Kıskananlar Çatlasın Topiği :)

Oo kıslar toz oLmuş..

Benimde koca biraz dışarı çıktı hemen gireyim dedim..

Bugün doktor kontrolümüz vardı..Doktor yumurtalar tepki vermeye başlamış herşey güzel dedi..Aynı dozlara dewam edelim dedi..Ama bi tane daha iğne ekledi o ne anlamadım o da çatlatma için heralde..

Bu arada eyLüLcm bnm ilaçların adları : Merional ve puregon.. niye farklı anlamadım..

Çok garip yaa bugün doktora gittiğimizde ilk defa bu kadar kalabalıktı..Meğer ne çok tüp bebek yaptıran varmış..Herkes değişk duygular içinde..Kadınlar hevesli hevesli otururken erkeklerin çoğu gazete almış eline onu çeviriyor..Herkes birbirine bakıp acaba bunların sorunları ne kaç yıllık evliler diye içlerinden geçiriyordur eminim..

En gençleride biziz sanırım..Genelde 30 ve üstü duruyorlar..Duvarlarda doktor hanımın tüp bebekle doğurttuğu bebeklerin resimleri var..Bütün kadınlar o resimlere nasıl hevesle bakiyolar biliyorum çünkü bende aynı duygular içindeyim ..ne garip orda hepimiz aynı durumdayız..aynı hisleri hissediyoz..

Normal kadın doğumcuya gittiğinde kapıda hamile kuyruğu içinde sen infertiliteden geLdiğindeki gibi olmuyor..burda herkes kaderdaş..ama garip de bi çekingenlik var..herkes bakışlarıyla anlatıyor durumlarını..

Bugün birinin yumurta toplama günüydü ..ay sanki benm günüm nasıl heyecanlandım dua ediyorum..biz burda nasıl birbirimizin adına gerek üzülüyor gerek seviniyor dua ediyoruz..orda da lisansız öyle bi ortam var..

Geçen kontrolümde 40 yaşındaki bi kadına transfer yapılcaktı..Doktor hanım diyoki aslında başarı şansı çok düşük ve sadece bi tane yumurtası var ve bunu bile bile istiyor..Bi yumurta olsun en azından şansımı deneyim diye..Sonuçta Rabbim nasip ettikten sonra bi yumurtaylada olur..

Yine geçenlerde de doktorum programının eski videolarından izledim de orda da bi kadın vardı bilmem kaç kere tüp bebek yapmış..gelmiş orda yardım istiyor hep negatifle sonuçlanmış tedavileri..bi keresinde diyor otobüse bindim yanıma bebekli biri oturdu ..sırf o bebeği sevmek için onla daha fazla zaman geçirmek için bi durak sonra iniceğime 3 durak sonra o kadınla beraber indim..param pulum evim arabam yok diyo keşke olsa hepsini satarım yeterki bi bebeğim olsun..bu öyle bi istek öyle bi hasret ki dinmiyor içimde diyor..

Onda da çok duygulanmıştım..Çok zor bi imtihan..İnş sabrederek isyan etmeden bu imtihanı geçenlerden oluruz..

Geçen gün eşim anlatıyor..Dükkandayım hesap alcam baktım tanıdık arkadaş benden sonra evlenmişti elinde çocuğuyla geldi yanıma..çocuğu masanın üstüne önüme koydu ..bende diyo maşallah falan seviyorum derken demez mi sende var mı bundan ? Ne dicen şimdi bu adama ? Yok daha henüz..Niye yaa senin baya oldu evleneli ? .........

İşte bu tarz şeyler insanın canını çok acıtıyor..Ama diyoruz ya imtihan diye..Bu da onun bi parçası..Şöyle düşündüğün zaman üzülmüyorsun aslında..Bu benim imtihanım ve onu o şekiLDe RAbbim konuşturdu ki bakalım sabredecekmiyim..Sonuçta ALLah dilerse onu konuşturmazdı öyle..

Yaa işte öyle kıslar..gelmişler bana yine ne çok konuşmuşum

Neyse eşim gelmek üzeredir çıkayım ben grşz..

eslemmcimm ne güzel yazmışsın öle nasıl duygulandım anammmm herkesin imtihanı farklı işte napalım herseyin hayırlısı.. herseyde vardır bir hayır dimi? benim kocamda artık çok üzülüyor. anlıyorum artık bebek görünce yürüdüğümüzde daha çok tutuyor elimi daha çok sarılıyor bana ben anlıyorum yutkunuyorum sadece bu da biizm imtihanımız rabbim verecegi zamanı bilir. 9cu aydayız bizde çocukluğumdan beri korkumdu bebegimin olmaması aylar geçtikçe anlıyorum

kuzum inşallah hayırlı haberlerini alırız allahın izniyle... az kaldı az ben inanıyorum.

bilmiyorum neden ilaçlar farklı benimki yumurta geliştiriciymiş :) bakalım hayırlısı Allah'tan... rabbim yüzümüzü güldürür İnşallahhhh

eslemcim bu da sizin imtihanınız canım
şüphesiz ki Rabbim kuzunuzu en hayırlı zamanda gönderecek
ama sabredebilecek miyiz mükafatını kt kat alacaksınız inşallah
Allah istedikten sonra olmayacak hiçbirşey yok canım
Rabbim sabrınızı artırsın ve kuzucuklarınızı size bağışlasın

Günaydın millet;

Eslemcim döktürmüşsün yine. İnşallah ilk denemenizde hayırlısıyla yavrunuza kavuşursunuz. Ağlicaktım nerdeyse senin yazını okuyup aedından da Eylülün yazısını okuyunca. İşyerinde olunca tutuyorum kendimi.

Buarada hamile bayanlar bi sorum var; gece tuvalete kalktım, geri yattım az sonra hapşurdum, hapşurunca kasığıma ağrı saplandı, çok korktum öle olunca. Bişi olmamaıştır dimi. Daha hissedemediğim için korkuyorum biraz. Rabbim sağlık sıhhat versin inşallah büyümeye devam ediyordur. Haftaya doktor kontrolü var, inşallah cinsiyeti de öğreniriz.

Kuzularım günaydın
Bugun kalktım namazımı kıldım hazırlandım tam göz kalemımı cekecem eşim özge cok kar var bı haberlere bak belkı tatıldır dedi bi baktım ki cidden vali amcamız yapmış tatil
Bacılarım dün akşam rabbım benı öyle bir imtihandan geçirdiki ağla ağla gözlerim yerinden fırlayacaktı nerdeyse
Daha önce bahsetmıstım canlar sıze oturdugumuz ev kaynanam ustune zamanında bırıne devretmısler devr alırkende kayınpederın işi varmıs kaynanam almıs
Neyse bız hep evlendıgımızden berı onlara ev alınırken yardm edecegız bu evıde uzerımıze yapacaklar oyle konusmustuk.Gecende altın zinet para ne varsa elımız de verdık onlarda kredı cektı aldılar evı ama ben ve esım calıştıgından bır turlu fırsat olup ta alamadık oturdugumuz evı ustumuze
Herkes bana özge alın su evı kaynananlar hıc ıyı ınsanlar degıl yamuk yaparlar sıze deyınce yok canım o kadarda degıl kıyamet kopar dıyodum
Kiiiiiii öyle de oldu
Dun akşam ben mutfagı toplarken esım annesını aramıs normal konustular sonra bızımkı bı basladı bagırmaya anammmm ılk defa boyle gördüm onu kaynanam dıyormuskı ben cok dusundum sana baska alternatıfler sunacam evı uzerınıze vermıyorum
Şok olduk kaynar sular beynımıze işledı nasıl olur ya nasıl olur dıyorum kendı kendıme yerımde delirdim
Eşim nasıkl bagırıyor senın yaptıgını kım kıme yapar ben bundan sonra senın allah bır dedıgıne ınanırım nasıl yaparsın anne dıye ınletıyo evııı
Kayınvalıdemın su anda oturdugu evın hıssedarlarına -yanı eşimin halalarına-zamanında paylarını vermıs kayınpeder ama tapuyu almamıs kayıp bı kardreslerı varmıs kardrslerıne guvenmıs el yazısıyla hakkımızı aldık ev kardesımızındır artık dıye.O kağıdı benım akılsız beyınsız kaynanam çekmeceye koymus gerızekalı o kadar rahat bı kadındır dusunun.Bu kagıdıda halalar buluyo ve yokedıyo kaynanam köydeyken ev kaynanam yuzunden boku bokuna gıttı anlayacagınız
O yuzden mecbur ev alınmak zorundaydı eee bızde kırada oturmuyoruz onların evınde dedık yardım edelım bu evıde verın bıze tamam dendı hangısını ıstersenız ıster alınan ev ıster oturdugunuz yeter ki yardım edin!!!!!!!
Sonra ev bulundu yok 50 yardım ettın yok 60 yardım ettın muhabbetı basladı.Kayınvalıdem bana altınları alıyonyuz satıyosunuz hıcbırseyden haberımız olmuyo dedı.Sivri dilli ben dedim ki biz 25 mılyara araba alırken 1 lira borc dahı ıstemedık sızden su ana kadar 1 lıra ıstemedık bırak ta anne altınlarımızı bozarken yada yaparken bız karar verelım
Bu lafı nasıl dermısım kaynanama köpürmüş günlerdir uykuları kaçmış yalannnnnnnnn!!!!!!sırf fesatlığından gunlerdır esımı doldurup üstüme salmaya çalışıyo benden gizli çağırıyor yanına.Neyseki eşim Allahıma bin şükür anasını öyle tanımıs kı doldurusa gelecek adam değil.
Asıl bombaya gelıyorum kızlarrrr eşime dün gece yanımda dedi ki tabi konusmalar uzadıkca uzadı eşim bağırıp çağırıyo halalarımın yaptıgını sen bana yapmıyomusun felan dıyo hala saygısını allah korkusunu bırakmadan.Neyse kaynanamın dedıgı sey benı konusturma sımdı ben evı vermnıyorum demıyorum senın ustuen yarın gıdelım verımmmm
Evi ikimizin üstüne verecekti ya kadının kuyruk acısı benmişim meğer beni düşman bellemiş meğer
Kızlar duydum ya bunu kulaklarımla o an yer yarılsaydı girseydim içeri ağlamaya başladım sinir krizine girdim eşim sakinleştiremıyo benı .Dediğim tek şey ben ne yaptım onlara bunları hakedecek.aldım montumu çıktım dısarı hava nasıl soğuk kar nasıl yağıyo.Şu an size yazarken bile yaşıyorum dün geceyi ağlıyorum valla.Eşim hemen arkamdan bizim siteden çıktım.eşim nasıl koşuyo arkamdan sokağın ortasında oturdum taşa nasıl ağlıyorum gelen geçen bıze bakıyo eşim nolur aşkım evımıze gıdelım nolur dıye nasıl yalvarıyo
Krizim geçti aldım karşıma eşimi dedim bundan sonra annenın babanın yuzune bakarsam evlerıne ayak basarsam oldukları ortama gırersem benden büyük şerefsiz olmasın bu dünyada.
Kalktım namazımı kıldım dualarımı okudum af diledim sabır diledim rabbimden sen buyüksün sen hayırlısını bılırsın rabbım dedım
Eşimin de dediği alim o tapuyu ben de ayak basmam evlerıne bayram olur düğün olur mecbur gidecem ama bundan sonra benım içimde bittiler dedi.
Ya böyle canlarımmmm rabbimin sınavına bakınn!!!

Allahım kolaylıklar versin sizlere özge, imtihanının birde çok güzel yanı var o da eşinin herşeyi farkında olması. Bence bu duruma çok çok şükretmelisin. Merak ettiğim farklı bişey daha var, bu durumlar olurken kayınpederin ağzını açıp bişi demiyormu? Hemde kayınvalidenin dünyadan haberi yok, evlendikten sonra ne alırsanız alın zaten yarısı senin neyse boşver haberi olmasın daha iyi yoksa eşine vermektende vazgeçebilir. Rabbim herşeyi hakkıyla görendir, bence eşin olayı uzatmadan hemen devralsın evi üstüne.

okuyunca "bu dünyada babana bile güvenme" sözünün karşılığını gördüğümü düşündüm. Kendi ailelerimizde çevremizde böyle şeyler görmediğimiz için çok acaip gelebiliyor ama işte dünya ne kadar kötü bi hal oldu.

Sen yinede boşver, eşinle olan durumunuza, bağlılığınıza, eşinin herşeyin farkında olmasına şükret. Bu sebeplerle de eşinle aranı bozma. Biraz kızdım ben dışarı çıkıp ağlamana, eşinin bir suçu yokki, niye ondanda kaçtın? Bu arada kızdım lafını da yanlış anlama sadece eşinin bir suçu yok onu cezalandırma manasında dedim

Buarada burdada kar yağdı ama tatil olmadı maalesef. Geçen seneki gibi yağarsa ve tatil olmazsa naparım bilmiyorum bende. Evimizin sokağı yokuş biraz ve o karda arabayı çıkaramıyoruz taksi falanda çıkmıyor, İnşallah ya öle kar yağmaz, yada hamilelere tatil verirler öle bi karda. Sende evde olmanın tadını çıkar, benim yerimede

canım benım hıc kızar mıyım benım kendımı dısarı atmam ev ustume ustume geldı dun akşam ne yapacagımı elimi kolumu nereye koyacagımı sasırdım eşimde bunun farkında zaten onunla ses tonumuzu yukseltıgımız bıle olmadıu dün akşam
Kayınvalıdem de bılıyor canım evlendıkten sonrakı tasınmaz mülklerın yarı yarıya oldugunu onun savaşı tapuda benım ısmımı görmemek kadın benle kişilik savaşına girdi alınan ev kayınpederın ustune yapıldı eee bu evde gıdıyor oğluna gelınıne kendı ustune bıse kalmıyo ya
Benım kayınvalıdem paraya mala mülke dünya malına önem veren bırıdır öbür dünyayı düşüne yok tabiiiii!!!Allah korkusu kul hakkı hak getire ama eşime de dedim üzerlerindeki hakkımı helal etmicem
Dayanamadım annemı aradı dun akşam annem hep alttan al kızım bosver kızım eşin için kızım dedım anne boyle boyle bundan sonra kımse bana bosver kızım gıt kızım ara kızım demesın tabı bunları sınır krızı halınde anlatıyuorum anneme ne yapım anlatacak kımsem yokkı çıkamadım işim içinden öldüm ağlamaktan
Canım istanbulda hamile personele de tatil yapıldı inşallah sanada yapılır namazlarımda sana da dua edıcem canım benim.altları kalın botlar gıymeye calış kaymasın ayakların.ben sabah eşimle dısarı cıktım dedım kendıme guzel bı kahvaltı hazırlayayım soylemesı ayıp pasdtaneye uğradım bızımkı dıyokı bu havada spor ayakkabı mı gıydın ne yapım altları cok kalın bı onlar kaymıyo

birşey olmaz canım içini ferah tut
sonraları öksürmeye de alışıyosrsun
kuzucuğunun cinsiyetini ne hissediyorsun
anneler hisseder derlerdi inanmazdım
daha 5 haftalıktı hamile olduğumu öğrendiğimizde erkek olacağını biliyordum ben :)

ayyy özgecim Rabbim büyük bi sınavdan geçiriyor sizi
Allah yardımcınız olsun
eşinin senin yanında olmasından daha büyük nimet yok bence
kayınvalidene de halalara da Rabbim, Allah korkusu versin bu ne böyle herkes birbirinin arkasından kuyusunu kazıyor
sen duanı et Rabbine sarıl canım o sni frahlığa ulaştırır inşallah

Son düzenleme:
Bu arada bu konusmalar esım ve kayınvalıdem arasında telefonda gecıyo bı ara kayınpeder aldı telı gel buraya konusalım anlatacaz dıyo esımde dedı ben bu karda nereye gelecem arabamı cıkar hem 5 kurusun hesabını yapıyorum ben onca borca gırdım dıye
kayınpederın amacıda ben yanında olmadan esımı dolduracaklar tamam oğlum senın ustuen verıyoz yeterkı sadece senın ustune olsun ev muhabbetı
Allahım sen bu ınsanlara ıman gucu ver ne dıyeyım Allah korkusu olsa bu kadar ezmek için uğrasırlar mı benı
Evlendiğim gunden berı hatta esımı tanıdıgım zamandan berı bunların cahıllıgını çektım durdum.Ama artık yokkk İnsan içinde beni rencide ettikleri yeter artık şimdi bulsunlarda laf soksunlar bana

Bilmiyorum ya, bana erkekmiş gibi geliyor ama bazende kız gibi geliyor. Bilemedim ya

Canım Allah korkusu farklı bişi işte. Ne olursa olsun hakkın var senin okadar para buldunuz buluştrdunuz yardımcı oldunuz ya, nasıl bi zihniyettir. Neyse boşver bi süre görme hatta eşin büyük bir ricada bulunmadıkça gitme, kafan rahatlar ya, ayy cahil insanla uğraşmak zordur hele birde kötü niyetliyse. O yüzden her işte vardır bir hayır de, ne kadar sindiremesende görüşmemene bir vesile olması açısından bak, kafan rahatlar çokmu pollyanna oldu bilemicem ama biraz iyi tarafından bak kaptan derdi çizgi filmde lapacı her kötü olaydan sonra.

Ben kış başından beri çizmelerimi giyiyorum zatende yinede evden işe gelmek zor olmuştu geçen sene, inşallah öle bi durumda kalmam canım ya. Sabah neyseki arabayı çıkardık, erken çıktık geldik işe. Şimdi de güneş çıktı, kar durdu, tutmaz bu kar yani. Şimdilik sıkıntı yok Allaha şükür

çok güzel çok duygulu yazmışsın eslemcim. en güzeli de bunun senin ve eşinin suçu değil bir imtihan olduğunu bilmen. evet çocuk çok başka birşey. olduğunda ana baba sevgisinin bile önüne geçiyor. ama yüce rabbim sabrımızı imanımızı bir şekilde imtihan ediyor. inşallah hepimiz bu farklı imtihanları sabırla başarıyla geçeriz. en acı sınav evlat acısı galiba. hafta sonu akrabamın yaşadığı acı kayıpta bir türlü kendimi onun yerine koyamıyorum. ben gidemedim cenazeye dayanamam dedim. hem tedavi sürecinde kızını o acılar içinde gördü, hem de kaybını..çok ta metanetliydi diyorlar. ben olabilirmiydim bilmiyorum. sadece metanetine imreniyor ve Rabbim kimseye evlat acısı yaşatmasın diyorum

önemli birşey olduğunu sanmıyorum miyopicim. ama hapşırma ciddi bir şey. hatırlarsan bir ara hamile bir bayan tuttuğu için vefat etmişti. sancın krampın normal çünkü beyinde basınç oluşuyor. ben hamile olmazken bile hapşırınca içim acıyor sanki. hapşırırken kalp duruyormuş sonra tekrar çalışıyormuş zaten çok yaşa dememizde ondan.. sen kendini tutma sıkma. ama içinide ferah tut.

Dikkat et kendıne canım bebeişinde sen de üşütmeyesınız amannn ayaklara özellikle dikkat et
Ben dün bot almaya gırdım mağazaya hayatımda ılk defa ıkı kat corap gıydım kıza dıyorum bakmayın rezilliğime kızda gülüyor satıcısen de oyle yap ayakkabı sıkmayacaksa gıyebıldıgın kadar kat kat gıy corap üstüste

Herseyde bı hayır vardır tatlım.ne zamandır namazlarımı bırakmıstım öyle için huzursuzdu ki dün akşam aldım abdestımı basladım bu sabah şeytan giremedi kanıma sabah namazına kalktım kıldım namazımı ettim duamı.Bana hayırlısı böyleymiş demek ki.Ama kapılarını açmam yüzlerine bakmam.Bayram olur kandil olur mesajımı çeker çekilirim kenara artık onların ismini duymaya tahammülüm kalmadı .Dün abdest alırken de aklıma o geldi.Dedim onlarla görüşmemek için rabbim böyle bi sınava tabi tuttu belkide.Herşeyde vardır rabbimin bildiği

kızzzzzz ben de alerjik rinit var hapşırma rekortmeni derler bana çevremben de her hapşırmam da aynı şeyi yaşıyorum bende mi hamileyim kiiiiii
Dün akşam bu olaylardan sonra annem diyoki kızımmm rabbim bu ay yüzünü güldğrecek inşalahh bu olaylardan sonra o şekilde güleceksin diyoo inşallah bakalımmm

yani gerçekten hayretler içerisinde okudum canım yazdıklarını. bin kere pes valla. nasıl bir anne ya bunun kızı yokmu. ya kızına böyle yapsalar insan yerine koymasalar. e şimdi neticede halalar hala ortak mı eve ..yani şimdi işin içinde siz olmasanız halalarda biz tekrar istiyoruz deseler. valla böyle kadına yapılır haketmiş diycem de . işte işin içinde sizin mağduriyetiniz var. onun da yanına kalmaz canım hiç merak etme .Rabbim kimsenin yaptığını bırakmıyor. o kadar adaletliki. inşallah bir an önce çözülür sorununuz

güzel haber vereyim de topiğe can gelsin:))

kızlar akşam test yaptım ikinci silik çizgiyi gördüm
bugün doktora smear için gidecektim ama hamileyimdir diye yaptrmadım kanama olabailiyomuş..

ultrasonda bakmadı,kan testi verdim 13.30 da sonucu çıkacak kesin varmı diye..birde iğne falan çokta kanıtlanmamış şeyler deyince azıcık üzüldüm..zaten o kadına bidaha gitmycem..eski doktorumu seviyorum...

ağlaya ağlaya yazdım kızlar,trt 1 de çocuğu olmayan bir koca mektup yazmış çok üzüldüm...2.düşükte bile bu kadar ağlamamıştım...Allah isteyen herkese yaşatsın

günaydııııın kıslaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar

ecem bu çok güzel bi haber kusum inşallahhh allah sağsalim kucağına almayı nasip eder canım çoook sevindim hadi darısı başıma inşallah

günaydııııın kıslaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar

ecem bu çok güzel bi haber kusum inşallahhh allah sağsalim kucağına almayı nasip eder canım çoook sevindim hadi darısı başıma inşallah
inşallah yağmurcum..
kötü tecrübelerden sonra tedirginim..
adetime 4 gün var daha..

ama trt 1 de çocuğu olmayan anneleri izleyince tutamıyorum kendimi..her konuşanla ağlıyorum..rabbim bugün ağlatıyor,sonunda güldürsün inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…