Kıskananlar Çatlasın Topiği :)

bencede değiştirin millancım yazık ya .ev taksidi ödersiniz nerdeyse o kadar paraya. bizim ev güney cephe çok güneş alıyor. yalıtımıda çok iyi. çok memnunum o yüzden. bana geçen kış 2-3 kere 150 geldi bi başta bi sonda 50 falan öyle çıkardım kışı yazında 2 ayda bir 15 falan geliyor.banyo mutfak içinde ve 2 aileyiz.

alt üst dolu canım benim. yazında güneşten yanıyoz güneşlikler delinmiş o derece. ama kışında sıcacık memnunum yani.

ya zamlanıo hersey,,,
bızdede oyleydı yanı ılk zamanlar hep az gelıodu dogalgaz harıc tabı :)))
ama cok zam yedıler dusun bak gecen sene bu ay yanı karın yagdıgı donem benım dogalgaz 350 geldıydı bu sene 440 geldı 90 lıra fark var ,,
su genelde 30 gelıodu sımdı 50den az gelmez 20 lıra fark var
elektrık 40den fazla gelmezdı sımdı 80den assagı dusmuo arada 40 lıra fark var
kı yasıyan sayısı aynı hıc degısme olmadı ,,
benzın 2 lıraydı sımdı 4.60 lıra ,,
cok zam yapıolar,,,
dun bır kalıp peynır aldım 13 lıra bı kılo bıle deıl,,
zam noktasında sagolsun hukumet costukca cosuo

alt üst dolu canım benim. yazında güneşten yanıyoz güneşlikler delinmiş o derece. ama kışında sıcacık memnunum yani.

hım o zaman fark eder,,ben masallah tek basıma ısıtıom assagıda ustude kendımıde :)) yukardakı dıo sen yakınıon benım ev ısınıo dıcekdım yarı parasını alım faturanın:))))))))))
aslında keske bıtısık olsaydık yandakı apartmanlarla ,,onumuz acık arkamız acık yanlar acık heryer esıo :))))))))) ama yazın cok ıyı ya oyle bı esıo kı battanıyeyle yatıoz o derece :))))))))))))) bı tek agustosda pıke alıoz sonra eylulde gıne battanıeye :))))))))))

bizde krediye çalışyoruz. 1220 ev için 860 da araba için. hemen hemen eşimle benim maaş onlara gidiyor. 300-400 benzin masrafı,400-500 arası market 150 falan pazar.
150 doğalgaz
70 elektrik
25 su
150 cep tlfları digitürk internet falan
3 kişi çalışıyoruz ay sonunu zor görüyoruz valla. bide sizin gib fatura gelse aç kalırız heralde

su belli bir metreküpü geçince 2 ye katlıyor canım. dikkat et.
bu aç kapa musluklar pek ayarlanmıyor çok harcıyor suyu. ana vanadan kısın biraz. birde sifon falan bak bakalım damlatan yer varsa. gerçekten damlaya damlaya göl oluyor.

kız ama oyle aç kapa daha cok para yakmıyormu?
onun daha fazla vermesı lazım aslında..
gercı kullanmadıgın odanın kalorıferını kapatcan..
dıger odalarında kapıları kapalı olcak..
ama bızım evde mumkun olmuyor..
cunku ust kattan soguk gelıyor ozaman..
bızde artık kendı ustumuze bıse almıyoruz,alırsak bebege alıyoruz..
ki ben coktandır marka işini bıraktım..gıdıom 5 lıralık tshırt alıyorum5-6 tane..
sıkılınca gıdıom bıdaha alıom..
bı tshırte hıııcc 40-50 veremem..
kot desen zaten bı ömur yetcek kadar var
bı kocama alıoz bıseyı eksık olunca..onunkıler genelde marka oluyor..
cunku anında mahvedıyor,dayanıklı olması lazım onun gıysılerının..
banada marka aldırmaya calısıyor ama yook..sen parasını bana ver yeter dıorum

oda doğru değil canım aç kapa daha çok yakar hem en az 3 petek yanması lazımmış özellikle kombiye en yakın olan. genelde mutfak oluyor o da. ısınmadan bende kısıtlama yapamam .bi hasta olsam çektiğim cabası. 100 lirada çıkamıyon hastaneden. hele ki şimdi. bişeyde kullanamıyorsun. bekarken sobadan çok çektim. ilk evlendiğimdede 70-80 m. evim vardı çokk eski ve kuzeydi. sadece hafta sonları açıyordum doğalgazı eşim gececi oluyordu annemde kalıyordum bende. 4-5 sene öncesi ayda 300 lira fatura ödüyordum o 8 güne. üstelik her odada banyo mutfakta birer elektirkli ısıtıcıda yanıyordu takviye olarak donuyorduk çünkü. yazın bile güneş yüzü görmüyorduk.2 bina arasındaydı.

bak onu dogru dedın..bızım öbur evdekı klozetın taharet muslugu bozuktu hep akardı..
bak sımdı aklıma geldı..hatta suyun boyle gelmesını zaten ondan dolayı oldugunu bılıyorduk eveeettt..
bılerek yaptırmadık ev sahıbıne gıcıklıgına..noooldu sımdı bı yerımızden yıne cıktı
bu evınde o muslukları bozuk..sureklı su akıyor:S
kocam kendı de dıyor daha,allah bana asla haram lokma yedırmıyor..
bırıne gıcıklıgına bısey yapsam..o gelır yıne benden cıkar
cıktıgımız evı boyatmadan cıktık,cunku ev sahıbı bızı apar topar cıkardı..
oyuzden hıcbıseyını yaptırmadık ınadına..
ee noooldu geldık sıfır boyanmıs eve sımdı yagmurdan boyaları kabarmaya basladı bu evınde
allahıııım yaaaa

ya aslında bıse dıyım mı ne kadar varsa o kadar harcıon ,cunku esım maas alınca hemen kredıyı,faturaları ,taksıtlerı oduoruz aynı gun dıom cebımde 100 lırada kkalsa ona gore gecınırım,,aslında sızde kredı baya oduyonus,,
bızım sıkısmamızın nedenı kocamın sıfır araba alacam ınadıydı ,,ben dedım kı hıc kredı cekme para bırıkdırelım kredı oder gıbı ıdare edelım bı sene sonra alalım arabayı,hem bosuna fazladan para odemeyız yok neymıs bı sene arabasız nası kalırmıs,sankı dersın ıse arabayla gıdıo ,,araba garajda yatıo,,gecen bakıma goturdu senelık eksper de tasaduf ordaymıs adam demıs buna abı yenı mı aldın arabayı yok demıs bı sene oldu bu arabayı demıs sıfır gıbı satarsın demıs telını vermıs deısırsen benı ara mutlaka demıs senın araba deısımınde ben gorev almak ısterım:))
ccocuk gıbı bakar arabaya cok duskun,temızler,yıkar,,paklar,,,
sımdı dıo yoruluom ıkı ıse gıtmekden dıom sıkayet etme oglun assagıda dıe:)))))))))))))))))))))

ya yok mıllanım bazen olmayınca olmuo ,,,
sızın eskı ev sahıbı hakettıydı sızı apartopar cıkardı ,,,
ne oldukı o ev haberın varmı altta dersane vardı galıba sızın yanlıs hatırlamıosam?

bızde arabayı sıfır aldık..45 lıra falandı..
ozaman sehre uzak oturuyorduk,gıt gel soguklarda dolmus bekle cok zordu..
esımde hayatında hıc arabasız kalmamıs,yoklugunu cok cektı evlenınce oyuzden aldı..
ee aldı ama benzıne para yetısmıyor..
sırf kar edelım dıye sehre tasındık..işe yurume 5 dak.gıdıyor artık..
arabada kapının onunde yatıyor,hafta sonları cıkıyor
gel gorkı,guya kar ettık benzın nıyetıne elımızde hıc fazladan para olmadıkı..
sımdı arabanın sıgortası yok muayenesı falan ödenmeyı beklıyor..
o derece para yoook artık
cocuk dogunca gelen altınların bı kısmıyla ödıcez..onu beklıoz
hale bak yaaaa

kızlar ben cıkıyım kocam ıse gıttı kayınpeder gelır sımdı ,,,yemek yer ,,,
gıdım yapım,,gelırım gıne ben yokken cok kaynatmayın beeeeeeeeeeee
okuyamıommmmmmmmmmmmmmm

benimkide aynı araba konusunda babam 4-5 bin liralık arabaya biner bizimki hep iyisi olsun ister şimdi jetta aldık 2011 model ev kredisi varken bide onu çektik.babamda lada vardı 84 model benimle yaşıt. biz kullanırsak yolda kalıyorduk. şimdide diyorki benim lada wolkswagenden daha iyiydi. adam hurdacı resmen. arabanın kapısınu tutmaya korkuyordum. ama o yine boşuna sattırdınız benim arabam iyiydi diyor eski arabanın masrafıda çok oluyor. gerçi ben toplu taşıma araçlarınıda seviyorum vergisi yok benzini yok. hele hamileliğim sorunlu olmasa 2-3 km yolu yürürdüm ben hep hiç üşenmezdim. ama babamla eşim bakkala bile arabasız gitmez.

hee baskası satın almıs..hemde degerınden dusuk bı fıyata..
oooh oldu o kadına
dersaneye basamadı galıba

aaayyy bende toplu tasıma araclarını cok sevıyorum..
yaa yoook yalan soylemıyım ben sadece otobuslerı cok sevıyorum..
obur evdeyken esım ıse arabayla gıttıgınden ben hep otobuse bınmek zorunda kalırdım..
yanı araba almasının bana hıcbı faydası yoktu..
ama okadar zevk alırdımkı,kulagıma kulaklıgımı takardım
bıde denız manzaralı yollar,hayal kura kura gelırdım sehre 20 dakkada
sımdı araca gerek yok,kaldım otobussuz

banada sımdı annem gelıyormus..
o gıdınce gelırım yıne kızlar...
fazla yazın fazlaaa..ben sevıyorum gerıden gelıp okumayı

bugün pazartesi işler yoğun azcık gelemiyorum çok sık ama 5:30dan sonra gelirim :) öptüm

hep siz odunlardan şikayet ediyonuz. bende kocişi şikayet edim bari azcık. bizde dün akşam takıştık azcık. sabah onun arkadaşı ve eşiyle kahvaltıya gittik. ben bu grupfoniden indirim kuponu falan almıştım.izmitte bi yere. kahvaltıdan sonra kayınvalidemlere uğradık 10-15 dk.. sonra eve geldik daha saat 2 falan. annem geçen hafta vefat eden akrabamıza gidelim dedi 7 sine falan gidememiştik. babam ben götürmem dedi. eşimde bi pazarım var bende gidemem dedi uzakta bize gidemezdik otobüsle falan kaldı öyle . ben arkadaşları görmeye gitcem dedi. o zaman arkadaşıma bırak dedim hemen hazırlandık annemle oda çarşıya gitti 3 saat falan oturduk çağırdık geldi aldı eve bıraktı bizi. ben yine döncem dedi.arkadaş çevrem kalmadı falan diye. gitti. gece 11 de geldi. bende kızdım. zaten 2 haftadır 4-12 vardiyasındaydı o zaman ben gidiyorum o geliyor hiç görüşmüyoruz. sitem etti zaten hiç çıkmıyorum hep evdeyim . benim ailemle beraber oturuyoruz ya. babamında dini inancı falan yok. sürekli laf sokuyor dini bişeyler çıkınca ondanda biraz kaçıyor.annemde iyidir ama biraz çok soru sorar herşeye yorum yapar .erkek işte sabredemiyor o da..

tabi konuşmadım geldiğinde döndüm arkamı yattım.. benimki çok hassastır hiç dayanamaz. biraz çenesi düşüktür bazen en son söyleyeceğini en önce söyler ama. hemen özür falan diler. o da benden şikayetçi sen hiç mi hata yapmıyorsun kırmıyorsun beni. hiç özür dilemiyorsun diye..özür diledi falan. bende içimde ne varsa söyledim. ben hiçmi sıkılmıyorum. işe gidiyorum eve gel sana bakıyor. çocuk ilgi istiyor. karnımdakinde ne hareket edebiliyorum ne nefes alabiliyorum.. pazara markete ben koşturuyorum. faturaları ben düşünüyorum hesap kitap herşeyi takip eden ben. faturalarından bile haberi yok hiç birinin..birde babamda tutturdu arabayı daha geçen ay aldık satcakmış tekne alcakmış köye gidip balıkçılık yapcakmış burda rahat batıyomuş kaloriferler onu bunaldıyormuş zaten midesi yarım bacağında tıkanma falan var otur oturduğun yerde dedim.benim nolcağım belli değil. doğuma kadar kimse bişey yapmıycak. balıkçılık yapcakmış ayda 5 bin lira kazancakmış.o da sıkmıştı zaten canımı. haklısın dedi. hepimiz üstüne geliyoruz. sen kimseye sesini çıkarmıyorsun hep içine atıyorsun en çok ezilende sen oluyorsun. baya üzüldü falan. barıştık sonra. 2 saat muhabbet ettik. ordan burdan.. tabi ben uykusuz kaldım şimdi gözümü açamıyorum.

bizimde küslüğümüz bu kadar işte. ben çabuk küserim ama çabukta barışırım çatlarım yoksa. çocukkende öyleydim. dayakta yesem kimseyle küs kalamazdım..oda dayanamaz hiç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…