kızlar yardım..! benim 11 ay önce nişanım oldu nişan öncesi babası yeni bi arsa aldığı için hiçbir konuda yardımcı olamadı. (bu arada durumları hiç kötü değil 2-3 tane arsaları var )nişanın tüm yükünü nişanlım üstlendi altınları salonu nişanlık damatlığı aklınıza ne geliyorsa iki ailedende 5 kuruş para çıkmadı... herşeyi nişanlımın yaptığını bildiğimiz için bohça falanda istemedik tabi kız kardesnin ayakkabısı kıyafetine varana kadar herşeyi nişanlımın aldı babası kendi kızının kıyafetini bile almadı... bunun içinde küçük bir salon tutuldu çok özen gösterilmedi nişanlımla farklı şehirlerde olduğumuz için sadece bizim tarafla nişan yapıldı ve o küçücük salon dolmadı bile.. az önce yakın arkdaşımın nışanına gittik o kadar kıskandımki herşey o kadar mükkemeldi ister istemez kendi nişanımla kıyasladm ve çok mutsuz oldum nişanlımada söyledim nişanımızın çok kötü olduğunu başka birisinin nişanını gördüğüm zaman mutsuz olduğumu anlattım oda trip attı işte klasik sözler.. bende isterdim güzel olmasını falan filan.. nişanlıma haksızlıkmı yapıyorum bilmiyorum ama gerçekten bu konuda içim çok buruk düşündükçe çok mutsuz oluyorum
bende 2 yıllık evliyim sana iyi kötü nişan yapılmış benimde en büyük hayalimdi bir nişanımın olması ama olmadı bizde nişan yapılmaz dediler neyse olmadı falan filan ben kendi aramızda kız istendi nişanlandık göya 1 yıl nişanlı kaldık eşim uzakdaydı ben ailesinin olduğu şehirdeydim ne mi oldu söyleyim kardeşim düğün alışverişine çıkmadım bayram alışverişine gitmedim haftalık gelin kıza gelinmedi yani bir iğne çöpünü görmedim tabi nişşan olunca benim anemlerde düğün telaşı alınan edinen hatti yok ama karşı tarafa gidildiğinde kendi evini doldurdu eline para geçtikce evine onu aldı bunu aldı düşğün zamanı geldi eşya alıncak düğün yapılacak ve tek kelime bizden bişi beklemeyin 5 kuruş vermeden düğün yaptı oldu adları şimdi mi 2 yıllık evliyim ama yapılan hiç bir şeyi de unutmuyorum bari bu kadar şeye tek bir kelime olsaydı oda "kızım" onu bile söylemediler belki söyleselerdi ben çok farklı olurdum şimdi bunları düşündükce çok mutsuz oluyorum geleceğin böyle olmaz umarım arkadaşım...
Nisani kiz tarafi yapar. Senin tum masraflari nisanlin karsilamis daha ne yapsin
işte sinir olmamak elde değil aynı bana olanlar valla sanki o arsayı almasaydı size yardım etseydi ölürdü babası ...
ahh canım bu aldığı ilk arsası olsaydı hak verirdim ama o kadar cok arsaları var ki nişanlanmadan önce nişanlım maasının yarısını ailesine gonderiyordu yaklasık 2 sene her ay 2 bın cıvarı para gitti nişanlım yanıma gelıyordu annesi nısanlımı arıyordu markete gidecegım para yatır dıye nısanlım havale ediyordu kaynanam öyle markete gidiyordu.. nişanlandıktan sonra nişanlım zaten kendine yetiremiyor birde nişanda yaptıklarına oda çok bozuldu ve para göndermeyi bıraktı ilk aylarda beni suçlu görüp bana karşı cephe almışlardı özellikle görümcem abısıne neler neler aldırmıs en son sac sekıllendırıcısnın bozuldugunu yenısını alacagını soyledı benden nısanlıma aldırmadım bunun üzerine bana düşman oldular.. yeni yeni alıştılar artık para göndermemesine
canım benim şoklardayım hayatımız aynı resmen benim eşimde ailesine sürekli para gönderiyodu tabi düğünü de yaparlar diyolardı sonra ne mi oldu bizden bişi beklemeyin bunun üzerine eşim biraz para biriktirdi tabi tayin olayına gelince aynen bende tayin olucam diye az bi eşya aldım tabi eşimin ödeyince kıyamadım da durup durur ken bile bazen aklıma geliyo o günler dişlerimi sıkıyorum ah canım ahh senle çok şey konuşmak isterim..
canım ailesinin maddi durumu cok iyi nişanlımın babsı zamanında zor sartlar altında yaşamış ve şimdide hep yatırım yapmak istiyor evler arsalar yine çocuklarını düşünüyor ama ne bileyim... nişanlım zaten maaşının yarısını yaklaşık 2 bın civari ev kredisine veriyor altınlar ve nişan içinde 3 senelik kredi çekti evlendikten sonra 3 sene hem o kredi hemde ev kredisi ödüyeceğiz birde gecimımızı sağlayacagız. benim aileme gelince bizim nişan aniden oldu akrabalar öğrenince babamın kulağına gidecek diye hemen gelip istediler babam beklemiyordu ama ben isteyince kabul etti.. babam nişan öncesinde yeni ev aldığını hesapta olmayan birçok ödeme yaptığını durumu olmadığını söyledi nişanlımın aileside nişanı biz yaparız dediler ama inanki bir çöp dahi almadılar misafir gibi nişandna 1 gün önce gelip 1 gün sonra gittiler takı merasimi sırasında oğlunun yakasına 100 tl astı bana hiçbirsey almadılar... yani arsalardan yada arabalardan birini satıyımda gencler zor durumda kalmasın herşey istedikleri gibi olsun demedi.. nişanlım izin kullandı geldi babam gidip tanıdıklarından indirim yaptırdı. 1 milyar olan nişanlığı 300 tlye aldık 2 bin olan salon 5oo tlye tutuldu nişanlımın ailesi geldi oynadı gitti :) bir 100 tl birde gelırken harcadıkları yakıt parası bu kadar... ha birde sevgili görümcem kıyafet ayakkabı almadan gelmiş nişanlımla gidip onları aldık.. düğün için söz verdi eşyaalr alacak ama sende bilirsin polis esisin esyaalrı nasıl alacagımızı.. üzerine de ekledi kaynanamla birlikte az esya alırız cok kalıteli olmaz diye... bende Allaha havale ediyorum bu yaptıkları yanlarına kalmaz
Benimki gibi aynen.. Bizde gittik gorumceme elbise aldik.Dugunumdede aynen gelip oynayi gittiler zaten kinada dugunde benim memlektte oldu cunku ellerini cebine atmadiklari icin.. Valla hic minnet etmiyorum umurmdada degil bende dugunden dort ay gecti gidemedim yanlarina ne kadar ekmek o kadar kofte..
obir geline bes milyar baslik vermisdogulu olduklari icin ben uzakta oldugum beni yadirgaladilar sanirim..
bosveriyorum..
Allah goruyor ayrimciligi..
Seninkinin yine arsasi falan varmis onlar sizin olacak. Benim hicbirseyim yok bende calsmiyorum esimin basina kaldi onca borc..
insallah ise girecegim en kisa zamanda
biçok yerde belirttiğin üzere nişanlının maaşının yarısı 2 bin ise tamamı 4 bin sende öğretmensin pekala kendi eşyalarınızı kendiniz alıp kimseye minnet etmeden istediğiniz gibi yaşayabilirsiniz ailesinin durumu iyide olsa demek ki almıcaklar niye nasıl neden diye hayıflanmanın anlamı var mı Allaha şükür maaşlarınız iyi kendiniz yapın sanırım sizde kız ailesi bişey yapmıyor herşeyi erkek tarafı karşılıyor öyle mi
konuşalım canım.. benim nişanlımda hep para gönderiyordu hepsinin ayakkabılarına giyimlerine varana kadar alıyordu kız kardeşi universitede okuyor hanfendi devlet yurdunda rahat edemezmiş özel yurt istedi onun parasını nişanlım yatırıyordu ev zaten kendilerinin kp memur güzel bir maaşı var kira ödemiyor yiyecekleri köyden geliyor market alışverişine nişanlım para gönderiyordu ama inanırmısın nişan zamanı ortada hiç para yoktu nişanlımda artık göndermiyor hiçbirşey ailesine bu konuda güveni kalmadı yine ben dayanamıyorum kardesinin ayakkabısı kötü olmuş kp almamıs nısanlıma ben aldırdım gecen gün
evet tamamı 4 bin eğer mesajları tam anlamıyla okuduysanız benim ailemin maddi durumunun kötü olduğunu belirtmiştim umarım onu anlamışsınızdır. ama sorunuza geliyim evet bizde kız tarafı cok fazla düğün masrafını karşılamaz... ben öğretmenim ama ücretli öğretmenlik yapıyorum henüz atanamadım.. sorun kendi eşyalarımızı kendimizin alıp almaması değil sorun nişanlımın ailesinin ilk çocugu ilk gelini olmasına rağmen hiçbir çaba sarfetmemesi. umarım böyle bir durum basınıza gelmez benim kuzenimde aynı durumu yaşadı cok fazla eleştırmiştim ama dısardan konusmak cok kolaymıs cidden..çok zor durum
Benimki gibi aynen.. Bizde gittik gorumceme elbise aldik.Dugunumdede aynen gelip oynayi gittiler zaten kinada dugunde benim memlektte oldu cunku ellerini cebine atmadiklari icin.. Valla hic minnet etmiyorum umurmdada degil bende dugunden dort ay gecti gidemedim yanlarina ne kadar ekmek o kadar kofte..
obir geline bes milyar baslik vermisdogulu olduklari icin ben uzakta oldugum beni yadirgaladilar sanirim..
bosveriyorum..
Allah goruyor ayrimciligi..
Seninkinin yine arsasi falan varmis onlar sizin olacak. Benim hicbirseyim yok bende calsmiyorum esimin basina kaldi onca borc..
insallah ise girecegim en kisa zamanda
evet tamamı 4 bin eğer mesajları tam anlamıyla okuduysanız benim ailemin maddi durumunun kötü olduğunu belirtmiştim umarım onu anlamışsınızdır. ama sorunuza geliyim evet bizde kız tarafı cok fazla düğün masrafını karşılamaz... ben öğretmenim ama ücretli öğretmenlik yapıyorum henüz atanamadım.. sorun kendi eşyalarımızı kendimizin alıp almaması değil sorun nişanlımın ailesinin ilk çocugu ilk gelini olmasına rağmen hiçbir çaba sarfetmemesi. umarım böyle bir durum basınıza gelmez benim kuzenimde aynı durumu yaşadı cok fazla eleştırmiştim ama dısardan konusmak cok kolaymıs cidden..çok zor durum
öyle canım Allah görüyor herkesin içindekileri düşünceleri senin olup bitmiş artık düşünüp canını sıkma daha benim düğün yapılacak bakalım o zaman ne olacak :)
yok canım durumları kötü değil Allah ağız tadıyla oturmayı nasip etsin ev almış ailen iyide olmuş, sende dilerim tez zamanda atanırsın, canım iyi diyosun hoş diyosunda almıyolarsa yapmıyolarsa napabilirsin nişanlınla sürekli bu konu yüzünden kavga mı edeceksin bu sana ne kazandıracak, madem bu kadar dert ettin o zaman direk ailesiyle konuşacaksın bize şunları vaad ettiniz yapmadınız ben bunları istiyorum diceksin bu şekilde tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok hesabı oluyo böyle
:) çok doğru söylüyorsun canım bi ara birbirimize karşılıklı olarak küstük yani acıklanmadı ama ne onlar aradı ne ben baktım bu durumda sadece nişanlım yıpranıyor ben geri adım atıp aradım konuştum ben ailesiyle konustukca nişanlım mutlu oldu ailesiyle bu durumu konusursam eğer biliyorum büyük tepki gösterecekler yine yıpranan nişanlım olacak nişanlım nişan gecesi konuştu bizde kaldıalr o gece babam otele para vermesinler diye her gelişlerinde misafir ediyor .. o akşam nişanlımla odada bağısırıştılar babası evlatlıktan reddetti. nişanlımda babamla konustu babam sabah ikisini barıştırdı.. babam erkek babası gibiydi.. kv bizimle balayına gelmeyecek diye küstü falan daha neler neler.... o yuzden onlarla bu konuyu konusmuyorum canım
Bakalim istee haftaya bize gelecekler bende biraz huysuzluk var.. bakalim neler olacak yazarim yinee buraya :)
:) çok doğru söylüyorsun canım bi ara birbirimize karşılıklı olarak küstük yani acıklanmadı ama ne onlar aradı ne ben baktım bu durumda sadece nişanlım yıpranıyor ben geri adım atıp aradım konuştum ben ailesiyle konustukca nişanlım mutlu oldu ailesiyle bu durumu konusursam eğer biliyorum büyük tepki gösterecekler yine yıpranan nişanlım olacak nişanlım nişan gecesi konuştu bizde kaldıalr o gece babam otele para vermesinler diye her gelişlerinde misafir ediyor .. o akşam nişanlımla odada bağısırıştılar babası evlatlıktan reddetti. nişanlımda babamla konustu babam sabah ikisini barıştırdı.. babam erkek babası gibiydi.. kv bizimle balayına gelmeyecek diye küstü falan daha neler neler.... o yuzden onlarla bu konuyu konusmuyorum canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?