Kıskanmıyorum ama üzülüyorum yanlış mı?

aydk

Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2025
615
133
18
30
Arkadaşlarım canlarım hepiniz sorunsuz gebelik geçirirsiniz umarım evlatlarınızı kucağınıza alırsınız
Ben 2 ay önce zorunlu kürtaj oldum. Psikolojik olarak da yıprandım 2 yıldır istiyorduk kısmet değilmiş. Aynı dönem üç arkadaşım daha hamile kaldı benimle beraber. Wp grubumuz var birbirimize sürekli bebekle alakalı link foto atar konu açardık, ama ben kürtaj olduğumdan beri biraz daha hassas davranılmasını isterdim. Linktir alışveriştir anlıyorum da pat diye sürekli karınlarını atmaları bazen beni üzüyor. Yani onlar için değil kendi yaşadıklarım geliyor aklıma. Söylemek de istemiyorum ama gün geçtikçe geriliyorum. Acaba ben de mi sorun var? Kendimi onların yerine koydugumda ben yapmazdım diyorum yani daha hassas olmaları gerekmez miydi ki?
Okuyan yazan herkese teşekkürler içimi de dökmek istedim bi an

Şunuda eklemek istiyorum bende soruyorum sağlık durumları haftaları vs tabiki sıkıntı yok konuşulacak ama pat diye sürekli karınlarını atmalarını anlayamadım

yoo haklısınız gayet insani bi duygu, bence de daha hassas olmaları gerekir. ben olsam hamile arkadaşım düşük yapsa uzun zaman sonra acıkcası onun olduğu bi grupta bebek paylaşımı yapmam.
sizinki de şöyle garip arada sorarsınız da hafta hafta soracak bişe yok bence. sorduğunuz için atıyorlardır. bence hassas bi dönemde uzak kalın bu konudan. zaten önemli bir durum geliştiğinde her arkadaşları gibi haberiniz olur. bebek bekleyen anne, yada temanın hamilelik olduğu bi grupta olmamalısınız diye düşünüyorum özellikle de durumunuz daha yeniyken.

Hafta hafta sormuyorum onların doktor kontrolleri olduğunda soruyorum yani oda yanlış anlaşılırım diye ama karınlarını pat pat atmaları tuhafıma gidiyor acaba ben mi yanlış düşünüyorum dedim. Yani haklısınız bir şey diyemiyorum artık

Bazı insanların empati duyguları olmuyor malesef. Ben de yaşadım bunu başka bir konuda. Ama sizin durum çok yeni olduğu için hassassınız haliyle. Böyle hissetmeniz çok normal bence. Diğer arkadaşın dediğine katılıyorum. Kendinizi açıkça ifade edip o grupta olmak istemediğinizi ve arkadaşlarınızın kırılmamasını söyleyip çıkmalısınız bence.

ben olsam ya arkadaşlarıma derdim. zaten yakın arkadaşsınızdır hamile grubu olduğuna göre, sizin için cok seviniyorum ama bana iyi gelmiyor derdim, ya gruptan çıkardım, yada onlar farklı grupta hamile paylaşımına devam eder. sonucta onlar da kendi mutluluğunu paylaşıyor. sizin paylaşmanız lazım bence hislerinizi.

Öncelikle çok geçmiş olsun en kısa zamanda toparlanıp tekrar sağlıklı gebelik haberi alırsınız inşallah. Bazı insanlar gerçekten ince düşünmekten yoksun olabiliyorlar sizin böyle hissetmeniz çok doğal biraz kendinizi geri çekin yaptıklarının yanlış olduğunu anlasınlar

Onlar kendi mutluluğunu özelde de konuşabilirler grupta toplam 3 kişiyiz birisi benim yani ben sadece yanlış anlarlar diye çıkmak istemedim ama böyle giderse duramayacak gibiyim haklısınız

Arkadaşınız olsalar biraz ince dusunurlerdi bence, ben de düşükler yaptım, yıpratıcı hassas dönemler, tabii ki konuşulsun sağlıkla dogursunlar, sizin olduğunuz gruptata bu kadar göze sokmaları hoş olmamış...
Çıkın gruptan rahat konuşsunlar, belki farkına varirlar.

Teşekkür ediyorum inşallah

Gördüğüm kadarıyla herkes aynı şeyi söylüyor burda. Sanırım hepimiz yaşadık veya buralarda okuyoruz ki birbirimizi anlıyorum çok teşekkür ederim

Rabbim size de sağlıcakla vakti zamanı gelince evlat nasip eder, umutsuz olup kendinizi yipratmayin..
Gördüğüm kadarıyla herkes aynı şeyi söylüyor burda. Sanırım hepimiz yaşadık veya buralarda okuyoruz ki birbirimizi anlıyorum çok teşekkür ederim

Onlar kendi mutluluğunu özelde de konuşabilirler grupta toplam 3 kişiyiz birisi benim yani ben sadece yanlış anlarlar diye çıkmak istemedim ama böyle giderse duramayacak gibiyim haklısınız
işte hepiniz hamilelik yazışırken grup oyle kalmış demek ki, onlar da farkında olmadan süreçlerini, linklerini vs paylaşıyor. dinamiklerinizi bilemem. ama size iyi gelmediğini söyler cıkarsınız. yanlış anlayacak bişe yok. herkes incelik gösteremez, herkes empati yapamaz. sizin arkadaşlarınız daha iyi tanırsınız ama size iyi gelmeyen bir şeyi yanlış anlaşılacak diye cekmeyin.
sizin de gönlünüzü göre olsun. kendinizi yıpratmayın böyle şeylerle. ne düşünüyorsanız kırmadan söyleyin karşı tarafa, içinize atmayın. hem sizi hem o kişilerle arkadaşlığınızı daha olumsuz etkiler.

Özel durumunzdan ötürü direk çıkardım açıklama kısa ve öz yapın yeter

Gruptan çık bence kendi psikolojini düşünüyorsan eğer

Öncelikle çok çok geçmiş olsun. Bence o gruptan hemen çıkın, onlar sizi düşünmüyor siz de düşünmeyin yanlış anlarlar falan diye. Siz çok haklısınız ben olsam ben de çok üzülürdüm

O kadar haklısınız ki anlatamam. İnşallah sağlıkla en kısa sürede size nasip olur Bir arkadaşım da bebeğini kaybetti. Asla konusunu bile açmadık. Sadece iyi olup olmadığını sorduk. Bırakın karın fotoğrafları alışveriş kıyafet fotoları bile atmadım grubumuzda. Hep başka şeyler konuştuk. ama arkadaşlarınızda hevesli olduğu için belki düşünememişlerdir isterseniz bir uyarın söyleyin. Eğer yakınsanız anlayış göstereceklerdir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…