benimkide 2 hafta önde hemen hemen. takma kafana gelişimi geride olsa onu da takardık kafamıza :) geçen gün benimde burnum kanadı o kılcal damarların genişlemesiyle alakalıymış olabiliyormuş. el uyuşması bende de var hele sabah uyandığımda açıp kapatamıyorum ellerimi. özellikle sağ elim çok fena oluyor. dr.uma sorcaktım pazartesi unuttum.
bende uyku sorunu başladı ya 2 de yattım kaçta uyudum allah bilir. saat 6.40 da uyandımyatakta bi saga bi sola dönüyorum. o bile işkence çünkü koca göbeğimi taşıyamıyorum. eşimide uyutmuyorum işin kötüsü
sagocum hiç üzülme kendini de bebişi de üzme canımkızlar bugün doktorumu değiştirdim keşke daha önce duysaydım bu doktoru bayıldım walla yengemle gitmiştim oda bayıldı ama moralimi bozan bir kaç gelişme oldu doktordan çıktığımdan beri aklımda.
Kızım normalde 23 haftalık ama boyutları 25 haftalık gibi 2 hafta önden gitmeye başlamış. Doktor iri bir bebek dedi. acil şeker yükleme testini yaptırman gerekiyor dedi.
Belimde bel fıtığı, beynimde de kist war dedim usg baktı belini hemen göstermen lazım dedi beyin cerrahi doktoruna sevk etti. Bel fıtığım olduğu için epidural doğum yapamayabilir mişim eğer beynimdeki kistte ıkınmamı etkilerse mecburen sezeryan olacağım. Rahim içinde kasılmalarım warmış belin baskı yaparsa suyun boşalır ve erken doğum tehdidi olabilir dedi. En yakın zamanda bütün testlerini mrlarını çektir yanıma gel dedi. Büyük ihtimalle gebelik şekeri çıkıcak ona göre diyete başlayacaksın dedi. Eğer bebiş böyle kilolo olursa :) sezeryan kesin gibi görünüyor.
Doğum geceye falan denk gelirse evden gelirim ek ücret almam dedi.
normal 600, sezeryan 900 tl.
Canım çok sıkkın anlayacağınız benim salak doktorum bana hiç bir bilgi wermedi diyabet çıkabilir yediklerini dikkat dedi okadar.
seraycım bende de var uyuyamama sorunuCanım benimde bebeğim iri gidiyor. Pazartesi gittim doktora, en son gittiğimde söylediği haftaya göre 30+2 olmam gerekiyordu 30+5 dedi ki benim sata göre 29+1 olmam gerek. Şeker yüklememi yaptırdım normal çıktı illa şeker çıkcak diye bişey yok ki. Bazı bebekler iri olabiliyor. 2.5 kg.da doğğabilir 4 kg.da. Sen yaptır şeker yüklemeni umarım çıkmaz şeker. Bel fıtığı ve kist için çok çok geçmiş olsun yaptır bakalım testlerini onlar için ne dicek. İnşallah onlarla ilgilide hiçbir sorun olmaz.
iyi yapmışsın iyice dinlensağol merys cim. 10 gün yedim yattım valla biraz sıkıcı ama her şey bebiş için. ilk defa bu kadar uzun süre evde kaldım ve dinlendim yıllık izinlerimde ya temizlik ya gezmeye gidiyorduk bu sefer sadece yattım :) iyi oldu ama.
ozur dılerım oyle gıttım sızı merakda bırakdım ama bıraz aglama krızımı ne derler oyle bıse oldu ,,,
dedıydım cıkolata kıstım ve mıyom var dıe daha onceden,
doktor bakdı sol yumurtada cıkolata kıstı 2cm
ortada rahımde mıyom var 1 cm ,
benı yıkan ıse sag yumurtalıkda polıkostık overın cıkması yanı pko olayı
yanı sızın anlıcanız rahım ve yumurtalıklar ıttıfak kurmuslar bana karsı
pkodan dolayı adetlerım erken oluyo,,
bı dunya tahlıl olcam pko ıcın mıyom ıcın ve cıkolta kıstı ıcın kan tahlılerı,,
doktor bu sartlar altında hamıle kalmak bıraz zor dedı asılamada pek fayda vermez dedı tup bebek ancak cozum
adet bıtımı dogum kontrol ılacına baslıcam 3 ay kadar sonra tekrar kontrol kıstcıgımın ve mıyomcugumun durumua bakılcak,
bu arada da doktor cok cıddı kılo vercen dedı oyle uc bes deıl 25 kılo falan
suan tup bebekde yapmazlar dedı,
korunma surecı bıttıkden sonra muayene sonrasındada tup bebek sanırım,,
eger kılo verırsem pko ve mıyom hormonlara baglı oldugu ıcın gıtme ıhtımalı varmıs ama kesın deıl,
en azından gıtmeseler bıle tup bebek yaptırabılırmısım,,
yanı bu kadar kıst mıyom falan nıe bana denk gelıo onu anlamıorum zaten cıkolatadan cekıom,,
bu arada bu mıyom kıst olayları genetık arkadaslar haberınız olsun,,benım annemde vardı ve rahımlerı alındıydı 10 sene kadar once ,,
yanı gorunusumle de ıcımlede tamamenn canım annem gıbıyım :))))
ozur dılerım oyle gıttım sızı merakda bırakdım ama bıraz aglama krızımı ne derler oyle bıse oldu ,,,
dedıydım cıkolata kıstım ve mıyom var dıe daha onceden,
doktor bakdı sol yumurtada cıkolata kıstı 2cm
ortada rahımde mıyom var 1 cm ,
benı yıkan ıse sag yumurtalıkda polıkostık overın cıkması yanı pko olayı
yanı sızın anlıcanız rahım ve yumurtalıklar ıttıfak kurmuslar bana karsı
pkodan dolayı adetlerım erken oluyo,,
bı dunya tahlıl olcam pko ıcın mıyom ıcın ve cıkolta kıstı ıcın kan tahlılerı,,
doktor bu sartlar altında hamıle kalmak bıraz zor dedı asılamada pek fayda vermez dedı tup bebek ancak cozum
adet bıtımı dogum kontrol ılacına baslıcam 3 ay kadar sonra tekrar kontrol kıstcıgımın ve mıyomcugumun durumua bakılcak,
bu arada da doktor cok cıddı kılo vercen dedı oyle uc bes deıl 25 kılo falan
suan tup bebekde yapmazlar dedı,
korunma surecı bıttıkden sonra muayene sonrasındada tup bebek sanırım,,
eger kılo verırsem pko ve mıyom hormonlara baglı oldugu ıcın gıtme ıhtımalı varmıs ama kesın deıl,
en azından gıtmeseler bıle tup bebek yaptırabılırmısım,,
yanı bu kadar kıst mıyom falan nıe bana denk gelıo onu anlamıorum zaten cıkolatadan cekıom,,
bu arada bu mıyom kıst olayları genetık arkadaslar haberınız olsun,,benım annemde vardı ve rahımlerı alındıydı 10 sene kadar once ,,
yanı gorunusumle de ıcımlede tamamenn canım annem gıbıyım :))))
sagocum hiç üzülme kendini de bebişi de üzme canım
dr benim bebeğime haftasına göre başıyla gövdesinin haftası uymuyor dedi
birşey yemiyor musun niye böyle dedi
dünya zindan oldu bir çocuğa bile bakamadım Allah vermesin sakat mı olacak diye(
sezeryan konusuna da hiç takılma. en fazla bir iki hafta yatarsın,
ya gelir annen bakar ya sen annene gidersin
zaten bebeğe alışana kadar iyi de olur yanında bi desteğin olması
sadece biraz daha dikkatli olman gerekiyor
bebeğin sağlıklı olsun da varsın sezeryan olsun
yat dinlen kuzunla konuş o tepinsin
gör bak nasıl terapi oluyor
seraycım bende de var uyuyamama sorunu((
ben gece yatamıyorum sabah da geç kalıyorum işe
tüm gün yorgunluğu da cabası
iyi yapmışsın iyice dinlen
kontrole ne zaman gideceksin
günaydın kızlaaaaar
sumisali canım benim seni çook iyi anlıyoırum ama çok şükür ki hiç bişey imkansız değil. allahın izniyle sende kavuşacaksın kuzuna. tıp o kadar ilerlediki artık herşey mümkün. hem doktorunda olmaz dememiş. sen bencede bi doktora daha görün ve ona göre kendine bi yol çiz canım. soğan kürü falan bende duymuştum pkolularda işe yarıyordu sanırım.allah dermansız dert vermesin kusum ya.. inşallah en yakın zamanda kavuşucaz bizde meleklerimize. allah hepimizin gönlüne göre versin canım.
sagocum ihmal etme testlerini mr ını falan yaptır mutlaka rabbim sağ salim doğurmayı nasip etsin kusum çok takma kafana sağlıcakla kavuş inşallah yavruna
duygucum sana da geçmiş olsun dikkat et kendine..
valla kızlar hamile olmak bi dert olamamak bi dert :26: rabbim dermansız dert vermesin.. allah sizi ve yavrularınızı korusun. bizede en kısa zamanda bu duyguları nasip etsin inşallah
gunaydın herkese:))
sanırım dun bıraz kotu oldugum ıcın sacmaladım:)) ozur dılerım herkesden
yazılanları okudum hepınıze tesekkur ederım destegınız ıcın moral ıcın
esımle konusdum baya ıyı bı azar ısıttım ,,ama kıstlerden mıyomlardan dolayı degıl,,
dedım cocuk olayı bıraz zor ,,en azından surec uzun dedım,ıstersen ayrılalım ben kabul edıorum ayrılmayı dedım sonucda senın heveslerını umutlarına engel olamam dedım,aıleme sorunun bende oldugunu anlasamadıgımızı soylerım dedım ,,sen ne dıon dedı daha dogrusu ne sacmalıosun dedı basladı aglamayaben dedı senı cocuk dogur dıye mı aldım dedı ,ben senı sevdım gonlumun gulu ettım dedı,ya dedı sana bıse olsa ben dunyayı yakarım dedı sen ayrılalım dıon dedı,,hayatımda sans yuzume bırkere guldu ondada senı karsıma cıkardı dedı bende sımdı senı bırakcam mı sanıon dedıi,once senı vururum sanda kendımı dedı bunu sakın unutma,,va ben senın ıcın oluyorum dedı,olsun dedı bak tup bebek sansımız varmıs dedı bırlıkde tutarızz bogazımızı sporumuza gıderız verırız kılo dedı ne olcakkı dedı,,sen uzme kendını dedı ,,bunu bıze veren kım Allah dedı o yuzden sakın aglamıon uzulmuon benı sevıon bende senı sımaartıom dedı sonrada bebeler gelır zaten dedı ,,,
ya bılıodum benı sevdıgını sonucda bız dusukler yasadıgımızda sogukkanlılıgı ve cesaretıyle atlattım bazı seylerı tevvekkul edebıldım ama dun onun gozlerınde daha farklı bıseyler gordum,nası dıyım sankı kalbı konusuyodu sankı yuregı dıle gelmısdı o akan gozyasları bırbırını kovalıodu sankı yanı bılmıorum cok farklıydı,,sanırım ben yıne asık oldum kocama yada ne bılım neyse onun adı oyle bıse oldu
sımdık uyuyo gece fılm falan seyrettık sabaha karsı yattık:)
esımle konusdum baya ıyı bı azar ısıttım ,,ama kıstlerden mıyomlardan dolayı degıl,,
dedım cocuk olayı bıraz zor ,,en azından surec uzun dedım,ıstersen ayrılalım ben kabul edıorum ayrılmayı dedım sonucda senın heveslerını umutlarına engel olamam dedım,aıleme sorunun bende oldugunu anlasamadıgımızı soylerım dedım ,,sen ne dıon dedı daha dogrusu ne sacmalıosun dedı basladı aglamayaben dedı senı cocuk dogur dıye mı aldım dedı ,ben senı sevdım gonlumun gulu ettım dedı,ya dedı sana bıse olsa ben dunyayı yakarım dedı sen ayrılalım dıon dedı,,hayatımda sans yuzume bırkere guldu ondada senı karsıma cıkardı dedı bende sımdı senı bırakcam mı sanıon dedıi,once senı vururum sanda kendımı dedı bunu sakın unutma,,va ben senın ıcın oluyorum dedı,olsun dedı bak tup bebek sansımız varmıs dedı bırlıkde tutarızz bogazımızı sporumuza gıderız verırız kılo dedı ne olcakkı dedı,,sen uzme kendını dedı ,,bunu bıze veren kım Allah dedı o yuzden sakın aglamıon uzulmuon benı sevıon bende senı sımaartıom dedı sonrada bebeler gelır zaten dedı ,,,
ya bılıodum benı sevdıgını sonucda bız dusukler yasadıgımızda sogukkanlılıgı ve cesaretıyle atlattım bazı seylerı tevvekkul edebıldım ama dun onun gozlerınde daha farklı bıseyler gordum,nası dıyım sankı kalbı konusuyodu sankı yuregı dıle gelmısdı o akan gozyasları bırbırını kovalıodu sankı yanı bılmıorum cok farklıydı,,sanırım ben yıne asık oldum kocama yada ne bılım neyse onun adı oyle bıse oldu
sağolasın canım benim. Walla hamile kalmayı dert ederdik kendimize şimdi de nasıl doğuracağız derdi war yarın gidicem doktora bakalım ne diyecek.günaydın kızlaaaaar
sumisali canım benim seni çook iyi anlıyoırum ama çok şükür ki hiç bişey imkansız değil. allahın izniyle sende kavuşacaksın kuzuna. tıp o kadar ilerlediki artık herşey mümkün. hem doktorunda olmaz dememiş. sen bencede bi doktora daha görün ve ona göre kendine bi yol çiz canım. soğan kürü falan bende duymuştum pkolularda işe yarıyordu sanırım.allah dermansız dert vermesin kusum ya.. inşallah en yakın zamanda kavuşucaz bizde meleklerimize. allah hepimizin gönlüne göre versin canım.
sagocum ihmal etme testlerini mr ını falan yaptır mutlaka rabbim sağ salim doğurmayı nasip etsin kusum çok takma kafana sağlıcakla kavuş inşallah yavruna
duygucum sana da geçmiş olsun dikkat et kendine..
valla kızlar hamile olmak bi dert olamamak bi dert :26: rabbim dermansız dert vermesin.. allah sizi ve yavrularınızı korusun. bizede en kısa zamanda bu duyguları nasip etsin inşallah
kızlar yaa ben hala adet olmadım bugün tam iki ay olduyarın bitiyor söktürücü 1 hafta daha gelmezse tekrar gitcem doktora haftaya :44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?