Kısmeti kapalı olmak?

Benipek adalet mantığıyla düşünüyorsun ama büyü kafirlerin işidir iman olsa zaten bulaşmazlar öyle işlere.Efendimize bile yapmışlardı ve tutmuştu.Hoş rabbim müsade etmese tutmazdı .
[/QUOTE]

O zaman kafirin biri benim ölüm tarihimi erteleyebilir mi?
Allah’ın yazdığını, tayin ettiğini hangi beşer değiştirebilir. Lütfen geniş düşünün.

Allah’ın yazdığını, tayin ettiğini hangi beşer değiştirebilir. Lütfen geniş düşünün.[/QUOTE]

Ne ilgisi var geniş düşünmekle , dar mı düşünüyorum ben şimdi aksine ben hem sizin düşündüğünüzü hem de bilgimi sunuyorum,okuduğum fıkıh kitaplarından bilgilerimi aktarıyorum,ilginçsiniz gerçekten .
Kader sabit değildir , insanlar dualarla bir çok şeyi yapabilir .Dua deyince siz ne anlıyorsunuz bilemiyorum .
Ayrıca evet büyü ile bir başkasının canına kastedebilirsiniz başarılı olursanız da cezasını çekersiniz. Oluyor böyle şeyler kötü niyetli insanlar yok mu siz kendiniz dua ile korursunuz.Fiziksel olarak bir başkasının kaderine müdahale edildiğini görüyoruz , bu kişi bu eylemi yaparken müdahale etmiş olmuyor mu bir başkasının canını alırken , verdiğiniz örnekte tuhaf oldu cidden.
Başınıza gelmemesi dileğiyle.

Son düzenleme:
Allah’ın yazdığını, tayin ettiğini hangi beşer değiştirebilir. Lütfen geniş düşünün.

Ne ilgisi var geniş düşünmekle , dar mı düşünüyorum ben şimdi aksine ben hem sizin düşündüğünüzü hem de bilgimi sunuyorum , okuduğum fıkıh , kitaplarından bilgilerimi aktarıyorum ilginçsiniz gerçekten .
Kader sabit değildir , insanlar dualarla bir çok şeyi yapabilir .Dua deyince siz ne anlıyorsunuz bilemiyorum .
Ayrıca evet büyü ile bir başkasının canına kastedebilirsiniz başarılı olursanız da cezasını çekersiniz. Oluyor böyle şeyler kötü niyetli insanlar yok mu siz kendiniz dua ile korursunuz.
[/QUOTE]

Dini konuları konuşmak yasak aslında ama yol mecburen oraya çıkıyor. Yani şu kadarcık açıklamalar sorun olmaz umarım..
Duanın açıklaması kişiseldir.
Ben duayı darda kalmadığım zaman genelde şükür amaçlı yapmaya çalışıyorum desem bakış açımı anlar mısın?
İkincisi kısmet olayı, evlilik olayı bizim ülkemizde top bir mesele olduğu için bu sektör haline gelmiştir.
Git bir sözüm ona hocaya evlilik çağında olan her kıza “kısmetin kapalı, biri sana büyü yapmış” der. İstisnasız böyledir.
Ha yapmaya çalışan da mutlaka vardır. Ama zaten onların takdiri Allah katındadır. Kaldı ki Allah gerçekten inanan, ona dua eden, sadece O’dan dileyen kullarını korur. Bu şekilde O’na güvenirsen zaten kimse sana kötülük yapamaz.
Kısa bir hikaye anlatayım sana.
Adamın biri bir mağaraya çekilip sürekli ibadet edermiş. Gitmiş bu adam Davut Peygamber’e demiş ki: Rabbime sorar mısın benim yerim cennet mi cehennem mi?
Hz Davut demiş ki “ senin yerin cehennemiş.”
Adam apar topar kalkmış.
Davut peygamber nereye gittiğini sormuş.
Adam demiş ki: mağaraya gidiyorum biraz daha ibadet edeceğim. Rabbim öyle dediyse bir hikmeti vardır.
Ve bunun üstüne Davut peygamber demiş zaten yerinin cennet olduğunu.
Yani demek istediğim sen Allah’a güvenip, ona sığındıktan sonra neden korkuyorsun ki? Sana bunu yapanlar korksun.

[/QUOTE] Dini konuları konuşmak yasak aslında ama yol mecburen oraya çıkıyor. Yani şu kadarcık açıklamalar sorun olmaz umarım..
Ben duayı darda kalmadığım zaman genelde şükür amaçlı yapmaya çalışıyorum desem bakış açımı anlar mısın?
İkincisi kısmet olayı, evlilik olayı bizim ülkemizde top bir mesele olduğu için bu sektör haline gelmiştir.
Git bir sözüm ona hocaya evlilik çağında olan her kıza “kısmetin kapalı, biri sana büyü yapmış” der. İstisnasız böyledir.
Ha yapmaya çalışan da mutlaka vardır. Ama zaten onların takdiri Allah katındadır. Kaldı ki Allah gerçekten inanan, ona dua eden, sadece O’dan dileyen kullarını korur. Bu şekilde O’na güvenirsen zaten kimse sana kötülük yapamaz.
Adamın biri bir mağaraya çekilip sürekli ibadet edermiş. Gitmiş bu adam Davut Peygamber’e demiş ki: Rabbime sorar mısın benim yerim cennet mi cehennem mi?
Adam apar topar kalkmış.
Adam demiş ki: mağaraya gidiyorum biraz daha ibadet edeceğim. Rabbim öyle dediyse bir hikmeti vardır.
Yani demek istediğim sen Allah’a güvenip, ona sığındıktan sonra neden korkuyorsun ki? Sana bunu yapanlar korksun.[/QUOTE]

Siz benim ilk yorumumu okumadınız sanırım ısrarla fırsatçı kişilerden uzak durulması gerektiğini söyledim , her işe başlarken besmele çekmek bizi kötü niyetli insanlardan korur, sadakada bir çok belayı def eder.
Aslın da aynı şeyi savunuyoruz ifade etme şeklimiz farklı .
Siz Allaha güvendikten sonra insanın başına bir şey gelmeyeceğini söylüyorsunuz.
Ben ise insan kendini dua , sadaka ile korumazsa ise başına kötü işlerin gelebileceğini söylüyorum .

Son düzenleme:

Dini konuları konuşmak yasak aslında ama yol mecburen oraya çıkıyor. Yani şu kadarcık açıklamalar sorun olmaz umarım..
Adam apar topar kalkmış.
Yani demek istediğim sen Allah’a güvenip, ona sığındıktan sonra neden korkuyorsun ki? Sana bunu yapanlar korksun.[/QUOTE]
Siz benim ilk yorumumu okumadınız sanırım ısrarla fırsatçı kişilerden uzak durulması gerektiğini söyledim , her işe başlarken besmele çekmek bizi kötü niyetli insanlardan korur, sadakada bir çok belayı def eder.
Aslın da aynı şeyi savunuyoruz ifade etme şeklimiz farklı .
Siz Allaha güvendikten sonra insanın başına bir şey gelmeyeceğini söylüyorsunuz.
Ben ise insan kendini dua , sadaka ile korumazsa ise başına kötü işlerin gelebileceğini söylüyorum .
[/QUOTE]

Sen benim devamında ne diyeceğimi bilemezsin ki. Yani şurada tam ifade edemiyorum kendimi. Allah’a tam güvenmek “ben güvendim kalbim temiz “ demekle olmuyor. Bunu yaşamak lazım ve yaşayan bilir,inşallah da yaşayanlardan oluruz, oluyoruzdur....
Sadaka ve diğerleri ayrıntılar zaten.

Bu topikte alıntılar neden böyle çıkıyor acaba ya. Yazılar karışıyor.

[

Ne ilgisi var geniş düşünmekle , dar mı düşünüyorum ben şimdi aksine ben hem sizin düşündüğünüzü hem de bilgimi sunuyorum,okuduğum fıkıh kitaplarından bilgilerimi aktarıyorum,ilginçsiniz gerçekten .
Ayrıca evet büyü ile bir başkasının canına kastedebilirsiniz başarılı olursanız da cezasını çekersiniz. Oluyor böyle şeyler kötü niyetli insanlar yok mu siz kendiniz dua ile korursunuz.Fiziksel olarak bir başkasının kaderine müdahale edildiğini görüyoruz , bu kişi bu eylemi yaparken müdahale etmiş olmuyor mu bir başkasının canını alırken , verdiğiniz örnekte tuhaf oldu cidden.
[/QUOTE]]

buna katılıyorum...efendimize bile yapmışlar zamanında.....

Son düzenleme:
]

buna katılıyorum...efendimize bile yapmışlar......[/QUOTE]

Misk bundan 1400 sene öncesiyle şimdiki arasında çok farklar var. Zaten bir sürü hurafe girdi dine.
Her önüne gelen hoca. O hoca da sonra cin çıkarma adı altında kadına sahip olmak istiyor. Nasıl bir mantık ki bu elinde güçleri olsun?
Yani çok tezat.
Hani 3harflileri kullanıyor derseniz eğer o varlıklar bir tek geçmiş hakkında bilgi verir bir şeyleri yapmaya gücü yetmez.
Kaldı ki insan cinden daha akıllı ve üstündür.

]

buna katılıyorum...efendimize bile yapmışlar......

Misk bundan 1400 sene öncesiyle şimdiki arasında çok farklar var. Zaten bir sürü hurafe girdi dine.
Her önüne gelen hoca. O hoca da sonra cin çıkarma adı altında kadına sahip olmak istiyor. Nasıl bir mantık ki bu elinde güçleri olsun?
Yani çok tezat.
Hani 3harflileri kullanıyor derseniz eğer o varlıklar bir tek geçmiş hakkında bilgi verir bir şeyleri yapmaya gücü yetmez.
Kaldı ki insan cinden daha akıllı ve üstündür.[/QUOTE]

bizim dönemdekilere inanmıyorum zaten..ama cahiliye döneminde çok yaygınmış butarz şeyler....aslında diğer dinlerden yapanlarda var....kuranı kerimde geçiyor zaten bu tür şeylerle uğraşan insanları gideceği yerler....birçok ayet inmiştir bu konunun yasaklandığına dair...çok farklı bi boyut aslında girdidğin zamn araştırdığın zaman akıl falan kamıyor zaten.

bunu bende çok sorguluyorum ama yapmamak gerek. hayatta her şeyin bir düzen içinde olduğunu göz önüne alırsak daha zamanı var demektir
bende garip düşünceler içindeyim ama nasip işte

Son düzenleme:
bunu bende çok sorguluyorum ama yapmamak gerek. hayatta her şeyin bir düzen içinde olduğunu göz önüne alırsak daha zamanı var demektir
bende garip düşünceler içindeyim ama nasip işte

Bence hiç garip düşüncelere dalma.
Konu kısmetse kısmetten örnek vereyim.
Allah’ın senin için yazdığı vakit geldiğinde kimin gücü yetebilir bunu engellemeye?
Bir örnek vardır ama bu kısım biraz hassas.
Hiç evden çıkmayan bir insan için yazılı biri varsa eğer yeri gelir kadının biri ev aramak için kapıyı çalar kızı beğenir, oğluyla tanıştırır falan.
Bu eski insanların verdiği kadere teslimiyet örneğidir.
Sen kul olarak elinden geleni yap, negatif düşüncelere kendini kapat tamamdır.

kaçalımmm:18::18::18::18::18::18::18:

arkadaslar konuyu 3 harflilere baglamak degildi amacım ama alıntılar da kendini sasırmıs cidden :18:
yorumlarınız icin tesekkürler benim merak ettigim sey hani olurya insanın hayatında bazen hersey üst üste gelir de bazen daralırsın acaba mı diye düsünürsün. bu sebeple actım konuyu aman hoca ya da 3 harflilerden konusmak degildi amacım sadece bu gibi durumlarda ferahlatıcı dua var mı diye ögrenmek istedim bi arkadas yazmıs zaten sagolun

canım felak suresinin meallini okursan daha net anlarsın.....şayet böyle bişey hissediyorsan bol bol felak ve nas süresi oku

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…