Kıskananlar Çatlasın Topiği :)

allah bir yastıkta kocaltsın inş. =)
bende 2 sene olucam canım, evlendiğimizden beri hiç korunmamamıza rağmen bizimde olmadı =(((

doktora gıttın mı pekı ,,

yok ben 2 kkez gebe kaldım ama ılk uc ay ıcersınde kaybettım,,kan pıhtılasma sorunum varmıs,suan ılac kullanıorum ,,
ıkı aydır da korunmuorum ,,ama ıkı ayda 3 kez adet oldum ,,,

hımmm geçmiş olsun canım dilerim yakın zamanda olur...
dr. gittim eşimde varikosel çıktı. amlyt oldu.. 3 ay oldu işte.. bekliyoruz hala =((

gecmıs olsun sanada,,
ya bu varıkoselde yenı turedı,onceden hıc boyle bıse yokdu,,sebep olarak doktor ne dıo

amlytan 3 ay sonra olur dedi dktr.
ama olmadığı için tekrar gittik, tüp bebek yaptırmamızı söyledi.
kızlar o kadar kötü bir andı ki benim için, doktr yüzüme patır,patır sizin normal yollarla çocuğunuz olmaz, size tek önerim,
tüp bebek dedi.. yıkıldım bende. =((
tüp bebek içinde yaşım tutmuyor.. =((

gecmıs olsun sanada,,
ya bu varıkoselde yenı turedı,onceden hıc boyle bıse yokdu,,sebep olarak doktor ne dıo
varikosel bir hastalık degilmiş aslında ben baya araştırdım. sperm sayısında, hareketliliğinde ve canlılığında herhangi bir sorun yok ise varikosel tedavi gerektirmiyormuş. bende eşimde ondan şüpheleniyorum inşallah degildir ben yanılıyorumdur ramazandan sonra doktora gitcez bakalım hayırlısı

canım üzme tatlı canını sen başka doktorlarada git bekle. daha ameliyat 3 ay olmuş . kiminin 1yılda oluyor kiminin 5 ayda kiminin 3 ayda ameliyattan sonra. doktorlar para koparmak içinde tüp bebegi öneriyorlar. takma kafana inşallah normal yolla olur. sağlıkla sıhatle hayırlısıyla inşallahhh

Varikosel tam olarak ne canım? Ben burda duydum ama hiç araştırdım birde bikere hamile kaldığıma göre öyle bir sorunumuz yoktur dedim. Gerçi şuan benim problemlerim var, kanamam azda olsa hala var. Başka doktor araştırıyorum. En kısa sürede başka bir doktora görünücem..

.: VARİKOSEL :.​
Varikosel hastalığı, testislerin (yumurtalıkların) toplardamarlarında oluşan bir varis yani damar genişlemesidir. Çoğunlukla sol tarafta görülür, bazen çift taraflı nadiren de sadece sağ tarafta ortaya çıkabilir. Sağ taraftaki varikoselin karın içindeki başka hastalıklarla da ilgisi olabilir.
Hastalar 3 ana yakınma ile doktora başvururlar;
1. Kısırlık
2. Ağrı
3. Şişlik ve görüntü bozukluğu

Yakınma ne olursa olsun, tedavi hemen daima ameliyatla mümkündür. İlaç tedavisi sadece ağrı için geçici bir çözüm sağlayabilir ancak hastalığı ortadan kaldırmaz. Ameliyat süresi yaklaşık olarak yarım saattir ve hastalar aynı gün evlerine dönebilirler. Özellikle mikroskopik yöntemle yapılan ameliyatta, hem başarı şansı yüksektir hem de risk çok azdır ve normal yaşama dönme süresi birkaç gündür. Spor yapmak için 2-3 hafta beklemekte yarar vardır.
Varikosel ameliyatı olmamış kişilerde, ağır egzersizler ve spor hastalığın derecesini veya şiddetini artırabilir. Fazla efor sarfedildiği zaman, karın içi basıncın artması ve damarlardaki kan akımının yumurtalıklara doğru geri akması (reflü) sonucu hasar artabilir. Tanı, bazen muayene ile genelde ise renkli ultrason yardımıyla konulabilir.
Varikosel ve Kısırlık:
Varikosel hastalığı, erkek kısırlığının en kolay ve en iyi tedavi edilebilen nedenidir. Diğer nedenlerle oluşan testisteki bozukluklar genellikle geri dönüşümsüzdür. Ancak, varikosel nedeniyle meydana gelen bozukluk bunun dışındadır ve tedaviye olumlu yanıt verir. İnfertilitenin başka bir nedeni tespit edilemediğinde veya varikoselin ağrıya neden olduğu durumlarda cerrahi girişim önerilir. Azalmış olan testis hacmi operasyon sonrasında artar ve sperm kalitesinde düzelme görülür. Varikosel tamirinden sonra, 3 aylık aralıklarla ve bir yıl boyunca semen analizi yapılmalıdır.

Toplumda erkeklerin %15'inde, kısırlık sorunu erkeklerin ise %40'ında varikosel vardır. Sekonder infertilite denilen yani sonradan ortaya çıkan kısırlık durumunda ise, erkeklerin %80'inde varikosel görülür. Bu hastalar, ilk çocuklarının ardından ikinci bir çocuk sahibi olamazlar.

Varikosel durumunda çocuk sahibi olmak isteyen çiftlere tedavi yaklaşımı üç sekilde olabilir.
1. Varikoselin tamiri,
2. İntrauterin inseminasyon (aşılama),
3. Yardımcı üreme teknikleri, yani “Tüp Bebek” tedavisi yapılır.

Skrotum denilen torbalardaki ısı vücudun ısından 2-3 derece daha düşüktür. Yumurtalıklar etrafında, kan göllenmesi sonucu, artan ısı sperm üretimini olumsuz etkileyerek üreme fonksiyonunun bozar. Sperm üretiminin belli bir seviyede duraklamasına veya sperm hareketliliğinin ve yapısının bozulmasına yol açar. Varikosel hastalığı, saunaların sık kullanımı, çok sıcak duş, yüksek ateş, devamlı olarak çok sıkı pantolon giyilmesi, çevresel faktörlere veya mesleğe bağlı yüksek ısıya maruz kalınması skrotal ısının artmasına neden olur.

Varikoselin bilinen diğer zararlı etkileri, ters yöndeki kan akımını nedeniyle böbrek üstü bezinden gelen zararlı maddelerin testiste bozukluğa neden olması ve üreme hormonlarının dengesini bozmasıdır.

-ALINTI-

inş. canım tek dileğim bu rabbim tüm isteyenlere nasip eder inş.
evet dktorlar çok acımasız oluyorlar.. hepsi deil tabikide ama o iyisini bulmakta epey zaman alıyor.. =((

inş. canım tek dileğim bu rabbim tüm isteyenlere nasip eder inş.
evet dktorlar çok acımasız oluyorlar.. hepsi deil tabikide ama o iyisini bulmakta epey zaman alıyor.. =((
öle canım sen ümidini kaybetme. keçiboynuzu kürünü denedin mi canım. onunlada baya hamile kalan var.

öle canım sen ümidini kaybetme. keçiboynuzu kürünü denedin mi canım. onunlada baya hamile kalan var.

evet canım geçiboynuzu kürünü deniyoruz, bide balla otların karışımı bir kür deniyoruz..
1,5 ay falan oldu kullanıyoruz.. 3 ay boyunca devam edicez..

Mimoza bu msjımı görmesin ..dicek siz ne biçim karısınız be ya ...

o adam istemesede kendi soyuyodu yaa topicin sapık hatunu

eslem yazdıklarına aynen katılıyorum bende o yasagı bekliyorum valla

hadi ben kactım görüsürüz yinee iyi geceler..

günaydın kızlar :) gördüm bile mesajı sizi gidi üşengeçler kız bak 3 aylık hamileyim ben bile boşlamıyom eşimi düzenimi bozmam yani :) sizden de aynı özveriyi bekliyorum haa ona göre :) iki günde bir ekşın tamam mı kızlar leylekler getirmicek size bebeği o devir bitti çalışmalara devam :)

evet canım geçiboynuzu kürünü deniyoruz, bide balla otların karışımı bir kür deniyoruz..
1,5 ay falan oldu kullanıyoruz.. 3 ay boyunca devam edicez..

günaydın canım inşallah sende burdaki arkadaşlarım gibi en kısa zamanda meleğine kavuşursun.doktorun tüp bebek demesine kızdım valla git başka doktora varikosel ameliyatı yeni olmuş eşin bu ne hız doktordaki.

günaydın canım inş. bende bu güzel haberi paylaşırım sizinle...
evet ramazandan sonra başka dktora gidicez olsunda heryere giderim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…