- Konu Sahibi sirinler12
-
devir vitrin devri. harca harca şişsin borcu borçla kapat. geçen bankada çalışan arkadaşımın yanındaydım. aşırı miktarda ihtiyaç kredisi veriyoruz dedi. sonra bir beyfendi yaklaştı. kredi çekip bankaya olan eksi parasını kapatmış. tabiki hiçbirşey göründüğü gibi değildir ama insanların çıldırmış gibi harcadıklarıda su götrümez bir gerçek. bence düşük gelirli insanlar daha kıskanç oluyor kim ne derse desin. zengin var ki harcıyo onun sidik yarışına girmenin anlamı neBenim çevremde de bu tip insanlar, yani benim yarım kadar maaş alıyor ama bir giydiğini bir daha giymiyor =)
Sonradan keşfettim ki, aç yaşıyorlar. Evlerine, çocuklarına harcamayıp, bir dünya borç içinde yüzüyorlar ama giyim kuşam, aksesuar , kuaför yerinde. Kendilerince uyanıklık da yapıyorlar, yani aynı fönü 3-4 gün kullanmak gibi =)
Herkesin yaşamaktan anladığı ayrı, benim evde buzdolabım,erzak dolabım dolu değilse, deterjanım, malzemem yoksa rahatsız olurum. Evin ve ailemin bir eksiği olmamalı ben aynı kotu farklı varyasyonlarla 1-2 yıl giyebilirim. Ama onlar öyle değil, haftada iki akşam mutlaka Beyoğlu na çıkılır, 5-10 TL ye ne kadar kalitesiz imalat varsa alınır, böylece giyimde çeşit oluyor. Telefon,laptop, vs.. bilmem ne en pahalısından alınır, aylarca kredi kartı şişer, sonra kredi kullanılır bir sürü faiz ödenir, ev kiralarını ödeyemezler, faturalar elektrik,su kesilecek raddeye gelene kadar ödenmez ama bir bakarsın üç kuruş bulunca hepsi Asmalı Mescid te =) Böyle yaşıyorlar, konunun özü bu =)
Konu sahibini kıskanmakla suçlamışsınız ama değil, bu insanları ilk farkettiğimde bende çok şaşırmıştım, sonradan çözdüm nasıl yaptıklarını
bende yok diye bir şey demedim ki yanlış anlamışssınız sadece ayranı yok içmeye tahtı revanla gider s....ya olayının nasıl oldugunu sorudm yani.
ben de naçizane bi merakımı anlatmak istiyorum memur maaşına %3 zam yaparken elleri titriyo ama şimdi biliyosunuz sırada zam yağmuru var en az %10 olucak, doğalgaza elektriğe ÖTV'ye vs, maaş zamları tek hane, zorunlu tüketime yönelik şeylere yapılan zamlar çift hane yani ben her daim enflasyona yenik düşüyorum mantıken ama enflasyon hep düşük çıkıyo, ekonomi harika diyolar sonra bütçe açık verdi zam yapcaz diyolar, bütçeyi ben mi açtım neden kapamak bana düşüyor diye merak ediyorum mesela, bu tarz merakları lokal değilde daha genel düşünürsek daha faydalı olur sanki
Ekim ayından itibaren dogalgaz ve elektirke zam geliyormuş dün benzine yine zam yapıldı oturdugumuz şehirde dogal gaz yok biz soba kuruyoruz eger dogal gaz kullanıyorsanız Allah yardımcınız olsun kışın faturalar kabarıyor diyor kullananlar kullanmadıgımız için bilmiyorum.
ben de naçizane bi merakımı anlatmak istiyorum memur maaşına %3 zam yaparken elleri titriyo ama şimdi biliyosunuz sırada zam yağmuru var en az %10 olucak, doğalgaza elektriğe ÖTV'ye vs, maaş zamları tek hane, zorunlu tüketime yönelik şeylere yapılan zamlar çift hane yani ben her daim enflasyona yenik düşüyorum mantıken ama enflasyon hep düşük çıkıyo, ekonomi harika diyolar sonra bütçe açık verdi zam yapcaz diyolar, bütçeyi ben mi açtım neden kapamak bana düşüyor diye merak ediyorum mesela, bu tarz merakları lokal değilde daha genel düşünürsek daha faydalı olur sanki
işte asıl kafa yormamız gereken şeyler bunlar, ekonomi güzelse vatandaşada bundan pay verilir zam yapılmaz açık kapatmak için, kişilerin yaşamlarını değilde ülkenin ekonomik durumunu merak etsek keşke, banane kimin ne giydiğinden Allah daha çok versin
Evt arkadaşım söylediklerin dogru peki size doğal gaz ne kadar geliyor kışın önümüzdeki sene bizim şehirede komple verilecekmiş insanlar şimdiden bunun hevesinde doğal gaz gelsede alsak diye
kızlar sizinde illa ki çevrenizde böyle insanlar vardır.bazı gençler var örneğin babası memur (kesinlikle küçümsemiyorum çok güzel bişey) ama harcamalarına bakıyorsun sanırsın fabrikatör çocuğu.giyimler makyajlar parfümler o biçim.bu iş nasıl oluyor ? geliri çok daha yüksek insanlardan daha havalı ve zengin gözüküyorlar nasıl becerdiklerini çok merak ediyorum.insan yanlarında resmen eziliyor.kıskanmıyorum sonuçta ben gerçekleri biliyorum ama nası beceriyorlar bu şekilde giyinmeyi pahalı telefonlar almayı vs. gercekten merak ediyorum.
Evt arkadaşım söylediklerin dogru peki size doğal gaz ne kadar geliyor kışın önümüzdeki sene bizim şehirede komple verilecekmiş insanlar şimdiden bunun hevesinde doğal gaz gelsede alsak diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?