kıskanç kayınvalide mağdurları buraya !

sedefle konuyla ilgisi yok ama şu konuyu bi okurmusun?aklıma takılmıştı.yorum yapacaksan özelimden yap.ben de yazılanlar gibi düşünüyorum.

bu konunun benimle bi ilgisi yok çünkü ben esma tesbihi çekiyorum. büyü yapmıyorum ,Allahın mübarek ve anlamlı isimlerini tesbihliyorum. haram olcağını sanmayı bırak ihtimal bile veremiyorum :))

anladığım kadarıylaçok buyuk bır problemın yok ki olsa soğan ekme yersin düzülü evine gidersin.

fakat madem düzülü evin var yerinde olsam kv melekte olsa evıme giderm. kuru ekmek yerim ama evımde olurum.

anladığım kadarıylaçok buyuk bır problemın yok ki olsa soğan ekme yersin düzülü evine gidersin.

fakat madem düzülü evin var yerinde olsam kv melekte olsa evıme giderm. kuru ekmek yerim ama evımde olurum.

yani çok şükür başkalarının sorunlarına göre bu hiç bişey kalıyo ki neler okuyoruz ... bizim evle çalıştığım yer ters oluyo buda eşimi rahatsız ediyo maddi durumda cabası 4 vesait. annesinde kaldığımızda teke düştüğü için sorun yok. bu gibi nedenler var.

yani çok şükür başkalarının sorunlarına göre bu hiç bişey kalıyo ki neler okuyoruz ... bizim evle çalıştığım yer ters oluyo buda eşimi rahatsız ediyo maddi durumda cabası 4 vesait. annesinde kaldığımızda teke düştüğü için sorun yok. bu gibi nedenler var.

epeki ne zaman durumlar düzelecek gibi duruyor.
ne zaman cıkacaksınız evınıze..

ev ev üstüne olmaz derler ya işte siz en güzel örneksiniz bu söze.

kayınvalidenin kendi evi ve temizlik takıntısı olduğu için istediği gibi hareket ediyor.

tabi evli bir çiftin odasına destursuz ve o saatlerde gidilmez tamamen haklısın.

eşin annesini uyarabilir. "anne, müsait olmayabiliriz, sende mahçup olursun."
kayınvaliden şaka kaldıran biriyse "anne birgün bizi basacaksın bu gidişle" diyebilir.

burada birsürü kayınvalide sorunu okudum ve affınıza sığınarak şu sonuca vardım.
kayınvalide sorun olmaz. sorun her zaman eştedir.

ev ev üstüne olmaz derler ya işte siz en güzel örneksiniz bu söze.

kayınvalidenin kendi evi ve temizlik takıntısı olduğu için istediği gibi hareket ediyor.

tabi evli bir çiftin odasına destursuz ve o saatlerde gidilmez tamamen haklısın.

eşin annesini uyarabilir. "anne, müsait olmayabiliriz, sende mahçup olursun."
kayınvaliden şaka kaldıran biriyse "anne birgün bizi basacaksın bu gidişle" diyebilir.

burada birsürü kayınvalide sorunu okudum ve affınıza sığınarak şu sonuca vardım.
kayınvalide sorun olmaz. sorun her zaman eştedir.

çok haklısın gerçekten özetlemişsin durumu. o tür şakalar yapamam utanırım ,eşim hele hiç söyleyemez :) ama güzel taktikmiş Allah için ,çok mantıklı geldi bana aklımda bulunsun. eşim bu aralar annesinin kıskançlığının farkında olmalı ,tv izlerken yanına yatıyo bu aralar. ortamı eşitlemeye çalışıyo galiba :) bizimkide havalara giriyo oğlum yanıma geliyo die ,her gece koyun koyunayız 2dk yanında yatmış çokmu diyorum bende :) bak bende kıskançlık yok annesiyle yatcak tabi Allah korusun başkasıyla değil. kıskandırmaya çalışıyo nafile ..

kayınvalidelerinizden eleştiri alıyormusunuz?

ohhooo :)) hiç bir yaptığım şeyi beğenmez. mesela yemek yaparım mutlaka ama mutlaka bişey bulur ,herkes beğenip severken. geçen ütü yaptım poşete koymuş çıkarttığında haliyle kırışmıştı ,ütü yapmayı bilmiyorum oldu. poşetteydi demeye kalmadı gitti yanımdan. gerek görmüyorum kendimi savunmaya çünkü sağolsun eşim bilir ne yapıp yapamayacağımı. bulaşık yıkamaktan aciz kendisi ,çoğu kez üstünden geçtim ama söylemeye gerek görmedim. o tek bir izde beni çağırır gösterir ,alıştım öncelerde çok zoruma gidiyodu.

ohhooo :)) hiç bir yaptığım şeyi beğenmez. mesela yemek yaparım mutlaka ama mutlaka bişey bulur ,herkes beğenip severken. geçen ütü yaptım poşete koymuş çıkarttığında haliyle kırışmıştı ,ütü yapmayı bilmiyorum oldu. poşetteydi demeye kalmadı gitti yanımdan. gerek görmüyorum kendimi savunmaya çünkü sağolsun eşim bilir ne yapıp yapamayacağımı. bulaşık yıkamaktan aciz kendisi ,çoğu kez üstünden geçtim ama söylemeye gerek görmedim. o tek bir izde beni çağırır gösterir ,alıştım öncelerde çok zoruma gidiyodu.

seninkide epey yapıyprmuş canım...
benimde yanımda başkalarını över ama bana gelince eksiklerimi bulur.
nişanlıyım ben daha.
insan kendini garip hissediyor.
nişanlım da konuşulan şeyleri kendi fikriymiş gibi bana söyler.
neyse resti çektim. bir daha duymak istemiyorum hiçbirşey kimseden dedim.
çevrem tarafından beğenilen biriyim halbuki. ama anlamak zorr...

senin ne tür problemlerin var ablacım ?

Benim özel bir problemim yok, evli değilim ama ben erkek annelerinin genel tavrını çok zor buluyorum. Sanki oğullarıyla evlenen kızlar analarının kıymetlisi değilmiş gibi. Nedir bu paylaşamamak psikolojisi, nedir bu gelinlere dirlik vermemek anlayamıyorum

Benim özel bir problemim yok, evli değilim ama ben erkek annelerinin genel tavrını çok zor buluyorum. Sanki oğullarıyla evlenen kızlar analarının kıymetlisi değilmiş gibi. Nedir bu paylaşamamak psikolojisi, nedir bu gelinlere dirlik vermemek anlayamıyorum

evet "oğullarıyla evlenen kızlar analarının kıymetlisi değilmiş gibi" yorumuna fazlasıyla katılıyorum!kayınvalidelerin, sanki dünya kendi oğullarının etrafında dönüyormuş psikolojilerine şaşırmamak elde değil.

seninkide epey yapıyprmuş canım...
benimde yanımda başkalarını över ama bana gelince eksiklerimi bulur.
nişanlıyım ben daha.
insan kendini garip hissediyor.
nişanlım da konuşulan şeyleri kendi fikriymiş gibi bana söyler.
neyse resti çektim. bir daha duymak istemiyorum hiçbirşey kimseden dedim.
çevrem tarafından beğenilen biriyim halbuki. ama anlamak zorr...

aynen başkalarının yanında asla ezdirmez sağolsun o huyu çok güzel. 4 4lük gelinim die el üstünde tutar ,eve gelip kapılar kapanınca iş değişiyo ben anlamadım.
iyi yapmışsın nasıl başlarsa öyle gidiyo ,ezdirmemek lazım kendimizi.

çok haklısın. bizimki daha zor anneni babanı bırakıp el evine girmek kolay mı ?

valla hayatta aynı evde kalamam diye düşünüyorum. kendilerine bakmazlar bizim yaptıklarımıza laf ederler. benimkide herşeyşme laf eder ama çaydanlık içi kapkaradır, tencere tava altları kararmış v.s. aldım bir gün hepsini çamaır suyuyla yıkadım mutfağı dolap içlerine kadar sildik eşimle bezler kapkara oldu resmen. bide bana çamur atar şu pisliğe bak dedim eşimede güldü ne yapsın. valla ben artık bişey yapmıyorum açıkcası beğenmiyorsa kendisi yapsın hatta gelsin benim evide temizlesin hiçç umurumda olmaz. fazla takmayın beğenmiyormu bırakın o işi. en güzel çare vallahi :))))

mrb. ben 8 aylık evliyim ,maddi manevi mecburiyetten eşimin ailesiyle kalmak zorundayız.

evim dayalı döşeli ve gidemiyorum çok kötü bi durum anlatamam. evimi çok özledim. eşimle yanlız kalmalarımızı vs vs vs ...

herneyse. bu aralar bişey farkettim ,annesi bizi çok kıskanır oldu. anlam veremiyorum. şakalaşmalarımıza bile karışıyo bu aralar ,mesela ütü yapıyo al oğlum ütünü yaptım diyo. odadan gece 1 2 de çıkar oldu. git yatcaz uyuyacaz da denmiyo. akşama kadar oturup gece yatma saatinde ütü yapıyo odamızda yada ona benzer şeyler ..ne yapacağımı şaşırdım. bu konuda yanlızmıyım çok merak ediyorum :(

Bence haline şükret ben d aynı evde yaşıyorum ama kendi evim falanda yok benm üstelik biz eşimle sadece yatarken görüyoruz ve daha bir sürü şeyy yanız değilsinn:(((:5:

Back
X