Kıskançlık

MissHavisham

BabyGoat
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2012
1.432
637
178
Erkek arkadaşımla üç buçuk aydır birlikteyiz. Kendi aramızda bir problemimiz yok, çok iyi anlaşıyoruz, ortak noktamız çok fazla olduğu için birlikte vakit geçirmek de gerçekten çok keyifli. Ancak beni sürekli olarak mutsuzluğa iten bir mesele var ki o da erkek arkadaşımın eski sevgililerinin sürekli olarak bir yerden çıkıp ona ulaşmaya çalışmaları. İnanır mısınız, aralarında bana facebooktan mesaj atıp, nolur izin ver de son bi kez onunla başbaşa görüşelim ben onu hala çok seviyorum diyen bile oldu... Biliyorum ki 26 yaşında bi erkeğin eski sevgilileri elbette olmuştur, ben de sütten çıkma ak kaşık değilim ama, artık nasıl başedeceğimi bilmiyorum bu durumla..
Bir kaç aydır konuyla bağımsız sebeplerden ötürü psikolojik tedavi görüyorum ve doktorumun söylediğine göre major bir depresyondaymışım, bunun için Lustral kullanıyordum ancak bi süre önce azalta azalta bıraktım. Belki onun da etkisiyle daha çok sıkıntı yaratıyor bana şuanda bu mevzular bilmiyorum ama inanın bıktım. Aşık olduğum adamın eski sevgilileriyle sürekli karşılaşmaktan, onların ağzından sevgilime ilan-ı aşk edilmesini görmekten bıktım.. Bugün bi şekilde sevgilimin bir eski sevgilisiyle mutlu mesut çekilmiş fotoğraflarına denk geldim ki bu da bana son darbe oldu. Resmen çıldırdım. Erkek arkadaşıma saldırdım, bağırdım çağırdım. Ama ağlamadım. Hani öyle bi nokta olur ki artık üzülmeyi, kızmayı, kırgınlığı, öfkeyi ve isyanı öyle bir derecede yaşarsınız ki gözünüzden o yaşlar akamaz olur ya, işte aynen öyle oldu. Gözyaşlarım donup kaldı. O kadar öfke doluyum ki, bundan nasıl kurtulacağımı bilmiyorum. Bu öfkem yalnızca o eski sevgilisi olacak kızlara değil, aynı zamanda erkek arkadaşıma da kızıyorum.. Hatta en çok ona kızıyorum.. Sanki kendime memleketin yarısından fazlasıyla birlikte olmuş bi adam bulmuşum gibi hissediyorum.. Biliyorum, şuanda hareketlerinde güvensizliğe kapılmamı gerektirecek hiçbirşey yok, çok da güveniyorum ama bu güvensizlik değil, bu gerçekten "kıskançlık" denen şey.. Kaldıramıyorum..
Buraya yazmam hiçbir şeyi değiştirmeyecek, yine ben böyle şeylerle karşı karşıya gelip üzülücem çok iyi biliyorum ama mutlaka kendimi anlatmam gerekliydi.. Anlayan olsun, ya da olmasın...

İşiniz zor...
Sayısı canım ülkemin yarısından fazlası olan kızlardan bahsediyorsunuz?
Nasıl başedeceksiniz hepsiyle?
Adam da ne bulunmaz hint kumaşıymış mübarek?

Son düzenleme:
İşiniz zor...
Sayısı canım ülkemin yarısından fazlası olan kızlardan bahsediyorsunuz?
Nasıl başedeceksiniz hepsiyle?
Adam da ne bulunmaz hint kumaşıymış mübarek?

Sayı konusunda mübalağa ettiğim gayet açık bence. Belki bu şımarık bir kızın şımarıkça isyanı gibi görünebilir ama durum gerçekten çok sinir bozucu. Buraya yazma sebebim de ne ilgi çekmek, ne benim on numara bi sevgilim var bakın herkes peşinde (!) diye hava atmak, ne de kendimi acındırmak. Sadece paylaşmam gerekliydi.. Çünkü içime attıkça boğulacak gibi oluyorum.

Ben de benzer dönemlerden geçtim. Sevgili eşim benim ilk sevgilimdi, ancak onun 2 elin parmaklarından fazla sayıda kızla çeşitli seviyelerde ilişkileri olmuştu. Ben şöyle düşünüyorum. Onlar varken ben daha karşısına bile çıkmamıştım. Ama benimle tanıştıktan sonra en küçük bir güvensizlik yaratacak hareket görmedim kendisinden. Eski defterleri tamamen kapanmıştı onun için. 2 kız maziden çıkıp çıkıp kendisine ulaşmaya çalıştılar ama kesin dille belirttikten sonra onlar da vazgeçti. Bence o eski arkadaşlarla kafanda barış. Ben kendilerine teşekkür bile ediyorum sevgilimin sivri yönlerini bileyip şu anki karakterinin bir kısmını oluşturdukları için. :)

Oturup mantıklı bi şekilde düşündüğümde aslında ben de böyle yapmam gerektiğinin farkındayım, ve verdiğiniz tavsiyenin aslında bu durumda yapılabilecek en doğru şey olduğunun da farkındayım. Ama ben her ne kadar mantıklı davranmaya çalışsam da karşımdakiler o kadar garip insanlar ki.. Sevgilime kendisi ile barışması, son bir kez görüşmesi vs. için yalvaran kızlardan birine oturup, böyle davranmaması gerektiği, böyle davranarak kendini ve kadının toplumdaki yerini ne kadar küçük gördüğü, kendisine biraz saygı duyması ve kendisini karşısındaki kişi vazgeçilmeyecek bi insan olsa bile küçük düşürmemesi ve gururunu böyle kırdırmaması gerektiğine dair, tavsiye ve teselli içerikli uzunca bir mail attım -ki üslubum benim yerimde başka bir kişi olsa onun kullanacağı üsluptan inanın ki çok daha kibardı- ancak bana yapılan geri dönüş mailinde yine yalvarmalar, kendini öldürmekle tehdit etmeler, yine sevgilimle nasıl ve nerelerde birlikte olduklarını anlatan yazılar vardı.. Zaten psikolojik olarak çok sağlam bi duruş sergileyemediğim bi dönemdeyim, artık bütün bunların altından kalkamıyorum..

Son düzenleme:

siz neden muhattap oluyorsunuz ki bırakın sevgiliniz çözsün olayı

Bu maili atan insanın ruh sağlığının yerinde olmadığı açık..
Sevgilinize anlattınız mı bu olayı?

madem sevgilinize guveniyorsunuz gecmisin gecmiste kaldigini kabullenip oyle devam etmeniz gerekir.
Asiri kiskanclik sadece sizi ve iliskinizi kemirip mutsuzluk yaratmaktan baska bir seye yaramaz.
Sirf bu yuzden iliskinizi yipratip sevgilinizi kaybedebilirsiniz.
bu duyguyu yenmeye calisin , pek saglikli bir durum oldugini dusunmuyorum acikcasi.

siz neden muhattap oluyorsunuz ki bırakın sevgiliniz çözsün olayı

Bu maili atan insanın ruh sağlığının yerinde olmadığı açık..
Sevgilinize anlattınız mı bu olayı?

Tüm bunlar ilk önce sevgilimi gizli numaradan aramalarıyla başladı, hat değiştirdik, bu sefer başka bir eski sevgilisi -ki kendisi aynı zamanda çocukluk arkadaşı ve bana o maili yazan şahıs da olur- yazlıklarında yolunu kesmeye başladı, sonra ortak arkadaşlarla haber göndermeler, intihar girişimleri ve hastaneden bize açılan telefonlar, facebooktan mesajlar ve fotoğraflarımıza yapılan yorumlar derken, en son direkt olarak benimle iletişime geçmeye başladılar. Sevgilim bu olayların en başında bu şahıslarla benim de rızamı alıp, olayı kapatmak için mantıklı bi şekilde konuştu ve bence yeteri kadar muhattap oldu, ama ne yazık ki iletişimde mesajın kaynaktan alıcıya doğru bir biçimde iletilebilmesi için siz de takdir edersiniz ki algılamada ortak bi nokta bulmak gerekir, işte ne sevgilim ne de ben bu insanlarla maalesef ortak bir dil yakalayamadık ve bugüne kadar geldik. Ve ben soğukkanlılığımı kaybettim artık. Haksız yere sevgilime de çok kötü davranmaya başladım ki bunun farkında olsam da düzeltmek için ne yazıktır ki elimden bişey gelmiyor.

Geçenlerde bir ablamızla konuşuyorduk, eşiyle evlenmeden önce nişanlıyken falan sürekli eski kız arkadaşlarının her yerden karşısına çıktığını anlattı. Aramızdan çık, ben tekrar onu istiyorum, bir kez daha görüşsem vs mevzuları çok olmuş.. Adamın geçmişinde kalmış hepsi, bitmiş.. Netice evlenmişler mutlular huzurlular ve bir de evlatları var. Kaale alma, onları amacına ulaştırma, erkek arkadaşının bir yanlışı yoksa sana karşı bu konuda, bırak adamın üstüne gitme. istese geri döner onlardan birisine ya da farklı şeyler yaşanır.

"Bu insanlar" derken..Kaç kişiden bahsediyorsunuz?

"Bu insanlar" derken..Kaç kişiden bahsediyorsunuz?

Sürekli ve düzenli olarak karşımıza çıkan 3 kişi var aslına bakarsanız.. Geri kalanlar sadece nadiren gündeme gelen isimlerden ibaret. Bu olayların beni bu kadar yıpratması ve sanki karşımda bir ordu varmış gibi hissetmemin sebebi ise aslında kişilerin niceliği değil, yaşanan olayların sıklığı..

Benim şu an beraber olduğum adamın da geçmişinde çok fazla kişi olmuş ama birkaç yıldır durgun bir dönem yaşıyorken hayatına ben girdim. Ben hiçbirini tanımıyorum, karşılaşmıyorum da. Ama arayan, mesaj atan var onu biliyorum. Hepsini gayet görmezden geldiğini de biliyorum. Bunun geçen zamanda azaldığını hatta yok olduğunu da garanti edebilirim size. Sizinle beraber, sizi seçmiş. Sizinle ciddi ise bunun rahatlatmasına izin verin kendinizi. O kızlar geldi ve geçti. Sizde duruldu. İnsanları geçmişleriyle sorumlu tutamazsınız, çünkü sizi tanısaydı zaten böyle bir yaşamı olmazdı, sizinle olurdu. Tüm bunlar yaşanmazdı. Ben birkaç gün takmış sonra aşmıştım bu konuyu ve iyi ki aşmışım iyi ki yanlış bir karar verip ona sırt çevirmemişim diyorum şu an... Belki siz de bir gün bu iyi kileri yineleyeceksiniz kim bilir?

Son düzenleme:

Siz ve sevgiliniz, ne kadar konuşursanız konuşun bu 3 kişiyi sevgilinize olan takıntılarından vazgeçiremediniz mi?
Nasıl bir saplantıymış ki bu..anlayamadım doğrusu

İçinde bulunduğum psikolojik durumun ve yaptığım hareketlerin son derece sağlıksız olduğunun ben de bilincindeyim ve kendimi düzeltmek ve daha sağlam bir duruş sergilemek için umarım ki yeterli gücü ve iradeyi kendimde bulabilirim. Tek isteğim benim de ikizbalik'in mesajında bahsettiği çift gibi bir gün bunları geçmiş, bitmiş huzuruma engel olamamış olaylar olarak hatırlamam.. Umarım bunu başarabilirim de bugünleri atlatabiliriz.

bende buna benzer durumlar yaşadım ilişkimizin başlarında (2 sene 11 ay oldu :) ) zaten yeterince kıskanç bi insanım bi de böyle şeyler olunca deliye dönüyordum tıpkı sizin gibi ama sevgilim beni onlarla muhattap etmedi (onlarla diyorum çünkü birden fazla kişi buna benzer durumlar yaşatmıştı) sevgiliniz onlara kesin ve net bi dille sizi sevdiğini eski defterleri kapattığını belirtmeli. bunu yaptıktan sonra yine mi vazgeçmediler ? o zaman en iyi çözüm zamana bırakmak zamanla sizin artık bi hayatınız olduğunu hiç bişeyin sizin aşkınıza zarar veremeyeceğini anladıklarında kendileri çekip gideceklerdir (en azından bizim böyle olmuştu) ' bunu yaptıktan sonra yine mi vazgeçmediler ? ' dedim çünkü gerçekten hayatta yüzsüz insan çok var anlamıyorlar kardeşim bi türlü...

Bu şahıslarının size ulaşmalarından bu derece rahatsızsanız;

Face kullanmayın,resimlerinize yorum yapmasınlar.

Numara değiştirin,arayamasınlar.

Eeee artık gelip kapıya dayanırlarsa da onlar adına bir psikiyatristen randevu alın derim.

Sizin bu konuda böyle dik bir duruş sergilemenizi takdir ettim, umarım ben de bir gün bütün bunları hiç bir şekilde kafama takmamayı becerebilirim sizin gibi.

Siz ve sevgiliniz, ne kadar konuşursanız konuşun bu 3 kişiyi sevgilinize olan takıntılarından vazgeçiremediniz mi?
Nasıl bir saplantıymış ki bu..anlayamadım doğrusu

Bu nasıl bir saplantıdır, sebebi nedir açıkçası buna ben cevap veremem çünkü inanın ki ben de anlayabilmiş değilim. Üstelik kışkırtacak, şahısları daha da obsesif hale getirecek bir tavır da sergilemedik.

Bunu biliyor olman bile büyük bir adım. Ben güçlü olup dimdik durabileceğine inanıyorum.
Netice karşında takıntılı insanlar var. Sen ne kadar olgun ve mantıklı davranırsan kazanan sen olursun.
İnşallah bir gün bahsettiğim insanlar gibi olur, ikizbalik diye biri vardı o söylemişti dersin :)

Kendinize öfkelenmeyi bir kenara bırakın

Sizin değil ; Birlikte olduğunuz adamın yapması gereken çoooooooook şey var

Kızlarında size gelip; açık açık ''nolur izin verin,son bir kez konuşalım'' demesini de anlayamadım doğrusu..

Sinir bozucu !

Hangi cesaretle,hangi yüzle karşınıza çıkıyorlar (mesaj atıyorlar) terbiyesizliktir bu ! Aşk derler birde bunun adına aman !

Tabi bu davranışın adına üstü kapalı bir şekilde''aşk'' demek istiyorum ,anlayan anladı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…