bende gitmeyeyim diye düşünüyorum
zaten sıkıntı olunca gidiyorum
ama biz daha doğumu falan hiç detaylı konuşmadık
normal doğumu öneriyorum ve elimden geldiği kadarıyla normal doğum yapman için uğraşacağım dedi geçen
ama epidural mi yoksa başka şekilde mi yada gecenin bi yarısı sancım tuttu sıcak yatağından kalkıp doğuma gelir mi hiç bilmiyorum
maaşı her ay çalışıyor gibi alacağız canım
istersen maaş yapan birime sorabilirsin
toplu para işçi statüsünde çalışanlarda oluyor diye biliyorum.
benim gittiğim hastane en dandiği galiba
aralıkta sordum normal yada sezeryan farketmiyor 350 tl dediler
2 gece gözetim altında tutuyorlarmış
Canm ya burda ssk acıbademle anlasmalı o yuzden acıbademi tercih ettik, sskın odediğinin dısında 1500 vermemiz gerekecek eger normal dogum olursa, yani keske normal bi hastane tercih etseydik diyorum bu fazla lux oldu bizim için. bize zamlanacagını soylediler ama bu kadar beklemiyoduk yuzde 50 zam yapmıslar
canım böyle hastanelerin fiyat farkı çok oluyor. acıbadem medicalpark anadolu gibi hastanelerde epey bi parayı gözden çıkarmak gerek. bende haftaya öğrencem ama 500-600 civarıdır sezaryen diye tahmin ediyorum. 3 sene önce 325 e yapmıştım.
canım böyle hastanelerin fiyat farkı çok oluyor. acıbadem medicalpark anadolu gibi hastanelerde epey bi parayı gözden çıkarmak gerek. bende haftaya öğrencem ama 500-600 civarıdır sezaryen diye tahmin ediyorum. 3 sene önce 325 e yapmıştım.
canım biz konustuk dun dogumu, 2 subatta gittiğimde catı muayenesi yapcak ve ona göre karar vericez. normal dogumdan yana oldugunu soyledi, dayanamazsan epidural yaparız dedi ama ben epidural istemiyorum zaten +500 lira epidural, hadi oarayı gectim herseyin en saglıklısı dogalı Allah dusurmesin... maası toplu alcaksam diye korktum cunku ev kredimiz var nasıl oderizdevlet memurları normal alıyo oyleyse
kızlar sıze bı derdımı daha anlatiim..
gecen mayıs ayında,kaynımın ımam nıkahlı sevgılısıdukkan cok kalabalıkken gelmıs..
dukkandan para almaya..(o donem bunlar evlerını yaptırıyorlardı ya,kayınbıraderımde bunu yollamıs para ıcın)
kız kocama soylemıs,kocamda o sıkısıklıkta buna sert cvp vererek vermıs parayı..
(kocam sınırlenıyor cunku beyfendı calısmadan parasını alıyor,benımkı sabahtan aksama kadar yardırarak)
neyse artık kızda bunu kocasına! nasıl anlatıyorsa,cocuk bıdaha kocamla konusmuyor..
derken bıgun (benım hamılelıgımı doktora gıdıp teyıt ettırdıgım gun) kayınpederım sehırdısına cıkıyor ve dukkanı kocama emanet edıyor..
gıderkende kasadan kımse bıse almasın..ben donunce verecem herkese dıyor..
neyse ben aksam dukkana gelıyorum..kaynıma selam verıyorum..ama kocamla ıkısı konusmuyor..
kasada hep kocam duruyor..en son gıderkende parayı toplayıp cıkacakken kayınbıraderım gelıyor..
benım parayı ver dıyor..kocam babamdan alırsın dıyor,gıtmeye calısıyor..
derken kaynım kocamın bogazına yapısıyor..kocam kılını bıle kıpırdatmıyor ben varım dıye..
dukkandakıler ayırıyor bunları..benım sınırlerım bozuluyor..ben varken bunu yapabılmesıne
neyse ertesı gunde bız tatıle cıkıyoruz..
derken babamın hastalıgını ogrenıp 1 hafta sonra dönuyoruz..
hastnelerde beklıyoruz,babam vefaat edıyor..ve bana,kocama,aıleme bassaglıgı bıle dılemıyor kaynım ve o kız:S
kaynanam neden boyle yaptıklarını soruyor onlara..
yok ben kaynımı yolda görmusum basımı cevırmısım..
(yalana bak,ben en son gordugumde zaten dukkanda selam vermıstım..oda gıderken kocama dalmıstı..
derken alanyaya gıttık..donduk hastaneye..babam vefaat ettı..ben ne ara gezerken bunu gördum!!)
yok o kızında abısı cezaevıne gırmıs,dayısı ölmus kımse ona bıse dememıs..
ben zaten kızla tanıstıgımda abısı cezaevındeydı..bundan banane!
dayısı ölmusse,benımde bu yıl dayım öldu!!
sacmalık yanı..
kaynanamda kızmıs bunlara,sızın yaptıgınız ınsanlık degıl..o kızın babası ölmus..dedıgınız seylere bakın..
(neyse kaynanamla kız ogunden berı konusmuyolar hala)
derken gecen dukkanda kavga cıkmıstı kaynım ve kayınpederım arasında..
kocamda kardesını koruyarak ayırınca,bızımkıler barısıyolar..
gecen bıze mac ızlemeye gelıyor cocuk..ben o gelcek dıye anneme gecıyorum..
cunku karsılasmak ıstemıyorum..yanlısı bana yaptı cunku..ve dahada barısmayı,konusmayı dusunmuyorum..
aksam ıs cıkısı kocamla tavlaya gıdıyolar,kocam benıde cagırıyor:S
kocam kendı barıstı dıye benımde hemen herseyı unutmamı beklıyr..
ben kaynımı cok severdım,hala daha severım..ama asla affetmem bı daha..
benımle sounun varsa bana dıleme bassaglıgı tamam gıt anneme de..
hıc beklemezdım ondan bunları..oyuzden cok kırıldım..
kocamda kın tutan bırı olmadıgından su ara cok samımıler..her dakkaları bırlıkte..
araları ıyı olsun ben bundan sıkıntı duymam..hatta sevınırım,kocam ısteyken cok bunalıyor..
hıc olmazsa kardesıyle atıyorlar streslerını..
ama benden de barısmamı konusmamaı beklemesı yanlıs degılmı?
sımdı cocugum dogcak,sanırım bebegı görmeyede gelır..bılmıyorum ne yapcam ozaman..
asla konusmam tabi bıdaha hıc..
bıraz uzun oldu ama ne ediiiim
çatı muayenesi asıl oluyo yaaaaaaaaaaaaa
Cnım acıbadem pahalıdır tabibnm yapacagm hastane odaya varana kadar susluyor orda da wardır ins oyle bisey.
Bu arada az once aile hekimim geldi tetenoz asimi yaptilar hemsiresiyle gittiler
millancım canını sıkma Allaha dua et inşallah düşündüğün gibi geçmez orda kalsan bile
Allah yardımcın olsun ne diyeyim senin yerine kendimi koyuyorum da
bende evimde olmak, düzenimi ilk günden kurmak istiyorum
benimde annem diyor gel bende kal ben bakarım diye
evlerimiz çok yakın zaten, birde annemde bile rahat edebilirmiyim bilmiyorum
çocuk ağlayacak gecenin bi vakti belki, evdekileri rahatsız eder miyiz diye şimdiden düşünüyorum
diyorum ya Rabbim yardımcın olsun.
isim konusunda elif ve zeynep çok hoşuma gider benim
birde hacer
hayrili gunler canlar nassiniz
ben ic guveysinden halliceyim
canim cok sikkin ama yazasimda yok
siz nasilsiniz ne var ne yok
Millan sen mi demiştin bende dikkat eksikliği var diye : )
Kızım nasıl hatırlıyon olayları tane tane anlation bu da ayrı bi yetenek kendine haksızlık etme bi daha : )
Valla sen yazdığında okumaktan hiç sıkılmıyorum çünkü anlatış tarzın tane tane anlaşılır bi şekilde..Bazen bi derdim var da konu okurken bakiorum devrik cümleler yanlış yazılmş kelimeler ayyy hiç gelemem hemen çıkıyorum ordan ..
Şİmdi gel gelelim konuna ..Sen bu kadar kinlimisin kız ? Tamam tavrını yapmışsın zaten yapmayada devam ediosun ama bence fazLa abartma..Onlar abi kardeş sürekli öyle halleri olabilir ama senin yanında denk gelmesi kötü olmuş tabi..Ama artık onlarda barışmış sende büyütme boşver sonuçta çocuğunun amcası olacak o da..
Hee diğer çakma eltine gelince ona bende uyus oldum..ne bilim hayat tarzına mı desem yoksa gurursuz bi şekilde gelip para istemesine mi desem bilemedim artık..Onla görüşmek zorunda değilsin..onu boşver de kaynınla fazla uzatma ..
canım biz konustuk dun dogumu, 2 subatta gittiğimde catı muayenesi yapcak ve ona göre karar vericez. normal dogumdan yana oldugunu soyledi, dayanamazsan epidural yaparız dedi ama ben epidural istemiyorum zaten +500 lira epidural, hadi oarayı gectim herseyin en saglıklısı dogalı Allah dusurmesin... maası toplu alcaksam diye korktum cunku ev kredimiz var nasıl oderizdevlet memurları normal alıyo oyleyse
senin dr en azından hastaneye gelirim demişbenım doktorumda senınkı gıbı hala dogumu nasıl yapcamı bılmıyorum..
nezaman kesınlesır bılmıyorum son dakka mı acaba..
sadece normal dogum ıstedıgımı soyledım..oda en guzelı o,bunu ıstemen cok guzel tarzında bıseyler dedı..
en ufak sıkayetımde dahı kendısıne ulasmamı ıstedı..saat kac olursa olsun ben hemen gelırım hastaneye dedı..
ama benım hastanede ucuz yaa..sezeryan normal farketmıyor..en son doguran arkadasımızın sezeryanı 500 e oldu 1 ay once
bilmiyroum ki :44:çatı muayenesi nasıl oluyo yaaaaaaaaaaaaa
duygbe8321538 .!.:zeynepler güzel isimde biraz yaramaz oluyorlar etrafımda hep öyle.
evet yaa bende dıkkat eksıklıgı var
ama ben kötu olan herseyı anı anına hatırlarım..
cok kinciyim ben yaa..
kocam bıle bazen benı tembıhler,bak babam bana böyle böyle yaptı veya annem
bıgun olurda unutursam hemen bana bunları hatırlatcaksın der
ben ıkımızın yerıne kin tutuyorum yani
ama kaynım bana yanlıs yaptı yaa..olaylarla benım hıcbı alakam yokken bana başsaglıgı dılemedı..
kocamda dedı,bunların demekkı sıkıntısı senınleymıs dıye o dönem..
sımdı hatırlatsam kocama bu lafını coktan unutmustur..
o kızlada zaten nerdeyse 2 senedır konusmuyorum..kocamda ogunden berı konusmuyor..
kaynanamda konusmuyor..ama kocam bu gıdısle onunlada barısır gıbıme gelıyor:s
onu gördugumde sınırlerım tepeme cıkıyor..
bıde oturdukları evı görsen..öyle bı yaptırdılarkı dibin duser..
ben faceden görmustum..
yaa işte elın 2 cocuklu kızı nasıl yasıyor..ben nasıl..
tavandan su akıyor bu ne yaaaaa
Canim 500 bulursan iyi walla
millaokuyu4 .!.:ahahhahhahaaaayyy masalberra öldurdun benı gulmekten
2 subatta gıtcem dıyon daha dunyadan haberın yok
doktorun acıyo bacaklarını..iki parmagını sokup dogum ıcın geciş izni varmı ona bakıyor
darmı genısmı ona bakcak yanı..parmaklarıyla
Niye para ortak değilmi onlar nasıl bu kadar lüks yaşıyor ?
Sende habire taşın garibim ordan ordaya : )
Keramet iki çocukdamıymış yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?