kıskançlık!

Konu acanlarin genel uslubu bu. Birini begenir ya da begenmezsin yorumuna cevap vermezsin ama bana yorum yazma diyemezsin bu bir. Ben seni hasta gormuyorum ama asiri kiskanc oldugunu dusunuyorum. Dertsiz basina dert ariyorsun. Fazla ararsan basina gelir bunu unutma. Onun sifrelerini alman ve asiri kontrol iyi degil, bir yerden bir gun mutlaka patlak verir. Sanma ki sen sifrelerini aldiginda seni aldatmaz, aldatacagi olan erkek mutlaka aldatir. Istersen 23.5 saat kontrol et, kalan yarim saatte aldatir seni. Aldatma sadece fiziksel olmaz, gozuyle aldatir , zihniyle aldatir. Demek istedigim fazla sen bu kadar sikarsan ve devam edersen normalde aldatmayacak erkekte seni aldatir.

diğer arkadaşlar için de belirtmek istiyorum, eleştiriye açık olmamakla ilgili değil verdiğim tepki. bana söylenen hastasın gibi bir söz ne anlayışla bağdaşıyor ne konuyla bana göre. saygısızca bulduğum için tepki verdim.

ben sizin hasta dediğinizi belirtmedim, teşekkür ederim yorumunuz için de. bende bu durumun aşırılaşmaması ve bu yüzden sorunlar yaşamamak için birka fikir, bu durumu yaşayan kişilerden örnekler görmek istedim. hayatımın kıskançlık yüzünden bir çıkmaza girdiği yok.
eleştiriye kapalı olduğumu düşündüren nedir size?
diğer arkadaş hasta dediği için tepki verdim.

o gibi durumlarda çoğumuz aynı şeyi yapıyoruzdur
göz bu bakar
uzun uzun ağzı açık bakmak var, bir de öylesine bakmak var
bende insanlara bakarım, ama kötü amaçla değil gözüm kayıyor
misal, kıyafetıne bakarım, tipine bakarım ama göz ucuyla
onlar normal şeyler bence.
zaten ne amaçla baktığını sezersin
sonuçta yolda yürüken sadece önüne bakmak garip olur

hasta olmak ayıp birşeymi size küfür etmiyoruz heralde kıskançlık gibi herşeyde aşırısınız galiba, bide yolda taş gibi hatun görüp siz bile bakıyorken nişanlınızın bakmaması gibi bi durum zor gibi geldi bana

bu forumda bir bayan daha vardı böyle aşırı kıskanç, ama çılgınca yani,bir sürü konu açmıştı "kantine gitmesini bile istemiyorum kızlarla konuşacak diye,işle ilgili bile olsa bir bayandan mail gelince çok kıskanıyorum delirecek gibi oluyorum"falan diyordu.onun da erkek arkadaşı akademisyendi.yani sorununuz hakkında bir yorum yapamayacağım ama böyle bir tesadüf dikkatimi çekti. elinizde olmayabilir bu kıskançlık duygusu ama törpülemeye çalışmazsanız gerçekten en büyük zararı kendiniz görürsünüz.

sizi anlıyorum ama benim durumum dediğim gibi çıkmazda bir durum falan değil. içimde bir kurtlanma gibi. arada bir yüzeye çıkıyor. merak ediyorum tabii kıskançlık bende mi var böyle, olmaması gereken bir şey mi diye. şu an için çok dozunu aşmış bir olay yok ama tabii abartmamak lazım. kendi arkadaşlarımdan da sizin durumunuz gbi örnekler gördüm. olabiliyor ama önüne geçmek lazım. ama tamamen bitirip rahat bir insan olmak mümkün mü acaba?

:)) yok kantine gitmesi veya sınıfta ders vermesi içbir zaman sorun olmadı benim için. o biraz fazla bir durum. benim daha çok bir tatile gittiğimizde rus kızları mesela. bakmayacak olsa bile o ortamda rahat olamıyorum. yada kendim izleyecek olsam da açıp yanında fashion tv izleyemem mesela.
yolda giderken dediğim gibi taş bir hatun geçse bakarım ona bakıyor mu diye.

yani aşırıya kaçmadığınız sürece sıkıntı yok öyleyse. ama kıskandığınızı ona belli etmeyin bence, kıskanıyorsanız da kendi kendinize kıskanın gizli gizli, çünkü erkekler hemen bunalır malumunuz.ilişkiniz yeniyse belki ondan da kaynaklanıyor olabilir,zaman geçince eskisi kadar kıskanmazsınız diye düşünüyorum :)

ben sizin fazla rahat davrandığınızı düşünüyorum. taş gibi hatun da olsa oradan geçen ben nişanlımın bakmasını veya süzmesini istemem.
hastalık olgusuysa sanırım tanımını veya çeşitlerini bilmediğiniz için kolayca yakıştırdığınız ve birkaç satırda sonuca vardığınız bir durum. tebrik ederim gerçekten bir yetenek. :) hakaret olarak algılamıyorum, aksine yorumların hepsi, saygısızca olmadığı sürece, benim için değerli.

Yazdiklarinizdan cikmazda oldugunuzu farkettiginiz icin konu actiginiz ortada. Mukemmel durumda olan bir insan konu acma geregi duymaz. Hasta demek sagligi bozuk, rahatsiz demektir, bir kufur degildir. Bu kadar takilmaniz gereksiz. Ben sizi kinamiyorum ama davranislarinizi degistirmeniz gerek. Kadinlara ondan cok baktiginiz izlenimini veriyorsunuz. Kendinizi baska kadinlarla kiyaslamayin. Biraz birakin da karsinizdaki erkekte nefes alsin. Baskalarinin ne yasadigini (ornekleri) birakin; direk kendinizi, davranislarinizi ve dusuncelerinizi degistirmekten baslayin. Yapamiyorsaniz bir uzmandan destek alin.

Son düzenleme:

açıkçası kendim ve kıskançlık gibi bir duyguyu hisseden bütün kadınların aşırıya kaçmamasını dilerim :) şimdi böyleyse bir durum olsa, adam çapkın olsa hiç çekemeyeceğiz demek ki :)
ama yani tatile gidip de üstsüz rus kızlarını görüp rahatça şezlongunda uykuya dalan bir kadını da benim anlamam imkansız zaten :)

evet başa çıkamadığım noktada tabii ki kendi sağlığımı korumak adına yardım alırım. ancak ben bu konuyu yardım almak veya çıkmazda olduğumu belirtmek adına değil, görüş almak, başkalarının da benzer durumlarda olup olmadığını görmek, fikir edinmek adına açtım.

konu açmak için kendim çözemediğim ağır bir probleme sahip olma mecburiyetim mi var?

Kıskançlık dürtüsü yenmek için ufak adımlar atın .Tabii bunu gerçekten yenmek istiyorsanız ve aşırı olduğunu düşünüyorsanız.

Mesela yoldan ''taş gibi '' bir hatun geçerken , onun gözleri nereye bakıyor diye bakmayın , tutun kendinizi.

Ama kalkıpta ''offff be hayatım hatunu gördün mü taş gibiydi '' de demeyin .

Tatile gittiğinizde sağda solda güzel kadın var mı , varsa sevgilinizin gözleri nereye bakıyor diye kasmayın kendinizi . Zaten yanındaki kadını rahatsız edecek ölçüde başkalarına bakan adam belli eder kendini , öyle özel takibe gerek yok .

Fashıon tv de izlemeyiverin beraber

hastalık ne demek bilmiyorum doğru cahilliğime verin ayrıca hastalık olup olmadığını bilmediğimi belirttim ama kesin olan birşey varki normal olmayan anormal olur.

taş gibi hatuna gelirsek bende diyorumki siz bile kadın halinizle dönüp bakıyorken bir erkeğin bakmamasını beklemeniz garip neyse size iyi geceler

Bende uzun süreli bi ilişkiden çıktım ve çok kıskançtım belli etmemeye çalışıyordum ama içimi yiyordu hasta olmak üzereydim 3 sene önce hiç böyle değildim mesela.altında yatan sebep bilinçaltınız da aldatılmaktan korkmak olabilir.veya ben kendimden örnek veriyim daha önceki ilişkimde uzun sürmüştü ve çok bunaltılmıştım.Şöyle diyim benim evde olup olmadığımı kontrol etmek için odanın kapısını kapat sesini duyucam yada annenden çağrı at gibi şeylerle uğraşıyordum.Benim bakkal gitmem bile sorun oluyordu.Ben bunlara maruz kaldım 2 sene.üniversiteye gidince kurtuldum anca.Daha sonra üniversitede tanıştığım birine aşık oldum ve sözlendik ilişkimizin 5.ayında.bu ilişkim 2.5 sene devam etti kısacası.ve ben diğer erkek arkadşımdan böyle muamele görünce sözlüme aynı şekilde davranmaya başlamıştım.farkında olmadan kendimi yemeye başlamıştım çünkü..bilinçaltı işte.son 5 aydır rahat takılıyordum onuda rahat bırakıyordum.demek ki çokta rahat olmamak lazımmış kandırıldım resmen Bi ortası mutlaka vardır.ayarı tutturmak mesele :)

evet bu yöntemler en iyisi sanırım :)) uygulamakta sıkıntı çekmem ama içten içe de işe yarar umarım. :) yoksa garibim zaten kendi halinde geziniyor. :)
yani arkadaşlar gerçekten şu soruyu merak ediyorum ben ;
hani düşünün otele gitmişsiniz, bir rus kızı güneşlenirken üstünü çıkarmış tam karşı şezlongta oturuyor. bu boş verme uygulamasına bir türlü varamadım :) hemen gözlerim fal taşı gibi açılıyor, hadi gidelim falan demiyorum da içten içe kapatsın şu kız da memelerini göstermeyiversin diyorum
çok mu fazla acaba tepkim ya

ben sizi gayet iyi anlıyorum ...

ya birini beğenirse diye korkulardasın....

yenmelisin ...yoksa kafayı yersin söyliyim

benim de ailemde aldatma geçmişi var. bilinçaltı mı bilemem, gerçi dediğiniz örneklerin hiçbiri bende mevcut değil de işte konuyu normal bir arkadaşımla paylaşıyor gibi paylaşmak, örneklerden bahsetmek, dertleşmek için açtım :)
en son kandırıldım demişsiniz, aldattı mı yani ? çok mu rahat bırakmıştınız o ara?

Soylemek istedigim farkliydi. Istediginiz konuyu acabilirsiniz. Belirtmek istedigim, bir sorununuz oldugunu kabul etmeden cozum bulamazsiniz. Ben bir kadina baktigimda sizin gibi tas gibi demem , bu kelimeyi kullanmam. Sizce de ortada bir sorun yok mu? Hatta iki sorun var. Birincisi baska kadinlara olan takintiniz, ne kadar tas gibi olduklari vs.., ikincisi sevgilinizin onlara bakip bakmadigi, bakiyorsa neden bakti, bakmiyorsa neden bakmadi gibi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…