yook alttakı yazan kıloyu gectıgın anda oradan kıloyu takıp etmeyı bırak..
orası en dusuk degerı gösterıyor..ben en son 600 gramken ordan kılo takıbını bıraktım..
çunku bneımkı kat kat önden gıdıyodu..
suan 40 haftaya yaklastıgımız ıcın ultrasonda kılosunun yanılma payı cok yuksek cıkıyormus..
belırtılen kılonun 300 gram altı veya üstü dogabılırmıs bebekler bu donemde..
benımkıne doktor oyuzden suan ıcın 3.500 gram olarak ortalama rakam verdı..
4 kıloya ulasınca ben sana soylerım dedı
Ben aslında doktorların suçu demiyorum zaten tamamen. Biraz bizlerde de sıkıntı var. Mesela aaa sancı girdi, hadi doğum başladı sanıp hastaneye gidiyoruz ve orda yattığımız sürece doktorumuz bizimle ilgilensin istiyoruz. ama onlarda insan ve hayatları çalışmaktan ibaret değil.
Benim derdim ben normal doğum istiyorum diyen hastayı bu şekilde sezaryene yönlendirmeleri. Zaten o yazının başındaki soruyu da ben mail atarak sormuştum Blogcuanneye.
Yurtdışındaki gibi ebelik sistemi tekrar aktif hale getirilmeli. Annem kardeşime hamileyken hatırlıyorum eve ebenin geldiğini. Şimdi öle bişi yok. Ama normal doğumu daha iyi bilenler ebeler. Doktorlar komplikasyon sonucunda müdahele ediyorlar. Adamaların bildiği şey sezaryen, normal doğum değilki. Bu durumda doktora kızamazsın. Ama sırf programına uysun diye sezaryene yönlendiren doktor mevcut. Aylarca kontrol ettiği hastası normal doğum isterse ben girmiyorum diyen doktor mevcut. Bu durumda hastanın güvenebileceği bir durum olmuyorki. Ozaman mecburen sezaryen seçiyor.
heee maşallah tosunumaaaccıktaaa yee gız tamamla çucuğu 4'de
her sekılde ya kısı kendısı bastan sezeryanı kabul etmıs oluyor normal dogumdan korktugu ıcın..
yada doktorlar bı sekılde sezeryana yonlendırıyor..
ama yazının sonunda bıse dıyordu doktor 'ben once normal dogum ıcın ugrasırım,catının darlıgına bakmam..
cunku bebegın kılosu tahmın edıldıgı gıbı olmayabılır,dogum yolu o dogum ıcın elverıslı olabılır..
bunları denemeden bılemeyız..hem bebek artık dogum yoluna gırdıkten sonra normal dogum olamıcak gıbıyse o durumda sezeryan amelıyatını yapmak bıle daha kolaydır'
keske her doktor boyle dusunse..sonuna kadar normal denenmelı,hıcbı mazerete bakılmadan..
cunku eslemınde dedıgı gıbı allah her kadını normal dogum yapabılecek sekılde yaratmıstır..
artık yapılcak hıcbıse kalmadıgında sezeryana basvurulmalı..
bende doktorum basımda olsun ben dogururken dıyenlerden degılım..
yanı sonucta ben cıkarcam o cocugu ordan..ebelerde gayet işimi görur
Yok canım ben erken doğsun falan demiyorum, zaten şuan 20 haziran olarak gözüküyor, ben sadece millete temmuz diyorumki hani gelmeyi falan düşünüyorlarsa temmuza göre plan yapsınlar ama ben zamanında doğurayım onlara göre erken olsun
Ben zaten erken doğuracağımı sanmıyorum, olsa olsa zamanında olur, muhtemelen geç doğururum diye düşünüyorum. Annem hep söylenilen zamandan sonra doğurmuş, ablamda birini erken birini geç doğurdu bakalım bende nolucak. Gerçi bulantılar konusunda anneme çekmedim ya, inşallah geç doğurma konusunda da çekmem, zamanında doğururum.
Çünkü doktorda 1 haftadan sonra sezaryenle alırım dedi. Benim korkum o açıdan işte
duygu bu hamılelıkte benı normal ınsan yaptı..
normalde 3-4 gunde bır buyuk tuvalete cıkarken..hamıle kaldıgımdan berı her sabah..
hatta bazen sabah aksam cıkar oldum..
hayy maşallah..
gercı bu kadar yemeye bıde cıkarmasam 160 kılo olurdum..
her sekılde ya kısı kendısı bastan sezeryanı kabul etmıs oluyor normal dogumdan korktugu ıcın..
yada doktorlar bı sekılde sezeryana yonlendırıyor..
ama yazının sonunda bıse dıyordu doktor 'ben once normal dogum ıcın ugrasırım,catının darlıgına bakmam..
cunku bebegın kılosu tahmın edıldıgı gıbı olmayabılır,dogum yolu o dogum ıcın elverıslı olabılır..
bunları denemeden bılemeyız..hem bebek artık dogum yoluna gırdıkten sonra normal dogum olamıcak gıbıyse o durumda sezeryan amelıyatını yapmak bıle daha kolaydır'
keske her doktor boyle dusunse..sonuna kadar normal denenmelı,hıcbı mazerete bakılmadan..
cunku eslemınde dedıgı gıbı allah her kadını normal dogum yapabılecek sekılde yaratmıstır..
artık yapılcak hıcbıse kalmadıgında sezeryana basvurulmalı..
bende doktorum basımda olsun ben dogururken dıyenlerden degılım..
yanı sonucta ben cıkarcam o cocugu ordan..ebelerde gayet işimi görur
kızlar benim yine sancım başladı yaaaa
Evet mesela ben şunu çok duydum; çocuk doğum kanalına girdiği zaman sezaryen daha zor oluyor o yüzden sezaryen olcaksa önceden planlamak lazım. İnsanlar buna inanmış vaziyetteler o yüzden çatın dar, çocuk iri dendiğinde tamam ozaman sezaryen olsun diye kabulleniyorlar.
Ben çok araştırdım bu konuyu, halada araştırıyorum, blogcu anne bu konuda çok yardımcı oluyor. Mesela önceden normal doğum, normal doğum diyordum ama bunun için ne yapabileceğimi bilmiyordum. Araştırdıkça buluyorum mutlaka.
Mesela bu konuda sanada hayranım, çocuğu döndürmek için neler yaptın, başkası olsa sezaryen diye kabullenebilirdi.
Şiimdi diyorumki ben elimden geleni yapayım, son ana kadar normal olcak diyeyim, doktorumu da ona göre seçer ve koşullarsam bana sezaryen gerekli dediğinde sıkıntım olmaz.
o fotolar banada cok narın bı kız gıbı gelıyor..halbukı orda 60 kıloydum..meger 60 kılo bende gayet normalmıs..ayy millan çok merak ediyorum senin şuanki halini hiç bağdaştıramıyorum hamile kalmadan çnceki fotoğraflarını görünce. bu kadar yemek sonrası kilo almış olabileceğini. yapın çok narin hiç kilo almazsın gibi geliyor. gerçi bende 50 kiloyu bulmazdım bekarken. ama şimdi ne sen sorrr ne ben söylimmm
sagoo yat dıcem zaten yatıyon..bacaklarını havaya dık..kızlar benim yine sancım başladı yaaaa
cesaretine hayranım millancım benim bi çok arkadaşım herşeyi müsait olmasına rağmen sezaryene girdiler. gerçi bende senin gibiyim hiç düşünmemiştim sezaryeni. ama kısmet olmadı işte en azından ben ve doktorum elimizden geleni yaptık.
sagocum Allah yardımcın olsun. ara ara olacak malesef doğuma kadar hiç çekmeyende var ama senin gibi erkenden başlayanda. çok acı veriyor biliyorum
masallah sen benden daha cok arastırmacı oldun bu konuda..benım suan catı darlıgı sorunum olmadıgı ıcın belkıde bu konuyu arastırmadım..cunku bılıyordum oraya kafam bıle gırerkımse bana catın dar dıyemez
haa bebek ters duruyordu oyuzden onu kafaya takıp onu arastırdım..sonunda da becerdım..belkı kendısı donmustur..
belkıde benım sayemde donmustur..bılemem ama ugrasırım olsun dıye
ben elımden gelen herseyı yapımde,artık yersız sezeryana magruz kalırsam gunahı doktorun boynuna..
eskıler tarlada dogurup,yıne ıslerıne devam edıyormus..
bızımkıler nıye bu kadar hassas bılemıyorum..
ben her acıya dayanırım yeterkı normal olsun
Bilmiyorum benim halim nolcakAraştıra araştıra ne hale gelcem bakalım inşallah normal doğururum bu hızla. Oturduğum yerden araştırmak kolay be millanım gel görki iş bunları yapmaya gelince biraz üşengeçliğim tutuyor.
Kocamda az benim gibi olsa bu konuda; anca şunu yersen şöle olur, herkes kime bakarsan en çok ona benzer diyor sen niye bana bakmıyon gibi şeyleri bırakıpbeni yürüyüşe gönderse, yüzmeye gitmeme izin verse, biraz hadi dese bana. Bayaı yol alırım ama tek başıma boşveriyorum işte. Ama azmettim Lamaze kursuna ikna ettim, diğerleri içinde biraz daha sabrediyorum.
Günler bi uzasın, saatler ileri alınsın mesela. Her akşam yürümeyi planlıyorum inşallah.
Şimdi akşam oldu, geç oldu nerde yüricez diyor ama az kaldı ikna olucak.
Birde havuza ikna edersem o çok zor olur gibime geliyor ama bakalım ihtimalide güzel
kızlar ya bişey sorcam istanbul civarında oturanlara tabi anadolu yakasında çocuk esirgeme kurumu nerde var. pendik veya tuzla civarı yada kartal falanda olabilir internette hiç açık adres bulamıyorum.
bu konuda yorum yapamadim nötr kaldım cunkuMillancım o kaynanan; alt katında oturmanız içindemi yardım etmez acaba ? maddi olarak yani..
Ne güzel torunu hep yanında olmuş olcak ..Belki o da bu durumu çok ister ve huyundan vazgeçip akrepli cebine elini sokar
Ev anlattığına göre çok güzel..ve kaynananda cimriliği dışında öyle fitnatlığı falan yok sanırım..
Hem çok güzel yemek yapiyormuş arada yemeği bedavaya getirip yukarı çıkarsnz işte ne güzel : ) hemde dediğn gibi lohusalığını kendi evinde geçirmiş olursun kalma gitme olmaz..
Valla kendi kaynanam olsa asla böyle bişeyi kabul etmezdim saray bile olsa : ) ama senin durum daha farklı..Bazen ihtiyacın olacak çocuğunu 5 dk bırakabileceğin güveneceğin insanın olmasına..
Bilmiyorum kaynanana güveniyosan inş olur diyim Allah gönlüne göre versn..
Normalde bi derdim var a açsan böyle bi konu % 90 aslaa cevabı alırsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?