Kıskananlar Çatlasın Topiği :)

eslemcim peki fitreyi nasıl hesaplıyacağız yani borcumu nasıl bileceğim dediğin doğru seney ramazanda da allah izin verirse bebe 5-6 aylık olacak emziririm kısmet olursa bu sefer yine tutamam bilemedim?

Arada bizim kayınpedere de geliyor bişiyler ulan zaten çok sık görüşmüoz ne derdi var benle bilmem..

Bazen bakarsın çok iyi..Bazen bakarsın dükkanda sinirleri bozulmuştur sonra tesadüf ogünde ben ordayımdır hemen takar bana geç geliyosun az geliyosun muhabbetlerine..

Kaynana desen gizli kaçak oynar..İlk başlarda tartışmalarımız oldu en son bi mevzu da olmuştu tabi ALLah nasip etti eşim şahit oldu bazı şeylere..Bende ağlamıştım baya bıktım diye nedir bu ya ..Senle dedim aramızda en ufak kişisel tartışmamız yok ama onlar hergün bizim kavga sebebimiz die..

Bi de ben böyle her yaşadığımı hemen eşime söylemem..O günkü mevzuda da döküldüm bak dedim sen bunları bunları biliyomusun hiç bugüne kadar sana anlattım mı bunları ama yeter dedim bende bi çok şey yaşıyorum ama arada sorun çıkmasın diye anlatmiorum dedim..

Bu tabi bi doLdu : ) Ya ben senden her zaman razıyım..ALLah da senden razı olsun dedi..

Sonra gidip ailesiyle konuşmuş..Ne derdiniz var sizin diye Baya sesini yükselte yükselte ki bu yaşa kadar hiç sesini çıkarmamıştır genelde uysal koyundur bizimki...

Ogün bugündür kaynanamda çıt yok..Biraz daha geri adım attılar sanki..Çünkü eşiminde benden yana olduğunu gördüler..Bende eşime dedim işte sen bugüne kadar bunu yapmadığın için beni ezmeye kalktılar..

He noldu yine 4-4lük değiliz araya bi mesafe girdi ama olsun en azından bi kendilerine gelmelerini sağladı biraz bu konuşma..

eslemcim peki fitreyi nasıl hesaplıyacağız yani borcumu nasıl bileceğim dediğin doğru seney ramazanda da allah izin verirse bebe 5-6 aylık olacak emziririm kısmet olursa bu sefer yine tutamam bilemedim?

Canım fitreyi şöyle hesaplıyorsun..

Kendi maddi durumuna göre ramazanda yani bir ay bi insanı yedirceksin..Mesela diyelim 5 tl günlük bi insanı doyurur mu doyurur..Ayda ne yapar 150 tl..İşte bu senin fitren oluyor..

He tabi bu verdiğim rakamı örnek verdim..Diyanetin bu sene fitreyi ne kadar söylediğini bilmek lazım ama onlar en azı olarak hesaplıyor..DEdiğim gibi senin maddi durumun önemli..MEsela dersen yok ben orta halliden biraz daha yüksek yaşıyorum ozmn da ona göre hesap koycaksın..

merys cim hoşgeldin cnm Allah umreni kabul etsin inşallahh bizler içinde dua etmişsin Allah razı olsun cnm ..bebegini sana kavustursun Rabbim inşallah saglıklı ve sıhhatli

eslem cnm Allah tan eşimin ailesine söylememiştim sonradan tadımı kacırırlar diye..iyide etmişim ..kendi anneme söylemiştim sadece o da paylaşmak adına sadece...çünkü bende yanlızım ve arkadaslarım ailem herkes memlekette kaldı..bende ist geldim evlenip..yani yanlızım zaten ramazandan sonra ne yaparım daha karar vermedik doktora baglı sanırım

kızlar bende arada gelebiliyorum öglen kuran hatmediyorum bayagı bi zaman alıyo sizlerin yasinlerini de okuyacagım yazarım ..hepiniz ayrı ayrı cok iyi insanlarsınız Rabbim kalbinizde olmasını istediginizi karsınıza cıkarsın inşallahh.. iyi geceler....

kuzularrrrrrrr ösledimmm siziiiii
eslemcim canım benımm buranın ıstanbuldan hıc bır farkı yokk yanıyoruzz ablişimde yazıkk karnı burnunda kız dusta yatacak kalkacak nerdeyse Allahım bır an once tez zamanda bebısını kucagına almayı nasıp etsın ınsallah cumayı beklıyoruz ınsallah doktor alıcak doğumaaa
Millanım yavrukusum Samsundayım bı he dee gelım ıkı yolım gıdem kaynanatörüüü
Kocişi anası babasıyla memlekete yolladım bızde carsamba gunu bırlık annemlerle gecıcez ordan akşama ıftardan sonra donıcez ınsallah Kızlar burayı gormelısınız ablamın cumaya bebıs gelıyo alt katında gorumcesı 1 aylık bebısı var dıger gorumcesı her gun orda 6 aylık bebısı var Allahım her yer bebıs her yer bebıs delirecemmmmmm bebek konusunda hıcbırsey demeyen kendı annem bıle yavrum sıra sende demeye basladı bugun tutamadım kendımı annemle ablamın yanında patladım hüngür hüngür ağladımm yazıkk ablamla annem çok üzüldüler çok moral verdiler bana ablam ılk defa boyle gordum senı özge dıyor kendıde karnı burnunda hamıle oldugu ıcın sanırım kendını cok kotu hıssettı elımde olmadan onuda üzdüm ama ne yapayım elimde değil birikmiş artık bişeyler
Yasinlerinizi her gun okuyorum kızlarr hatta gun içinde bos kaldıgımda bırden fazla okuyup bağışlıyorum sıze ve bızım gıbı tum bebıs isteyen bekleyen herkese
Öpüyorum hepiciğinizi ara ara gelmeye calışıcam kendınıze dıkkat edın canlarr Allaha emanet olun

Bütün gün sokaklarda idim ayaklarım ağrıyor

Fitre mevzusu var sanırım okuyamadım bütün konuları anam size yetisilmiyo ki

İftara son 15 dakika hadi dua edeyim biraz size

Canlarım diyanetin fitre bedeli 8,50 tl bu asgari ücret

Yurt dısı icin henüz konuşmadım kimse ile ama gecen sene turkiye de fitre 7,50 tl idi 10 Euro fitre vermiştik bu sene de sanırım 2-3 Euro fazlasidir

Hamile bacılar Bayram sabahı dogum yaparlar ise fitre verirler onun dısında dogmamis bebek icin fitre vermeye gerek yok

Son düzenleme:
kızlar dün giremedim bir türlü kayınpederim anjiyo oldu haftaya da stend takacaklar walla aksilik geldm mi hep üst üste geliyor beni de işten çıkardılar artık doğuma kadar kimsede beni işe almaz evde oturup kpss ye çalışıcaz yavruşumla :)

günaydın dün bir sürü yazışmıştık o yazılar niye silinmiş ki :44:
geçmiş olsun sagolera. Allah acil şifa versin. ayrıca işten çıkarılmana da çok üzüldüm. Herşeyde vardır bir hayır kpss senin içn daha hayırlı olur insallah..

günaydın canım çok geçmiş olsun kayınpederine.. ayrıca işten çıkartılmanada üzüldüm herseyde vardır bir hayır canımm sıkma sen canınıı :) belki bölesi hayırlıdır.

Günaydın kızlar.

Dünkü yazılara nolmuş yaw, anlamadım gitti :44:

Sistemde bir hata olmuş dünkü yazılanlar uçmuş, geride gelemeyecekmiş.

Evet biz ne konuşmuştuk dün? Dimeh gelmişti

ewet canım kpss için iyi oldu. zaten düşük riskim war evde pineklerim en azından doğuma kadar

Bence sen bunu bir güzel değerlendir, hayatının tatilini yap, Çalışmanın verdiği yorgunluğu at, bebeğinle ilgili bir dürü şeyler oku. Güzel şeyler ama kötü şeyler okuyup kafaya takma.

Buarada çıkartırken tazminatını falan aldın dimi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…