Kıskananlar Çatlasın Topiği :)

penisilin coook kotu curuk disim vardi ama yaptirmistim tekrar baktirsam iyi olacak sanirim ,ben en iyisi bol bol limonlu su iceyim daha iyi

hayırlara çıksın inşallahhh canımm saol yorumun içinnnnnn

Merhaba canım. Diğer topicte yazışmıştık bu konuyla ilgili. benim bebeğiminde 8.haftada kalbi durdu aynı şekilde benimkide alındı. Benim kanamam olmamıştı hiç sadece bebeğin alındığı gün bir damla kanamam olmuştu o kanamayla doktoruma gittim zaten kalbi durmuş dedi. Ben 24 kasımda kaybetmiştim bebeğimi. Doktorum kürtajdan sonra 3 ay beklememi önerdi. 3 ay sonrada tekrar hamile kaldım. Yani aradan 6 ay geçti iki hamileliğin. Kürtaj olduysan bekle hiç acele etme bence.
Bana test yapıldı ama bi sorun çıkmadı. Hemen folbiol ve bebe aspirinine başladım. Bebe aspirini kanı sulandırdığı için bebeğin daha iyi tutunmasını sağlıyormuş doktorum öyle demişti. Ayrıca adet olduğunda biraz fazla kanaman oluyor ama o da rahimi temizliyormuş. Bebe aspirinini doktoruna sor derim. Ben şuan 7+1 oldum ve herşey yolunda maşallah allah en kısa zamanda sanada verir inşallah canım. Ama dediğim gibi acele etme dinlen biraz. Hormonlar ve rahim toparlasın bi kendini.

Teşekkür ederim canım, kusura bakma buarada tekrar tekrar sorduğum için. Okadar çok yerde okadar çok kişiye sorular sordumki, kim kimdi çok karıştırıyorum maalesef. Doktor beklemeye gerek yok dedi, kürtajdan sonra kontrole gittiğimde. Gebe kalınca gel asprine başlicaz dedi, öncesinde bişi vermedi yani. Sen kürtajdan sonra hemen kullanmaya başladın yani. Folik asidi kullanmaya devam ediyorum. Tekrar doktora gitmedim, daha adet olmadım ama göğüslerim şişmiş dün farkettim. Ben beklemek istiyorumda eşim çok istiyor bianönce tekrar denemeyi. Bende ya hemen olmazsa diye düşünüyorum ama ilk denemede 2.ayda daha doğrusu yumurtlama günlerini dikkat ettiğim ilk ayda hamile kaldım. Doktorda beklemeye gerek yok diince eşim coştu. Aslında beklemek benim için daha iyi ama eşim artık nerden duyduysa( kaynanamdan diilmiş ama ben pek inanmadım) tekrar hemen hamile kalırsam psikolojim daha çabuk düzelirmiş. Halbuki ben nereye baktıysam hep 3 ay bekleme süresi vermiş. Rabbim hayırlısını versin, eşimede akıl fikir versin

herseyin hayırlısı tatlım... Allah gönlüne göre versin inşallahh...

Birde eşim geçende bir arkadaşından duymuş kan pıhtılaşması varmış onun eşindede, 2 düşükten sonra testte çıkmış, böyle düşük değilde kalp durması oluyormuş daha çok. İlla testi yaptıralım diye söylüyor. Ben bi yandan uğraşmak istemiyorum bi yandanda ya tekrar düşük olursa ve sebebi bu çıkarsa diye korkuyorum. Bu testlere de genellikle 2-3 düşükten sonra yönlendiriyorlarmış. Napsam bilemedim. Gerçi eşimin şuan işiyle alakalı kafası dolu, unuttu bu kan pıhtılaşması mevzuusunu

ben olsam hemen giderdim test yaptırmaya...illa 2-3 düşükmü yapmak gerekiyor bu kafadan bir sene işin uzaması eder...

Yok canım dediğin gibi kim ne yazdı unutuyor insan. Bende daha öncekinde ilk ayda hamile kalmıştım. Bu sefer 3.ayda oldu. Ben kürtajdan 1 ay sonra aspirin ve folik asite başlamıştım. Her doktor ara vermeyi öneriyor ama seninki niye önermemiş onu anlamadım. Vardır bi bildiği :) Sen kendini ne zaman hazır hissedersen o zaman hamilelik planla. Çünkü psikoloji herşeyden önemli. Ben her kontrole gittiğimde kalbim deli gibi çarpıyor acaba bir sorun var mı diye. Biraz zaman geçsin ki sende toparla kendini. Ben hep şunu dedim hayırlısı ne zamansa o zaman versin allah dedim. Senin içinde hayırlısı ne zamansa o zaman olsun.

kızlar size sorayım ben cözümü bulamadım benim banyo ve tuvaletimin derz dolduguları sararmıs onları nasıl beyazlatabilirim fikri olan var mı? az önce buhar makinasıyla temzilemeye calıstm temizlemedi yani tam istediğim gibi olmadı

Benim doktorum kürtajdan sonra ilk adet gördüğünde gel kanda pıhtılaşma varmı diye bakacağız demişti. Bana yapıldı o test bişey çıkmadı çok şükür. Bence sende bir baktır canım.

Bende zaten hayırlısı olsun diyorum oyüzden biraz eşime de kanıyorum. Yoksa ilk denemede hemen olacağını bilsem kafamdaki neyse onuda bişekilde kabul ettiririm eşime ama belli olmuyor bu işler. Dediğin gibi hayırlı zaman nezamansa ozaman olur inşallah. Allah yokluğuyla terbiye etmesin. Sanada rahat, sağlıklı sıhhatli bir hamilelik ve sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin :) Daha doğrusu hepimize. AMİNNN

Benim doktorum kürtajdan sonra ilk adet gördüğünde gel kanda pıhtılaşma varmı diye bakacağız demişti. Bana yapıldı o test bişey çıkmadı çok şükür. Bence sende bir baktır canım.

Tamam canım ozaman bende adet görünce bir gideyim, muayene olayım birde bu soruları sorayım doktor beni tatmin etsin, yoksa her kafadan bir ses çıkıyor. Ablamda yarın doktora gidicekmiş, ona da söyledim bir sorsun bakalım oda doktoruna.

Amin inşallah canım. Allah isteyen herkese nasip etsin. Sende git doktoruna pıhtılaşma testinin yapılmasını iste. Eğer öyle bir sorun varsada önceden önlem alınır. Aynı şeyi tekrar yaşamaktansa git testi yaptır için rahatlasın.

domestosla fırçala...beklesin bir saat kadar...eğer mümkünse porçöz de ...eğer taşların yeniyse domestos....

Canım senin bebişin çok yeni böyle şeylerle uğraşmasan yatıp dinlensen. Uzanmak çok tehlikeli bişey biliyor musun? Boşver onlar biraz daha sararsın hiçbirşey senden ve bebişinden önemli değil :)

ve mümkün olduğunca kimyasallarıda soluma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…