Kıskananlar Çatlasın Topiği :)

hayirli gunler hayirli haftalar canlarrrrr nassiniz bakem ben iyiyim hamdolsun iki gundur oturmaya firsatim hic olmuyodu bugun kendime izin verddim

Selam kızlarrrr...

Biz geldik kimsecikler yok ama :) Bayadır giremiyorum işler güçler bitmiyor. Odamız geldi. Uyku setimizle perdelerimizde geldi. Herşey tamamen bitsin dolabımızda yerleşsin eklicem foto.ları. Artık sabırsızlanmaya başladık. Zaman bi an önce geçsin bebişim sağ salim gelsin inşallah. Yarında doktorumuza gitcez.
Cuma günü kayınvalidemler geldi onlar şehirdışında yaşıyorlar. Durup durup erkendi daha, daha zaman vardı diyip durdu. Çok sinir oluyorum ve üzülüyorum. İlk bebeğimi kaybettim ya sanki bunada bişey olursa paralara yazık olur diye düşünüyor gibi geldi. Neyi erkense son kontrolde 29 ocak dedi doktorum görünen doğum tarihi. Bebek iri gidiyor maşallah. Bi de bebeğin herşeyini annem yaptı sayılır. Kıyafetleri falan hep o aldı. Uyku seti perdeler, bebek arabamız falan hep annem aldı. Bakıp bakıp çok almışsınız ne kadar giycek bunları diyip duruyor. Kendi geçen gelişinde sadece 3 tane çıtçıtlı badi getirdi. Bu gelişinde belki alır bişeyler daha dedim ama nerdeeee... Gerçi eltimede almadı. Ona göre boşuna masraf. Zaten alsada dandik şeyler alıyor Ama insan yinede bekliyor babaanne gibi. Eşimede demiş 1000 lira mı vereyim altın mı yapayım diye. Bende altın yapsında millete babaanneside bunu yapmış derim bari dedim Sinir oldum sinir

Valla seraycım hiç sinir olma. Yapıp bide milletin karşısında ben bunu yaptım şunu yaptım diye kasıla kasıla gezse daha sinir bi durum. Bide yaparken kendi zevkinden giderse oooo gör sen nasıl sinir bi durum olurdu. Allah başa vermesin. Ben bunlardan korkuyorum, hiçbişi yapmasın karışmasın, panik olmasında bana yeter. Ben çok korkuyorum ya, gelip beni sinir etmelerinden sonra sütümün kesilmesinden falan. Rabbim göstermesin öle şeyler inşallah. Hani kötü insanlar değiller ama çok cahiller birde üstüne panikler, çok korkuyorum çok. Dua ediyorum görümcem hamile kalsın, o sıralarda onun yanına falan gitsin ya. Hiç dememki torununu bıraktı kızının yanına gitti diye. Yeterki beni rahat bıraksın, karışmasın herşeye. gidiyoruz ya, bişi yiyorlar mesela, canım istemiyor ama burnuma kokmuş illa yicekmişim yemiyosamda dilimi değdircekmişim. Ya böle zorla bişiler dayatılmasından zaten nefret ediyorum, sürekli böleler ya.

Mesela bizimki geçenlerde diyordu ilk bebekte kız annesi yaparmış herşeyi. Sora görümcemin düğününde gördümki bunlar kıza takılacak şeyleri ailesine veriyorlar kıza vermek aileye kalmış bişi. Bizdeyse gelen altınlara annemler dokunmadı bile. Hatta sonradan gelenleri bile verdiler. Öle olunca bende laf arasında eşime dedim, eğer alsaydı annem altından yap derdim ama busaatten sonra demem ben anneme, gönlünden ne geçerse onu alır dedim. Bİşi diyemedi tabi. ama ben biliyom k.validem sokar arada buna lafı ne yapcaklar diye. İnşallah o sıra sorun çıkmaz. Cidden ben korkuyorum ileriki dönemlerde bunların saçma adetlerinin yüzünden üzülmekten. Herşeye körü körüne bağlılar. Hiç bi acaba dedikleri yok ya. Bağnaz derler ya, tam öle.

Evet haklısın canım. Alsada gidip kalitesiz kötü şeyler alcak. Dediğin gibi belkide karışmaması daha bile iyi. Bana evlenirken gecelik sabahlık takımı bile almadı ya herşeyde salağa yattı kadın. Pintilikten ölcekler. Bizde annemle gittik herşeyin en güzelini en kalitelisini aldı şimdi. 4 takım pijama takımı aldık 2 tanesi sabahlıklı 3 lü takımlardan.
Bizde öyle adetler yok öyle altın verme etme gibi. Annem herşeyi yaptı bi de bilezik yapcaklar 2 tane o da bende sana süslü güzel bilezik yapcam birini baban birini ben takarım dedi. Normal altın yapmıcam bozulmasın dedi. Doğumdan sonra onlarda burda kalcaklar bi süre yandım ben

günaydıınnnnnnnnnn:)
evime net takıldı sonunda..
eylül işemi başladın,hayırlı olsun canım benim...
seray hiç dert etme...ama benim bebek gelirse anneme dedim 5 kuruş bişey yapmaayacaksınız dedim...düğünümde kayınvalide olacaklar hiç birşey yapmadı..onlar takmadan yapmadan annemden hiçbirşey istemiyorum..torununa yapıyor ama olsun ben istemiyorum..bir Allah razı olsun diyen yok..

aaay seraaaayyyy aynısından bı tanede bende var..
henuz 1 ıgne almıslıgı yok kaynanamın..
halbukı bebegı dort gozle beklıyor:S nıyeyse..
benımkınınde butun gıysılerını,besıgnı,halısını,stor perdesını annem aldı..
sımdıde dogumda verılcek hedıyelık sekerler oluyor ya onlar ıcın ugrasıyor..
bu babaneler ne ışe yarar bılemıyorum..
anca öruyor..oda 1 hırka,1 battanıye ordu bıldıgım..
ıkı aydırda bana dıyor,kızım bebek yunu var onlardan begendıgın rengı alda yenısıne baslıyıım..
bende ıstedıgın renk al anne farketmez demıstım..
yok ılla ben secıp alcakmısım..
benı her gördugunde aynı lafı soyluyor,amacını yunun parasını bana basmak..
gecen aksam aradı özellıkle yünü al demek ıcın..
eşim isten gelınce söyledım..'hayatım annene allah askına gıt ıkı yun al,yada parasını ver,
ıkı aydır dakka bası aynı seyı soyluyor,istedıgın rengı al dıyorum kabul etmıyor..'dedım
anam nerden dedım adam delırdı..söve söve bı hal oldu anasına..
ertesı gunde gıtmıs tartısmıs herhalde..ne dedı bılmıyorum ama konusmuyolar suan:S
üç kurusun hesabını yapan bı kaynanam var yanı benımde:S

Selam canım.
Ah o anneler durmuyorlar ki yapıyorlar yine.

bıde kaynanam bana dıyorkı,
kızım benım ne almam gerekıyor..
cıkalım carsıya da alalım..
1-herseyı bılen adam sensın,babane olarak ne yapman gerektıgını bılmıyormusun şimdi:S
2-ben senınle carsıya cıkarmıyım acaba? ödun kopar pahalı bısey alırım dıye:S
sana göre hersey gereksız,cocuk cok cabuk buyuyor..ozaman cıplak kalsın benım cocugum naapım..
ona göre en dogrusu bu olur herhalde..
bıde bana dıyor,kızım bebege kunye takmıyım,düşer..
sende nasılsa bılezık takan bırı degılsın..
ben en ıyısı sana bı resat,bebege bı kucuk altın takim..
dıyecek hıcbıse bulamadım artık yuuuhhh!!

Son düzenleme:
canım yaaa
acıbadem de doğumdan sonra kuaföre fön çektirip ,allığın falan sürüyolar:)))

Aman bizim şansımıza bee milette ne kaynanalar var. Benim annem gelinine kendi kızına çeyiz yapar gibi çeyiz yaptı. Doğum yaptı kendi annesi değil benim annem baktı 40 gün. Halende sanki gelin kaynana değil anne kız gibiler hiç ayrılmıyorlar. İnsan ne görürse onu gösteriyor etki-tepki işte.
Benimki örmezde iyi yine düşünüp örmüş. Sende yünün parasını ben vereyim al deseydin canım. Ay kaç para yün dediğin en kalitelisinin çilesi 5-6 lira. Madem yapcan bişey doğru düzgün yap. Sonuçta bebeğe yapılcak renklerde bellidir çok fazla seçenek olmuyor ki. Eşin görüyorsa iyi yine benimki toz kondurmuyor malesef çok düşkün annesine babasına. bizimkiler çok pinti yaa 3 kuruşun hesabını yapıyorlar. bende sinir oluyorum her lafın başı para. ben babamın evinde çok rahat yaşadım hiç ara pul lafı olmazdı. ne aldığımıza karışırlardı hep alın gezin yiyin için. eşim öyle değil allahtan öyle olsa zaten evlenmezdik. o da hiç acımaz paraya.
Annemde diyor bebek çeyizini kız annesi yapar. Ne alaka çok saçma geliyor. Ben babamın evinden çeyizimde mi getirdim bu çocuğu. Sonuçta onların soyadını taşıcak benim anneme ne bi de annem dedi dedesinin adını koyun. oldu dedim hayatta koymam. allahtan eşimde öyle gelenekçi değil.

kızlar tekrar geldim :) burda hamile elemanım var 36 haftasında bugün ntsye bağladılar yırtıgı oldugu için doğumu olacak sanırım serum verdiler... hazırlıklarınızı sizde yapın haa çantanızı felan hazırlayım :) bebek geliyorum diye biliyormuş heran :)

Selam canım.
Ah o anneler durmuyorlar ki yapıyorlar yine.
yooook canım artık ben eziliyorum onlar yaptıkça..herşeyimi dört dörtlük yaptılar Allah razı olsun...kaynana nın maddi olarak bişey yapmadığını geçtim manevi olarak zor günler yaşattı..herkes kafasından adet uyduruyor nasılsa...bende diycem ki eşime erkek tarafı yapmadan kız tarafı bişey yapmaz diycem..bizde adet böyle diycem..
hem ilk çocukta kız tarafının yapması çok saçma!!soyadı erkek tarafının soy sop onların değilmi lafa gelince, paşa paşa yapsınlar...
ama demişti dersiniz bende buraya yazarım hamile kalınca kayınvalidemin isteklerini,,dayanamaz illaki çıkarır dilini....

Benimki sormadı bile ne alayım ne edeyim. Geçen gün annemde burdaydı bi avizesi bi de halısı kaldı diye konuştuk demiyor onu da ben alıvereyim. Bedava mezar bulsa yatcak içine ilerde para verilmesin diye şimdi annemle konuştum annemde diyor alın 1000 tl.yi belki altın yapar sonra yine mantıklı geldi

kız samsunda acıbadem yokki..
tüühh fönsüz kaldık gördun mu sen
anneme söyliim dukkandan fön makınasını kapıp gelsın
bir de aklınızda olsun,doğum sancısı hafiften başladığında duş alın ..( tabii panik olmazsnız)
çok rahatlatırmış:))

birde süt gelmeme ihtimaline karşı göğüs pompası alabilirsiniz..ama meme ucunu yara yapabiliomuş,arkadaşım mama bulundurmayı öneriyo:)
ay bende götürcem makyaj çantamı,,yavrumla ilk fotom cadı gibi çıkmasın:))

Son düzenleme:

aaayyy okudukca sınır oluyorum aynı benımkı yaa..
bıde benım anneme gırecek olan herseyde gelenekcı kesılır basımıza..
kendı yapması gerekenlerı hıc bılmemezlıkten gelır..
en cok bebek yapmamazı ısteyen oydu,hatta nıye olmuyor,
kımde kusur var gıbı detayların pesıne dusmustu kı ben hamıle kaldım pat dıye..
sımdıyse hıcbıse ısıne gelmıyor,cunku ona göre yapması gereken hıcbıse yok..
anca dogum yaptıgımda bebek sevıp,akıl vermeye gelır..
bıde ben onda kalmıyacagım ıcın gelır bı guzel evımede yerlesır:S
guya bana yardımcı olcak ya:S
oyle olursa bende kendı annemı cagırırım..ikisi bir kalsın madem oyle:S

canım sen hastanedemi işe başladın...

Bende öyle diyorum işte sonuçta kendi soyadını taşıcak o bebek benim anneme ne

kız 36 hafta cok erken..1 ay once dogmus oluyor.
inşallah gelcem dıye dıretmez bebek..
37 haftadan once dogan bebekler premature sınıfında oluyormus..
kuvezde kalcak yanii..allahım vaktınde,saglıklı dogum nasıp et yarabbım hepımıze..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…