Kıskananlar Çatlasın Topiği :)

ahan domestos ta patladı bimden alacaz ozaman oda güzeldi...denemiştim..birde aspirin güzel...
aspirnin methini bende çok duydum daha almak nasip olmadı

gimdes var canım orda helal sertifikalı urunler ve şirketler var
GİMDES – Helal Gıda ve Helal Sertifikalama ben burdan bakıyorum genelde.

ahan domestos ta patladı bimden alacaz ozaman oda güzeldi...denemiştim..birde aspirin güzel...

hmmm kız sen bi dene bakim eger memnun kalırsan bize yaz

boraks aktarlarda var...birde yeşilkopuk diye bir site var orda satılıyor...

yesilkopuk diye bir site var orada satılıyor...birde varsa aktarlarda

tamam canım boraksı bi bulup satın alayım. Yaparsam yazıcam size :)
Birde bunu buldum:
Çamaşır makineleri için:

1 ölçü boraks, 1 ölçü çamaşır sodası, ½ ölçü karbonat karışımını deterjan gözünüze koyun ve makinenizi çalıştırın. Bu karışıma dilerseniz 1 ölçü doğal zeytinyağı sabunu rendesi de ekleyebilirsiniz. Renkliler için kullanırken doğal zeytinyağı sabunu rendesini 2 ölçü olarak arttırın boraks ve çamaşır sodası miktarını da yarım ölçü olarak azaltın. (Örnek: 2 çay bardağı doğal sabun rendesi, yarım çay bardağı çamaşır sodası ve boraks, çeyrek çay bardağı karbonat)
Diğer bir seçenek olarak yanmamış yağla üretilen arap sabununu bir avuç kadar makinenizin çamaşır haznesine koyun ve deterjan gözüne yarım çay bardağı boraks ile yarım çay bardağı karbonat veya 1 çay bardağı çamaşır sodası ekleyin.
Boraks ile doğal sıvı çamaşır temizleyici yapmak da mümkün:
5 litre su (1 litresini kaynamış olacak)
2 su bardağı doğal zeytinyağı sabunu rendesi (1 su bardağı arap sabunu da olabilir)
1 su bardağı boraks
1 su bardağı çamaşır sodası
10 ml. dilediğiniz doğal aromatik yağ (lavanta yağı, portakal yağı, palmarosa yağı)

Doğal aromatik yağı, boraks ve çamaşır sodası ile iyice karıştırın daha sonra doğal sabun rendesini ve kaynamış suyu ekleyerek karışım homojen hale gelene kadar iyice karıştırın. Son olarak kalan suyu ekleyin. Bu karışımdan deterjan gözüne her seferinde 1 çay bardağı ekleyerek kullanın.

Doğal yağlar ve mineraller yüksek sıcaklıklarda daha etkili olurlar, makinenizi minimum 40 derecede çalıştırmanızda fayda var. Beyazları 60 derecede yıkamanız daha etkili olacaktır. Doğal sabun rendesini kendiniz hazırlayın çünkü sabun tozu olarak satılan ticari ürünlerde parabenler ve sentetik aromalar kullanılabiliyor. Daha yumuşak çamaşırlar için yumuşatıcı gözüne 1 çay bardağı doğal elma sirkesi ekleyin.

angelcım kendi yaptığımız turşuda da alkol var
alkol kendi kendine oluşuyor zaten bu tip şeylerde fakat oranı düşük oluyor kola ve gazozlarda da aynı şekilde
zaten belli oranı geçse satış şartları değişir.
kolanın içine alkol koyulmuyor yani kendi kendine oluyor turşudaki gibi

tamamda ozaman bazı bitkisel ilaçlarında içine alkol koyuyorlar...muhafaza etmek amaçlı olan alkol haram değil diye biliyorum...ki kaldıki turşuya sen alkol eklemiyorsun o mayalanıyor...bir kilo turşu yersen sarhoş olurmusun

ya şimdi o yeşil köpukte kilosu 8 lira, ben başka bi site buldum kilosu 2.5 liraya geliyor ama burasıda 25kg luk paketle satıyormuş. Bi arayıp görüşücem bakalım. Acaba bukadar fiyat farkı nedendir?

Angel yeşil köpük güvenilir bir yermi? Bilgin varmı, alışveriş yaptınmı ordan?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…