- 23 Ocak 2016
- 34.879
- 50.896
- 598
- Konu Sahibi gittinyine
-
İmkanınız varsa terapi alın ayrıca Serhat Yabancı diye bir yazar var onun videolarını izleyin kitaplarını okuyun ikili ilişkiler ile ilgili harika bilgiler veriyor geçmişinizde bir şeyler yaşadığınız için bu durumları yaşıyorsunuz zaten sizin de suçunuz değil ki maalesef ki şöyle de bir durum var kadınlar babalarının benzeri erkekleri çekiyorlar kitaplarında neden böyle olduğu ile ilgili detaylı anlatımları var biraz kendinizi eğitmeniz gerekli bu konuda ama lütfen bir adım atınEvet, duygusal olarak Somali açlığı çekiyorum ve sevilme ihtiyacım hat safhada. Babamla ilişkimiz şu an iyi ama eskiden iyi değildi. Babamla bu bahsini ettiğim adamların bu yaptıkları arasında aldatma şeklinde bir ortak nokta olduğunu görmedim ama şöyle ki, babamın anneme verdiği değersizlik duygusu, ezme konusunda çok fazla benzerlik var. Yani ne tam olarak babamın benzerleri, ne de tam olarak babamdan farklılar. Benim seçimlerimin bu yönde olması da beni ayriyeten rahatsız ediyor ve kendime düzgün bir çocuğu lâyık görmüyorum; çünkü kendimi kirlenmiş hissediyorum
Belki de karşıma hep güvenilmeyecek kişiler çıktı şimdiye kadar. Güvenilecek birisi çıksa problem çözülecek gibi. Öteki türlü güven problemim hep vardı, bu kadar yoğun olmasa da, nasıl çözülür bu saatten sonra, bilmiyorum. Böyle adamlar karşıma çıkmaya devam ederse sonsuza kadar devam edecek gibi görünüyor bu problemimİlk günden güvenmeye başlayacaksınız davranışlarıyla sizin güveniniz artacak size karşı güveninizi zedeleyecek davranışları olursa da ayrılacaksınız ama bu demek değildir ki adamı takip etmek kimle yazışıyorsun diye mesaj atmak ekran görüntüsü istemek bunlar doğru değil güveniniz çok zedelenmiş bu güven sorununuzu çözene kadar hayatınıza kimseyi sokmayın.
Siz evlenmişsiniz, aynı evin içinde yaşasaydık, ben de son görülmesini kapatmasına bir şey demezdim. Evlenme durumuna, hatta ilk 6 ay sıkıntısız geçse bile ben istemezdim zaten. Benim meselem, emeklerimin, sevgimin, fedakârlıklarımın, zamanımın boşa gidiyo oluşu. İlk başta herkes kendini gizliyor çünküSize kendimden örnek vereyim instagram şifremi eşime vermem WhatsAppta da son görülmem ve çevrimiçi olduğum gözükmez bu demek değildir ki ben onu aldatıyorum. Telefonlar ortadadır isteyen girip bakabilir ama kendi telefonunda şifremi vererek benim sosyal medyamı açmasına izin vermem ben de onunkine girmem Watsappa gelince çevrimiçi olduğun gözükünce yazanlara cevap vermek istemeyince milletin tribini çekemem yahu kapattım oh mis son görülmem de kapalı şimdi eşim bana güvenmesin mi benim ona davranışlarım aramızdaki ilişki birbirimizi aldatıp aldatmadığımızı az buçuk belli eder yani ya cinsellikte değişmeler olur ya telefonunu kaçırır ya evde ilgisiz davranır ya da eve gelmez gelirse pek ilgilenmez illa ki şüphelenilecek bir durum olur bu sizin söyledikleriniz aldattığına dair bir kriter değildir.
Evet, benim yaşadıklarım çok fena. Ben bu durumumun bence az bile olduğunu düşünüyorum. Benim yerimde bir başkası olsa daha bile kötü olmuş olabilirdi. Ben yine iyi dayandığımı düşünüyorum yaşadıklarıma nazaranİmkanınız varsa terapi alın ayrıca Serhat Yabancı diye bir yazar var onun videolarını izleyin kitaplarını okuyun ikili ilişkiler ile ilgili harika bilgiler veriyor geçmişinizde bir şeyler yaşadığınız için bu durumları yaşıyorsunuz zaten sizin de suçunuz değil ki maalesef ki şöyle de bir durum var kadınlar babalarının benzeri erkekleri çekiyorlar kitaplarında neden böyle olduğu ile ilgili detaylı anlatımları var biraz kendinizi eğitmeniz gerekli bu konuda ama lütfen bir adım atın
bence öncelikle güvenmeyi deneyin. ama inatla güvenemiyorsanız ya karşısınızdakinde sorun var ya sizde.Merhaba. Ben sevgilim olduğunda onu çok kısıtlıyorum ve kıskanıyorum. Mesela WhatsApp'ta çevrimiçi ise ve bana yazmıyosa WhatsApp'ının son konuştuklarının ekran görüntüsünü atmasını istiyorum, aradığı kişiyi tekrar aramasını, o isimle kaydettiği kişi olup olmadığına bakmak için tekrar arattırıyorum, yanındaki arkadaşlarına soruyorum falan. Bu özelliğimi nasıl törpüleyebilirim? Veyahut kadınlık hislerim, karşımdaki kişinin güvenilmez olduğunu söylediği için mi böyle yapıyorum? Karşıma güvenilir bir erkek çıkmış olsa yapmayacak mıyım? Ne düşünüyorsunuz? Siz de böyle misiniz veya böyle olan tanıdıklarınız var mı? Bu normal mi?
Çekilmezsiniz valla ...Merhaba. Ben sevgilim olduğunda onu çok kısıtlıyorum ve kıskanıyorum. Mesela WhatsApp'ta çevrimiçi ise ve bana yazmıyosa WhatsApp'ının son konuştuklarının ekran görüntüsünü atmasını istiyorum, aradığı kişiyi tekrar aramasını, o isimle kaydettiği kişi olup olmadığına bakmak için tekrar arattırıyorum, yanındaki arkadaşlarına soruyorum falan. Bu özelliğimi nasıl törpüleyebilirim? Veyahut kadınlık hislerim, karşımdaki kişinin güvenilmez olduğunu söylediği için mi böyle yapıyorum? Karşıma güvenilir bir erkek çıkmış olsa yapmayacak mıyım? Ne düşünüyorsunuz? Siz de böyle misiniz veya böyle olan tanıdıklarınız var mı? Bu normal mi?
Neden istemesin neden öyle böyle. İçim şişti. Neden istesin? İnsan karşısında huzur verecek birini ister huzur bozacak değil. Bu özgürlüğüne saldırı resmen. Eğer aldatılmaktan çok korkuyorsanız sizde özgüven eksikliği var. Karşıdaki de size uyum sağlıyorsa onda da aynı eksiklik mevcut. Başka biri sizi asla kabul etmez. Neden etmesin demeyin yukarıda yazdım.Bu çok ağır oldu bence. Neden istemesin?
Durun ben sizi iyice gereyim. Mahvolun. Arkadaşının üstüne hat alıp birde ikinci bir telefon alıp sizi aldatıyor kesin. Aynı eve girmeden hatta aynı evde bile aynı telefonu yakalama ihtimaliniz zor. İkinciyi işte, arabada da saklıyor olabilir. Kim bilir kaç kadınla konuşuyordur. Siz yokken başka kadınlara bakıyordur da kesin. Göz bandı da alınBöyle yapmazsam aldatılıp aldatılmadığımı nasıl anlayacağım?
Aynı evde yaşama ile alakası yok yaşamasan bile bakın insanlarla görüşmelerinizde onlara ilk başta yüzde 100 tam puan vererek başlarsınız karşıdaki kişinin davranışları ile o puan yavaş yavaş düşer gözünüzde sizin şuan yaptığınız yanlış amaSiz evlenmişsiniz, aynı evin içinde yaşasaydık, ben de son görülmesini kapatmasına bir şey demezdim. Evlenme durumuna, hatta ilk 6 ay sıkıntısız geçse bile ben istemezdim zaten. Benim meselem, emeklerimin, sevgimin, fedakârlıklarımın, zamanımın boşa gidiyo oluşu. İlk başta herkes kendini gizliyor çünkü
Böyle yaparak yapmayacak adamı bile o noktayı itersiniz.Böyle yapmazsam aldatılıp aldatılmadığımı nasıl anlayacağım?
sorun karşı taraf değil sizsiniz. Szin kendinize güveniniz yok, özgüveniniz yok. Psikolojik destek almanızı öneririm bu yaptıklarını normal gelmedi banaMerhaba. Ben sevgilim olduğunda onu çok kısıtlıyorum ve kıskanıyorum. Mesela WhatsApp'ta çevrimiçi ise ve bana yazmıyosa WhatsApp'ının son konuştuklarının ekran görüntüsünü atmasını istiyorum, aradığı kişiyi tekrar aramasını, o isimle kaydettiği kişi olup olmadığına bakmak için tekrar arattırıyorum, yanındaki arkadaşlarına soruyorum falan. Bu özelliğimi nasıl törpüleyebilirim? Veyahut kadınlık hislerim, karşımdaki kişinin güvenilmez olduğunu söylediği için mi böyle yapıyorum? Karşıma güvenilir bir erkek çıkmış olsa yapmayacak mıyım? Ne düşünüyorsunuz? Siz de böyle misiniz veya böyle olan tanıdıklarınız var mı? Bu normal mi?
ya zaten seninle olup seni seven erkeğin aldatmaması gerekir. ola ki aldattı o zaman da tekmeyi basıp yeniden başlayacaksın yeni biriyle. Böyle paranoyakça yaşanır mıBöyle yapmazsam aldatılıp aldatılmadığımı nasıl anlayacağım?
Ben sorgulayan birisiyim, detaycıyım. İçiniz şiştiyse bakmazsınız, olur biter. Ne insanların ilişkisi var, katiller, hırsızlar bile evleniyor da, ben mi battım size? Herkes huzur isterse zor günümde yanımda olacak kişiyi nası bulacağım? İyi günde yanında olan insan çoktur ve benim istediğim şey, iyi günümde yanımda olanlar değil. Öyle olsa çoktan bulmuştum birisini. Manevi yönden eksiksiniz. Sizi birisi nasıl isterse, beni hayli hayli ister. Öyle bi yazmışsınız ki. 9 çocuklu kadınları kabul eden, aldatmayı bile kabul eden adamlar var, zaten özgüvenim düşük, iyice düştü şimdi. Hakka giriyosun böyle yaparak. Ayrıca neler yaşadığımı nereden biliyosun? Ben seçmedim bu hayatı, onlar mecbur bıraktı, sen ve senin gibiler de aynı şekilde, mecbur bıraktınız.Neden istemesin neden öyle böyle. İçim şişti. Neden istesin? İnsan karşısında huzur verecek birini ister huzur bozacak değil. Bu özgürlüğüne saldırı resmen. Eğer aldatılmaktan çok korkuyorsanız sizde özgüven eksikliği var. Karşıdaki de size uyum sağlıyorsa onda da aynı eksiklik mevcut. Başka biri sizi asla kabul etmez. Neden etmesin demeyin yukarıda yazdım.
Valla o zaman eksik yazmışsınız konunuzu şu şu nedenlerle boyleyim diyin biz de yardımcı olalım. Zor günle kısıtlamanın alakası ne kuramadım. Bence çok alakasız şu yazdıklarınızla konunuz. Benim yorumum bu. Negatif yorum almak istemiyorsanız yazmazsınız olur biter.Ben sorgulayan birisiyim, detaycıyım. İçiniz şiştiyse bakmazsınız, olur biter. Ne insanların ilişkisi var, katiller, hırsızlar bile evleniyor da, ben mi battım size? Herkes huzur isterse zor günümde yanımda olacak kişiyi nası bulacağım? İyi günde yanında olan insan çoktur ve benim istediğim şey, iyi günümde yanımda olanlar değil. Öyle olsa çoktan bulmuştum birisini. Manevi yönden eksiksiniz. Sizi birisi nasıl isterse, beni hayli hayli ister. Öyle bi yazmışsınız ki. 9 çocuklu kadınları kabul eden, aldatmayı bile kabul eden adamlar var, zaten özgüvenim düşük, iyice düştü şimdi. Hakka giriyosun böyle yaparak. Ayrıca neler yaşadığımı nereden biliyosun? Ben seçmedim bu hayatı, onlar mecbur bıraktı, sen ve senin gibiler de aynı şekilde, mecbur bıraktınız.
Üstte bir sürü negatif yorum var, sizinki negatifliği geçiyor. Sizinki benim kişiliğime saldırı oluyor. Ben zaten belirtmiştim, negatif yorum almaktan kaçınmayacağımı. Ayrıca konu benim konum, o yüzden ben yazarım, siz yazamazsınız. Nedenleri çok uzun, hepsini ayrı ayrı başlıklarda ele almak lâzım. Zor günle şu alâkası, karşı taraf zaten güvenilir bi insan olsaydı, benim de böyle yapmama gerek kalmazdı diye düşünüyorum, bi tane örneklendirme de yaptım, eski bi konumdan. İnsanlar da kısıtlamak yerine ayrılmam gerektiğini söylediler hatta. Bu güvenilir olmayan insanlar, her anlamda kolay günlerde gelip zor günlerde vicdansızlık yaptıkları için, hatta zor günleri kullanmaya kalkıştıkları için otomatik olarak bu kısıtlamalar doğmuş oluyor. Burada da benim karşı tarafı kolayca terkedememem sorun.Valla o zaman eksik yazmışsınız konunuzu şu şu nedenlerle boyleyim diyin biz de yardımcı olalım. Zor günle kısıtlamanın alakası ne kuramadım. Bence çok alakasız şu yazdıklarınızla konunuz. Benim yorumum bu. Negatif yorum almak istemiyorsanız yazmazsınız olur biter.
Evet, zaten destek alıyorum da. 2. Söylediğiniz, yani güvenilmez olan adamları tercih etme meselesini naparsam yapayım, çözemedim ve onlar da bana denk gelmeye devam ettiler. Ben bunun nedenini de biliyorum. Bunun nedeni, kendimi güvenilir, temiz olan o adamlara layık görmemem. Kendimi bazı olaylardan dolayı kirli hissetmem. Bu çözülse, otomatik olarak bu paranoyalarım, kâbuslarım, her şey çözülecek diye düşünüyorum. Zaten bu kıskançlığımın, bu saçma taleplerimin sebebi de güvenilmez olan adamlar. Bunu destek aldığım kişi de söyledi. Böyle bi çıkmazdayımTedavi olmalısınız.
Hem kıskançlığınız için hem güvenilmez olduğunu düşündüğünüz adamları bile isteye tercih ettiğiniz için hem de şu saçma taleplerinizi yerine getiren tiplerin normal davrandığını sandığınız için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?