evet canım:) tıp merkezicanım sen hastanedemi işe başladın...
amin canı amin serum verdiler ytıyor dinleniyor. zaten doktoru bu hastanede... başında bekliyor :) inşallah vaktinde gelirkız 36 hafta cok erken..1 ay once dogmus oluyor.
inşallah gelcem dıye dıretmez bebek..
37 haftadan once dogan bebekler premature sınıfında oluyormus..
kuvezde kalcak yanii..allahım vaktınde,saglıklı dogum nasıp et yarabbım hepımıze..
bir de aklınızda olsun,doğum sancısı hafiften başladığında duş alın ..( tabii panik olmazsnız)
çok rahatlatırmış:))
birde süt gelmeme ihtimaline karşı göğüs pompası alabilirsiniz..ama meme ucunu yara yapabiliomuş,arkadaşım mama bulundurmayı öneriyo:)
ay bende götürcem makyaj çantamı,,yavrumla ilk fotom cadı gibi çıkmasın:))
aaayyy okudukca sınır oluyorum aynı benımkı yaa..
bıde benım anneme gırecek olan herseyde gelenekcı kesılır basımıza..
kendı yapması gerekenlerı hıc bılmemezlıkten gelır..
en cok bebek yapmamazı ısteyen oydu,hatta nıye olmuyor,
kımde kusur var gıbı detayların pesıne dusmustu kı ben hamıle kaldım pat dıye..
sımdıyse hıcbıse ısıne gelmıyor,cunku ona göre yapması gereken hıcbıse yok..
anca dogum yaptıgımda bebek sevıp,akıl vermeye gelır..
bıde ben onda kalmıyacagım ıcın gelır bı guzel evımede yerlesır:S
guya bana yardımcı olcak ya:S
oyle olursa bende kendı annemı cagırırım..ikisi bir kalsın madem oyle:S
Benim annemde kalcak onlarda gelip kalcaklar çünkü şehir dışındalar aramızda 3 saat mesafe var. o bişeye kokmaz bulaşmaz bi işte ellemez anca karışır. Geçen gün annem ıspanak yıkıyor o da başında duruyor annem çeşmeyi açtıkca o kapatıyormuş. Annem delirdim diyo.Olan anneciğime olcak yazık.
Size bişey anlatayım çok gülersiniz. Eltim 7 ay önce doğum yaptı. Orda kalıyorlardı kayınvalidemler. Sabah hem eltimin hemde bebeğin kontrolü varmış. Kahvaltı edip çıkmışlar evden hastaneye gitmişler. Bulaşık yataklar falan kalmış öyle. Eltim diyo eve bi geldik ne bulaşığı ellemiş ne de yatakları örtmüş. Ne yapmış biliyor musunuz kuaföre gitmiş saçını kestirmiş fön çektirmiş eltiminde lohusa tacını almış kafasına takmış atmış bacak bacak üzerine oturuyormuşeltim diyo şok oldum. anne özeniyorsan sende doğur bitane demiş
hahahhhahhahhah
kız bu nee,senınkı mıllete akıl verıyor ama kendıne yetmıyor aklı herhalde
eltın ıyı lafı yapıstırmıs ama anlıyana tabiii..
Alem insanlar valla
bir de aklınızda olsun,doğum sancısı hafiften başladığında duş alın ..( tabii panik olmazsnız)
çok rahatlatırmış:))
birde süt gelmeme ihtimaline karşı göğüs pompası alabilirsiniz..ama meme ucunu yara yapabiliomuş,arkadaşım mama bulundurmayı öneriyo:)
ay bende götürcem makyaj çantamı,,yavrumla ilk fotom cadı gibi çıkmasın:))
canımm bizimde başımıza bu olay bellonada geldi bide özel üretime mobilya dolap s,parişinde başımıza geldi çok sinir bozucu hele bellona siz çizmişinizdir sehpayı dedi bir ay sonra niye hala gelmedi deyince ben sinir oldumm resmennaaaaaaaaaa sınırlerım tepeme cıktı yaaaaa..
1 ay önce annemle bebek ıcın cekmecelı bı dolap aldık bı magazadan..
merkezlerı amasyadaymıs..1 hafta sonra dolabınız elınızde olur dedıler..
1 hafta sonra dolap geldı..montajı yapacak olan cocuk dedı bunun yayları eksık cıkmıs..
fabrıkadan yay gelsın haftaya montajı yaparım..
ıyı tamam dedım..aradan 10 gun gectı ses yok..magazaya gıttım anlattım..
musterı hızmetlerıne yonlendırdıler,aradım anlattım..
kız not aldı..aradan 1 hafta gectı sımdı yıne aradım..
yıne anlattım..aaayyy 1 ay oldu alalı,taksıdını yatırma zamanım geldı..
ama benım evımde hala tahta parcaları olarak duruyor dolap..
bu hıc olmıcak bıseyse ben gerı vermek ıstıyorum dedım..
du bakalım kız numaramı aldı,gerı döncek ınsallah..
te alllllllaaaaaaahhım yaaaaaaaa
aynen doğum çantasını hazırda tutunn bende her ihtimale karşı hazırladım yıkanıp ütülenecek
Bende aynı şeyleri düşünüyorum bi de ben doğum fotografçısı ayarladım evde hep makyajlı fönlü oturur beklerim artık
kız bebegın gıysılerını neyle yıkadın?
sabun tozuyla mı yıkancakmıs ılla neymıs..
yumusatıcıda mı kullanamıyoz?
benımde yıkamam lazım aldıklarımı
slmmm,,,
ya sımdık aktardan gelıom eylul dedıydı avıcenna dıe neyse gıttım gordum rafda aldım kız geldı aktardakı neden alıonus dedı dedım arkadasım ıstedıydı ,,kız dedı bende de sorun vardı dedı onu deıl epimeydum alın dedı o cok daha etkılı dedı ben de sorun vardı avıcenna yı kulladım pek bıseye yaramadı dedı o epımeydum da 45 lıraydı dedım ben arkadasa sorum o benden avıcenna ıstedıydı dedım cıkdım ,,,yaa eylul hangısını alcam ben kafam karısdı ,,
kız bebegın gıysılerını neyle yıkadın?
sabun tozuyla mı yıkancakmıs ılla neymıs..
yumusatıcıda mı kullanamıyoz?
benımde yıkamam lazım aldıklarımı
Aman bizim şansımıza bee milette ne kaynanalar var. Benim annem gelinine kendi kızına çeyiz yapar gibi çeyiz yaptı. Doğum yaptı kendi annesi değil benim annem baktı 40 gün. Halende sanki gelin kaynana değil anne kız gibiler hiç ayrılmıyorlar. İnsan ne görürse onu gösteriyor etki-tepki işte.
Benimki örmezdeiyi yine düşünüp örmüş. Sende yünün parasını ben vereyim al deseydin canım. Ay kaç para yün dediğin en kalitelisinin çilesi 5-6 lira. Madem yapcan bişey doğru düzgün yap. Sonuçta bebeğe yapılcak renklerde bellidir çok fazla seçenek olmuyor ki. Eşin görüyorsa iyi yine benimki toz kondurmuyor malesef çok düşkün annesine babasına. bizimkiler çok pinti yaa 3 kuruşun hesabını yapıyorlar. bende sinir oluyorum her lafın başı para. ben babamın evinde çok rahat yaşadım hiç ara pul lafı olmazdı. ne aldığımıza karışırlardı hep alın gezin yiyin için. eşim öyle değil allahtan öyle olsa zaten evlenmezdik. o da hiç acımaz paraya.
Annemde diyor bebek çeyizini kız annesi yapar. Ne alaka çok saçma geliyor. Ben babamın evinden çeyizimde mi getirdim bu çocuğu. Sonuçta onların soyadını taşıcak benim anneme nebi de annem dedi dedesinin adını koyun. oldu dedim hayatta koymam. allahtan eşimde öyle gelenekçi değil.
yooook canım artık ben eziliyorum onlar yaptıkça..herşeyimi dört dörtlük yaptılar Allah razı olsun...kaynana nın maddi olarak bişey yapmadığını geçtim manevi olarak zor günler yaşattı..herkes kafasından adet uyduruyor nasılsa...bende diycem ki eşime erkek tarafı yapmadan kız tarafı bişey yapmaz diycem..bizde adet böyle diycem..
hem ilk çocukta kız tarafının yapması çok saçma!!soyadı erkek tarafının soy sop onların değilmi lafa gelince, paşa paşa yapsınlar...
ama demişti dersiniz bende buraya yazarım hamile kalınca kayınvalidemin isteklerini,,dayanamaz illaki çıkarır dilini....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?