatesrendesi koymak istiyordum.
yazdıkalrını okuyunca aklıma geldi
şimdiki domateslerle olurmu gecen gün aldıgım domatesler pek içime sinmedi yeşilimisydı
bulabilirmiyim bahçe domatesi varmıdır?

bende geçen gün kayseri mantısı yapıp dolaba attım.közlenmiş kırmızı biber ,çarliston çiğ olarak doğradım attım.dolabımdada bezelye,barbunya ,vişne var.neredeyse yer kalmadı daha dolmalık biber atıcam.ha birde mısır attım.bir tek taze fasulye konservesi yapamadım .

ben koymuyorum.zaten benimki tam olarak kavurma olmuyor.biraz çeviriyorum ikisini birlikte,sonra ocağın altını kısıp,kapağı kapatıp bırakıyorum.domatesler pişince kapatıyorum ocağı.soğuyunca poşetleyip kaldırıryorum :kahve:

bende koymuyorum hafif rengi dönene kadar kendi suyuyla biraz pişirip soğuyunca atıyorum içine dilimlenmiş domatesde atıyorum o kadar

ben de koymuyorum saten domateslerin suyuyla pişiyor .hafif rengini verince ocağı kapatıp soğumaya bırakıyorum..

ben de bayramda şekerpare yapmıştım 12-13 tane arttı.denemek için buzluğa koydum.birkaç gün önce misafirim geldi. ikramlarımın yanına çeşit olsun diye koydum.tadı aynıydı ve harikaydı.yeni yaptığımı sandılar :))

bende akşam domates konservesi yaptım zemuszemus ben ilk defa yaptım konserve malum buralarda kışın şartmış komşularım öle dedi:bbo: ehh bende yaptım taze fasulyeyide azıcık yağda çevirdim rengi dönene kadar onlarda sovuyunca poşetleyip attım dondurucuya inş güzel olursositososito bide bizim içli köftelerden yapıcam miss gibi oooo canım çekti alkisalkisalkis

ben de bayramda şekerpare yapmıştım 12-13 tane arttı.denemek için buzluğa koydum.birkaç gün önce misafirim geldi. ikramlarımın yanına çeşit olsun diye koydum.tadı aynıydı ve harikaydı.yeni yaptığımı sandılar :))

tatlım denemekte fayda var opuyorumnanaktan teşekkür

Back
X