• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kışlık Asma Yaprağı Konservesi

Brunella

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2014
6.461
12.327
198
13321826_512641392252913_1834800315436187040_n.webp

Merhaba hanımlar :KK54:
Nevreste Nevreste istedi, ben konuyu açıyorum:KK25:

Asma yaprağını genelde salamur kullanırız ve akşamdan ıslatmak zorundayız o şekilde..
Diğer yöntem de dondurucuda muhafaza etmektir..
Ama bu konserve olanında tuzunu arıtma tantanası yook, hemen bir suya tut kullan :halay:
Dondurucuda yer tantanası da yok..

Şimdi tarife gelirsek:

-Ben 3 kg yaprağa göre anlatıyorum ama aslında ölçüsü yok,
-4-5 lt su kaynatılır, içine 1-2 çorba kaşığı salamur tuz dökülür.
-Desteler haline getirilmiş ve temizlenmiş yapraklar, her deste, suya bırakılıp,5-10 saniye bir yüzü, 5-10 saniye öbür yüzü olmak üzere haşlanıp. (çok fazla tutulmayacak) önce süzgeçte hafif bastırılıp suyu süzdürülüp, hemen kavanozlara maşa yardımı ile ikiye katlayarak yada mümkün olduğunca düzgün şekilde sıcaklığı kaybolmadan doldurulur. Yani her balya hemen kavanoza konulur ve 1 kavanoz 2-3 seferde dolar..
Dolunca hemen kapağı sıkıp, ters çeviriyoruz.
Sonra üzerine örtü örtüp kendi sıcaklığında pişme yada mayalanma dediğimiz olay oluyor, yani ortalama 12 saat kadar.
Daha sonra düz çevirip kontrol ederiz, yerlerine yerleştiririz, yani bildiğimiz konserve mantığı :KK48:
Benim 3 kg den 11 kavanoz (yarım kg lik kavanozda), 5 kg den 19 adet çıktı..
Denerseniz afiyet olsun:KK49:

Not: Çok pişmemiş gibi görünmesi 5-10 sny de sorun değil çünkü kavanozda pişmeye devam ediyor zaten..
Not: Her ne konservesi yaparsak yapalım, kapakları daima yeni olmalı ve kavanozların ağızları kontrol edilmeli, çünkü bazen kullanılmış kavanozların ağzında deformasyon olabiliyor..

Son düzenleme:
Kizz konuya etiketliyim ama neresine anlamadim :KK53: Bu sene mutlaka senin tarifinle yapic yapraklarimi canim :KK19: Ellerine saglik
Aslında bir kaç kişi etiketledim, ama bu seferde ay emrivaki olmasın diye etiketleri kaldırdım:KK70:
Eğer yaparsan Nuryolucuğum, kavanozlara doldurdukça kavanoz sıcak oluyor, hani domates konservesi gibi..
O yüzden yakınında hep kuru bez bulundur.. Kapağı kapatıp sıkarken kolay oluyor :KK66:

Aslında bir kaç kişi etiketledim, ama bu seferde ay emrivaki olmasın diye etiketleri kaldırdım:KK70:
Eğer yaparsan Nuryolucuğum, kavanozlara doldurdukça kavanoz sıcak oluyor, hani domates konservesi gibi..
O yüzden yakınında hep kuru bez bulundur.. Kapağı kapatıp sıkarken kolay oluyor :KK66:

Cok tesekkur ederim canim :KK19:
Hic oyle dusunme , actigin tum konulara etiketle ,yeni seyler denemeyi cok severim :kk77: Tamda yaprak yapcagim zamana denk gelmesi super oldu :rolleyes:
Peki kavanozlari dolapta mi muhafaza etmek gerekiyor canim o_O

Cok tesekkur ederim canim :KK19:
Hic oyle dusunme , actigin tum konulara etiketle ,yeni seyler denemeyi cok severim :kk77: Tamda yaprak yapcagim zamana denk gelmesi super oldu :rolleyes:
Peki kavanozlari dolapta mi muhafaza etmek gerekiyor canim o_O
Peki Nuryolucuğum :KK60:
Kavanozları serin, ışık güneş almayan bir yerde, hatta yaz-kış balkonunda ardiye dolabın varsa öyle muhafaza edebilirsin..
Önemli olan, güneşe maruz kalmasın..
Yani domates konservesi gibi mantığı..

Kız beni ekleye ekleye asma yaprağı konusunamı ekledin,bende etiketleme görünce ekşınlı yada yakışıklı erkekli bir konu var sanmıştım:KK8:Hayyallerimi yıktın pakize:110:

Şaka bir yana konun hayırlı uğurlu olsun bilinmeyenim:rapci:valla becerekli hatunsun:kk77:Daha çok püf noktası ve tarifler bekliyoruz senden,ben biliyorum sende ne cevherler olduğunu,herkes görsün:KK60:

Kız beni ekleye ekleye asma yaprağı konusunamı ekledin,bende etiketleme görünce ekşınlı yada yakışıklı erkekli bir konu var sanmıştım:KK8:Hayyallerimi yıktın pakize:110:

Şaka bir yana konun hayırlı uğurlu olsun bilinmeyenim:rapci:valla becerekli hatunsun:kk77:Daha çok püf noktası ve tarifler bekliyoruz senden,ben biliyorum sende ne cevherler olduğunu,herkes görsün:KK60:
Teşekkür ederim Yamıkım :KK60:
Ekşınlı pek konum yok çok monoton hatunum ben :KK53:
En fazla ekşınım geyikte hadi ben gidiyorum deyip, millete aa nereye gidiyorsun ? Neden gidiyorsun trollük yaparak dedirtmek oldu :KK70:Halbukisim mutfağa gidiyordum:KK53:
Ama daha öncede dediğim gibi, aslında marifet değil, kendi yaptığım hazırı tüketmeyi seviyorum:KK48:
Bari domates ve patlıcan salata konservelemeyide konu açayım :KK70:

Kız siyasetten cımbızlanmak istemeyenler konusunda arada dikizliyorum sizleri,okuyorum muhabbetlerinizi:KK48:
Birde ütü var onu unutmuşsun,hayatının en büyük aşkı:KK200:
Aç kız yeni konu aç,orayada hayırlı olsuna geliriz biz,araya iki yakışıklı erkek fotosuda serpiştir,ayy ne diyorum ben:KK30:

Kız siyasetten cımbızlanmak istemeyenler konusunda arada dikizliyorum sizleri,okuyorum muhabbetlerinizi:KK48:
Birde ütü var onu unutmuşsun,hayatının en büyük aşkı:KK200:
Aç kız yeni konu aç,orayada hayırlı olsuna geliriz biz,araya iki yakışıklı erkek fotosuda serpiştir,ayy ne diyorum ben:KK30:
Ütü ve ben, ama bu günlerde aramız bozuk :KK12:
İlişkimiz heyecanını kaybetti :KK53:

Peki Nuryolucuğum :KK60:
Kavanozları serin, ışık güneş almayan bir yerde, hatta yaz-kış balkonunda ardiye dolabın varsa öyle muhafaza edebilirsin..
Önemli olan, güneşe maruz kalmasın..
Yani domates konservesi gibi mantığı..

Tamam canim ,cok tesekkur ederim :KK19: Yapinca resimler paylasirim insh :kk77:

Back
X