kızlar yardım..! benim 11 ay önce nişanım oldu nişan öncesi babası yeni bi arsa aldığı için hiçbir konuda yardımcı olamadı. (bu arada durumları hiç kötü değil 2-3 tane arsaları var )nişanın tüm yükünü nişanlım üstlendi altınları salonu nişanlık damatlığı aklınıza ne geliyorsa iki ailedende 5 kuruş para çıkmadı... herşeyi nişanlımın yaptığını bildiğimiz için bohça falanda istemedik tabi kız kardesnin ayakkabısı kıyafetine varana kadar herşeyi nişanlımın aldı babası kendi kızının kıyafetini bile almadı... bunun içinde küçük bir salon tutuldu çok özen gösterilmedi nişanlımla farklı şehirlerde olduğumuz için sadece bizim tarafla nişan yapıldı ve o küçücük salon dolmadı bile.. az önce yakın arkdaşımın nışanına gittik o kadar kıskandımki herşey o kadar mükkemeldi ister istemez kendi nişanımla kıyasladm ve çok mutsuz oldum nişanlımada söyledim nişanımızın çok kötü olduğunu başka birisinin nişanını gördüğüm zaman mutsuz olduğumu anlattım oda trip attı işte klasik sözler.. bende isterdim güzel olmasını falan filan.. nişanlıma haksızlıkmı yapıyorum bilmiyorum ama gerçekten bu konuda içim çok buruk düşündükçe çok mutsuz oluyorum
aile yapıları da zaten biraz farklı birbirlerinden çok kopuklar yani benim ailem ben bile şaşırdık herkez kopuk birbirinden ilk zaman lar değişir dedim ama değişeceği yok ama düşünüyorm karısını sven onun üzülmemesi için herşeyi yapan dır düğünde falan da kız tarafı olarak hiç bişi istenmedi bizden hep damat yapıcak diye düğünle alakalı her şeyi de benim ailem yardımcı oldu maddi manevi yani maddi yönü erkek tarafından biz bişi istemiyoruz diyerek eşya konusunda da bizimle geldiler benim gözünmün baktığı herşeye boşver siz ödüceksiniz diye motive bile ettiler ..
walla bıcok kişi belirtmiş zaten , sizde işinize gelmeyen yorumları görmezden gelmişsiniz.
kendi aileniz ev aldığı için sıkışıklar, nişan yapamıolar ama nişanlınızın ailesi de arsa almışlar ama masrafları onlar üstlenmek zorundalar öylemi?
gercekten nası bi zihniyettir bu anlamıyorum, bu tarz zamanlarda herkes üzerine düşeni yapmalı.eger maddı durum yetersızse evde yapılmalı nişan.
sizin hem ailenz nişan yapmamış, hemde nişanlınıza 'nişanım çok kötü oldu' dıye trip atıyorsunuz.ne kdr naif bi nişanlınız varmış. 'nişanı yapmak benım mi görevim , bulmuşsunda bunuyorsun' diyememiş.
evet haberim var öğretmenim çalışıyorum bende .. nişan olmadan önce söz kesilirken aileler böyle bir anlaşma yaptı nişanlımın ailesi kendisi üstendi benim ailem ev aldığı için o zamanlardan maddi durumlarının yetersiz olduğunu söylemişti... nişanlımın ailesi üstlendiği halde kendileri yapmadı ve nişanlım yapmak zorunda kaldı
şimdi sakinleşip düşününce onu gereksiz yere kırdığımı anladım yorumlarınız için teşekkür ederim kızlar
Sizin ailenizin bahanesi sahanede onlarinki görgüsüzmü oluyor? Onlarda yeni almis bir arsa. Nisanlin elinden geleni yapmis, sanki bohça çokmu önemli? Cokmu kv'deyle gezmek istedin iç çamisirin olsun diye? Ya birakin sunlari ya. Zaten evlilik zor birsey, birde zorlastirmayin.
Ayrica, siz de yetiskin bir insansiniz. Herseyi karsi taraftan beklemek yalnis, baze hayallerin varsa, onlari kendinde gerçeklestirebilirdin.
kendi ailesinin tarzı öyleymiş canım öyle yetişmiş aile içinde birbirinden kopukken senin ailenle samimi olmasını bekleyemezsin ki eşin kendi anne babasıyla kopukmuş karakter yapısı yetiştirlme tarzı böyle sanıırm öyle kabul etmek gerekiyor eşin az görüşşse bile sne kendi aileni bırakma eşin görüşmüyor diye sen niye görüşmeyi kesiyorsun eşin el oğlu sonucta ailen senin uzaklasmana daha çok üzülebilir
:)) yorumlari görmemezlikten gelmedim hepsinede hak verdim haklı olduklarını yazdım yorumlar için teşekkür ettim bu konuda haksız olduğumuda belirttim yorumların hepsini okuduysaniz eğer... su anda o konu hakkında yorumda bulunmuyoruz zaten teşekkür ettikten sonra o konuyu kapattım.
yorumların hepsını okudum hicbirindede evet nişanı benım aılem yapmalıydı haklısınz dıye bı yazı görmedım. sizin kapatıp actıgınz konulara göre yorum yazmayacagız burda. actıgınız konuya göre yorum yazıcaz halıyle. pişkin oldugunuz nişanı nişanlınıza yaptırıp bide begenmemenizden belli. neyse Allah yolunuzu açık etsin.
tamam o zmaan sen gercekleştir
Hiç korkma sekerim, kendi hayallerimi gerçeklestirdim bile. Sira sende :))
Şimdi öncelikle kız tarafı yeni ev aldıysa erkek tarafı da yeni arsa almış. Ha o zaman neden hemen isteme olayına girştiler derseniz konu sahibinin babasının kulağına gitmesin diye apar topar isteme olmuş. Bir nevi nişanın apar topar olması konu sahibi için yapılan bir durum. İkisi de çalışan bir çift varsa masrafları bölüşmemeleri için bir sebep göremiyorum. Tamam erkek tarafı bir söz vermiş biz yaparız diye. Bundan kasıt her şeyi biz yaparız mıydı? Ya da oğlum malum biz de yeni arsa aldık sen nişanı yap mı demek istediler. Belki önce söz olsun nişan daha sonra olur diye düşündüler. Yani istemede biz yaparız sözünden sonra nişana kadar geçen sürede neler yaşandı bilmiyoruz. Benim sadece bir kızkardeşim var. Yani hayatım boyunca hiç erkek tarafı olmayacağım. Savunmam sadece empati yapmaktan kaynaklanan bir durum. Bir insan düğün ya da nişan ile ilgili bir mevzuya çok önem veriyorsa bu alanda yapılan harcamalara da ortak olur.
evli misiniz bilmiyorum ama bircok erkek tarafı aynı seyi yapıyor.
Benzer seyleri bende yasadım zamanımda,eşim onca borca girdi.
Sonra sıkıntısınıda ben cektim gene.herseyi ailem üstlendi.
Bende eşitlikten yanayım.peki sence böle yapalım deyip elden ayaktan cekilmek cokmu güzel?
Yukarda Allah var yapmayın Allah askına.
Biri senin cocugunsa,diğeri de insan evladı.
yolundan ilerliyorum canım inşallah benimde gerçekleşir :)
Çok yeni üye olduğunuz için kibarca anlatmaya çalışacağım. Normalde direk kiblerim. Bir konu açıldığında konu dışında sohbet yorum yasaktır. Konuyu açarsınız ve bu konu konuşulur. Konu kafanızda kapandıysa konunun kapatılmasını talep edersiniz. İlk mesajınızı güncel tutarsanız (En altına evet nişanlıma haksızlık yaptığımı farkettim hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim tarzında bir şey yazarak) yeni yorumların bir kısmını engellersiniz. Konunuzun içinde konu dışı yaptığınız sohbet şikayet edilirse ceza bile alırsınız.
Evliyim düğünü eşim ve ben ikimiz yaptık. Yapılan her şeyde ikimizn emeği var. Biri senin çocuğunsa diğeri de insan evladı demişsiniz. Ama biri aile ise diğeri patlıcan mı? Hayır sanki ortada yapılan haksızlık ezilme falan var gibi konuşmuşsunuz. Evet ezilen biri var. O da konu sahibinin nişanlısı. Ona yazık değil mi? Eşitlik olsaydı konu sahibi de nişan konusunda bir işin ucundan tutar, biraz maddi destek çıkardı. Çalışıyormuş da. Ortada eşitlik falan yok. Erkek tarafına söylenecek tek şey kız tarafına da söylenecek şeydir. Sizin yorumunuzda sadece erkek tarafına bir yüklenme vardı ben o bakımdan alıntı yaptım.
evet tecrübeme dayanarak böyle söylüyorum..
Sorumsuz ailelerin olması rahatsızlık verici ..
Evlat sahibi olmak dünyaya getirmeyle bltmiyo..
Konu sahibi yorumumdan rahatsızlık duymadı ..
Sizede iyi aksamlar diliyorum ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?