kıskanmak değil ama nasıl oluyor ?

Ayrıca şunu da belirtmeden geçemeyeceğim, hani yazmışsınız ya, memur ama küçümsemiyorum diye, neyi nasıl küçümseyeceksiniz anlamadım ben.

İnsanlar memur olup atanmak için ne hallere düşüyorlar evli bayanlar çocuklarla kpss ye çalışıyor, daha üniversitede birçok arkadaşım kpss sınavlarına hazırlanmaya başlıyorlar. Siz neden küçümsemiyorum yanlış anlaşılmasın dediniz anlamadım ben.

Ayrıca bilginiz olsun diye yazıyorum, üniversitedeki hocalarım memur diye geçiyor, aylık 3700 maaşları var + ikinci öğretime girince bi bu kadar daha alıyorlar + Özel üniversitelerde derse girdiklerinde 2 3 bin fazla alıyorlar eder size ayda 10 bin :)

Bence siz memur tanımınızı biraz genişletmelisiniz.

devir vitrin devri. harca harca şişsin borcu borçla kapat. geçen bankada çalışan arkadaşımın yanındaydım. aşırı miktarda ihtiyaç kredisi veriyoruz dedi. sonra bir beyfendi yaklaştı. kredi çekip bankaya olan eksi parasını kapatmış. tabiki hiçbirşey göründüğü gibi değildir ama insanların çıldırmış gibi harcadıklarıda su götrümez bir gerçek. bence düşük gelirli insanlar daha kıskanç oluyor kim ne derse desin. zengin var ki harcıyo onun sidik yarışına girmenin anlamı ne

Son düzenleme:
Herkes aldıgı maaşı söylemek zorunda degiller ki memur olup maaşı yüksek olan insanlar var bugun müsteşar maaşı bile 6 bin ile 7 bin arasında valla ben hala kıskançlık seziyorum yazınından onların memur maaşı ile alıyor ben alamıyorum gibi birşeyler seziyorum ve küçümseme çabasına girmişsiniz

anladığım kadarıyla konu sahibi özel okulda okuyor ve garipsediği kişilerde özel okuldalar.aileler özelde okutabiliyorsa zaten maddi sıkıntıları yoktur.çocuklarına da ona göre harcaa yapıyordur.çocuğum hiçbir şeyden mahrum olması durumu hepimizde vardır.ayrıca şu devirde en rahat insanlar memurlar.karı-koca ikiside memursa ne ala.benim çevremde karı-koca memur olanlar çok rahat yaşam sürüyor.çocukları özelde.evleri, arabaları çifter çifter

benim de merak ettiğim bir şey var.asgari ücret alıpta günde en az bir paket sigara tüketenler nasıl yaşıyor

ben de naçizane bi merakımı anlatmak istiyorum memur maaşına %3 zam yaparken elleri titriyo ama şimdi biliyosunuz sırada zam yağmuru var en az %10 olucak, doğalgaza elektriğe ÖTV'ye vs, maaş zamları tek hane, zorunlu tüketime yönelik şeylere yapılan zamlar çift hane yani ben her daim enflasyona yenik düşüyorum mantıken ama enflasyon hep düşük çıkıyo, ekonomi harika diyolar sonra bütçe açık verdi zam yapcaz diyolar, bütçeyi ben mi açtım neden kapamak bana düşüyor diye merak ediyorum mesela, bu tarz merakları lokal değilde daha genel düşünürsek daha faydalı olur sanki

bende yok diye bir şey demedim ki yanlış anlamışssınız sadece ayranı yok içmeye tahtı revanla gider s....ya olayının nasıl oldugunu sorudm yani.

Ne alakası var anlayamadım .
Kimi insanlar güzel ve kaliteli giyinmeyi sever Kimileri paçoz
Bunun maddiyatla alakalı olmadıgını düşünüyorum
Ne mutlu öyle yapabiliyorsalar
Siz neden kendinizi ezik hissettiniz Onu hiç anlamadm

Ekim ayından itibaren dogalgaz ve elektirke zam geliyormuş dün benzine yine zam yapıldı oturdugumuz şehirde dogal gaz yok biz soba kuruyoruz eger dogal gaz kullanıyorsanız Allah yardımcınız olsun kışın faturalar kabarıyor diyor kullananlar kullanmadıgımız için bilmiyorum.

işte asıl kafa yormamız gereken şeyler bunlar, ekonomi güzelse vatandaşada bundan pay verilir zam yapılmaz açık kapatmak için, kişilerin yaşamlarını değilde ülkenin ekonomik durumunu merak etsek keşke, banane kimin ne giydiğinden Allah daha çok versin

pazen donlar moda olur bu gidişle

Evt arkadaşım söylediklerin dogru peki size doğal gaz ne kadar geliyor kışın önümüzdeki sene bizim şehirede komple verilecekmiş insanlar şimdiden bunun hevesinde doğal gaz gelsede alsak diye

ünlü markaları fabrika fazlası ucuza satan yerlerle dolu her yer insanlar oralardan alışveriş yapıyor istanbulda böyle yerler çok fazla küçük şehirlerde bile yaygınlaştı..özellikle bayan tekstilde üretimi türkiyede olup yurtdışına satılıp yurtdışından da bize fiyatı en az 10 katına çıkmış şekilde geri satıyorlar ve insanlarda bu mağazaları bişey sanıyor..yani aynı ürünü fabrika fazlası satan yerlerde gerçek değerine yakın alabiliyosun..senin gördüğün insanlarda büyük ihtimalle giyim kuşamı bu şekilde yapıyor zaten gidipte mağazalara milyarlar vermek artık insanı yüceltici değil küçültücü bi durum haline gelmeye başladı diye düşünüyorum (kazık yemek lafından yola çıkarak)..onun dışında elektronikte cep telefonunda bir arkadaş daha söylemiş 24 aya kadar taksit yapıyolar ve insanlarda bu şekilde faydalanıyo bu nimetlerden hee sorsan bazılarında 3 binlik telefon vardır ama 2 kntrü yoktur hattında onlarda özentilikten kaynaklanıyo..
bu durum çok kafaya takılacak birşey değil bence..çok uygun fiyatlara çok havalı ürünler bulabilirsin..babasının memur olmasıyla da ilgisi yok..ben şimdi çıksam 50 liraya en az 3 parça havalı etek bluz alırım hemde üstünede zara mango etiketi olur..hem de orjinaldir..(çünkü bu ürünler zaten esas türkiyede üretilip yurtdışına satılıyor ve ordan bize geri satılıyor) umarım anlatabilmişimdir..

konuya gelince
durumu iyi olmadan lüks yaşar gibi görünenler
genelde kıyafette ödünç alma gezip tozmada birilerine hesabı ödetme gibi
kolaylıklar buluyolar.
benim en çok takık olduğum cep tel.ları
daha reklamlarda görmeden bu çocukların elinde pusula gibi duruyo..
2 bin liralık tel. alıp
çocuğum arkadaşlarının yanında ezilmesin
diye mutfağından kısan aileler var
kimse kusura bakmasın ama çocuk varlığıda yokluğuda öğrenmeli
evde makarna yiyip elde iphone la gezmek banada tuhaf geliyo..

Evt arkadaşım söylediklerin dogru peki size doğal gaz ne kadar geliyor kışın önümüzdeki sene bizim şehirede komple verilecekmiş insanlar şimdiden bunun hevesinde doğal gaz gelsede alsak diye

tatlım ben daha 2 aylık evliyim evlendim Ankaradan Batmana geldim, burda doğalgaz yok merkezi kömür bizim apartman ne kadar para toplanıcak inan bilmiyorum, bekarken Ankarada Batıkentte oturuyodum kartlıydı bizimki babam ne kadar ödüyodu bilmiyorum ama evden çıkarken hep sayaca bakardı o zaman geçim derdim yoktu tabi anlayamıyodum babamı ama şimdi anlıyorum, kimse gık demezse dünyanın en pahalı enerjisini kullanırız nolcak

Benim babam devlet memuru. 3 tane cocuk okuttu.

Ben lise 1e giderken maddi anlamda cok zorlu bir cocukluk gecirdim. O ara okulda spor parası mı ne bişi istiyolar hatırlamıyorum şimdi, ben de o akılla "hocam bizim maddi durumumuz bunu ödemeye el vermez" demiştim, halbuki zorlansak da verebilirdik. Hoca bana "şu giydiğin kıyafetlere bak, saça başa bak, utanmadan bir de veremem diye dalga geçiyorsun" demişti.

Annem beni yıkar, ütüler tertemiz gönderirdi, ayakkabılarımız eskidiyse yaptırırdı, boyatırdı vs vs.

Velhasılı kelam nasıl göründüğünün bir önemi yok hiçbirşeyin; özü bambaşka olabilir.

doğudaki iller için doğalgaz masraflı oluyo
bazı illerde yeni kullanılıyo ve tanıdıklarım aylık 400den aşağı ödemiyolar
ve hiç ısınamadık diyolar
ama batıda ve güneyde çok iyi
özellikle yazın
kışın ben en falza 280 ödedim
bu sene pazen don giycez bu gidişle

Son düzenleme:
benimde bir yakınım böyle.eşi evine bakmıyor kadın asgari ücretle çalışıyor ama her düğünde nişanda bayramda giydiğini taktığını görseniz şaşırıp kalırsınızhemen kıskanıyor demeyin çünkü bu yakınımı çok severim ama kocası evine hiçbir şekilde bakmayan bir kadın için çok lüks giyinip kuşanıyor.bazen ben çok mu fedekar davranıyoruım diyorum yani bilemedim böyle kişileri görünce bende işin içinden çıkamıyorum doğrusu:44:

Merhaba canım
şöyle yorumları okuyorum da sanırım seni pek anlamamışlar.

aynı söylediğin gibi bir aile bende tanıyorum. memur olduğu için çocukları çok havalı, kıyafetleri desen öylesine. tam tarif ettiğin gibi.

elbette kıskanmıyorsun ama bu ne böyle demeden de kendini alamıyorsun.

görünüşlerine baktığında harcamalarını sırf dış görünüş için yapıyorlar.
memur çocuğu oldukları için kendılerini ayrıcalıklı görüyorlar.

ama emin ol senin bu gördüğünü herkes görüyordur. çevrendeki tüm insanlar farkındadır onların bu boş havasından.

insana yukardan bile bakıyorlar. animallah bunlar çok daha ii gelirli insan olsalar ne yaparlardı aceba :)

sende onları tınlama bence. kendi mütevazi hayatına devam et

boşver bunları. sen bence bunları kıskan; anası babası memur olup da azcık para pulla onurlu yaşayanları, hiç kimseye ezilmeden yalakalık yapmadan sadece kendi başarılarıyla hayata tutunanları, ikinci el telefonla, ayfonu olmadan başı dik gezenleri...

iyi de kısaknmak değilki konu sahibinin anlattığı
duruma göre abes yaşamak
yani maddiyatı iyi olanlardan bile abartılı yaşıyolar
göze batacak kadar
bence kıskançlık değil tuhaflığı soruyor..

bu konudaki iki yorumdan ne anlasam bilemedim, konu sahibi ailesi memur nasıl öyle giyiniyo diyo yukardaki arkadaşta ailesi memur çocuk havalı diyo, şimdi memur algısı nedir, memur zengin insanmıdır yoksa fakir insanmıdır? ben memurum evli olmasam geçinemem öyle diyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…