kıskançlık

demet_60

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2013
274
24
98
35
Tokat
kızlar yardım..! benim 11 ay önce nişanım oldu nişan öncesi babası yeni bi arsa aldığı için hiçbir konuda yardımcı olamadı. (bu arada durumları hiç kötü değil 2-3 tane arsaları var )nişanın tüm yükünü nişanlım üstlendi altınları salonu nişanlık damatlığı aklınıza ne geliyorsa iki ailedende 5 kuruş para çıkmadı... herşeyi nişanlımın yaptığını bildiğimiz için bohça falanda istemedik tabi kız kardesnin ayakkabısı kıyafetine varana kadar herşeyi nişanlımın aldı babası kendi kızının kıyafetini bile almadı... bunun içinde küçük bir salon tutuldu çok özen gösterilmedi nişanlımla farklı şehirlerde olduğumuz için sadece bizim tarafla nişan yapıldı ve o küçücük salon dolmadı bile.. az önce yakın arkdaşımın nışanına gittik o kadar kıskandımki herşey o kadar mükkemeldi ister istemez kendi nişanımla kıyasladm ve çok mutsuz oldum nişanlımada söyledim nişanımızın çok kötü olduğunu başka birisinin nişanını gördüğüm zaman mutsuz olduğumu anlattım oda trip attı işte klasik sözler.. bende isterdim güzel olmasını falan filan.. nişanlıma haksızlıkmı yapıyorum bilmiyorum ama gerçekten bu konuda içim çok buruk düşündükçe çok mutsuz oluyorum
NİŞANLIMA HAKSIZLIK YAPTIĞIMI FARKETTİM YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM..

Son düzenleme:

Günümüzde aileler bunlara pek karışmıyor zaten.. Çok da önemli değil.Boşuna nişanlınızın kalbini kırmışsınız.Oysa adam sizin için elinden gelini yapmış..kurallara bakacaksak nişan kız tarafına ait olduğu halde....

Ablam evlendi iki ailede tek kuruş vermedi... Diğer ablam evlendi yine aynı kendi imkanlarıyla düğün yaptı. ben de....

kuzenim evlendi aileler seferber oldu.nişanları havuz başında düğünleri yine çok büyük otellerde.. 3 yıl sonra boşandılar...

Evlilik ne sevgili olmaya ne nişanlı olmaya benzemez.. tarifi zordur. çok başkadır. O nedenle şimdiden bu gibi gereksiz konularla birbirinizi yıpratmayın.. daha neler çıkacak karşınıza...

Nişanlınıza haksızlık etmişsiniz.. gururunu kırmışsınız.. gönlünü alın bence..
Allah başka dert vermesin..

Slm.. Bence özenmeniz cok normal ama nisanliniz herseyi üstlenip birseyler yapmaya calismasi bile size kücük birsey gibi gelmesin.. Keske benimde iki aile destek olmadi sadece nisanlim yapabildigi kadar yapsaydida bende ayrilmasaydim.. Ama o bana iki aile yapmiyo bende yapmiyorum sen üstleneceksin dedi. Ve bitti.. Simdi düsün ve sen karar ver acaba ona haksizlik ediyomusun ?

Ya özenebilirsiniz fakat sevdiğiniz adamla evlendikten nişanlandıktan sonra nasıl olduğunun pek bir önemi yok bence.
Sonuçta nişanlınız o kadar masraf altına girmiş ben olsam çok kırılırdım

nişanı kız tarafı yapar diye bi geleneğimiz var. imkanlar müsait değilse aileler ortaklaşa üstesinden gelebilir. hiç olmadı çiftler aileden beklentisiz masrafları üstlenebilirler. tüm bunlar olmadan nişanlınız bütün yükü kendi omuzlarına almış elinden geleni yapmış. siz hala haksızlık mı yapıyorum diyosunuz. evet alasını yapıyosunuz. her kızın hayalidir içinizin buruk olmasını anlayabilirim ama bunu nişanlınıza yansıtmanız 'tripler, klasik sözler vs' diye düşünmeniz. ay yazık adama yahu! biraz empati!

Şimdi eğer nişan düğün konularında gelenekçi bir insansanız nişanı kız tarafı yapar. Yani yanlış adama çatmışsınız. Ayrıca maddi anlamda 5 kuruş katkısı olmadan bir de elinden geleni yapmaya çalışan insanlara trip atanları anlamıyorum. O para nasıl kazanılıyor hiç bir fikriniz var mı?

Nisani kiz tarafi yapar. Senin tum masraflari nisanlin karsilamis daha ne yapsin

Ben de evlenirken düğün için çok özenmiştim.güzel bi otel ayarlamıştık.ama düğünümden bi gün önce dedem vefat etti.Annemin düğünümde güldüğü bi fotoğrafım bile yok.o günü asla hatırlamak bile istemiyorum.o yüzden hiç üzme kendini.önemli olan mutlu olman ve o günü ilerde güzel anımsaman

evet haberim var öğretmenim çalışıyorum bende .. nişan olmadan önce söz kesilirken aileler böyle bir anlaşma yaptı nişanlımın ailesi kendisi üstendi benim ailem ev aldığı için o zamanlardan maddi durumlarının yetersiz olduğunu söylemişti... nişanlımın ailesi üstlendiği halde kendileri yapmadı ve nişanlım yapmak zorunda kaldı

Çalışan iki insanın düğünlerini birlikte yapmasının en güzeli olduğunu düşünüyorum. Sizin maaşınız ailenizin ev kredisine falan gitmiyorsa nişanınızda yardım edebilirdiniz diye düşünüyorum. Ailesinin durumu nasıl bilmiyorum ama belki düğünde de bu şekilde olabilir. Şimdiden kendiniz hazırlayın, para biriktirin ki düğününüz istediğiniz gibi olsun.

Haksizlik yapiyorsun...
Benim de dugunumde istemedigim bir dolu sey oldu, bir kere bile soylemedim o guzel yuzu dusmesin diye...
Millet baba parasi ile takilirken nisanliniz ne kadar guzel her seyi yuklenmis, elinden geleni yapmis...
Bir kisi destek olmamis ona...
O, o kadar emek harcadiktan sonra kardesinin kiyafetlerine kadar detayli dusundukten sonra, artik bunlar konusulacak konular degil...
Her zaman derim, bunlar dunyevi konular, koynuna girdin mi huzurlu ol yeter...
Dostlar alisveriste gorsun mantigina gerek yok, kim de ne kadar varsa o kadar yapar...
Insanlar guzel dugun dernek yapayim diye, dunya kadar borcun altina girip. ilk bes yil bunlari oduyorlar, ne gerek var ki buna...
Sozun ozu, nisanlinizin cabasi cok hosuma gitti, o olgunlukta ve beceri de oldugu icin mutlu olmaniz lazim, iliskiniz guzel gitsin, gerisi onemli degil...

çok haklısınız teşekkür ederim.

Demet bi cok ortak ozelligimiz var seninle malesef benimkinin aileside birsey yapmadi.
ustelik nisanim bile olmadi ufak bir sozdu
bende cok laf ettim ama ne oldu iliskimize zarar verdim ailesinin ruhumu duydu sanki..
sen asil sorunu dugunde yasayacaksin canin ama yine yardim etmezlerse tabiki..
salon kina esya gelinlik kinalik vs vs vs o kadar cok masraf varki insallah kv kp benimki gibi misafir gibi gelip gitmez..
Simdi bende onlara minnet etmiyorum.
Diger cocuklarina yapti benimkine yapmadi ayrimcilik yapti ben allaha havale ediyorum..

su ailelere pess diyorumm yaniii
o burukluk bir ömür içinde kalıcak cnm

canım ailesinin maddi durumu cok iyi nişanlımın babsı zamanında zor sartlar altında yaşamış ve şimdide hep yatırım yapmak istiyor evler arsalar yine çocuklarını düşünüyor ama ne bileyim... nişanlım zaten maaşının yarısını yaklaşık 2 bın civari ev kredisine veriyor altınlar ve nişan içinde 3 senelik kredi çekti evlendikten sonra 3 sene hem o kredi hemde ev kredisi ödüyeceğiz birde gecimımızı sağlayacagız. benim aileme gelince bizim nişan aniden oldu akrabalar öğrenince babamın kulağına gidecek diye hemen gelip istediler babam beklemiyordu ama ben isteyince kabul etti.. babam nişan öncesinde yeni ev aldığını hesapta olmayan birçok ödeme yaptığını durumu olmadığını söyledi nişanlımın aileside nişanı biz yaparız dediler ama inanki bir çöp dahi almadılar misafir gibi nişandna 1 gün önce gelip 1 gün sonra gittiler takı merasimi sırasında oğlunun yakasına 100 tl astı bana hiçbirsey almadılar... yani arsalardan yada arabalardan birini satıyımda gencler zor durumda kalmasın herşey istedikleri gibi olsun demedi.. nişanlım izin kullandı geldi babam gidip tanıdıklarından indirim yaptırdı. 1 milyar olan nişanlığı 300 tlye aldık 2 bin olan salon 5oo tlye tutuldu nişanlımın ailesi geldi oynadı gitti :) bir 100 tl birde gelırken harcadıkları yakıt parası bu kadar... ha birde sevgili görümcem kıyafet ayakkabı almadan gelmiş nişanlımla gidip onları aldık.. düğün için söz verdi eşyaalr alacak ama sende bilirsin polis esisin esyaalrı nasıl alacagımızı.. üzerine de ekledi kaynanamla birlikte az esya alırız cok kalıteli olmaz diye... bende Allaha havale ediyorum bu yaptıkları yanlarına kalmaz

erkeğin ailesinin hiçbişeye karısmamasına cok kızdım
eşine sımsıkı sarıl,ikiniz herseyin üstesinden gelirsiniz tatlım.mutluluklar

Birine trip yapcaksanız eşinize değil ailenize yapın bence, nişanı kız tarafı yapar. Yapmamışsa erkek çabalamışsa sonunda öyle yada böyle bir nişan yapılmış boynunuz bükük kalmamışsanız sevdiğinize dua edin kötüydü demek yerine,adama haksızlık yapıyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…