• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kısmetsizlik

Bende işsizlerdenim.

O kadar iyi anlıyorum ki şuan ki süreçte yaşadıklarınızı...

Ne yazık ki "her üni. mezunu iş bulacak diye bir kural yok" diyen bir başbakanımız var...

"İşsizliğin artmasının bir nedeni kadınların istihdam edilmesidir" diyen bir maliye bakanımız var...

Eh, böyle bir ülkede bu durumu yaşamamız gayet doğal, değil mi...

Mümkün olduğunca farklı ilgi alanları oluşturmaya çalışın.

Çünkü evde oturmak,uğraş bulamamak insanı daha çok pasifilize ediyor.

Babamın parasını kullanmak istemiyorum diyorsunuz ama bu parayı kendinize yapacağınız bir yatırım olarak düşünün.

Bir de Mevlananın şu sözünü çok severim beni rahatlatır hep...

"İstediğiniz birşey olmuyorsa ya daha iyisi olacaktır ya da olmaması gerekiyordur..."

Sevgiyle...

Son düzenleme:
yazdıklarında resmen kendimi gördüm :))
benimde bu haziranda üniversiteyi bitireli 2 yıl olcak.. o kadar iş başvurusu yaptım ki haddi hesabı yok..
sonuç olarak 2 yıl boş boş takıldım
psikolojim bozuldu, isyan ettim
hatta birkaç ay iş başvurusu hiç yapmadım, nasıl olsa olmayacak diye..
dualar ettim, olmuyo diye onlardan da vazgeçtim
Fakat dün bir iş görüşmesine gittim, ordan da hiç umudum yoktu, çünkü tecrübem yoktu.. ama çağırmışlardı sonuçta.. tecrübem olmadığı için kabul edilmedim.. fakat şirketlerindeki başka bir pozisyon için eleman aradıklarını, beni oraya yönlendirebilceklerini söylediler.. güzel bi işti kafama yattı, kabul ettim... dün baya bi mülakatlardan geçtim ve işe aldılar, pazartesi allah kısmet ederse iş başı yapıcam.. gerçi alanımla ilgisi yok ama evde oturmaktan iyidir, hem tecrübemde olucak..
Her şeyin bi zamanı var, sabretmek lazım.. Ne demişler "Kul bunalmayınca, hızır yetişmezmiş" :31:

Back