kıskançlık yapmak istemiyorum ama imreniyorum

kelebekim35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2012
509
4
26
İstanbul
Kızlar bilmiyorum kendimden rahatsız olmaya başladım artık böyle düşündüğüme bu hale geldiğime ..
ama birşeyler yolunda gitseydi keşke hayat hep imtihan hep imtihan..
Belli yaşa gelmiş ,ünv yeni mezun biriyim.Bekarım ,yalnızım. İşsizlik uzun yorucu bir tempodan sonra evde oturmak..
17 yıllık eğiitm yılından sonra eylül -ekim ayında evde oturmak geçmek bilmeyen günler
Artık birşeyler düzene girsin istiyorum..Yoluna girsin..
Kuzenlerimin ,arkadaşlarımın düzenli hayatlarını görünce..yaşıtlarımın ,aynı dönem mezun olduklarımın iş ,eş olayını halletmeleri hadi eşi geçtim iş olayı ....kısmet belkide ama ...
Artıık imrenmeye ,onlarla dolaşmaya çekinir oldum ..böyle hissetmek istmemiyorum ama kontrolde edemiyorum..şuan kendimi avutcak sağlımdan başka bişey yok...gerçi böyle kendimi yemeye devam edersem onuda kaybedeceğim...

Şimdiden teşekkür ederimm..tüm yorumlara açığım bayanlar :))

Son düzenleme:
ben de senın gıbıyım
mezun olup evde oturmak sudan cıkmıs balık gıbı aynı.
tekrar sınava hazırlanıyorum ki benım de hayatım duzene gırsın baska carem yok cunku..

Biraz kadercilik gibi olacak ama elinden geleni yaptığına inanıyorsan,geri kalanı evrene bırakmak gerek galiba.
Hayatta herşeyin bir vakti saati olduğuna yürekten inanıyorum artık.
Bazen biz kendimizi de paralasak olmuyor işte.
Elimizde olmayan şeyler için hayıflanmak durumu daha da zorlaştırıyor galiba.
Beklemek,sabretmek,geçeceğine inanmak...
Zamanı gelince iş de çıkacak yoluna eş de.
Hem hiç beklemediğin,beklemekten yorulup vazgeçtiğin anda.

Sabırlı olmaya çalış hayırlısıyla zamanı gelince istediklerine kavuşursun yeter ki canını sıkıp sağlığından olma her şeyin başı sağlık.

ben de üniversiteyi kazanamadığımda, kazanan arkadaşlarımla görüşmekten rahatsız olurdum ama üzüldüğümden.. hırslı bir insan olmadım hedeflerim yoktu...şimdi son sınıftayım mutluyum... bi şekilde her şey rayına oturuyor sıkma canını

Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Yaşamak için en doğrusu bunlar galiba...

biliyor musun benım evlenmem bıle kpssye baglı.
cok kötü bir durum ya
sevgılım atandı mecburen benı beklıyor. o hemen olsun yıne atanırsın dıyor ama öyle basit degıl o işler.
ne yapayım üzülecegıme ders calısmak en mantıklısı sende oyle yap canım istersen

Hem boş boş kafamı sarcağıma ders çalışmaktan başka çare yok canım teşekkür ederim.Allah sennide yardımcın olsun :)

onca yıl okudum,ne zaman mezun olacağım derken baktım mezunum ,mezun olur olmaz iş hayatına atıldım,biranda nikah tarihi alırken buldum kendimi baktım evlenmişim bile,yetmedi 2.üniyiide aradan çıkaraym dedim,kızım ooldu bakacak biri olmadığı için 10 yıllık işimden ayrıldım.bende sudan çıkmış balık gibiydim onca koşuşturmanın ardından,sıkışık zamanım evde sıkıcılıkla bütünleşti.zorlandım ev işi geçiştirmeliydi o ana kadar,çocuk bakımı deseniz hiçbir bilgi yok,araştırmayla alıştım ama avuntum iyi bir sebep içindi.. şimdi kızım kreşe başlayınca biliyorum ki işe başlayacağım hayırlısıysa..tabiii en önemlisi hayırlısı..
hayatınız biranda düzene girer, beklemediğiniz zamanda bir bakmışsınız eş-iş-çocuk hepsi olmuş..şuan onca koşuşturmanın bıraktığı boşluktasınız...içiniz ferah tutun hepsi olur inşallah...Allahım hepsinin hayırlısını ve huzur versin..

Seni benden daha iyi anlayan olamaz herhalde.

İnan bende böyle diye diye kendimi yedim. Ama dün gece odamda kapattığım gözümü sabah hastanede aldım. Onlarca defa damarımı bulamadılar diye kollarımı delik deşik ettiler. Ağzıma açıp su isteyemedim çünkü sesim çıkmadı. Ben yaşadığım eziyeti kelimelere dökemem. Ama ne anladım biliyor musun?

Okulum bittiğinde, annem babam yanımda olsun, sağlığım olsun, varsın benle kimse evlenmesin, varsın kimse işe almasın. Yeterki sağlığım olsun. Akışına bırak sende. İnan düzelir ve elinde olanların kıymetini bil

canım ben ve en yakın arkadaşımda yaşadık o sorunları.Üniversite bitince tüm iş verenler kollarını açmış bizi bekliyor sandık ama yok tabi öyle bişey.5 yaşımda başladım okumaya üniversite bitti kaldım ortada tam bir sene evde oturdum ağladım haykırdım emeğime üzüldüm hastalar oldum aynı senin gibi arkadaşlarımı kıskanır oldum resmen ama su aktı yolunu buldu güzel bir iş buldum sonra onu kendi isteğimle bıraktım bide kardeşim için iş kurdum onu yönettim şimdi onu devrediyorum kardeşime ve yeniden iş aramaya başlıcam ama korkum yok

kpss olayını halletmen için belli bir rutine ihtiyacın olacak zaten.

sadece 1 yıl diye düşünürsen o sürenin hemen geçtiğini sene sonunda anlayacaksın ama tabi çok sıkıntılı bir süreç geçen sene aynen bende seningibiydim ve yaşım 24 insanda evlilik gibi bir düşünce olmasa bile yaşıtları peşpeşe evlenmeye nişanlanmaya hatta bazıları çocuk bile doğurmaya kalkınca insan,ben acaba geç mi kalıyorum yoksa bunlar mı çok acele ediyor diye düşünmeye başlıyor

dışardan bakarsan herkesin hayatı süper evleri işleri arabaları kocaları var süper mutlu gibi görünüyorlar ama insanlar onları elde etmek için herkesin geçmek olduğu süreçten geçiyorlar eğer çok zengin değillerse...

sende o sürecin başındasın yani bir şeylere başlamışsın bence böyle düşünmek onlara imrenmekten daha rahatlatıcı bir duygu imrenmekte kötü değil aşırı kıskançlık boyutunda olmadığı sürece seni hırslandırır motıve eder

tam ders çalışmayı boşlamaya başlayacak gibi olsan onlar aklına gelir kalkar yıne ders çalışırsın..

1 sene evde oturdum sonra atandım şimdi sevgiliminde kpss ve askerlik olayı var nereden baksan 3 5 seneye anca evleniriz ama daha çok genciz bakalım neler olcak kendini üzme bu süreç geçiçi

Çok geçmiş olsun canım üzüldüm (
Herşeyden önemlisi sağlık tabi... Allah şifalar versin.

Merhaba öncelikle belitrmek isterim ki senin geçtiğin bu yoldan birçok insan geçiyor. Bu durumu yaşaman o kadar olağan ki. Ama bunun aslında çok olağan olduğunu ancak zamanı geldiğinde hayatın düzene girdiğinde anlayacaksın.

Bu dönem, sana bir sınav olarak verildi, olgunluk yolunda biraz daha ileriye sıçrayabilmen için. Kendini hiç bir zaman bırakmayacaksın. Elinden geldiğince kendini geliştirmeye beynini dinç ve dinamik tutmaya devam edeceksin (kitap oku, yeni yerler gör vs). Kesinlikle sosyalliğinden geri kalmayacaksın. HAni dışarı çıkmaya çekiniyorum demişsin ya sakın yapma. Utanacak bir şey yapmamışsın ki. MAşallah ne güzel okumuşsun etmişsin. Bu güne gelene kadar ne kadar zorlu sınavlar vermişsindir kim bilir.

Şİmdi düşünme zamanı. İLeride ne yaparak mutlu olmayı istiyorsun? Bunu düşünüp yolunu çizip o yolu adımlamaya başlayacaksın. Ama tekrar ediyorum kendini dinamik tutmaktan vaz geçme. Gün gelip hayatın iş ve eş bakımından düzene girdiğinde şu an geçirdiğin dönemin ne kadar güze bir hazırlık dönemi olduğunu hatırlayacaksın.

Herşeyin bir zamanı vardır bu hayatta. Bir bebek 5 aylıkken doğsa yaşayabilir mi ya da yaşasa bile sağlıklı olabilir mi? Bir araba, fabrikadan motor ayarı yapılmadan yarım çıkartılsa ilerleyebilir mi? HAyır. Demekki senin de bu süreçte edinmen gereken deneyimler var daha. Hayat bir durak noktası değil. Hep birşeyler olsun, mezun olayım bitti evleneyim bitti çocuk olsun bitti çocuğu evlendireyim bitti vesaire vesaire. Bu değil hayat. Hayat zaten devam ediyor. İŞe girince hayatında herşey btimiş olmayacak çünkü mücadelen devam edecek.. Hayatta herşeyin hayırlısını diliyorum senin için.. Özgüvenli bir insana benziyorsun. Bunları böyle dile getirebilmen güzel farkında olman daha güzel. Ama bu dönem gayet olağan.. Zamanını güzel şeylerle doldur.. Sevgiler..

Öncelikle vakit ayırıp bu kadar uzun yazmışsınız.Bu kadar özenli yazdığını için sizi merak ettim profilize baktım.Beni iyi siz anlarsınız anlamışsınız zaten bende biyologum çünkü...

Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.Tavsiyelerinize uyacağım :))Benden de Sevgiler...

Son düzenleme:
Aynı durum bende de var 21 de ünv. felan bitti,2-3 yıldır kpss denen lanet sınavla uğraşıyorum,küçük bir ilde yaşıyorum iş imkanı kısıtlı,eş desen hayal adam gibi adam yok nasıl evleneceksin hakkında hiçbirşey bilmeyenler hayatın hakkında konuşuyor takmıyorum elbet bir hayır vardır aslında hemen iş sahibi olup hayal ettiğim şeylere sahip olmak istiyorum,yaratan sahip olamaayacağın şeyleri hayal ettirmezmiş umarım öyledir.Kimseyee bakma kendine yönel sadece kendi hayatına odaklı ol şekerim

herşeyin hayırlısı....
daha yeni mezunsun sıkılman normal tabi evde...
ama bence tadını çıkarmaya bak...
iş bulunca ararsın bu günleri...

iş bulmaya gayret et haa olmuyorsa yapıcak birşey yok .evlilikte öyle kısmetin zamanı gelmmeiş bekle ne olucak ne dertler var hayatta .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…