- 30 Kasım 2019
- 6.938
- 13.741
- 198
- Konu Sahibi portakalfidani
-
Sebebi ne ola ki?
Ayrıca bir eşin kıskanma gerekçesi dış görünüşse, ne Mahmut dayı gibi pala bıyıklı kadınları ev hapislerine alıyor o zihniyet, bir bilseniz...
Şimdi cevap yazarsam sizin gibi olurum o yüzden sadece başka bir kadını hele de görüntüsüyle kıskanmak hiç zihnime düşemez, böyle belirteyim.
Hatta görüntümle övünmek bir kenara, salakça bir tevazuyu benimsedim hep.
Hamileymişsiniz, farketmeden yorum yaptım.
Üzmek ya da kırmak istemem sizi, sağlıkla kavuşun bebeğinize.
Kendisını gercekten begenen guzel oldugunu beyan eden bayanların yorumları neden taşlanıyor.... Yorum yapmısız cunku fikren ozguven ın guzellıkle ozdes olduguna inananlardanız...bunlar kısının sahşi fikirleri... Neden karşıt cevaplar iğneler şeklinde gercekten ilginç.
sizinki kıskançlık değil.Ruhsal bir sorun.Psikiyatri desteği alın,normal değil kesinlikle.Ahaha bende kiskancimdir mesela yengesiyle gorusturmem
Beni nasil bu kadar iyi taniyorsunuz acabaaHep kıskanç olmayanların yorumlarını okudum,gördüm. Benim gibi kıskanç olanlar siz de ses verir misiniz?
Eşini sevgilisini dışarıdaki kadınlardan kıskanan çılgınların nesli tükendi mi? Şimdi "alın kocanızı sevgilinizi fanusa kafese kapatın seninki de bradd pit mi tüm kızlar da sıraya girmiş seninkini bekliyorlar, senin kokuşmuş sevgilini kim ne yapsın, al tasma da tak al al" diyenler gelecek yine, onu da biliyorum. Beynimde yankılandı valla.Gelmeyin nütfen bir sefercik. Biliyoruz bradd pit değiller yakışıklı bile değiller..kızlar da bayılmıyor valla sıraya da girmiyorlar, cidden napsınlar bizdeki adamları. Çok haklısınız. Farkındayız. Ama bu duygulara engel olamamak problem,aşamamak kıskanmayı..
Bu kıskançlığın ne sebeple olduğunu düşünüyorsunuz kıskançlar?
Ortada hiçbir şey yokken bile kıskanmak, bu duyguyu aşamamak, karşı cinsle yakın olup samimi muhabbetler eder mi ilgisini çeker mi vs diye düşünmek.. bir kadınla yapacağı sohbeti bile kıskanmak.. kadın iş arkadaşlarından kıskanmak..yıpratıcı ve yanlış şeyler elbet. Ama bunu aşamamak.. Kıskanç olmayı hiç istemezdim asla.. ama içimdeki duygulara engel olamıyorum. Bunu yaşayanlar yada atlatanlar lütfen yazabilir mi? püü kaka tarzı yorumları çok okudum ezbere biliyorum artık, şimdi sadece beni anlayanlar ve yardım edecekler yazabilir mi?
Eşim hapishane hayatı galan yasamıyor. Ben de deli degilim. begenmeyen ılıskıden ceker gider.bi de su var. Herkesın normal buldugu seylerın normal oldugu ınancından vazgecın.ınsanlar hayatlarını canlarının istedigi dogrulara gore yasayabılır.yasayabılır degil yasıyor yanı. kendıme guwenım zaman zaman , sartlara gore kırılabılse de herkes gibi,var. Bunun tespitini 28 yıldır kendimle yasadıgım için bence sizden daha iyi yapabılırım. Ps: bence hiçbir erkek güvebılır degildir. Her erkek gereklı sartlar saglanırsa aldatır. Paranoyak degilim veya gecmişte kotu seyler yasamadım. Ben hayatı , insanları ve yasadıklarını yorumlarken gerçekçi olabılen ve her durumdan dram cıkarmayan veya duyar kasmayan bir realistim.Acilen tedavi olmanız gerek yazacaktım ama bunu normal bulduğunuza göre tedavinin size yararı olmaz. Kendinizi kandırmayın sizin kendinize de eşinize de güveniniz sıfır. Klişe değil olanı söylüyoruz. Ben en çok eşinize hayret ettim bir insan nasıl böyle bir durumu kabul ederek hapishane gibi evlilik hayatı yaşar he tabi eşiniz diyorsa benim aklım yok düşünemiyorum o yüzden karım benim yerime düşünüp benim hayatımla ilgili benim adıma karar veriyor o zaman iş başka.
Alayına gider tarzda bi kadınım. Yanı kezbanım demıyorum ama oyle guwensızlıgım falan yoktur.esım bwnı ıstemese ben de donup kafamı bile cevirmem .asla. Bulmus bwnım gibi kadını bi de goz ucuyla baskasına mı bakmak gecebılıyo aklından gibi bir manyakca egoyla kıskanırım.kıskanmak için illa kendıne guwenmemek gerekmıyor gecın bu kliseleri sevgili kocasını kıskanmayan kadınlar.
Bana gorr de fazla rahat tipler boyle kadınlar mesela. Ben kıskanırım arkadaş.
Telefon ortada duracak
Baska bır odaya ; wc mutfak banyo yatak odası, telefonla gidilmeyecek
Arandıgında maks 2. Defada acacak
eve gwliş saati maks 20 dk uzayabılır,trafık olursa diye
Bana danısmadan hıcbor arkadaila program yapılamaz
Son dakıka planları kabul edilemez(ya ahmetle işte maca gidicez gibi )
Garson magaza gorewlısı vs amacını asan yersiz konusmaya girilemez
Kadın iş arkadaş iş saati dısında arayamaz ararsa ben acarm
Kadın komsularla gunaydın ıyı aksamlar dısında diyalog kurulamaz ,karsı taraf sohbet acıyorsa konu kapatılır
Yolda saga sola bakılamaz falan yazmıyorum o zaten ımkansız bunu bır hakaret kabul ederim nereye gidiyorsak iptal eder geri donerim ksainlikle.
Bence bunlar olması gereken normal seyler.
Merak ettim şimdi.
Dünya tescilli güzelleri bile sokağa çıkıyor, global olarak starlar markete gidebiliyorken, sizin çıkmanıza hayretle bakanlar nerede yaşıyor?
Sokaklarında yamyam mı geziyor onların ya da insanüstü bir güzellik, kanatlarınız falan mı var?
:)
Sizi anlamak için soruyorum; erkeklerin tamamının ahlaksız olduğunu düşünen bir kadın, niye gidip bir erkekle evlenir ki? Beni aldatmamasının tek sebebinin henüz şartların elvermemesi olan bir adamla ne işim olur mesela? Gidip bir ağaçla evlenmek daha mantıklı olurdu bu durumda.Eşim hapishane hayatı galan yasamıyor. Ben de deli degilim. begenmeyen ılıskıden ceker gider.bi de su var. Herkesın normal buldugu seylerın normal oldugu ınancından vazgecın.ınsanlar hayatlarını canlarının istedigi dogrulara gore yasayabılır.yasayabılır degil yasıyor yanı. kendıme guwenım zaman zaman , sartlara gore kırılabılse de herkes gibi,var. Bunun tespitini 28 yıldır kendimle yasadıgım için bence sizden daha iyi yapabılırım. Ps: bence hiçbir erkek güvebılır degildir. Her erkek gereklı sartlar saglanırsa aldatır. Paranoyak degilim veya gecmişte kotu seyler yasamadım. Ben hayatı , insanları ve yasadıklarını yorumlarken gerçekçi olabılen ve her durumdan dram cıkarmayan veya duyar kasmayan bir realistim.
Ben nornal kabul edilem hicbir seye ınanmıyorum. Veya anormal. Zaten bu olgulsr ulkeden ulkeye kulturden kulture degisen insan uydurması kısıyı sınırlandıran bırtakım şeyler. Ben kıskancsam durustce hıssettıgımm sekılde davranıyorum. Esım gorur diye korka korka telefon alip kariştirmıyorjm. Ay acaba napsam esım benı aldatıyor mu kı ya da esıme gec sastte ıs arkadası msj attı bu normal mı??? Diye sormuyorjm.benı rahatsız ediyorsa mudahale edıyorum. Mudahale edilmekten hoslanıyor demek kı esım. Aksı halde kımse istemedigi sekilde 8 9 sene ılıskı yasamaz.Nefes alması da sayılı mı, ona da bir kısıtlama getirdiniz mi? :)
Şaka bir yana özgüveniniz hayran kalınası gerçekten ancak bir çift ve aile terapisti olarak bu konuda bir iki şey söyleyebilirim. :) Olması gereken "normal şey" kesinlikle bu değil. Ha ama ilişki yürütebilirsiniz, yürütemezsiniz demiyorum uzun yıllar bu düzen devam edebilir. Ancak bunun için belli şartlar olmalıdır, belli kişilik yapılarına sahip olmalıdır iki taraf -ki birbirlerini dengeleyebilsinler. İki tarafın beklentileri de birbirlerine uyumlu olmalıdır. Yoksa bir taraf patlar ve düzen bozulur. Sağlıksız bu düzen ancak iki taraf da istiyorsa böyle bir ilişki yürütebilir pek tabii. Aralarda "yürümez etmez" tarzı bir şeyler okudum da bu konuda net konuşmak da yanlış.
Eğer ağaç naturam gereği ihtiyacım olan ve hissetmek istedigim duyguları bana yasatabılseydı; değer gorme, ilgi, aşk, seks gibi.. Veya bır seylerı anlamaya calıstıgımda bana yardımcı olabılseydı , benım kendımı anlamadıgım anlarda benı anlasaydı bana anlatsaydı. Olabılırdı. Cunku bunları ağaç değil kocam yapabılıyor. Ama bır ağaç bunu yapabilecek olsaydı kesin hurma ağacı olurdu. Goruntusune bakınca, yedıgınde alacagın tat tahmın edilemez ve senı ıslaklıgı , yumusaklığı ve yerken hissettirdigi kaygan dokusuyla sasırtırken bitmemesini istersin mesela.Sizi anlamak için soruyorum; erkeklerin tamamının ahlaksız olduğunu düşünen bir kadın, niye gidip bir erkekle evlenir ki? Beni aldatmamasının tek sebebinin henüz şartların elvermemesi olan bir adamla ne işim olur mesela? Gidip bir ağaçla evlenmek daha mantıklı olurdu bu durumda.
Ne uengeler var bir gorsen düşman başına :/behlül mü kız o yengeden nolacak
Kocanız bir çok şeyi yapabiliyor ama size güven veremiyor. Ve kocanızın size verdiklerini (değer görme, ilgi, bir şeyleri anlama çabalarınıza destek oluşu vs...) herhangi bir insan da verebilir; çok eş olmaya özgü şeyler değil bu anlattıklarınız. Bu güvensizliğin bir sebebi olmalı. Adamın hiçbir vukuatı yoksa, güveninizi sarsacak hiçbir şey yapmadıysa, tek suçu erkek olmak mı? Haksızlık ama bu. Hurma fantezisini bir kenara bırakıp, asıl mevzuya odaklanırsakEğer ağaç naturam gereği ihtiyacım olan ve hissetmek istedigim duyguları bana yasatabılseydı; değer gorme, ilgi, aşk, seks gibi.. Veya bır seylerı anlamaya calıstıgımda bana yardımcı olabılseydı , benım kendımı anlamadıgım anlarda benı anlasaydı bana anlatsaydı. Olabılırdı. Cunku bunları ağaç değil kocam yapabılıyor. Ama bır ağaç bunu yapabilecek olsaydı kesin hurma ağacı olurdu. Goruntusune bakınca, yedıgınde alacagın tat tahmın edilemez ve senı ıslaklıgı , yumusaklığı ve yerken hissettirdigi kaygan dokusuyla sasırtırken bitmemesini istersin mesela.
Eşimden baska ılıskılerım de oldu ama hı. Kımseye karsı o tarif edemedigim hısleri hissetmedim. Ve esım benım cocuksu ve hayalperest tarafımdan hıc rahatsız olmadı veya benı degidtirmeye calısmadı.cok vicdanlı ve degisime acık biri. Seks konusunda da ıyı. Ben bu yuzden evlendım valla.baska seylere bakıyoruz kızım salak mısın ya bundan evlenılır mı dersenız onu bilemem.guven konusu benım ıcın tartismaya kapalı. Yanı bugğn ölsenız esınız 30lu yaslardaysa evlenmez mi.işte hayatına devam edicek tabı evlenecek yalnız kalama ben ölmusum evlenmese ne olacak falan demeyin.bu hayatta yalnızız.evlı de olsak bekar da olsak.yalnız geldik yalnız gidicez.ömğrdekı o bazı anlarda mesela cocugumjz oldugunda anlayısa ilgiye sefkate annemızı kaybettigimizde destege sekste tutkuya hastalandıgımızda bakıma dertlendıgımızde ortağa ihtiyacımız var.bence eşler bunun ıcındır.ölene kadar gereklı her anda , anın değeeini anlamını ve olması gerekenıni bırlıkte yasayabılecegın bırıdir eş.Kocanız bir çok şeyi yapabiliyor ama size güven veremiyor. Ve kocanızın size verdiklerini (değer görme, ilgi, bir şeyleri anlama çabalarınıza destek oluşu vs...) herhangi bir insan da verebilir; çok eş olmaya özgü şeyler değil bu anlattıklarınız. Bu güvensizliğin bir sebebi olmalı. Adamın hiçbir vukuatı yoksa, güveninizi sarsacak hiçbir şey yapmadıysa, tek suçu erkek olmak mı? Haksızlık ama bu. Hurma fantezisini bir kenara bırakıp, asıl mevzuya odaklanırsak,eş olmanın temelinde güven olması gerektiğini düşünüyorum. O güven aranızdaki saygıyı, sevgiyi, tutkuyu kaybettirmeyecek, ilişkinizi uzun soluklu kılacak en önemli taş çünkü. Güven yoksa şahsen ona karşı hissettiğim tüm güzel hisler saman alevi gibi sönerdi, gösterdiği ilgiye olan heyecanımı da kaybederdim. Yani o zaman evlenmek yerine, kısa ömürlü ilişkiler yaşardım sanırım. Ama hepimizin doğası, beklentileri farklı, o konuda haklısınız. Bunları da yargılamak, yadırgamak için sormadım, yazmadım. Anlama çabası sadece.
İşte şu bahsettiğiniz şeylerin hepsini güvendiğim bir adamla yaşamak istiyorum, benim için anlamlı ve gerekli olan o çünkü. Güven konusu tartışmaya kapalıysa, ben de daha fazla uzatmıyorum o zaman. =) Yaşadığınız ilişki sizin ihtiyaçlarınıza cevap veriyorsa, problem yok.Eşimden baska ılıskılerım de oldu ama hı. Kımseye karsı o tarif edemedigim hısleri hissetmedim. Ve esım benım cocuksu ve hayalperest tarafımdan hıc rahatsız olmadı veya benı degidtirmeye calısmadı.cok vicdanlı ve degisime acık biri. Seks konusunda da ıyı. Ben bu yuzden evlendım valla.baska seylere bakıyoruz kızım salak mısın ya bundan evlenılır mı dersenız onu bilemem.guven konusu benım ıcın tartismaya kapalı. Yanı bugğn ölsenız esınız 30lu yaslardaysa evlenmez mi.işte hayatına devam edicek tabı evlenecek yalnız kalama ben ölmusum evlenmese ne olacak falan demeyin.bu hayatta yalnızız.evlı de olsak bekar da olsak.yalnız geldik yalnız gidicez.ömğrdekı o bazı anlarda mesela cocugumjz oldugunda anlayısa ilgiye sefkate annemızı kaybettigimizde destege sekste tutkuya hastalandıgımızda bakıma dertlendıgımızde ortağa ihtiyacımız var.bence eşler bunun ıcındır.ölene kadar gereklı her anda , anın değeeini anlamını ve olması gerekenıni bırlıkte yasayabılecegın bırıdir eş.
Evet teşelkurler yorumlarınız ıcın. sizce saat sabah altıda kek yapsam mikser sesınden komsularım rahatsı olur mu.duvarlar bıraz ınce.sabah altı cok mu erken olur acabaİşte şu bahsettiğiniz şeylerin hepsini güvendiğim bir adamla yaşamak istiyorum, benim için anlamlı ve gerekli olan o çünkü. Güven konusu tartışmaya kapalıysa, ben de daha fazla uzatmıyorum o zaman. =) Yaşadığınız ilişki sizin ihtiyaçlarınıza cevap veriyorsa, problem yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?