Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
slm arkadaşlar kış için domatesle biber konservesi yapmak istiyorum geçen sene ilk defa kendim yaptım 6 şişe yapmıştm 3 tanesi kendiliğinden sulanmış bi tuhaf olmş benmi yapmasını beceremedm acaba bana bi fikir verirmisiniz
Kullanmış oldugunuz kavanoz kapakları yenimiydi eskimiydi kapakların her yıl değişmesi gerek birde yaptıgınız konservelerin güneş almayan yani serin yerde durması gerek.Domates sosunu yaparken kavanozlara sıcak sıcak katmanız gerek nasıl kattınız siz sıcak mı soğuk mu kattınız.
kavanozlarım yeniydi ve mutfağım güneşte görmüyor sıcak sıcak katıp eşime kapakları iyice sıktırdm bu sene yine yapıcm ama ya yine içlerinde bozulan olursa die cesaret edemiyorum
Kavanoz önemli değil kapakların yeni olması gerek bizde 4-5 gün önce 35 kavanoza yakın yaptık çok şükür hiç bir şey olmadı,yaptıgınız domates soslarını ters çevirip ertesi güne kadar ters bir şekilde bekletmeniz gerek.Yaptıgınız soslar inşallah bozulmaz bu sefer.![]()
Kavanoz önemli değil kapakların yeni olması gerek bizde 4-5 gün önce 35 kavanoza yakın yaptık çok şükür hiç bir şey olmadı,yaptıgınız domates soslarını ters çevirip ertesi güne kadar ters bir şekilde bekletmeniz gerek.Yaptıgınız soslar inşallah bozulmaz bu sefer.![]()
bozulup bozulmadığı hemen anlaşılıyor mu
​ERtesi gün domates kavanozlarını çevirince kapaklara elinizle bastırarak kontrol edebilirsiniz kapaklar içine doğru çökmüyorsa bozulmamıştır.Kapakları iyice sıkıştırırsanız sorun olmaz.
ben kapatmış olsam şüphe duyardm ama saolsun ben doldurdm eşim kapattı sıkı sıkı inş bişe olmaz baktm kapaklar hiç dışa doğru değil içine çekmiş
kızlar tarif verir misiniz? bir miktar yuvarlak acı biberim var
tuz oranlarını kimse düzgün yazmamış, ben de bir turşu yaptım ama bozuldu 6-7 günde
domatesi rendeleyip çiğden koyuyorduk; tuz 2 tatlı kaşığı yazmışlardı bence azdı ama öyle koydum
1 kaşık da şeker vardı, şişede vız vız sesler geliyordu hep taşmıştı
soğuk koymustum ama tarif öyleydi
napabilirim?
kızlar tarif verir misiniz? bir miktar yuvarlak acı biberim var
tuz oranlarını kimse düzgün yazmamış, ben de bir turşu yaptım ama bozuldu 6-7 günde
domatesi rendeleyip çiğden koyuyorduk; tuz 2 tatlı kaşığı yazmışlardı bence azdı ama öyle koydum
1 kaşık da şeker vardı, şişede vız vız sesler geliyordu hep taşmıştı
soğuk koymustum ama tarif öyleydi
napabilirim?