Benim tek sevincim iş işten geçmeden görmek yoksa emeklerime yazık olacaktıHep öyle olur zaten,hiç şaşmaz.
Dünyanın düzeni bu olsa gerek.
Evet gelinlik falan bakıyordun ikinci el.Benim tek sevincim iş işten geçmeden görmek yoksa emeklerime yazık olacaktı
İkinci el bile değil özel diktirim yaptıracak tim.sonra ona karar vermiştikEvet gelinlik falan bakıyordun ikinci el.
O zaman diğer konuyu okumanızı isterim. Ekmeğinin peşinde olması önemli değil, eşimin ekmeğine göz diken adama gitmesi ve biz onun için uğraşırken onun bunu yapmasi. Başka yer mi yokda ona gidiyor. Yokmuş demeyin çok vardı. Resmen işlerini hızlandır yoksa buraya giderim diye gözdağı veriyor.Diğer konunuzu bilmiyorum. Düşman filan derken neyi kastettiniz bilemem ama benim çıkardığım sonuç, çocuk ekmeğinin peşinde. Nerede iş kapısı açıldıysa oraya girmiş. Duygusal bakmaya gerek yok. İş başka, dostluk başka.
O zaman diğer konuyu okumanızı isterim. Ekmeğinin peşinde olması önemli değil, eşimin ekmeğine göz diken adama gitmesi ve biz onun için uğraşırken onun bunu yapmasi. Başka yer mi yokda ona gidiyor. Yokmuş demeyin çok vardı. Resmen işlerini hızlandır yoksa buraya giderim diye gözdağı veriyor.
Canım bizde öyle yaptık zaten. Ama insanın zoruna gidiyor işte.Tamam siz de bırakın gitsin o zaman, babanızın oğlu değil ya bu adam... İnsanlar, hele ki söz konusu işse, önce kendi çıkarını düşünür.
Ne kandiracam arkadaşım sizi.Cocuk düşman oldu demiyorum, resmen düşmanımıza gitti diyorum. Sizi kandiripda elime ne geçecek üzüldüğüm için yazdım.Bende zaten onu diyorum ya kardeşim den ustun tutuyordum.Bu yapması zoruma gitti diyorum. Ayrıca özel diktirim yaptiracagimiz kişide arkadaşımızın yegeniydi yeni açtığı için çocuğa indirim yapacaktı hatta hediye edecekti. En fazla 200 lira verecektik. Doğru kendimi kandirmisim kesinlikle bizi kandırmaz diye. Ama yanılmışım hayatta herkes yanılır işin içinde vicdan varsa özellikle ama ders oldu bana bir daha kesinlikle kimseye değerinden fazla değer vermicem. Ayrıca düğünü de kızın ailesi zorlamiyormus. Çocuğun yeğeni söyledi bugün. Kızın ailesi sadece nikah yapın demiş. Bu kendisi yapacam diye tutturmuş. Biz yinede düğün salonumuzu hazırlamıştık ama bunu yapması ihanet.Baska yere gitseydi uzulmezdik ekmek parası derdik ama rest çekti. Ayrıca o gün gerçekten çok ağladımEvladım çocuğum gibi seviyorum kardeşten öte diyip düğün yapıcam 2. El gelinlik lazım diye burada çığırtkanlığını yaptığınız çocuk iş için başkasına gidince el oldu düşman oldu öyle mi?
Bir de 2. El gelinlik olur kız herşeye razı diye yazarken şimdi de yok özel dikim yaptıracaktım diye sallıyorsunuz.
Hiç gerek yok böyle şeylere hadi bizi kandırdınız diyelim kendinizi kandırmayın bari.
Öyle yapıyorum zaten yoksa gerçekten yıkılacaktık. Etrafımızda ki herkes bizimle seferber olmuştu.Gelinlikcisinden tut damatligina kadar ayarlamaya calisiyorduk. Kuyumcu arkadaşlarımızla bile şu kadar alırız şu zaman veririz diye konuşuyordukyine de dua edin
Çok doğru söylüyorsun ama insan gerçekten dayanamıyor heleki sevdiği için bir insanın aglamasina yürek dayanamıyor. Annem bile söyledi bırak kızım boşver diye. Yok anne x iyi insan öyle yapmaz dedim. Annem de haklı çıktı.Daha ilk konunuzu okurken, içimden kıymet bilmezler ki pisman olucak diye gecirmistim . Cok hevesli oldugunuz için yazmadım. Kardeşim gibi gördüklerimin bugün hiçbiri yanımda değil o yüzden fazla değer vermeyeceksiniz
Yok canım gerek kalmadi. ama yinede çok teşekkür ederim. Kendi başına işe kalkıştı kendi halletsin. Allah bu ya ihanetinin sonucunda da bu işyerinde tutanamadi atmışlar.Ben gelınlık getırcektım vermeyeyımmı sımdı yanı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?