kıskanmak değil ama nasıl oluyor ?

sirinler12

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2011
282
0
0
İstanbul
kızlar sizinde illa ki çevrenizde böyle insanlar vardır.bazı gençler var örneğin babası memur (kesinlikle küçümsemiyorum çok güzel bişey) ama harcamalarına bakıyorsun sanırsın fabrikatör çocuğu.giyimler makyajlar parfümler o biçim.bu iş nasıl oluyor ? geliri çok daha yüksek insanlardan daha havalı ve zengin gözüküyorlar nasıl becerdiklerini çok merak ediyorum.insan yanlarında resmen eziliyor.kıskanmıyorum sonuçta ben gerçekleri biliyorum ama nası beceriyorlar bu şekilde giyinmeyi pahalı telefonlar almayı vs. gercekten merak ediyorum.

canım kıskanmıyorum demişsin ama ben yinede kıskançlık sezdim. :44:

yani memur çocuğu olduğunu bilmesen kıskanacaksın öylemi

Yanlarında niye eziliyorsun ki?
Kendini olduğundan daha farklı göstermeye çalışan, sahte insanların yanında ezik hissetmen çok saçma..

Bir insanın bilgisi, görgüsü, tavrı, söylediği sözlerle davranışlarının uyum içinde olup olmaması..Bunlardır önemli olan..
Yoksa giyimle kuşamla, saçla, telefon ya da parfümle insan olunmuyor..

Sen bunları boşver canım..Değerli vaktini bunları düşünerek harcama..

Bende biraz kıskançık sezdim 26 yaşındayım bu yaşıma kadar çevremdeki kimseye özenmedim onların pahalı teli var benim neden yok yada onların markalı kıyafetleri var bende neden yok diye böyle şeylere kafanı takıpta hem kendini hemde aileni üzme arkadaşım önemli olan markalı kıyafetler yada pahalı telefonlar degildir önemli olan ailenle birlikte senin huzurun mutlulugundur.

doğru açıdan bakabilmişsiniz gerçekten.aslında özel okulda okuyorum ve sanırım onlar kendilerini eksik hissediyorlar ve bu şekilde davranıyorlar çünkü gerçekten çok zengin insanların içinde kendilerini eksik hissedip böyle davranıyor olabilirler.sağdan soldan borç isteyip gece kulüplerinden çıkmıyorlar.

bende yok diye bir şey demedim ki yanlış anlamışssınız sadece ayranı yok içmeye tahtı revanla gider s....ya olayının nasıl oldugunu sorudm yani.

yani memur çocuğu olduğunu bilmesen kıskanacaksın öylemi

yok onla onu bağdaştırmanız çok tuhaf geldi yani demek istediğim gerçekte olmadıkları insanlar gibi kendilerini göstermeleri.örneğin teyzesinin yazlığını kendi yazlığımız diiyp arkadaşları çağırmak sonra teyzesinin gelip hepsini kovması vs vs.

Onlardan biri sizin ya hoşlandığınız çocuğu kaptı yada sizden daha populer.
Sözleriniz aşağılama kokuyor .
Bariz kıskanıyorsunuz.
Ayranları yok içmeye , rahtıravanla gider sı..maya lafı bunu anlatıyor zaten de
Niye size dert oldu ki ne giyip, ne kullandıkları.
Her koyun kendi bacağından asılır.
Aileler yeri geliyor kendine almıyor, çocuğuna istediğini alıyor.

Son düzenleme:
Pardon ama size ne bu durumdan?Bırakın herkez nasıl görünmek isterse öyle görünsün.Giyimle,markayla,pahalı telefonlarla birilerinin sizden üstün olduğunu mu düşünüyorsunuz?Bence bunlar çok da önemli değildir önemli olan kişinin kendisidir,kişiliğiyle öne çıkmasıdır.

Arkadaşlarınıza sorun memur çoçuğusunuz bu şatafat nereden geliyor diye.

Son düzenleme:
Konu sahibi kıskançlıkla suçlanmış ama ben de aynı şeyleri merak ediyorum açıkçası ve kıskançlıkla ilgisi yok bunun.

Ben öğretmenim, bazı arkadaşların hayat standartlarına bakıyorum, mümkün değil yani, ya aileden para geliyor veya borç içinde yüzüyorlar o standartlarda yaşamak için.

Benim çevremde de bu tip insanlar, yani benim yarım kadar maaş alıyor ama bir giydiğini bir daha giymiyor =)

Sonradan keşfettim ki, aç yaşıyorlar. Evlerine, çocuklarına harcamayıp, bir dünya borç içinde yüzüyorlar ama giyim kuşam, aksesuar , kuaför yerinde. Kendilerince uyanıklık da yapıyorlar, yani aynı fönü 3-4 gün kullanmak gibi =)

Herkesin yaşamaktan anladığı ayrı, benim evde buzdolabım,erzak dolabım dolu değilse, deterjanım, malzemem yoksa rahatsız olurum. Evin ve ailemin bir eksiği olmamalı ben aynı kotu farklı varyasyonlarla 1-2 yıl giyebilirim. Ama onlar öyle değil, haftada iki akşam mutlaka Beyoğlu na çıkılır, 5-10 TL ye ne kadar kalitesiz imalat varsa alınır, böylece giyimde çeşit oluyor. Telefon,laptop, vs.. bilmem ne en pahalısından alınır, aylarca kredi kartı şişer, sonra kredi kullanılır bir sürü faiz ödenir, ev kiralarını ödeyemezler, faturalar elektrik,su kesilecek raddeye gelene kadar ödenmez ama bir bakarsın üç kuruş bulunca hepsi Asmalı Mescid te =) Böyle yaşıyorlar, konunun özü bu =)

Konu sahibini kıskanmakla suçlamışsınız ama değil, bu insanları ilk farkettiğimde bende çok şaşırmıştım, sonradan çözdüm nasıl yaptıklarını

Konun yanlış yere açılıdğı kanaatindeyim. Aksi arkadaşımızın sosyal konularla çok başının dertte olduğudur. Demek istedğim bu gibi şeyler dert değilde merak olabilir zira ben çok merak ediyorum arkadaşın dert edindiği mevzu hakkında ki gerçekleri. Ihtiyaç mevzuunda aç olup harcama mevzuunda bonkör insanlar nasıl dengeliyolar.
Neden hep daha üst düzey görünmek ve yaşamak çabasındalar. Neden oldukları gibi görünmeyi kabul etmiyolar. Maddi olarak yüksek bir gelire sahip değilim. Belki benden zenginlerde benim için aynı şeyi düşünüyolardır. Ama insan ayağını yorganına göre uzatmayıda biilmeli. çocuklarımıza bunu öğretmemiz gerekir. Her istediği alınan çocuklar doymak nedir bilmez. Nasıl karşılanacağı konusunda fikirde yürütmez sadece ister.

pahalı şeyler giymekle güzel giyinmeyi karıştırıyo olmayasın, belkide çakmadır ne biliyim, ayrıca memur derken başbakanlık müsteşarları da memurdur mesela, memuru geçtim daha alt kesimler bile ne telefonlar kullanıyo 24 ay taksitle alıyolar 2 sene telefon için çalışıyo adam, herkes kendinden mesul

öncelikle o memur dediğinin türleri var, illa olacak o kadar skeçlerine aklın gitmesin. müsteşar da memur :)
ikincisi parayla imanın kimde olduğu belli olmaz sözü çok doğru. benim bir arkadaşım mesela orta halli görünümlüydü ama erasmusla fransaya gitti bir bakmışsın fransanın en pahalı cafelerinde yemek yiyor hem de her gün ki bilmeyenler için söyleyim bir kahvenin 30-40 tl olduğu yerler bizim parayla . bu erasmusun verdiği hibeyle ya da ortahalli parasıyla olacak iş değil. demek ki orta halli değilmiş. o insan "babamın maaşı şu kadar" diyecek kadar görgüsüz değilse asla bilemezsiniz dar gelirli mi, orta mı, zengin mi. ha merak etmek de çok sağlıklı değil ayrıca :)

bence çok insani bir merak. bir arkadaşımız gayet güzel açıklamış gözlemlerine dayanarak :) zaman zaman ben de merak ediyordum, iyi olmuş.

Kusura bakmayın ama bunu yapamayan böyle yaşayamayan insanların hep çamur attığı bir olay bu.

Şimdi öyle bir anlatmışsınız ki, sanki ayda 700 tl alıyor babası, yada kendi ama cebinde iphone var gibi konuşmuşsunuz. Bugün bir memur ortalama 2 bin 2 500 tl para aldığı düşünülse, 2 kişi çalışsa ayda 4 5 bin tl para yapar. Bu para bana göre türkiyede eğer eviniz varsa, geçinmek için gayet yeterli bir paradır. Biriktirir yurt dışına da çıkarsın, 3 bin tllik telefonda alırsın. Siz memurları nasıl gördünüz de bu yorumu yaptınız anlamadım ben.

evet kıskançlıktan ziyade merak bu..ben de ediyorum.
ve arkadaşların dediği gibi de çoğu kişi boğaza harcamayıp giyime kuşama para harcıyor yani maddi durumunu az çok bildiklerimiz.
ben de evimde buzdolabımın tenceremin dolu olmasını tercih ederim,nasıl olsa bir kere alınan kıyafet 1 kaç sene giyilebiliyor.
eski ev sahibimin sözünü çok garipsemiştim; "giyim benim için her şey demektir" demişti.bence her şey değildir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…