Kısmeti kapalı olmak?

Haklısın kadere iman dinimizin şartlarından biri. Çoğu zaman rabbime teslim oluyorum zaten
Kalbime biri düştüğüne bile ona dua ediyorum. Hayırlı biriyse olsun değilse unuttur- beni de buna razı et diye
İnsan artık çok yenilince, kırılınca sorgulamaya başlıyor
Bende eksik olan ne? diye. Çevremdekilerden eksiğim ne? Şans mı? Eğer öyleyse bende neden yok o şans benim suçum ne?
Sonra kendimi toparlıyorum şeytana bir kışt diyorum :))

Bilir kişi değilim, her yoruma zıplıyor gibi olmak istemiyorum ama bildiklerimi tecrübelerimi de paylaşmak isterim.
Hayatın belli dönemlerinde bir sürü şey üst üste gelebilir ya da biz öyle algılarız. Bazen de evrene verdiğimiz enerji negatifliği çeker ki çoğu zaman öyledir.
O yüzden önce olabildiğince pozitif olacaksın.
Sonra elindeki nimetlere bakacaksın şükredeceksin.
Sağlığın yerinde mi? Evin var mı başını sokacak? Aileden biri hasta mı?
Bunların cevabı eğer olumluysa senden daha şanslı biri var mı?
15 gün önce babamı pat diye zatürreden kaybettim arkasında bir sürü zincirleme olay tabi..
Ne isyan ediyorum, ne de depresyondayım. Zor oluyor ama Allah kimseye kaldıramayacağından fazlasını yüklemez.

Basın sagolsun Yasadıklarına ragmen cok güclü bi insansın ya da zamanla dedigin gibi yasadıklarımız olgunlastırıyor bizi. Allah kimseye kaldıramayacagı yük vermez ve evet haklısın yasadıgımız her ana saglıgımız yerinde sevdiklerimiz yanımızdaysa sükretmemiz gerek. Ama bazen daralıyorsun iste insanoglunun zaafı diyelim

iste burda beni anlatmıssın tamamen bu düsüncelerle actım konuyu. Ama Allaha güvenerek inanarak asıcaz insallah :)

Saol ben de çok özlüyorum, 15 gün daha yaram çok taze. Ama nasıl baş edeceğini öğreniyorsun işte.
Biraz da yaşla alakalı ben 34 yaşındayım mesela.
Ama çok takmayın bu konuları, büyü falan da fasa fiso.

Kina gecelerinde bekar kizkar kina yakiyo ya kismeti acilsin tez zamanda evlensin diye :))))
İste ben inaniyirum ona

Kızlar bu duruma inanıyor musunuz ya da dinle hacı hocayla bagdastirilir genelde bu konu (kapalıysa acılır gibi). Var mı buna dair tecrübeleriniz?

benim var ama öyle kapalılıkla açıklıkla uzaktan alakası yok..
benim nişanıma, kınama ve düğünüme gelen yaşı geçkin kim varsa evlendi
hatta ben sen sen sen evleneceksiniz dedim çok garip biliyorum ama hissettim

Bizide cagiraydin ya beyaa :)))

bak cnm sakın öyle büyü kısmetimkapalı diye aklına saçmalık getirme şeytan senin aklına bunları sokuyor.ne alaka kaç yaşındasınki nasibinse gelir hintten yemenden nasipde yoksa ne gelir elden daha ötesi yokki. bu gibi şeyleri yapanlara hoca demeyelim lütfen onlar hoca olamaz zaten. büyücü falcı onların adı budur. ve bu işi hoca sıfatıyla yapanlarda allahtan korkmayan lanetlenmiş kişilerdir. en etkili si dua etmek duanın açamayacağı kapı yok. nazar hak büyüde var doğru ama duadan başka sığınacak kapımız yok. anne baba duası reddolunmazmış.kısmetim kapalı diye düşünmezsen herşeyi oluruna bırakırsan vakti zamanı gelince oda olucaktır. allah hayırlı yazılar yazsın hakkında ama bşr hoca sıfatıyla bir kişiye gidersen benim kısmetim kapalımı acaba diye sana elbette kapalı diyecektir çünkü herkese aynı şey söyleniyor asla yok açık denmez yani. benim çevremde gördüğüm bu boışver cnm ramazanda geldi bol bol dua edelim. ben 27 yaşında evlendim mesela.meğer yıllarca eşimi beklemişim iyikide beklemişim geç oldu ama tam aradığım kişyi allah çıkardı karşıma. 6 yıllık da evliyiz ve çok mutluyuz.nazar: allah karşına doğru ve seveceğin kişiyi çıkarsın inşallh sevgiyle kal.........

Hehe:)) saglik olsunn..
Kk dan bir arkadasimizda ayakkabisina isimlerimizi yazmisti silememis zilli :))
Valla kk hatunlari yuzunden evde kalcaz

bizim hakkımızdada hisediyomusn canım mesela ben evleniryim dersin :)

yakında evlenen olursa yazarım isimlerinizi ayakkabısının altına geçenay amcam sonrada dayım evlendi erken söyleseydiniz gelinlerimizin ayakkabısının altına yazardım

yok canım hissetmiyorum malesef..
düğün çiçeimi atarken pazarlık yaptım çiçeği atarım ama tutan geri verecek diye herkes kabul etti attım çiçeği kız tuttu geri istedim mırın kırın etti çiçekten bir tane koparttım verdim al sakla çıkacak talibin ama atarsan olmaz dedim kıza benim amcamın oğlu talip oldu tanıştılar felan istemeye gitmeden 1 hafta önce amcamın oğlu ayrılmış bana göre değil demiş sonradan öğrendikki verdiğim çiçeği atmış şansına küssün demi ama

Son düzenleme:

haha güzelmis valla keske haberimiz olsaydı

24 yasındayım yok zaten kadere inanıyorum. Sadece böyle bi ihtimal var mı ya da bunu yasayan var mı diye merak ettim ama dediginiz gibi en büyük yardımcı Allah. Aminn cok tesekkürler

çok enteresan kısmet değilmişi demekki

Kismetin kapali olup olmadigini insan bilemez arkadasim. Eger istedigin bi kismetin olmuyorsa, ya yeterince dua etmedin yada sükretmedin demektir. Yada hakkinda hayirli degildir. Allah hic bir insana kismet baglama yada kapatma gibi bi yetki vermemistir ve kimsenin kismetini kapatmamistir. Düsün bu dünyada kavusamadigin birine öbür tarafta kavusma imkanin olacak. Böyle düsününce senin dedigin bana hem sacma hemde imkansiz geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…