anlamı doğruysa çok hoşmuş :)ewet canım geliyorlar sırayla maşallahhh....
Darısı sizlerin başına inş.
kızlar bu arada zillime aden ismini koymaya karar verdik dün kocişimle siz ne dersiniz güzel mi bir türlü karar veremedik ama ilk hamile kaldığımda aklımıza aden ismi gelmişti hep erkek olursa da aren koyacaktık. Aden in anlamı Allahın oturduğu saf altından yapılmış en güzel ve en yüce mertebedeki 8. cennetin adıymış
yok kız hıc duymadım boyle bıse..
yanı sancımız gelınce doktora gıdıyoruz,ama hıcbı mudahale olmadan kendı kendıne dogumun baslamasını beklıyoruz..öyle mı?
ınsallah o bekleme surecı uzun surmez..bu sefer doguranların seslerınden etkılenmeye baslıyor ınsan
benım annem zart dıye dogurmus kardesımle benı hastaneye gıder gıtmez..
kardesımde belım agrıyor dıye gıttı muayeneye..bakmıslar 8 cm acılmıs bıle..hemen oda dogurdu..
bızım aıle bıraz saftrık dogum yapıyor..ınsallah benımkıde oyle paldır küldür olur
dikkat et canım benimde ağrılarım var
ama hastaneye gidip sonra yalancı sancıymış diye geri dönmekten korkuyorum
bi de tecrubeliler demiyor mu
aman doğum sancısı da neymiş,yalancı sancıyı bile ayırdedemiyorlar, ben iki ıhh ettim doğurdum
gel de sinir olma.
ben bu yalancı sancılar yüzünden milletin maskarası olmaktan da korkuyorum :18:
yaa ben ne çok şeyden korkuyorum böyle
anlamı doğruysa çok hoşmuş :)
Ya tabii ayrıntıya girince tam olarak böyle değil ama doğal sürecinde işlemesi olayın. bedenimiz ve bebeğimiz okadar farkındaki herşeyin, aslında hiçbir müdahale olmadan tamamlanıyor süreç şeklinde anlatıyorlar. Biraz internette aratırsan bulursun canım. Link verilebiliyormu bilmediğimden link vermedim ama blogcuanne'den bakabilirsin. Dr. Hakan Çoker'in sitesinden falan araştırabilirsin. ama işte kendini o sürece hazırlaman gerekiyor birazda. Sadece ben doğal doğum yapıcam demekle olmuyor. Birde doktoruna güvenmelisin yani aksi bi durum olduunda sezaryene alıcaz dediğinde soru işareti kalmamalı aklında. Sezaryen aslında son çare olmalı.
Ben gelecek muayenede biraz doktorumdan bilgi isticem. Genelde muayene edip hemen yolluyor ama busefer inşallah sorucam. Buarada sende annen gibi inşallah hemencecik doğurabilirsin. Ben çok istiyorum normal doğum yapmayı, sezaryenden çok korkuyorum, ya sıkıntı olursa diye.
anaaam ben hıcbıse hıssetmıyorum..nasıl bı sancı kı?
neye benzıyor?
doguramıcam galıba yalancı sancım bıle baslamadı
bilen birilerinin olması ne güzel...millancım bi rahat ol ya. tamam bir çok insan için kolay bişey değil doğum. bende çok zor yaşadım.ama çok şükür oğlumda bende iyiyiz şimdi. bu kadar takmayın doğum anına. Rabbim bizim için neyi hayırlı görüyorsa onu versin. kimisine en baştan sezaryen denir ama bi bakarsınız kolaylıkla normal doğum olur sezaryanı beklemeden. yada benim gibi sonuna kadar normal ister uğraşırsınız acil sezaryene girersiniz. tabi ki sağlığınız imkan verdikçe normal isteyin ama diretmeyin.
sancı sana kendisini hissettirir canım. su gelirse zaten artık doğum başlamıştır.bir farklılık olduğunda hemen doktorunuzu arayın ihmal etmeyin sakın
canım bende ondan çok korkuyorum ama kendimizide bebeğimizide riske atamayız dimi.
Ben hastanede çalışırken bir hasta gelmişti doğuma anlamamış sancı çektiğini bebeğin saçlarını görünüyordu geldiğinde apar topar doğuma aldılar bence öylesi daha kötü doktora sancım war diye muayeneye gelmişti ama doğuruyormuş. Öylesi daha kötü:)
sen içini rahat tut...
Ben doğuma giderken fatma ananın eli çiçeğini atıcam suya bulabilirsen sende öyle yap cnm rahat doğum için...
bilen birilerinin olması ne güzel...
insan bilmediği şeyden korkarmış..belki bizde atlatınca hiç de bişey yokmuş diycez..acısı unutulmasa bu kadar kadın 2. yi 3.yü doğururmu?
fatma ana eli çiçeği nedir kızlar...el şeklinde kolyeler gördüm de çiçek görmedim...
su geldikten sonra banyo yapmayada iyidiyolar..panik olmazsanız tabii
kızlar okudum gecmısı..
yaa öyle anlık dogum panıgıne gırıyorum ama sonra unutuyorum
nasıl olcak,benı nerde yakalıyacak..hemen mı olcak,gunlerce sancılı bekletcek mı..kafama sureklı bu sorular takılıyor..
ama sonra unutuyorum sankı hıc dogurmıcam sanıyorum..çunku sankı hala ıcımde mınıcık bıse var..
50 gun sonra bıle sankı o hala mınıcık kalcak,oyuzden dogurmak ıcın cok erken dıye dusunuyorum
ben dogurmıcam vazgectım yaaa..
bu arada duygu,pijama takımı mı yoksa gecelık mı daha cok lazım?
hangısının kullanımı kolay olcak?
bıde dogum yaparken cıplak mı oluyoruz,üst tarafımızda?
bı kac oyle vıdeo ızledım de kafama takıldı
ooo ne 2 si ne 3 ü ecemcim benim kayınvalide 8 tane doğurmuş normal evde ve hatta kimisini tek başına jiletle göbek bağını kesmiş. evet kolay bir iş değil doğum bazen umulmadık şeyler gelebiliyor insanın başına kendimden örnek veriyorum size defalarca anlatmışımdır. çook güzel bir hamilelik geçirdim.9 mart doğum demişti doktorum 8 martta dahil çarşı pazar dolandım durdum ne sancı ne bişey. hatta o gün doktora gittim nstye falan bağlandım doğumla ilgili hiç bişey yok. doktor bekliycez dedi 1 hafta daha oldu oldu olmadı alcaz artık. akşam misafir falan ağırladım. sonra yattım hiç bişeyim yoktu yine derken gece 3 gibi tuvalete kalktım ceviz gibi bir parça düştü benden ama sancı falan yok yine. hiç sesimi çıkarmadım yattım geriye bende gece doğum korkusu olanlardandım :) sabah 6 ya doğru az az kanamada olmaya başladı.korkmaya başladım biraz ama yinede sancım falan yok ya. kol çantamı alıp anneme dedim biz bi kontrole gidip gelcez (hala doğuma gitmiyorum) tabi doktorum gelmemişti en korktuğum şey olmuştu. nöbetçi doktor muayene etti rahim 8 cm. açık doğum başlamış dedi. kol çantamı eşimin eline tutuşturdular beni doğumhaneye. üstümü falan çıkarttılar bağladılar nstye. kanamam az az devam ediyor hep. tabi arada idrarımıda kaçırıyorum çocukta kaburgalarımı tekmeleyip duruyor. yavaş yavaş sancıda başladı. ama sancımı daha çok canımı yaktı bebeğin tekmelerimi şu an hatırlamıyorum. ve nihayet doktorum geldi. doğuma aldı çocuğu bir türlü yakalayamadı. biraz daha bekleyelim dedi. yürü falan dediler 1 saat sonra falan yine doğuma aldı yine olmadı. biraz daha sancıyı bekleyelim dedi. bir kaç saat sonra 3. kez doğuma aldı bu arada saat 11 olmuştu suyumu patlattı denedi, denedi ama ebeler bebeğin kalbi yavaşlıyor dedikleri gibi hoooop sezaryene alıyoruz en acilinden. napim şimdi ben adamı suçlasam uğraştı normal olsun diye e bende vazgeçmedim ama benim sıpa kordonu dola doğum esnasında 2 kez bide düğüm at. sonrada düşününce 4 kilo ve 54 cm bir tosuncuk ordan nası çıkardı diye düşünmedim değil :) kısmet değilmiş
canım doğumhaneye anadan doğma giriyorsun bir önlük giydiriyorlar arkadan bağlamalı bişey. öyle bekliyorsun işte doğumu. ben acil sezaryene gittim mecburen aynı önlükle ama direk gitsen bile giyinik almazlar sanırım örtü örterler heralde karnını açık bırakan. ilk gün sanırım gecelik daha iyi olur bez takıyorlar çünkü kanama falan olduğu için.giy çıkar sorunu olmaz.zaten normal doğumda 1 günde çıkarıyorlar genelde. sezaryende 3 gün tutuyorlar. ilk gazını tuvaletini yapmanı bekliyorlar. pijamayı evde giyersiniz çıktıktan sonra.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?