Kışın düğün yapmak fikri

voodoobebegi

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2014
732
121
133
Arkadaslar merhaba .
8 aylık flört donemimizi 1 ay once nişanlilikla taçlandirdik .
Şimdi sirada dugun var . Nisanlim ve ailesi cok beklemekten yana degil . Ocak Şubat gibi yapalim diyorlar . Kış dugunu yapan arkadaslarim ne gibi avantajlari , dezavantajlari var acaba

TEYZEmin düğününde donduk. Kendisi öğretmen yatı yıl tatilinde evlendi. Ayağında botla götürdük kar yapiğmıştı. Davetliler olarak abiyelerimizle donduk :-) yazı bekle Şen'de düğününden keyif al. Bunun dış çekimi falan da var onu nasıl yapacaksın

valla ben şubatta evlendim şanslıydım kar yada yağmur yağmadı ama soğuktu hava yinede yaz düğününden bi fark olmadı zaten salonda olduğu için..avantajları salon yaz fiyatına göre yarı fiyatlıydı :) :)

Bence avantaj veya dezavantajlarından ziyade siz ne istiyorsunuz ona göre karar verin. Misal ben hep kır düğünü hayal ederdim ve öyle yaptık. Ana siz salon düğünü de olsa farketmez diyorsanız veya herhangi bir hayaliniz yoksa illa şöyle olsun diye, kışın da olur yazın da. Dış çekim vs. yaptıracaksanız yaza bırakabilirsiniz hem tekrar gelinlik giymiş olursunuz :) önemli olan ne istediğiniz bence.

Düğün salonunda yapacaksanız hicbir farki olmaz. Ama hangi sehirde yapacaginizin kar kis acisindan büyük bir farki olur. Yani mesela izmirdeyseniz insanlar gelebilirler ama ankara gibi subat ayinda nerdeyse çığ dusen bir yerdeyseniz insanlar dugununuze gelemezler. Son dakikada tum planlar degisebilir. Bence riskli. Beklediniz beklediniz 2 ay daha bekleyin. Nisanda boyle riskler olmaz.

güzel bi salonda bi farkı olmaz bence, hatta yaz zamanından sıcak oluyor salonlar yani fırtına falan olmadıktan sonra bi sorun olmaz, fırtına da kuaförden çıkarken sorun olur herhalde ona da bi çözüm bulunur yani
balayı nerde olcak, belki o sorun olabilir

kış düğünü tarzım değil..çok sıcağı da sevmem..bahar düğünü on numara oluyor..ne üşüyorsun nede çok terliyorsun..

Şubatta nişanım oldu, kapalı alanda pencereler vs kapalı olunca tozdan sesim kısıldı bir hafta çıkmadı. Çok kötüydü.

Düğünüm temmuzda oldu, düğün zamanı sorun olmadı ama öncesi ve sonrası çok sıcaktı çok bunaldım.

Mart nisanı bekleyin bence :)

ne güzel kız sıcak sıcak sarılır yatarsın , :halay:
bizim buralar çok sıcak yazın evlendık sarılıp yatmak için kışı bekledım kocada çok terleyince :KK70:

Ben ki yazın bağrında kır düğünü hayal ederken, şubat yeni girerken evlenmiş biri olaraktan size dezavantajlarını sıralayayım:

1) Dış çekim düşünüyorsanız, tarihi çok iyi ayarlamanız lazım, biz çekime gitmeden bir gün önce yağmur yağıyordu. Yazlık bir yerde yaşadığımız için kış çetin geçmiyor, ancak kışın bağrında açık havada çekim yaparken, gelinliğin içinde soğuktan morarabiliyorsunuz. (İyi ki fotoşop var)
(Çekimleri bahara ayarlamanız en mantıklısı olur)

2) Yağmura, kara filan denk gelmezsiniz umarım, gelinliğin etek kısmını temiz tutmak daha zor oluyor. Araba-salon arası geçerken bile çamurlanabiliyor, milletin ayağı çamurlu olunca :/

3)Salon düğünü oluyor haliyle, belki şık bir restoran vb. mecbur mekan kapalı olacak, önceden yer ayırtmanız lazım. Kışın boş olur demeyin, valla salonlar seneler öncesinden doluyor.

4) Yanınızda sürekli birileri illa olmalı, şemsiye hazır beklemeli; şal-kabarık tüylü beyaz ceketler, artık ne deniyorsa onlara, onlardan mutlaka ayarlamanız lazım gelinliğinize uygun, salona gelene kadar donmamak, burun akıntısı kontrolünü sağlamak için :KK70:

5) Zaten heyecanlı olacaksınız artı bir de soğuktan bol bol çişiniz gelecek :KK70: Ona göre yani, jartiyer martiyer zor olur, düz giyin altınıza mümkün olduğunca (Bu sorunu yaşamış biri olarak üzerine basıyorum bu kısmın bizzat:KK70:)

Salona girince sıcacık oluyor ama ohş.
Küçük Emrah gibi hissettim kendimi şu an nedense. :/

Son düzenleme:
Ben kis mevsiminin asigiyim, soguk havayi, kari, yagmuru asiri severim. Fakat ona ragmen ben ilkbaharda dugunum olsun isterim o da kir dugunu istedigim icin nisan ayi mesela. Salonda olacaksa pek problem olmaz bence. Ama icine sinmiyorsa subati bekleyen insan iki ay daha bekler baharda dugunu yapar, daha mantikli..

Nisan basi en guzeli.
Ama bahar yagmurlarina denk gelme durumu var.
Bu yil ayva agaclarindaki bollugu gordukce dehsete kapiliyorum.
Bence ocak subat marttan uzak durun kiz zor gececek gibi.

40 derece sıcakta, açık mekanda düğün yaptık, gecenin sonunda herkesin suratı panda, saçları çatlak profesör kıvamındaydı.
kapalı mekanda olacaksa yaz kış farketmez zaten, yine de işinizi sağlama alın, nisan/mayıs olsun.

ocakta evlendim dizime kadar kar vardı düğüne geç kaldım yollar kapalıydı
ve o kadar ıslandı ki gelinliğim belime kadar çamurdu düğünden sonra iki hafta hasta yattım :kahve:

Salonda yapacaksan yaz kış farketmiyor. Hep sıcak oluyor. Tek sıkıntı dış çekim yapacaksan yaşarsın üşüyebilirsin onda da müzeler var kiraliyorsun günlük veya saatlik. Kır düğünü gibi bir hayalin varsa yazı beklemekten başka çare yok

Ya inanın size ne desem hani yaza olsun hava şartları uygun olur desek..İki yıl evvel haziranın ortasında denize nazır açık yerde düğün vardı..Çok nezih yemekli filan.Güzelce giyindik gittik herşey güzel gidiyorken tam yemek yenecek esnada hoş fon müzikler çalıyor filan hava da kapali gibi oldu biran.inanirmisiniz bı yağmur bastırdı birçok kişi masasında ıslandı.Perişan oldular lüks biyer olduğu için pranga tarzi şeyler istendi önlem amaçlı ama yokmuş herkes yağmurun dinmesini beklediler.ama öle yumuşak bir yağmur degildi.hicc unutmam o düğünü.ablamsa kasımda evlendi.Hava çok güzeldi hic usumedik

Kuzenimin kışın nişanı oldu. Elalem olsa kesin gitmezdim. Zoraki gittim. Zaten kış diye çoğu kişi gelmemiş. Herneyse donduk buz tuttuk resmen. Eve geldim 1 hafta yattım gripten. Tavsiye etmem.

Aralık ayında evlendim, yağış olmadığı ve kapalı mekan olduğu için sıkıntı yaşamadık. Dış çekimde biraz üşüdük ama sıcaktan ve terlemekten nefret eden bir bünye olarak genel olarak memnundum.
Hangi ilde olacağınız da önemli tabii. Bizim ki ege ve marmara bögesi olmak üzere 2 düğündü, 2sinde de sıkıntı yaşamadık.

Back
X