Kısmetsizlik

sihona

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2010
57
1
36
İstanbul
okulumdan mezun oldum, birkaç ay sonra sözlümden ayrıldım üzerinden yarım yıl geçti hala iş bulamadım, okul da yok dışarıya çıkasım da gelmiyor artık zaten arkadaşlarla da koptuk sayılır, herkes iş arayışında ve kendi hayatını kurtarmaya çalışıyor. sürekli iş başvuruları yapıyorum ama 1 kere mulakata cagırıldım orda da yeterli bulamadıkları için beni işe almadılar. yeni mezunum hiç deneyimim yok bunu biliyordular ama almadılar yine de.

Hem ayrılık, hem de mezun olup iş bulamama üstüste gelince ilk başlarda umudumu yitirmemeye çalıştım hep ama artık 1 yıl olacak neredeyse ve dayanamıyorum. Evde durmaktan bıktım. Abuk subuk şeyler için dışarı çıkmktan da bıktım. zaten nereye baksam ya el ele çiftler görüyorum ya da iş arkadaşlarıyla gezen işten konuşan tipler.... bir kursa falan yazılayım dedim ama artık baba parası harcamak istemiyorum kendi paramı kazanmak istiyorum.huzursuz oluyorum.

yökün tanımadığı bir yabancı üniversiteden mezun olduğum için master yapamam yapmak da istemiyorum zaten okumaktan da sıkıldım çalışmak istiyorum artık.
İş bulma duaları, 7yasin falan ne duyduysam okudum iş bulayım diye hiç biri işe yaramadı ben nerde yanlış yapıyorum, üzerimde büyü falan mı var diye düşünmeye başladım artık hem evliliğim olmuyor hem işim.... ne yapacağımı şaşırdım :(

Son düzenleme:
Öncelikle mezun olduğumda aynen sizin gibiydim, emin olun. O zamanlar hayatımda kimse yoktu gerçi ama arkadaşlarımın çoğu iş bulmuştu, iş ilanları tecrübeli eleman arıyordu. Evde oturmak bunaltıyordu. Televizynda bile düzenli periyodlarla aynı reklamlar aynı programlar,midem bulanıyordu artık. Uzun süre ben de bulamadım yaklaşık 1 sene kadar fakat şimdi direk alanımla alakalı olmasa da bir işim var,en azından bir iş tecrübesi olması için alanınızla doğrudan alakalı olmasa da size sosyallik katacak- kazanmanın tadına vardıracak bir iş bulun.
Öyle büyü falan diye vesveseler bulaştırmayın aklınıza. Büyü mü diye beyin yoracak kadar aciz insanlar değiliz.Vardır bir hayır, benimm kimseden eksiğim yok,ancak tecrübem eksik, Allahın izniyle olacak deyin.
Allah a tevekkül edin lütfen, elinizden geleni elbet yapın arayın sorun soruşturun takip edin ilanları ama ümitsizliğe kapılmanın size bu süreçte getirisi olmayacak biliyorsunuz.

okulumdan mezun oldum, birkaç ay sonra sözlümden ayrıldım üzerinden yarım yıl geçti hala iş bulamadım, okul da yok dışarıya çıkasım da gelmiyor artık zaten arkadaşlarla da koptuk sayılır, herkes iş arayışında ve kendi hayatını kurtarmaya çalışıyor. sürekli iş başvuruları yapıyorum ama 1 kere mulakata cagırıldım orda da yeterli bulamadıkları için beni işe almadılar. yeni mezunum hiç deneyimim yok bunu biliyordular ama almadılar yine de.

Hem ayrılık, hem de mezun olup iş bulamama üstüste gelince ilk başlarda umudumu yitirmemeye çalıştım hep ama artık 1 yıl olacak neredeyse ve dayanamıyorum. Evde durmaktan bıktım. Abuk subuk şeyler için dışarı çıkmktan da bıktım. zaten nereye baksam ya el ele çiftler görüyorum ya da iş arkadaşlarıyla gezen işten konuşan tipler.... bir kursa falan yazılayım dedim ama artık baba parası harcamak istemiyorum kendi paramı kazanmak istiyorum.huzursuz oluyorum.

yökün tanımadığı bir yabancı üniversiteden mezun olduğum için master yapamam yapmak da istemiyorum zaten okumaktan da sıkıldım çalışmak istiyorum artık.
İş bulma duaları, 7yasin falan ne duyduysam okudum iş bulayım diye hiç biri işe yaramadı ben nerde yanlış yapıyorum, üzerimde büyü falan mı var diye düşünmeye başladım artık hem evliliğim olmuyor hem işim.... ne yapacağımı şaşırdım :(

dua okudum yasin okudum ise yaramadi demek çok yanlis bence demek daha zamani degil senin için hayirlisi bu zamani gelince Allah oyle bi firsatlar çikarirki sen bile sasirsin o yuzden ise yaramadi diyecegine az sabret. daha yeni mezun oldugua gore daha çok gençsin karsina elbet biri çikar. bildigim kadariyla bedava kurslar var onlarada gidebilirsin

Son düzenleme:
Öncelikle mezun olduğumda aynen sizin gibiydim, emin olun. O zamanlar hayatımda kimse yoktu gerçi ama arkadaşlarımın çoğu iş bulmuştu, iş ilanları tecrübeli eleman arıyordu. Evde oturmak bunaltıyordu. Televizynda bile düzenli periyodlarla aynı reklamlar aynı programlar,midem bulanıyordu artık. Uzun süre ben de bulamadım yaklaşık 1 sene kadar fakat şimdi direk alanımla alakalı olmasa da bir işim var,en azından bir iş tecrübesi olması için alanınızla doğrudan alakalı olmasa da size sosyallik katacak- kazanmanın tadına vardıracak bir iş bulun.
Öyle büyü falan diye vesveseler bulaştırmayın aklınıza. Büyü mü diye beyin yoracak kadar aciz insanlar değiliz.Vardır bir hayır, benimm kimseden eksiğim yok,ancak tecrübem eksik, Allahın izniyle olacak deyin.
Allah a tevekkül edin lütfen, elinizden geleni elbet yapın arayın sorun soruşturun takip edin ilanları ama ümitsizliğe kapılmanın size bu süreçte getirisi olmayacak biliyorsunuz.

olumsuz düşünmemeliyim biliyorum ama beynim durdu sanki artık, karar veremiyorum. Neredeyse her ilana başvurdum artık ve teker teker olumsuz cevaplar gelmeye devam ediyor... Nasip imiş bu işe girmeler falan bunu anladım ben evlilik de öyle iş bulmak da öyle, ne yaparsam yapayım, ne kadar bilirsem bileyim nasip değilse olmuyor bir türlü ve bu da elim kolum bağlı hissettiriyor.....

dua okudum yasin okudum ise yaramadi demek çok yanlis bence demek daha zamani degil senin için hayirlisi bu zamani gelince Allah oyle bi firsatlar çikarirki sen bile sasirsin o yuzden ise yaramadi diyecegine az sabret. daha yeni mezun oldugua gore daha çok gençsin karsina elbet biri çikar. bildigim kadariyla bedava kurslar var onlarada gidebilirsin

24 yaşındayım, yakında 25 olucam iki üniversite değiştirdim anca mezun oldum yaşım da geçiyormuş gibi hissediyorum. yaşıtlarım hep iş bulup evleniyorlar bi benim işlerim mi ters gider

her işteee mutlakk biiir hayırr vardırrrr belkide daha iyysi olcagı içindirrrrr
ben de böyle diyerek kendimi sakinleştiriyordum ama umutsuzluğa kapılıyorum artık

Nasip denen şey Allahın bize irademizin neticesinde verdiği şeydir. Fakat irademiz bize yanlış şeyler yaptırabilir,işte o durumda 'Allahım benim hayırlı diye düşünüp başına geçtiğim şeyi hayra çevir diye dileriz ki böylece herşeyi bütünüyle gören Allah'a sığınırız güzel kararlar almış olmak için.

Zahmetsiz rahmet olmaz. Siz her mezun olanın hemen iş bulduğunu mu sanıyorsunuz? Ne evrelerden-etaplardan geçiyor insanlar. Hatta iş hayatında çok başarılı insanların çoğu zorlu süreçlerden geçmiştir. İstemediği -daha önce aklında olmayan mesleklerle başlaması, düşük ücretlerle çalışması gibi..
Siz elinizden geleni yapın,pes etmeyin.Elbet bir gün olacaktır. Kendinizin dermanı yine kendinizsiniz.Stresi içinizde büyütürseniz çalışma azmini veya kuvvetini yitirirsiniz,işte o zaman her şey daha büyük bir yük halini alır.

aaa bir an konuyu acaba ben mi açtım da haberim yok diyecektim. aynı şeyleri şuan bende yaşıyorum. ama benim işe alınmama sebebim diş tellerimden kaynaklı :63: tabi artık takmıyorum bu durumu. çünkü herşeyin bir zamanı var. acele etmeyin. bu kadar ümitsizliğe kapılmayın. daha herşey yeni olmuş bitmiş. herşeyin hayırlısı olsun geç olsun güç olmasın. hiç kimse okulu bitirdiği gibi elinin altında hemen bir meslek sahibi olamıyor ki. her sözlü veya nişanlı olan evlenecek diye bir şart yok ki. demekki ayrılmanız gerekiyormuş. demekki ilişkinizin temeli sağlam atılmamış ki bitmiş. mutlaka üzülüceksiniz ama önünüze bakmak ve devam etmek zorundasınız. geçmişinize baka baka ah vah ede ede nasıl güzel bir gelecek hayal edebilirsiniz ki? sabırlı olun. hayatınızı oldu bitti yaşamaktansa böyle aheste aheste gidişinden zevk almaya bakın. yaz da gelecek 2-3 ay sonra. güzel bir tatil yapın. o kadar senenin yorgunluğu için 1 seneniz evde dinlenerek geçsin. bu sizin, hepimizin hakkı. herşeyin güzel yanını düşünün. :71:

Nasip denen şey Allahın bize irademizin neticesinde verdiği şeydir. Fakat irademiz bize yanlış şeyler yaptırabilir,işte o durumda 'Allahım benim hayırlı diye düşünüp başına geçtiğim şeyi hayra çevir diye dileriz ki böylece herşeyi bütünüyle gören Allah'a sığınırız güzel kararlar almış olmak için.

Zahmetsiz rahmet olmaz. Siz her mezun olanın hemen iş bulduğunu mu sanıyorsunuz? Ne evrelerden-etaplardan geçiyor insanlar. Hatta iş hayatında çok başarılı insanların çoğu zorlu süreçlerden geçmiştir. İstemediği -daha önce aklında olmayan mesleklerle başlaması, düşük ücretlerle çalışması gibi..
Siz elinizden geleni yapın,pes etmeyin.Elbet bir gün olacaktır. Kendinizin dermanı yine kendinizsiniz.Stresi içinizde büyütürseniz çalışma azmini veya kuvvetini yitirirsiniz,işte o zaman her şey daha büyük bir yük halini alır.

:54::54::54::46::46::46::46::46::46:Cok seker anlatmissiniz.Baska lafa gerek kalmamis.

benim 2 yıl önceki halim dibe vurduğumu hissettiğim zamanlar iş yok güç yok arkadaş yok şöyle yüzüne bakmaya doyamayacağım yakısıklı bir adam yok..ama güneş bir gün öyle doğdu ki bi anda üzerime tam bunalım durumundayken hayallerimden de öte hayatımın aşkıyla tanıştım, peşinden atandım işe başladım..sonrası da teker teker yerine oturdu..şimdi çalışıyorum mutlu bir ilişkim var. bu yaz sözleneceğiz...
bu işler nasip arkadaşım hiç beklemediğin bi anda her şey değişebilir..hayırlısını dile..dua okudum işe yaramadı deme yarayıp yaramadığını bilemezsin..demekki senin şartların henüz olgunlaşmamış..

Allah'tan hiçbir zaman umut kesilmez,ben de sizinle benzer bir durumdayım.Üniversite mezunu işsizlerden.Bilgisayar mühendisiymişsiniz özel sektörde iş bulamıyorsanız neden şansınızı devlette denemiyorsunuz?Bence bir süre daha iş bulamazsanız KPSS ye hazırlanın derim naçizane.Her şeyin bir zamanı var,ettiğiniz dualar zamanı gelince mutlaka kabul olacaktır,buna yürekten inanın.

Herkesin bi nasibi var ama zamanı gelmeden olmuyor maalesef. Biraz sabır lazım. Çok zordur bilirim beklemek ama yine de sabır herşeyin ilacı.

Siz bu zor zamanlarda hep hayırlısını isteyin. İş bulursunuz ama mutsuz olursunuz. Mutlu olursunuz ama paranızı alamazsınız.

Ben de aylarca iş aradıktan sonra buldum. Ortam, patronlarım herşey cok güzeldi. 6 ay sonra kriz basladı :) Maaşımızı ya yarım alıyorduk ya da hiç almıyorduk. Bu şekilde 2,5 yıl çalıştım orda. Ankarada girmediğim Devlet Kurumu sınavı mülakatı kalmamıştı. Herşey üstüste geliyordu. Taam pes etmiştim kiiiii şuanda çalıştığım kurumun sınavını kazandım. Hem de tahmin bile edemeyeceğim bir maaş ve çalışma şartlarıyla :D

Sabır arkadaşım....

ümidini yitirme canım.herşeyin bir zamanı var.sende o zamanı bekle
burda çoğu arkadaş yazmış zaten hemen iş bulamadıklarını zor şartlarda çalıştıklarını
demek ki hiçbir şey kolay elde edilmiyor.sen umudunu yitirme elinden geleni yap gerisini allaha bırak:31:

Allah aşkına yaa!
Nedir bu bişiy olmayınca büyü var, dualar işe yaramıyor demeler!
Lütfen şuan stresten bu cümleleri kurduğunuzu düşünüyorum.
Bende bişiy için sürekli namazlar kıldım dua ettim olmadı ama şimdi diyorumki benim için hayırlı değilmişki niye o kadar çok diretmişim :19:
Beklemek zamana bırakmak en iyisi...
Mesleğinizi yapacaksınız diye bişiy yok kim mezun olduğu bölümde çalışıyorki?
Tevekkül edin, karşılığınızı elbet alırsınız.
Sevgili meselesine gelince niye yanınızda biri olmalı ki?

yaşadığın sıkıntıların aynısını bende yaşıyorum bazen gerçekten herşey çıkmazdaymış gibi geliyor ama her zaman umudum var herşeyin hayırlısı olsun önemli olan odur Rabbim şimdiye kadar herşeyin en güzelini nasip etti ummadık bir anda eminim bundan sonrada herşey öyle olacak... sadec biraz sabırr:)

25 yaşındayım,türkiyedeki iyi bir üniversiteden mezunum bir çok sertifikam,stajım olmasına rağmen işsizim 10 aydır, üstelik nişanlıyım çeyizime 1 lira katkım yok 25 yaşındayım ve hala ailemden harçlık alıyorum bu tür şeyler kısmet meselesi doğru zaman değil demekki kendinizi yıpratmayın mutlaka bizimde bi yerde rızkımız vardır...herşeyden önce sağlıklı olduğumuza şükredelim yoksa kendimizi böyle yıpratarak sağlımızı kaybettikten sonra bulduğumuz işin de bi anlamı olmaz...umarım en kısa zamanda iş buluruz...:38:

canım belkı de senın ıcın ımtıhan bu dualar hıc bı işe yaramadı dıyosun ama ne bılıyosun duaların sayesınde hayırlı bı zaman hayırlı seyler senı beklıyodur kım bılır

24 yaşındayım, yakında 25 olucam iki üniversite değiştirdim anca mezun oldum yaşım da geçiyormuş gibi hissediyorum. yaşıtlarım hep iş bulup evleniyorlar bi benim işlerim mi ters gider

ya öle deme bn 26 yasında mezun olcam ben kendimi öldüriyim ozmn :3: her işte bi hayır vardır bn bir sene sınıfta kaldm 1 sene hazırlık okudum okulla mahkemelik oldum ve tıp fakültesinde bunlar oluyo :5: en sonda üniversitemi degistirdim ve simdide cok mutluyum eger bütün bunlar olmamış olsaydı ben o igrenc paragöz üniversitede olmaya devam edicektim mutsuz ve hiçbişe ögrenmeden mezun olmus olcaktım :19: inan her işte bi hayır var buna yürekten inan her inişin bir çıkışı vardır hadiste de dedigi gibi ''her kötü şeyin ardından bir iyi mutlaka gelir'' yeterki sabret ve arkadaslarında dedigi gibi bedava kurslar veren yerler var onlara katıl bir süre :65:

canım dualar hiçbizaman boşa gitmez sen herzaman kendin için hayırlı olanı iste.. bende 23 yaşındayım yeni mezun oldum küçüklükten beri bir hayalim vardı öğretmen olmak.. türkiyenin en güzel üniversitelerinin birini kazandım hem de öğretmenlik dünya benim olmuştu, öğretmen oldum istedğim gibi ama atanamadım ilk sınavda ben de senin gibi düşünüodum ilk mezun olduğum zamanlarda ama heryere başvuru yaptım mesleğimle alakalı ya da diil tüm fırsatları değerlendirmek adına tek derdim evde oturmamaktı şimdi bankacıyım gönül isterdi ki kendi mesleğimi yapabiliim ama olmadı diyeceğim o ki canım pes etme sakın önüne gelen her fırsatı değerlendir elbet biri sana kapılarını açacaktır emin ol hem gül gibi de mesleğin varmış.. bak ben binlerce başvuru yaptm ama sadece 5-6 tanesinden cevap geldi yani cvp gelmiyo die de üzülme seni bekleyen bi yer vardır mutlaka. umarım istediğin herşey senin olur bol şans diliyorum.

Back
X