Kıskananlar Çatlasın Topiği :)

canım benm kocişim baştan dediydi kahvaltısını kadın versin diye ama kesin ablaları bişiler dedi aklını çeldiler nefret ediyorum hepsinden babaannenin 9 çocuğu var ikisi köyde. buradakilerde kaynanam bakmıyor diye laf edip duruyorlar çok acayip bunların ailesi kız küçük kardeşi kayınpederimin üzerine yürüdü elini kaldırdı ötekiler evinde yediği yemeğin lafını yaparlar. sanki kardeş değil düşmanlar. Benimki hepsini sildi görüşmüyor zaten. Kaynanam çok fettan oğlunu görünce tavrı değişiyor her yeri ağrımaya başlıyor. Bende bnimkine dedim seni görünce tavrı değişiyor bu kadının diye. hep hasta hep bir yerleri ağrıyor bende dedim sana psikiyatri ilacı alıcam hiç bir şeyin kalmayacak. Görümcelerim ellerinden gelse bana diyecekler ki hamile hamile git annemizin evini temizle.. Ayyyyy düşündükçe kinleniyorum

pes diyorum yani 9 çocuk 9 çocuğun kızları falan varken taa geline böyle afra tafra yapmak. hadi kayınvaliden olsa tamam bi şekilde eşlerimizin annesi bakıcaz baktırcaz bişeyler yapıcaz...memleket neresi kayınvalidenin merak ettim.

Diyecek bişi bulamadım canım, Allah şimdiden sabır versin sanada, işin zor ama hakkıyla altından kalktıın zaman Allah katında mükafatın çok büyük. Boşver düşünüp düşünüp kinlenme. Alacağın sevapları düşün öle hareket et, sevaplarının o küçük beyinliler yüzünden heba olmasına izin verme. Kendini de çok yorma. Hakkaten duygu gibi bende merak ettim, bunlar hangi memleketten, kızları dururken geline bukadar yük bindiriyorlar. hemde hamile haliyle. Ne diyeyim en güzel dua Allah ıslah etsin demek olucak galiba birde kocana göz versinde bi şekilde yapılanları görsün inşallah

canım çorumlular. Walla utanmadan dedi amcalar kendisi bakmıyorsa gelini baksın diye. ozaman benim arayıp hepsine saymıştı hepinizin çocukları var kendiniz warsınız benim karıma mı düşüyor bakmak diye.
şimdi görümcelerim fitliyorlar cnm kaynanamı kocamı. Benim öküzüm ablalarına laf ettirmiyor hiç. ama anlamıyor işte salak ablaları kullanıo onu. Vakti gelince anlayacak ozaman ben demiştim dicem.

duygu bu alıntıyla sanada yazayım:) dediğin gibi sağlıklı olsunda ben seviyorum hanile göbeğini..sadece okulu düşündüğümden ilk aylar biraz küçük olsa iyi olur diyorum ama olmazsa da napıym evliyim sonuçta normalde seviyorum ama paytak paytak yürüyen hamileleri:))

sago canım bence biraz politik davran..
şöyle bişey var sende dinen bi zorunluluk yok kaynana yada büyüyk kaynanaya bakacaksın diye..bu çocukların vazifesidir..ha sen ne yapardın canım sabah bana zor oluyor ama öğle yemeğini yediririm inşallah derdin.sevabı için yapardın belki..ama şu var teyzeyi sevmiyosan,sevabını da istemem diyosan,keşke hamile olmsaydım yapardım dersin:)) ama teyzeyi seviyosan da yardım et derim..bu demek değil ki kaynanana da bakacaksın..alttan alttan hep şu mesajı vereceksin" bana iyi davrananın daima yanında olurum"...
kaynanalar yapıp edip yaşlanınca bana bak dedimi ölüyorum ben zaten..neymiş sevapmış!!sen öncesinde beni kafamdan geçen düşüncelerle yeterince günaha sokmuşsun demek geliyor insanın içinden...ayrıca görümcelerinin davranışlarını hiçsevmedim..uzak dur.laf olunca haklıysan lafını söyle ama gülümsyerek
ve şu var sakın eşini dolduracaları kadar zaman verme....

kız kayananam babaanneye bağırdı yanımda sen sus konuşma be kadın falan diye benim okadar çok zoruma gitti ki anlatamam kendime azıcık güvenim olsa alır bakarım kadına.
Benim gelinken okadar zoruma gitti kayınpederimin daha çok zoruna gider. Ama kendime güvenemiorum walla.

canım normalde benim kaynanamla yada görümcelerimle hiç bir derdim yoktu şimdiye kadar da hiç saygıda kusur etmedim onlara ne dedilerse tmm dedim kızlarından çok ben bakıyorum zaten kaynanama. Biz daha eşimle evlenmeden ortada nişan falan hiç bişi yokken bile hastanesine ameliyatına ben götürdüm onu eşim askerdeydi ozaman. Hiç sorun yoktu aramızda asla da lafını etmedim şimdiye kadar etmem de ama ben iki görümcemi kaynanamı benim dedikodumu yaparken yakaladım yaa ozaman bittiler işte benim için.
gelinim kızımdır diyen insan oturur dedikodusunu yapar mı hiç. gözümde zerre kadar değerleri kalmadı. Birisi kalktı izmir e gtti birisi küçük çekmecede birisi derse bayramda zor gelir kadını görmeye öyleyken bile bana bu kadar laf ediyorlar.
canım önceden bziimkini akşamları ararlardı şimdi gündüz arıyor hepsi telden yönetmeye çalılşıyorlar benimkini. Bizimki ben kimseyi karıştırmam ailemize diyo ama farkında olmadan karıştırıyor

yaa çok üzüldüm..madem bakıyorsun,neden bağırıyosun..
yaşlılık çok zor,,rabbim ele ayağa düşürmesin...

demek ki kaynanan bu bakmak derken,bu tarz bakmak anlıyor..yarın o ele ayağa kalınca sende sende ona kes sesini desen yadırgamayacak...

aa benim eşimde çorumlu kız.. bizim görümcelerde azcık fena ilk gelinler şikayetçi ama ben 3. gelinim benim eşimde bi çene var kimse bişey diyemiyor. ben aşırı sessizim etliye sütlüye karışmam gerçi eşimden sıra gelmiyor zaten hepsi yaka silkiyor :) hatta bana acıyorlar sen nası baş ediyon bunla diye :) . benide açığım diye çalışıyorum diye pek istemedilerde ondan 4 yıl görüşmedik hiç. ama bizimkiler 50 yıldır burda yaşıyor hala o ne der bu ne der kafasında. yok çoruma giderken barı başımı kapataymışım, etek giyeymişim çoruma gittim dayıları yengeleri köydeyken hiç öyle değil. gayet medeni, rahat. gelinlerine bir ilgi görceksin. özendim valla. anlaşılan eşinde biraz bunalmış sana denk gelmiş takma sen bak herkesin var az çok bir derdi. bebişini düşün.

Ayy gerçekten bende üzüldüm şimdi. Ozaman sen içinden geliyorsa ecemin dediği gibi yardımcı olmaya çalış. Boşver kötülük onların yanına kalsın, sen elindekine bak. Hem sevap kazanırsın hemde kocanın gözünde değerin muazzam olur. Ama yaşlı bakmak çok zor bişi. Ben annemlerden biliyorum kendi anasına babasına bakarken zorlanıyorlardı düşünki eşinin annesi. Allahım hiçbirimizi başkalarının bakımına muhtaç etmesin. Bakmak zorunda kaldığımız yaşlılar oluncada sabırla altından kalkabilmeyi nasip etsin.

Ben senin yaptığına yanlış diyemem, ben olsam aynı tepkinin belki mislisini verirdim ama erkekler düz mantık işte, senin verdiğin tepkiyi babaannesi için verdiğini düşünüyor halbuki sen k.validene ve görümcelerine olan tepkini yansıtıyorsun ama anlamaz işte. Alttatn alta yapıcaksın. evet evet, tamam canım, tamam paşam diyeceksin bildiğini okuyacaksın

Kendime not: Bu yazdıklarınla başkalarına akıl vermeden önce sen uygula

walla canım bencede Allah elden ayaktan düşürmeden alsın canımızı.
Kaynanam böyle söylendikçe bende dedimki sen bu kadına böyle yapıyorsun beddua ediyorsun yarın bir gün aynısı senin başına gelmeden Allah canını almayacak dedim.
Eşime de dedim annen babaannene bağırıyor kes sesini diye dedim. oda anası ne desin ki

kız bizimkilerde aksine bir görsen benden açıklar walla askılı badilerle ben dışarı çıkamam onlar geziyorlar hiç sorunsuz

Son düzenleme:

canım walla insan olsunlar canımı yesinler ben hiç bir zaman yapmam etmem demedim zaten.
Eşime de diyo benim aileme senin ailene bakarsan hem benim hakkım helal olur hemde Allah katında sevap kazanırsın dio ama okadar torunu war babaanneside bana düşmüyor ki.
Kaynanam kıymet bilmez ki o yüzden kolumu kaldırasım bile gelmiyor ona iyilik olsun diye.
Görmeye bile dayanamıyorum kadını neden böyle nefret ettim bilmiyorum.

Biraz eşinin tavırlarıylada alakalı bir durum bence senin nefretin. Çünkü bende öle hissediyorum kaldıki benimkiler bu kadar art niyetli değiller ama eşim dengeyi sağlayamıyor. Benden hertürlü onları idare etmemi bekliyor ve ben bu yüzden bazen onların yüzünü bile görmek istemiyorum

Slm bacılarım kimsecikler yok benım misafirler de dısardayken yazayım sıze dedım bişiler
Biliyosunuz yatılı ısafırlerım var persembe sabahı gıdıyorlar evı temızlıyolar yemek yapıyolar ama ıste onlar gıdınce ev dökülcek her sey senın yaptıgın gıbı olmuyor yerlerı degıstı herseyın
Bu ara hayatımızda cok sey degıstı kayınvalıdemlere yardım ettik ev alıyorlar dıye pzt de kayınvelıdem uzerıne olan oturdugumuz ev ustumuze gecıyor ama kayınvalıdem eşimı doldurmakla meşgul su aralar Allah affetsın ne dıyımm valla benım kayınvalıdem korkulacak kadınmıs onu anladım yazık dıyorum ve acıyorum ona gercekten tiksindim ben bu eşimin ailesınden
Eşimin de işten ayrılma durumu var derken aynı bölümde supervisior oldu inşallah bu sene bıze kısmetlı gelir parada pulda ev de arabada gözüm yok bebişim gelsın yeter
Bu arada ben bugun yarın regl olurum gelir kırmızılar el sallayarak
Hepinizi çok özledim dualrımdasınız unutmayın sakın misafırlerım gıtsın gelıcem hemennnn
Sizi sevıyorum Allaha emanet olun canlar

aynen bacım belki bzimki idare edebilse bu kadar nefret etmezdim. Zaten hayatımızda onlar olmasa biz hiç kavga bile etmeyiz herhalde hep onların yüzünden griyoruz birbirimize

günaydın arkadaşlarrrr....
Walla yangın varrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr diye bağırasım war akşam bizimki anasına gitti geldi surat beş karış bir soğuk bir soğuk. az önce kahvaltı yaparken de anneme git saat on bir gibi demez mi ağzını burnunu kırasım geldi.....
dün gece mahsus yanına yanaştım bakalım ne yapacak diye koltukta yatıyorduk arkam dönüktü ona bir baktım bizimki uyumuş. normalde hayatta uyumaz o saatte numara yaptı kesin ben anlıyorum onun konuşmasından falan. Ne yapacam ben yaaaa soğumaya başlayacam yavaş yavaş biliyorum.
bugün seminer var muayene gittiğim hastanede bebek bakımı ile ilgili öğleden sonra oraya gidicem

günaydııııııııııııııııııııııııııııııın kızlarrrrrrrrrrrrrrr ne var yok nasılsınız ben yine rüyalarlarımla boğuşmaktayım.. neler oluyor bana anlamıyorum arada bi geliyorlar. geceleri uyuyamıyorum. iki gündür sürekli yine eşimi başkalarıyla görüyorum, kuşumu ölmüş görüyorum hep bi korkuyla uyanıyorum sabahları. neden böyle oluyor bilmiyorum. çok huzursuzum yine. sanki kötü bişeyler olacak gibi hissediyorum. ve ben ne zaman böyle rüyalar görsem eşimle aramız kötü oluyıor. hiç bi sebeb yok odunlaştı yine. soğuk soğuk davranıyo.ona noluyo bilmiyorum. arada bi sanki yabancalaşıyoruz birbirimizden. sizdede oluyor mu böye yoksa ben mi abartıyorum. rüyalardan dolayı kafamda kuruyorum :18:

kızlar bende böyle gelip gelip kafanızı şişiriyorum ama sizden başka kimsem yok anlatabileceğim

çok yanlız bir insanım

sagocum üzme kendini noluuur. kafa şişirmekte neymiş biz hepimiz kardeşiz burda hepimiz kimseye anlatamadıklarımızı burda birbirimize anlatıyoruz. belki elimizden bişey gelmiyor ama konuşup,içimizi döküp rahatlıyoruz en azından. yazdıklarının hepsini okudum çok kızdım, çok üzüldüm gerçekten. allah yardımcın olsun. böyle kaynana-görümce girdi mi araya zorlaşıyor herşey. ama ne olursa olsun sen bebeiğini düşün yavrum. kimseye ezdirme kendini. naz yap biraz hatta abart hamileliğini kullan bence. böylece eşinde kıyamaz hem. madem onlar sana karşı eşini dolduruyor sende eşinle konuş güzel güzel. o da anlyacaktır senin halinden. zaten şu erkek milletini hiç anlamıyorum. sanki o anasıysa karşısındaki karısı değil. hep anneleri haklıdır nedense. benimki annesi bişeyi yanlış yapsa bile hiç laf söyletmez. hep korur. ama allaha şükür kayınvalide pek karışmıyor şimdilik. o da tabi çalışıyorum mesleğim var diye yoksa alır yanına oturtur herşeyi benden beklerdi valla. ben çalışıyorum uzağım ayağına rahatım yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…