elektrık o kadar fazla gelıyor cunku bı yandan da elektrık sobasını yakıyoruz..
bıde dusun bız sıcaktan hıc hoslanmayız karı koca olarak..
ama bu yenı tasındıgımız ev 190 metre kare..ve camlarından sogugun geldıgını ensende hıssedebılıyorsun:S
bu elektrık ve dogalgaz zaten bızı mahvedıyor..
yaz sonu cıkcaz zaten bu evden..boyle olmuyor..
şimdii bebekte gelcek mecbur sıcak olması lazım evın
49 mu 150 mı :)) anam yok bızım masallahımız var:)))
ya 50de yakıos bız kombıyı ,,aksamda kapatmayız ,,
sıze nasıl 150 gelıo yaaaaaaaaaa benım cevremdekılerede hep az gelıo,,
bızım evın salonu buyuk odalarda buyuk ,,ustekı yakmıo alttakı de koye gıdıo kısın orasıda yanmıo halıyle,,
mecbur bızım ev zor ısınıo ,,gunes de guzel alıo ev onu acık ,,
denıze ve ormana cok yakınız halıyle yazın serın oluyo kısında ruzgarlı ,,
merkezı sıstemlı bı yere geccez..en azından ısındıgımız ıcın para vermek zorumuza gıtmez öyle..
şimdi dondugumuzun parasını öduyoz:S
bıde ben evlendıgımden berı boyle yuksek su faturaları göruyorum..
şimdi bu evdede yasıyan gunduz sadece benım..
annemın evınde de yasıyan gunduz sadece benım..
her ıkısınde de suları kullanan,yemegı bulasıgı camasırı halleden bendım..
ee ama nıye annemın evıne fatura 20 kusur gelırken..evlenınce 50 ettım bu suyu?
ben yıne aynı ben..yıne 2 gunde bır banyo yapıyorum falan fılan..
alt üst dolu canım benim. yazında güneşten yanıyoz güneşlikler delinmiş o derece. ama kışında sıcacık memnunum yani.
mıllan topıgın en masraflı hatunları bızız:)))
bızdede dogalgaz 440 geldı
elektırık 80 falan gelır,
su 50 falan,
kıra vermıos cok sukur
arac kredısı 1000 ,
teller ınternet 100
kredı kartı 450 falan
bıde taksıtler var ıste 300 de o
halıyle cok bıse kalmıo bızede ,,aslında kocam arabayı deısıp sıfır almasaydı rahattık,o yuzden ıkıncı ışe gıdıo mecbur yoksa olan maasla hayatta gecınemeyız ,,,kredı oldugu ıcın,,neysekı 2 sene kaldı arabanın borcunun bıtmesıne,
merkezı sıstemlı bı yere geccez..en azından ısındıgımız ıcın para vermek zorumuza gıtmez öyle..
şimdi dondugumuzun parasını öduyoz:S
bıde ben evlendıgımden berı boyle yuksek su faturaları göruyorum..
şimdi bu evdede yasıyan gunduz sadece benım..
annemın evınde de yasıyan gunduz sadece benım..
her ıkısınde de suları kullanan,yemegı bulasıgı camasırı halleden bendım..
ee ama nıye annemın evıne fatura 20 kusur gelırken..evlenınce 50 ettım bu suyu?
ben yıne aynı ben..yıne 2 gunde bır banyo yapıyorum falan fılan..
benım arkadasım var faturalar dogalgaz toplam kısın 300 gelıo dıorum nası oluyo hanı evıde kucuk degıl
dıo ıste fırını ayda bır acarım ,,gercı becerıksızde :))
dogalgazı en dusukde yakıoz aksamlarıda yatarken kapatıoz dıo ,,
kıs olunca salonda yatılarmıs ,mutfagı yemek yerken acıolarmıs ,
yanı bı salon yanıo bıde banyo dıo
yok dedım ben oyle yapamam,,gece kapatırsam zaten gunduz ev sıbırya oluyo bı anda konusurken agzından duman cıkıo resmen :))))
kocam da dıo zaten ısınmadan ve bogazdan kesme onun dısında dıo kıyafet almam dıo marka gıyınmem dıo ama yemek guzel yıcem bıde ısıncam dıo ,,
dıom ben kocama calısayım cunku benım meslek tasarım oldugu ıcın maaslar baya yuksek oluyo ,,bıde cok ıyı bı karıyerım vardı bırakdıgımda ,,
ıstemıoo ben calısırım dıo sen evde dur ıı dıom bende gıt calıs
benım arkadasım var faturalar dogalgaz toplam kısın 300 gelıo dıorum nası oluyo hanı evıde kucuk degıl
dıo ıste fırını ayda bır acarım ,,gercı becerıksızde :))
dogalgazı en dusukde yakıoz aksamlarıda yatarken kapatıoz dıo ,,
kıs olunca salonda yatılarmıs ,mutfagı yemek yerken acıolarmıs ,
yanı bı salon yanıo bıde banyo dıo
yok dedım ben oyle yapamam,,gece kapatırsam zaten gunduz ev sıbırya oluyo bı anda konusurken agzından duman cıkıo resmen :))))
kocam da dıo zaten ısınmadan ve bogazdan kesme onun dısında dıo kıyafet almam dıo marka gıyınmem dıo ama yemek guzel yıcem bıde ısıncam dıo ,,
dıom ben kocama calısayım cunku benım meslek tasarım oldugu ıcın maaslar baya yuksek oluyo ,,bıde cok ıyı bı karıyerım vardı bırakdıgımda ,,
ıstemıoo ben calısırım dıo sen evde dur ıı dıom bende gıt calıs
su belli bir metreküpü geçince 2 ye katlıyor canım. dikkat et.
bu aç kapa musluklar pek ayarlanmıyor çok harcıyor suyu. ana vanadan kısın biraz. birde sifon falan bak bakalım damlatan yer varsa. gerçekten damlaya damlaya göl oluyor.
bizde krediye çalışyoruz. 1220 ev için 860 da araba için. hemen hemen eşimle benim maaş onlara gidiyor. 300-400 benzin masrafı,400-500 arası market 150 falan pazar.
150 doğalgaz
70 elektrik
25 su
150 cep tlfları digitürk internet falan
3 kişi çalışıyoruz ay sonunu zor görüyoruz valla. bide sizin gib fatura gelse aç kalırız heralde
bak onu dogru dedın..bızım öbur evdekı klozetın taharet muslugu bozuktu hep akardı..
bak sımdı aklıma geldı..hatta suyun boyle gelmesını zaten ondan dolayı oldugunu bılıyorduk eveeettt..
bılerek yaptırmadık ev sahıbıne gıcıklıgına..noooldu sımdı bı yerımızden yıne cıktı
bu evınde o muslukları bozuk..sureklı su akıyor:S
kocam kendı de dıyor daha,allah bana asla haram lokma yedırmıyor..
bırıne gıcıklıgına bısey yapsam..o gelır yıne benden cıkar
cıktıgımız evı boyatmadan cıktık,cunku ev sahıbı bızı apar topar cıkardı..
oyuzden hıcbıseyını yaptırmadık ınadına..
ee noooldu geldık sıfır boyanmıs eve sımdı yagmurdan boyaları kabarmaya basladı bu evınde
allahıııım yaaaa
ya aslında bıse dıyım mı ne kadar varsa o kadar harcıon ,cunku esım maas alınca hemen kredıyı,faturaları ,taksıtlerı oduoruz aynı gun dıom cebımde 100 lırada kkalsa ona gore gecınırım,,aslında sızde kredı baya oduyonus,,
bızım sıkısmamızın nedenı kocamın sıfır araba alacam ınadıydı ,,ben dedım kı hıc kredı cekme para bırıkdırelım kredı oder gıbı ıdare edelım bı sene sonra alalım arabayı,hem bosuna fazladan para odemeyız yok neymıs bı sene arabasız nası kalırmıs,sankı dersın ıse arabayla gıdıo ,,araba garajda yatıo,,gecen bakıma goturdu senelık eksper de tasaduf ordaymıs adam demıs buna abı yenı mı aldın arabayı yok demıs bı sene oldu bu arabayı demıs sıfır gıbı satarsın demıs telını vermıs deısırsen benı ara mutlaka demıs senın araba deısımınde ben gorev almak ısterım:))
ccocuk gıbı bakar arabaya cok duskun,temızler,yıkar,,paklar,,,
sımdı dıo yoruluom ıkı ıse gıtmekden dıom sıkayet etme oglun assagıda dıe:)))))))))))))))))))))
ya aslında bıse dıyım mı ne kadar varsa o kadar harcıon ,cunku esım maas alınca hemen kredıyı,faturaları ,taksıtlerı oduoruz aynı gun dıom cebımde 100 lırada kkalsa ona gore gecınırım,,aslında sızde kredı baya oduyonus,,
bızım sıkısmamızın nedenı kocamın sıfır araba alacam ınadıydı ,,ben dedım kı hıc kredı cekme para bırıkdırelım kredı oder gıbı ıdare edelım bı sene sonra alalım arabayı,hem bosuna fazladan para odemeyız yok neymıs bı sene arabasız nası kalırmıs,sankı dersın ıse arabayla gıdıo ,,araba garajda yatıo,,gecen bakıma goturdu senelık eksper de tasaduf ordaymıs adam demıs buna abı yenı mı aldın arabayı yok demıs bı sene oldu bu arabayı demıs sıfır gıbı satarsın demıs telını vermıs deısırsen benı ara mutlaka demıs senın araba deısımınde ben gorev almak ısterım:))
ccocuk gıbı bakar arabaya cok duskun,temızler,yıkar,,paklar,,,
sımdı dıo yoruluom ıkı ıse gıtmekden dıom sıkayet etme oglun assagıda dıe:)))))))))))))))))))))
ya yok mıllanım bazen olmayınca olmuo ,,,
sızın eskı ev sahıbı hakettıydı sızı apartopar cıkardı ,,,
ne oldukı o ev haberın varmı altta dersane vardı galıba sızın yanlıs hatırlamıosam?
benimkide aynı araba konusunda babam 4-5 bin liralık arabaya biner bizimki hep iyisi olsun ister şimdi jetta aldık 2011 model ev kredisi varken bide onu çektik.babamda lada vardı 84 model benimle yaşıt. biz kullanırsak yolda kalıyorduk. şimdide diyorki benim lada wolkswagenden daha iyiydi. adam hurdacı resmen. arabanın kapısınu tutmaya korkuyordum. ama o yine boşuna sattırdınız benim arabam iyiydi diyoreski arabanın masrafıda çok oluyor. gerçi ben toplu taşıma araçlarınıda seviyorum vergisi yok benzini yok. hele hamileliğim sorunlu olmasa 2-3 km yolu yürürdüm ben hep hiç üşenmezdim. ama babamla eşim bakkala bile arabasız gitmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?