Et Yemekleri Kışlık Kavurma :-)

teşekkurler canm. Eşim 4 kilo et getirmiş, 2,5 kiloda kuyruk yağı.... Guzel bi şekilde yapıcam kavurmamı inşallh
Merhaba canım
Evet kavurma dediğin kuyruk yağı ile yapılır

4 Kilo et için 2 kg kuyrukyağı
Öncelikle kuyruk yağını küçük küçük doğrayacaksın..Tavaya koyup önce yüksek ateşte daha sonra yağını salmaya başlayınca ağır ateşte pişireceksin..Ateşte yağını salıp poşası çıkacak ve posa kızaracak biz o posaya kıkırdak derizKıkırdak iyice kızaracak...Sonra yağı bir süzgeç veya kevgir ile süzmelisin
Aynı sırada etleride kuşbaşı doğrayıp tencereye veya düdüklü tencereye alabilirsin..Önce biraz kaynatıp üstüne biriken köpükleri almalısın..Daha sonra kısık ateşe alıp kapağını kapatmalısın..Suyunu çekince tadına bakabilirsin eğer etler pişmemişse biraz daha sıcak su ekleyip pişirmeye devam et..Daha sonra kuyrukyağını ekleyip 5- 10 dakika daha kavuracaksın..
Soğuduktan sonra tek kullanımlık saklama kaplarına veya poşetlere koyup buzluğa kaldırabilirsin....6 ay dayanıyor
Afiyet olsunKuzuya ve güzel annesine şifa olsun

İşte üstad geldi noktayı koydu

teşkkur ederim. Etin yarısı kadar olmalı diye okudum. Az olunca kuf falan tutabiliyormuş.
Öyle mi pek bilgim yoktu genelde kuyruk yağıyla yapmıyorm o yuzden. Ya konumuzla alakası yok ama size bi doru sorucam. Hamile kalma ile ilgili konılarınıza baktm da... Nasıl hamile kaldınız acaba

offf bak işte istediğim tarif.. Tam annemin yaptığından.. Supersin nevoşum
etim şuan ustunnde geç kalmş sayılmam. İnşllh enfess bi kavurma yapıcam

Öyle mi pek bilgim yoktu genelde kuyruk yağıyla yapmıyorm o yuzden. Ya konumuzla alakası yok ama size bi doru sorucam. Hamile kalma ile ilgili konılarınıza baktm da... Nasıl hamile kaldınız acaba
ya ben doktor doktor gezdim duşuklerimden sonra hiçbir sıkıntım yoktu ama bn çok stres yapmıştım bide sanırım 2 duşuk sonrası rahim anca toparlandı.. Valla hiçbişy yapmadım kendiliğimden geldi bebişim çok şukur

Çok şükür bende klomenle gecen ay hamile kaldım ilk hamileliğimdi malesef düştü. Doktor kontrollerine gittim devamında doktor bi sıkıntımın olmadıgını ve hatta yumurtamn oluştuğunu söyledi. Bakalım inşallah olur beklemedeyim

duşuğunun sebebini oğren oncelikle canm. Benmde 2 duşuğum var biliyorum o derdi.. Rabbim aratmasın inşllh

duşuğunun sebebini oğren oncelikle canm. Benmde 2 duşuğum var biliyorum o derdi.. Rabbim aratmasın inşllh
Kimyasal düşüktü canm. Doktor kadınların yuzde 80 inde olur demişti. Bi de yumurta tembelliği var bnde pko. Bakalım ya hayırlısı vardr inşallah bi vakti zamanı

Nevreste nevoşum kavurmamı yaptım inşllh yarın fotoda koycam. Tadı muhteşem kıvamı lokum gibi, eşim sut danasının etinden getrmiş çok guzeldi tadı ama biraz fazla tuz koymuşum. Yani boyle boş ağzına attığında hemn su ihtiyacı duyuyorsun.. Bn zaten bu kavurmamı buzluk için hazrladım, işte kahvaltıdır, bi menemen yanıdr için faln.. Yani boş yemicem.. Şunu soruyorum kavurma tuzluya yanına katıcağım şeyi tuzsuz yapsam dengeler birbirini demi.?

Ellerine sağlık canım Afiyetle yersiniz inşaallah
Evet canım dengeler Yanına katacağın şeye hiç tuz atmazsın,
Resim bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…