Kıskananlar Çatlasın Topiği :)

anam rahat bu kızanlar ne etcem dünyaya gelip dio kanımca bide senin daha aşağıda inmedi dimi bacım ağzından çıkcak bu gidişle

okudum ama nasil yorum yapsam bilemedim odunun ilk zamanlardaki hali geldi aklima ama konu gercek gelmedi bana sanki biri dalga geciyo

zaten konu kapatılmıs
benımde kaderım bu zaten,hangı konuya dadansam mutlak kapanıyor konu..
bırazdan yıne gıdecem yenı konular aramaya
cok komık oluyo

Duygu senin yazdıklarını gorunce kendimi goruyorum.
Coraplarımi bile zor giyiyorum. Gobegim okadar asagıdaki otururken bile bacaklarımı birlestiremiorum.
Odunum giydiriyor coraplarimi.

işte bak senin az kaldı ama benim daha çok var. ve benimde erken doğum riskim var ama daha çok erken benim için sen o dönemi atlattın en azından. az daha sabret son günler zor geçiyor ama sonrası çook güzel olacak :)

canım bilemedimki ne diyeyim. gelmeyin diyemezsin. çok mu kalırlarki 3-4 günde gitmezler mi? hani eşin belki berra zaten annesinde hep siz rahatsız olmayın buralara kadar diyebilir ama doğum işte bazı kayınvalideler çok meraklı oluyor. benimkilerde hastaneye bile gelmezler :)

töbe töbe yauw hamileliğinide düzenini bozdunuz valla ben 40 haftadan çnce olmasın diye dua ediyorum millanla miyopidede erkenden olsun diye bekliyolar hey güzel Allahım

bu arada duygu magvıtali ac karna içersen ishal yapıyormus.
dun prospektusunu okumustum öyle dıyordu..
oyuzden tok karna ıcılmelıymıs..
sen ac karna ıc ıstersen

tamam canım aç içeyim bundan sonra. benim kabızlık çok kötü yırtık var o yüzden orda hep kabız olduğumdan günlerce çıkamam. halbuki hep sebze yerim hiç ekmek pilav makarna falan yemem çok sıvı tüketirim ama ya genetik yada stresten.

aynen canm walla Allah'tan riskli dönemi atlattk.
rüyamda 12 subat diye görmüştüm doğum tarıhın yarn kontrolümüz war bakalm ne dicek doktor amcamz.
tahlil falan yaptrcam.
kasıklarım çok ağryor dün gece 4den beri sanclarm ara ara gelip geçiyor bakalm.

töbe töbe yauw hamileliğinide düzenini bozdunuz valla ben 40 haftadan çnce olmasın diye dua ediyorum millanla miyopidede erkenden olsun diye bekliyolar hey güzel Allahım

Yok canım ben erken doğsun falan demiyorum, zaten şuan 20 haziran olarak gözüküyor, ben sadece millete temmuz diyorumki hani gelmeyi falan düşünüyorlarsa temmuza göre plan yapsınlar ama ben zamanında doğurayım onlara göre erken olsun

Ben zaten erken doğuracağımı sanmıyorum, olsa olsa zamanında olur, muhtemelen geç doğururum diye düşünüyorum. Annem hep söylenilen zamandan sonra doğurmuş, ablamda birini erken birini geç doğurdu bakalım bende nolucak . Gerçi bulantılar konusunda anneme çekmedim ya, inşallah geç doğurma konusunda da çekmem, zamanında doğururum.
Çünkü doktorda 1 haftadan sonra sezaryenle alırım dedi. Benim korkum o açıdan işte

mıyopii suan kendımı temmuza kadar beklemıs olarak farzettımde kafayı yerdım herhalde

sago yazını okurken barı sen dogur kız dedım ıcımden..ama senınkının durması lazım dımı

ooff bırılerı dogursun artık..

duygu bu hamılelıkte benı normal ınsan yaptı..
normalde 3-4 gunde bır buyuk tuvalete cıkarken..hamıle kaldıgımdan berı her sabah..
hatta bazen sabah aksam cıkar oldum..
hayy maşallah..
gercı bu kadar yemeye bıde cıkarmasam 160 kılo olurdum..

Son düzenleme:

kuzum senin tosun kaç kilo oldu altta yazan rakamla tutuomu? Bnm geçen hafta 1.900 dü 2 haftada 550 gr. almış son haftalarda daha da çok alıo diolar böle giderse ben bu kızanı çıkartamıcam

canm benimkinin beklemesi lazm ama 3 kilodan sonra ilaçlar fayda etmez dedi doktor.
nişan geleli 3 hafta oldu.
geceleri de sanclar oldukça ağlayacak gibi oluyorum. yeter artk doğsun bu kız diyorum ama nasip gerisi artk.

hehe seninki kadar büyümüş olsaydı bebeğem bende patlardım yavrum sıkıntıdan ama henüz tam hareketlerini bile hissedemiyomki bırak da tadını çıkarım temmuza kadar

kuzum senin tosun kaç kilo oldu altta yazan rakamla tutuomu? Bnm geçen hafta 1.900 dü 2 haftada 550 gr. almış son haftalarda daha da çok alıo diolar böle giderse ben bu kızanı çıkartamıcam

yook alttakı yazan kıloyu gectıgın anda oradan kıloyu takıp etmeyı bırak..
orası en dusuk degerı gösterıyor..ben en son 600 gramken ordan kılo takıbını bıraktım..
çunku bneımkı kat kat önden gıdıyodu..
suan 40 haftaya yaklastıgımız ıcın ultrasonda kılosunun yanılma payı cok yuksek cıkıyormus..
belırtılen kılonun 300 gram altı veya üstü dogabılırmıs bebekler bu donemde..
benımkıne doktor oyuzden suan ıcın 3.500 gram olarak ortalama rakam verdı..
4 kıloya ulasınca ben sana soylerım dedı

Ben aslında doktorların suçu demiyorum zaten tamamen. Biraz bizlerde de sıkıntı var. Mesela aaa sancı girdi, hadi doğum başladı sanıp hastaneye gidiyoruz ve orda yattığımız sürece doktorumuz bizimle ilgilensin istiyoruz. ama onlarda insan ve hayatları çalışmaktan ibaret değil.
Benim derdim ben normal doğum istiyorum diyen hastayı bu şekilde sezaryene yönlendirmeleri. Zaten o yazının başındaki soruyu da ben mail atarak sormuştum Blogcuanneye.
Yurtdışındaki gibi ebelik sistemi tekrar aktif hale getirilmeli. Annem kardeşime hamileyken hatırlıyorum eve ebenin geldiğini. Şimdi öle bişi yok. Ama normal doğumu daha iyi bilenler ebeler. Doktorlar komplikasyon sonucunda müdahele ediyorlar. Adamaların bildiği şey sezaryen, normal doğum değilki. Bu durumda doktora kızamazsın. Ama sırf programına uysun diye sezaryene yönlendiren doktor mevcut. Aylarca kontrol ettiği hastası normal doğum isterse ben girmiyorum diyen doktor mevcut. Bu durumda hastanın güvenebileceği bir durum olmuyorki. Ozaman mecburen sezaryen seçiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…