• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kıskançlık...

sınır çizmek zorunda kalmayacağın biriyle hayatını birleştirmeni öneririm.. umarım evliliğinde olumsuz şeylerle karşılaşmazsın. biz uyarımızı yaptık. :)
Her insanın sınırı olmalı. Bu sınır benim doğrudan ona çizdiğim sınır değil genel olarak ailem çevrem dahil herkese çizdiğim sınırdır :)

Eş olarak değerlendirmeyip baba olarak düşünün. Yani erkeklerin namus kavramı bu göğüs haddinden fazla gözüküyorsa elin erkeği bacısını kızını böyla görüyorsa olay onların gözünde namustur. Dekolteden bahsetmiyorum. Eğilip açılarak gözüken durumdan bahsediyorum.

erkeklerin namusu yok mu?
sadece kadına özgü bişey değil mi?

o namus diye normalleştirdiğin şey için kaç kadın öldürüldü biliyor musun?
erkeklerin bu saçma yargılarını böyle normalleştirin aferin. sonra evlenince yarın gözü dönüp sana saldırdığında dersin namussuzluk ettim ondan oldu diye...

bu şeyler hep böyle başlıyor işte. namus 2 gram gözüken yerle olmaz.
senin en başta buna karşı çıkıp, namus yargısını yıkman lazımken bir de destek oluyorsun.
elin erkeği bacısını kızını görüyor diye sokağa da çıkmasın o zaman elin kadını da sevgilini görüyor o zaman o da namussuz oldu?

Eş olarak değerlendirmeyip baba olarak düşünün. Yani erkeklerin namus kavramı bu göğüs haddinden fazla gözüküyorsa elin erkeği bacısını kızını böyla görüyorsa olay onların gözünde namustur. Dekolteden bahsetmiyorum. Eğilip açılarak gözüken durumdan bahsediyorum.

benim babam, eşim, abim hepsi namussuz o zaman, hiçbir zaman giyimime ya da davranışlarıma karışmadılar :KK70:
ya da nerde durmaları gerektğini bilecek kadar şuura sahipler diyelim,
yani koskoca yetişkin bir kadının nasıl oturup kalkacağına karışmanın onlara kalmadığını bilecek olgunlukta olabilirler,
artı olarak özellikle abimle babamın eğilirken memelerime bakmadıkları için açılıp açılmadığının farkında olmadıklarına da eminim, bunun onları namussuz yapmadığı şüphesiz...
namus dediğin şey önce eline, beline, diline sahip olmaktır,
haram yememek, kötü düşünmemek, kimsenin karısına kızına yan gözle bakmamak, aklından bile geçirmemektir, yoksa kimse ablasının memesi açıldı diye namussuz olmaz.

erkeklerin namusu yok mu?
sadece kadına özgü bişey değil mi?

o namus diye normalleştirdiğin şey için kaç kadın öldürüldü biliyor musun?
erkeklerin bu saçma yargılarını böyle normalleştirin aferin. sonra evlenince yarın gözü dönüp sana saldırdığında dersin namussuzluk ettim ondan oldu diye...

bu şeyler hep böyle başlıyor işte. namus 2 gram gözüken yerle olmaz.
senin en başta buna karşı çıkıp, namus yargısını yıkman lazımken bir de destek oluyorsun.
elin erkeği bacısını kızını görüyor diye sokağa da çıkmasın o zaman elin kadını da sevgilini görüyor o zaman o da namussuz oldu?
Canım ülkemiz o kadar pisleşti ki artık böyle görmek zorundayım. Bende bunlara karşı gelen insandım halada karşıyım ama bazı şeylerede biz engel olmalıyız. Sapıkları durduramıyoruz evet bu yüzden kendimizi koruyoruz mümkün olduğunca. Yağmuru durduramayınca şemsiye açarsın dimi?

benim babam, eşim, abim hepsi namussuz o zaman, hiçbir zaman giyimime ya da davranışlarıma karışmadılar :KK70:
ya da nerde durmaları gerektğini bilecek kadar şuura sahipler diyelim,
yani koskoca yetişkin bir kadının nasıl oturup kalkacağına karışmanın onlara kalmadığını bilecek olgunlukta olabilirler,
artı olarak özellikle abimle babamın eğilirken memelerime bakmadıkları için açılıp açılmadığının farkında olmadıklarına da eminim, bunun onları namussuz yapmadığı şüphesiz...
namus dediğin şey önce eline, beline, diline sahip olmaktır,
haram yememek, kötü düşünmemek, kimsenin karısına kızına yan gözle bakmamak, aklından bile geçirmemektir, yoksa kimse ablasının memesi açıldı diye namussuz olmaz.
Elbette olmaz. Erkeklerin düşüncesini söyledim. Ki genellemedir bu yaptığım. Yoksa her erkekde böyle denmez tabikide. Herkes konuyu farklı yerlere çekti sorum dışında her cümleme bi cevap yazılmış

Canım ülkemiz o kadar pisleşti ki artık böyle görmek zorundayım. Bende bunlara karşı gelen insandım halada karşıyım ama bazı şeylerede biz engel olmalıyız. Sapıkları durduramıyoruz evet bu yüzden kendimizi koruyoruz mümkün olduğunca. Yağmuru durduramayınca şemsiye açarsın dimi?

yanlış.
kendini korumak demek giyimine kuşamına sınırlama getirmek demek değildir. aksine sen kendini koruma adı altında bunları yaptıkça o sapıklara daha çok cesaret veriyorsun.
kadınlar bunu anlamadılar.
adamın niyeti pisse sen çuval giysen de nafile bunu anlamak lazım.
eğer giyim kuşam bu konuda caydırıcı olsaydı kadınların kara çarşafla gezdiği ülkelerde sapıklıklar yaşanmazdı.

aaa adamlar pis o halde ben şöyle giyineyim dedikçe o pisliklere cesaret verirsin farkında olmadan. bu, erkek himayesini kabul etmek ve kadın olarak tüm suçu kendi üzerine almak demektir. bu tutum yaşamına da yansır, erkekler pis şuraya gitmeyeyim, erkekler sapık şöyle davranayım diye kendi kendine otosansür uygularsın. farketmezsin bile.

o pislikler kadın yaşamına alışacaklar. sen istediğin gibi giyinmelisin. şöyle böyle giyin diyemem nasıl istersen öyle giyin ama ülke pis diye kendine sınırlama getirdiğin an o pislikleri azaltmıyor arttırıyorsun.
bu zihniyette çok kadın var ve ne yazık ki yanlış yapılıyor işte.

yanlış.
kendini korumak demek giyimine kuşamına sınırlama getirmek demek değildir. aksine sen kendini koruma adı altında bunları yaptıkça o sapıklara daha çok cesaret veriyorsun.
kadınlar bunu anlamadılar.
adamın niyeti pisse sen çuval giysen de nafile bunu anlamak lazım.
eğer giyim kuşam bu konuda caydırıcı olsaydı kadınların kara çarşafla gezdiği ülkelerde sapıklıklar yaşanmazdı.

aaa adamlar pis o halde ben şöyle giyineyim dedikçe o pisliklere cesaret verirsin farkında olmadan. bu, erkek himayesini kabul etmek ve kadın olarak tüm suçu kendi üzerine almak demektir. bu tutum yaşamına da yansır, erkekler pis şuraya gitmeyeyim, erkekler sapık şöyle davranayım diye kendi kendine otosansür uygularsın. farketmezsin bile.

o pislikler kadın yaşamına alışacaklar. sen istediğin gibi giyinmelisin. şöyle böyle giyin diyemem nasıl istersen öyle giyin ama ülke pis diye kendine sınırlama getirdiğin an o pislikleri azaltmıyor arttırıyorsun.
bu zihniyette çok kadın var ve ne yazık ki yanlış yapılıyor işte.
İstediğimi giyiyorum fakat yalnızken veya eve geç döneceksem bunu yapamıyorum. Hatta bazen eve geç bile dönemiyorum çünkü ürküyorum anlatabildim mi? Bu onlara izin vermek değil benim kendimi koruma anlayışım. Bana hiçbişey yapamazlar diyip gece 1-2ye kadar dolaşamıyorum çünkü yapıyorlar, yaptılar, yapacaklar. Hatta yanlızca gece değil gün ortasında da sabahın köründe de uluorta milletin içinde de. Neyse konu çok saptı arkadaşlar sadece bu kadar okuduğunuzla bu yorumları yapmanız normal

İstediğimi giyiyorum fakat yalnızken veya eve geç döneceksem bunu yapamıyorum. Hatta bazen eve geç bile dönemiyorum çünkü ürküyorum anlatabildim mi? Bu onlara izin vermek değil benim kendimi koruma anlayışım. Bana hiçbişey yapamazlar diyip gece 1-2ye kadar dolaşamıyorum çünkü yapıyorlar, yaptılar, yapacaklar. Hatta yanlızca gece değil gün ortasında da sabahın köründe de uluorta milletin içinde de. Neyse konu çok saptı arkadaşlar sadece bu kadar okuduğunuzla bu yorumları yapmanız normal

tamam da ikisi bir değil ki.
yani o gece yarısı sana bir şey yapacak şerefsizler üzerineki kıyafete bakmayacak.
ben sana gece kafana göre takıl demedim.
kıyafet konusunu konuşuyoruz.
sapla samanı ayırmalısın.

kıyafete karışma basit bir konu değil bahsettiğin kadar.
yanlış algılar biriktirmişsin.
yoksa gece 1-2 ye kadar dolaşabilen kadın sayısı zaten az. ama kıyafet sebep değil.

Ay en sinir oldugum erkek modeli, bir de gerizekali gibi uyarmiyorlar mi hepten deliriyorum. Sana ne mememden totomdan yahu ister acarim ister kaparim hey allahim. Sanki benim aklim yok
Katılıyorum bir erkeğin eşimde dahil kıyAfetime karışması hiç hoşuma gitmez ben onun malı mıyım ya ne istersem giyerim benim namusumu benden çok düşünecek değil kıyafet konusunda cidden çok katıyım eşimde karışmaz sağolsun çok açık giymesemde aksi durumda da hoşlanmazdım karışılmasından

benim öyle bir sevgilim vardı. artık psikolojimi bozmuştu. birgün küfür edip ayrıldım hiçte pişman olmadım. erkeklere kendinizi ezdirmeyin kızlar, siz boyun eğdikçe kuduruyorlar. sevgiliniz nişanlınız üstünüze başınıza karışmasın izin vermeyin.

Bakmayan erkek kördür arkadaşlar biz bayan halimizle bakarken gerçekten ortada açık bişey varken bakmayan olduğuna inanıyormusunuz?:KK45:
Bakan Erkekler çarşaf giyen kadınlarımıza bile bakıyolar tatlım biliyosun onlar için sınırlama yok bakmamaları için özel bir çaba sarfetsekde bakıyorlar. Ben çok açık giyen bir insan değilim söylediğim gibi ama pislik olan her türlü bakıyo. Tabiki dikkat etmeliyiz ediyoruzda bizi bizden çok düşünen olamaz ama ben eşimin kıyafetime müdahale etmesinden hoşlnmıyorum hatta daha ilerisi ciddi bi kavga konusu olur bizim için

Bakan Erkekler çarşaf giyen kadınlarımıza bile bakıyolar tatlım biliyosun onlar için sınırlama yok bakmamaları için özel bir çaba sarfetsekde bakıyorlar. Ben çok açık giyen bir insan değilim söylediğim gibi ama pislik olan her türlü bakıyo. Tabiki dikkat etmeliyiz ediyoruzda bizi bizden çok düşünen olamaz ama ben eşimin kıyafetime müdahale etmesinden hoşlnmıyorum hatta daha ilerisi ciddi bi kavga konusu olur bizim için
Gözü sürekli memede popoda yazan arkadaşa dedim bunu. Onu alıntılayamamışım

Geniş bir bluz olunca eğildiğini düşün. O boşluktan göbek dahi gözükür :) ama birde düğmeli bir gömlek elbise ve içinde askılı olduğunu düşünün. Eğildim ne görünür?

Farketmez hiç bir şekilde ablasına karışamaz

Back
X